יוסטון לאן?

GIOVANINI

New member
יוסטון לאן?

אז עוד קבוצה הולכת לקיץ שהיא צריכה לחשוב מה עושים , האוורד הגיע כי חשב ששם ישיג את האליפות , שעכשיו כולם רואים רחוקה מאוד.

מה דעתכם יוסטון צריכה לעשות?

דעתי - ליוסטון יש 2 בעיות 2 חוזים גדולים עם שחקנים שלא מצדיקים את זה לין ואשיק , אם אפשר איכשהו לקבל טריידים טובים או בחירות דראפט הייתי לוקח את זה אם לא סופג עוד עונה ואז מקבל ב2015 חוזים גדולים רק של האוורד והארדן ומתחיל לבנות סביבם.

את ברוולי כמובן משאיר עוד עונה(לקבוצה יש אופציה).

לדעתי יוסטון צריכה לכוון לקיץ 2015 ולא לקיץ הנוכחי

Cade Foster

New member
קבוצה אוברייטד

הארדן והווארד הם שני שחקנים קלאסיים להיות מס' 2, במציאות שנוצרה הארדן הוא אלפא דוג. בעיה כי לא נראה לי שהם הולכים לסחור במישהו מהם ואני לא חושב שיש מספיק כסף מתחת לתקרה כדי להחתים עוד אולסטאר.

בברלי, פארסונס, ג'ונס והווארד צריכים להישאר לדעתי. אם יוסטון רוצה להיות אלופה בעתיד הקרוב היא תצטרך למצוא מישהו שייקח את הארדן וייתן חבילה שתשלים את הרביעייה הנ"ל.

rapgamer4ever

New member
הניתוח שלי

הרוקטס היא הקבוצה הראשונה שרואה בעצמה סוג של קונטנדרית ומודחת בפלייאוף הזה. גם אין לה תירוצים- הסגל מלא, יתרון הביתיות היה בצד שלה והיא פגשה יריבה שלא צפויה ללכת כל הדרך אל הגמר. מקהייל עשה את ההתאמות הנכונות ויוסטון אכן הייתה טובה יותר במשחקים 3-6 אבל הפיגור 2-0 בבית היה יותר מדי.

נתחיל מסקירה קצרה של מה שראינו בשבועיים האחרונים:
ג'יימס הארדן היה מדאיג בסדרה, אני מזכיר לכל מי ששכח שזו סדרת פלייאוף שלישית רצופה שלו שבה הוא נחנק: בגמר 2012 במדי אוקלהומה מול מיאמי, שנה שעברה במדי יוסטון מול אוקלהומה והשנה הוא קלע ב-37% מהשדה בסדרה שהסקור הממוצע בה היה סביב 113 נקודות.
דוויט הווארד לעומתו היה מצוין ומאוד דומיננטי. לדעתי הוא הפגין את היכולת ההתקפית הטובה ביותר שלו מאז 2009 (השנה שבה הגיע לגמר עם אורלנדו), יכולת שכמעט הצליחה להחזיר את יוסטון מהבור.
גם פרסונס עשה את שלו בסדרה, הבעיה של יוסטון הייתה עם השחקנים המשלימים. הרוקטס אהבו לשחק כל העונה עם 4 יחסית קטן או כזה שיכול לרווח את המשחק (טרנס ג'ונס/מונטג'יונאס/כספי). אלדריג' התעלל בג'ונס וגם היה מתעלל בשניים האחרים אם היו מקבלים דקות. זו לא רק בעיית מצ'אפ- לג'ונס אין סיכוי לשמור גם על דאנקן, גריפין, ראנדולף ואפילו דיוויד לי. הוא לא מתאים לפתוח כ-4 במערב, לא עם סוללת הפורוורדים שיש לקבוצות החזקות.
בברלי לא הצליח להתמודד עם דמיאן לילארד וגם אכזב במידה מסוימת.

השאלות הגדולות שרלוונטיות לעתיד של הרוקטס הן:
1. מקהייל- ממשיך או הביתה?
2. מלו ליוסטון?

ובכן, לדעתי יוסטון לא צריכה למהר לפטר את מקהייל. בשנת 2014 הם עשו קצב של 60 ניצחונות בעונה הרגילה ואני גם לא חושב שהוא האשם העיקרי בהדחה המוקדמת של יוסטון. סטוטס הגיע מוכן לסדרה אבל מקהייל עשה את ההתאמות הנכונות ואם היום הם מתחילים סדרה חדשה אני מהמר על יוסטון. המאמנים הפנויים בשוק לא נראים כל-כך אטרקטיביים וזו הסיבה שלדעתי כדאי להמשיך בינתיים עם מקהייל.
אני מסייג את האמירה הזאת בדבר אחד- הארדן חייב לקחת את עצמו בידיים ולעשות הגנה. במקום דריל מורי הייתי מזמן את מקהייל לשיחה ואומר לו שאם הארדן ימשיך להתבטל ככה בהגנה אז המקום של מקהייל בסכנה.

באשר לשאלה השנייה- אני חושב שהמחיר שמלו ידרוש מיוסטון הוא פשוט גדול מדי. מלו והארדן קצת דורכים אחד על השני, בהתחשב בכך שהוא ירוויח משכורת שקרובה למקסימום ועדיין לא יתן תשובה בהגנה על ה-4 היריבים אני מגיע למסקנה שהוא לא יאפשר ליוסטון להמשיך להתחזק ומצד שני לא ירים אותה לרמה של אלופה.

אז איך יוסטון בכל זאת תתחזק?
זה מאוד תלוי בכמה שדריל מורי מוכן לפתוח את הכיס. לדעתי יש להם שתי אפשרויות- או לשמור על הסגל הקיים, לחכות לסיום החוזים הגדולים של אשיק ולין, להחתים מחדש את פרסונס ובברלי ולהתחזק בהחתמות נכונות של שחקני מיד לבל ווטרנים שרוצים אליפות: ספולושה, וינס קרטר, דחואן בלייר (ממש לשדוד את דאלאס), בוריס דייאו. חבר'ה מהסוג הזה.
האפשרות השנייה הרתפקנית יותר והיא כוללת טרייד של אשיק תמורת ג'וש סמית'. לדטרויט זה נו בריינר- אשיק הוא חוזה נגמר והם יכולים להיפטר מהחוזה המנופח והסופר לא מתאים לקבוצה שלהם. הם יוכלו לשמור על מונרו ודראמונד ולמחוק את הטעות הגדולה מהקיץ האחרון.
יוסטון לפי דעתי תוכל להעלות את עצמה לרמה של קונטנדרית. סמית' ירים את ההגנה שלהם לטופ 10 (לפחות על הנייר), הוא יחזור לעמדה 4 הטבעית שלו והוא מספיק גדול וחזק כדי לשמור בצורה סבירה על ה-PF של המערב. מה החסרון במהלך הזה? המחיר כמובן. דוויט+הארדן+סמית' מרוויחים 50 מליון ביחד בשנה הבאה שיעלו הדרגתית ל-54 מליון בעוד 3 שנים. פרסונס גם יקבל סכום בסביבות ה-10M$ , מה שלא יאפשר גמישות כלכלית מעבר לכך. אבל את השלד לאליפות כבר יהיה להם.

botend

New member
הטרייד מעניין

והוא בנוי על יכולתה של ההנהלה של דטרויט להודות שהיא טעתה בדבר בסיסי שכל חובב כדורסל ראה קילומטרים מראש (שדארמונד-מונרו-סמית' זה הרכב שידרוך אחד לשני על האצבעות).
מבחינת משכורות צריך עוד פילר לטרייד כזה, שעשוי להיות גם מישהו בקטנה כמו עמרי כספי, אבל הנהלת הפיסטונס עוד עלולה לנסות להתעקש על מישהו כמו פארסונס (שיושב על משכורת מגוחכת. בחירה 38 בדראפט, חתם על חוזה רוקי של משהו כמו 3.5 מיליון לארבע שנים. שנה הבאה מרוויח משהו כמו 950K דולר - אולי אחד החוזים הטובים בליגה) דבר שיכול להפיל טרייד כזה.

אופציות לטרייד המשך עם אינדיאנה - S&T לסטיבנסון תמורת אשיק - כי היברט לא נראה כמו אולסטאר. ואם הוא יתחיל לשחק טוב - אשיק חוזה סחיר מאוד. ודטרויט יכולה להיעזר בעוד גארד טוב.

rapgamer4ever

New member
אין צורך בפילר

אשיק ישתכר בשנה הבאה 14.9 מליון דולר, ג'וש סמית' יקבל 14 מליון דולר. הם עוברים בקלות באחד על אחד.

botend

New member
ככל הזכור לי

בגלל החוזה המוזר של אשיק (5-5-15) לצורך תקרת השכר החוזה שלו נחשב כ-8.3 בכל שנה.

OrEl74

Well-known member
מנהל
הנה, הם כבר עושים טעות

ומודיעים שהם לא מתכוונים להחליף את מקהייל.
לדעתי הוא הוכיח בסידרה הזאת שהוא מאמן מאוד בינוני והוא היה הראשון שצריך ללכת הביתה.

בכל מקרה, אני מניח שהם יעשו מאמץ גדול להביא את כרמלו וישלחו לניקס שבמילא מכוונים לקיץ 2015 את לין ואשיק.

billc

New member
קודם כל אני רוצה לומר שהביקרות על ג'ונס

מוגזמת, אנשים שוכחים שהוא בן 22 ושחקן שנה שניה,
ההגנה שלו היתה חלשה, אבל הוא יכול להשתפר

חוץ מזה, יש הרבה כלים טובים ביוסטון, אבל סה"כ קבוצה חדשה, ולכן הביקרות גדולות מידי
הבעיות שאני ראיתי אצלם
שג'ונס צריך להשתפר בהגנה,
פארסון צריך להמשיך להתקדם
אשיק לא הייתי רץ לעשות עליו טרייד, ראינו שהוא טוב לקבוצה
לעומתו אני כן הייתי מנסה לעשות טרייד על לין בעיקר בגלל החוזה שלו

סה"כ עם כל הביקרות על יוסטון, לדעתי ה4-2 משקר, הסדרה היתה הרבה יותר צמודה
3 הארכות, שמתוכן ב2 הארכות יוסטון הפסידה, גם המשחק האחרון היה צריך להיות של יוסטון, אם לא הסל המשוגע של לילארד
שורה תחתונה לא מסכים עם הביקרות

Executioner

New member
העתיד של יוסטון יכול להיות נורא מעניין

לא בגלל טריידים והחתמות אלא בגלל דאריל מורי. השנה הוא הריץ סוג של פיילוט בקבוצת די ליג של יוסטון שסובב סביב התקפה שמבוססת על זריקות משלוש וסלים קלים בצבע (בגלל זה לא היה מפתיע שדניאלס הגיע מהדי ליג ישירות להפציץ בפלייאוף). יהיה מעניין לראות מה יהיו הרשמים ומתי (אם וכאשר) יוסטון תבנה סביב הסגנון משחק הזה. לדעתי עם סוג השחקנים הקיימים יש כבר נבטים של הרעיון, אבל יהיה נורא קשה למצוא את החלקים הנכונים (4 שקולע 3, שחקנים שלא יהיו חורים גדולים מידי בהגנה) ולכן העתיד של יוסטון יכול להיות מאוד מעניין.

Puskas

New member
לטרייד משמעותי

הגיע הזמן לחתוך בבשר החי וזה אומר שאף שחקן לא מוגן.
אשיק ולין הם שני חוזים ששווים כל אחד 8.7 מ' דולר מבחינת ערך טרייד ושניהם חוזים נגמרים.
אם אפשר להשיג תמורתם שחקנים טובים בעמדות 1 ו-4 זה שווה את זה גם במחיר של תשלום קנסות רציני בשנים הקרובות.
הבסיס של הארדן-פארסונס-הווארד צריך להמשיך, זה לא ריאלי לסחור בהם כרגע בכל מקרה.
אם הרוקטס יצליחו להשיג רכז נורמלי זה יסדר אותם יופי.

השם שצריך כרגע לעמוד להם מול העיניים זה קייל לאורי שמסיים חוזה בראפטורס והוא אחרי עונת שיא (עונה שעוד נמשכת כרגע).
הוא יחתום לדעתי תמורת 8-9 מ' דולר והם צריכים ללכת עליו אולי בצורה של S&T.
השאלה היא האם הראפטורס יסכימו לספוג את לין/אשיק והתשובה היא כנראה לא למרבה הצער.
האופציה הבאה יכולה להיות צ'אלמרס שמסיים חוזה, הוא יושב על שכר נוח מאוד, הוא שומר מצוין אבל גם קולע טוב מאוד,
גם פה השאלה היא איך מחתימים אותו אבל הפעם יש טוויסט, צ'אלמרס עשוי להסכים ל-5 מ' דולר לעונה וזה נכנס בתוך ה-MLE.
הרוקטס יכולים להשתמש בחריגה הזו ולהחתים אותו מבלי לוותר על אף אחד.
כמובן שהחתמה שכזו תהפוך את לין לחסר תועלת לחלוטין אבל מה זה משנה.. בקיץ הבא הוא ואשיק יורדים מהגב סופית ויביאו הקלה כלכלית רצינית.

קייל לאורי זה לא ההוא שהחליף את ברוקס

בקבוצה כלשהי המשחקת ביוסטון? אם הם היו רוצים אותו היו מחתימים אותו מלכתחילה.

Puskas

New member
עשו טעות ולכולם זה ברור

כיום לאורי זה אחד הרכזים החמים בליגה והוא יושב על שכר נוח מאוד.
אין ספק בכלל שהוא טוב בכמה רמות מכל רכז שיש להם כרגע.

ולחשוב שליוסטון היה לפני שנתיים את דראגיץ'

ולאורי והיום הם תקועים בלי אף רכז שיודע לשחק בשני הצדדים של המגרש.

Puskas

New member
כל החיים הם סיטואציה

האם דראגיץ' היה נהיה כל כך טוב בצילם של הארדן והווארד? האם לאורי היה נהיה כל כך טוב ליד שחקנים דומיננטיים כל כך?
צריך לזכור שגם דראגיץ' וגם לאורי נותנים עונות שיא בקבוצות עם סגלים דלילים וחסרי ניסיון, קל יותר להתבלט ככה.
בדיעבד ברור שהרוקטס היו חייבים לשמור לפחות אחד מהם אבל מי חשב על זה בכלל בזמנו..
הם העיפו את שניהם עוד לפני העונה שעברה, בזמנו הרוקטס היו גם ככה חרא קבוצה.

קייל לאורי הודיע שהוא מתרגש לקראת העונה הבאה

מיד אחרי הסדרה.. בחיים הוא לא עובר משם עכשיו, הוא במצב מעולה בקבוצה, אולסטאר במזרח החלשלוש ועם האוהדים כנראה הכי נלהבים בליגה... לעבור לקן צרעות במערב? בשביל מה?

כאמור זה בכל מקרה אפילו היפותטית לא מעניין כי הוא רוצה לחזור בעונה הבאה לטורנטו והצהיר על כך.

למעלה