יונתן והטוראט

יונתן והטוראט

שלום, לי קוראים יונתן ואני רוצה לספר לכם על הטוראט שלי. אני בן שמונה וחצי ואני עושה טיקים (כל מיני תנועות לא רצוניות שאני לא שולט עליהן) למשל: טיקים באצבעות הידיים והרגליים, ויש לי טיקים במתניים ובצואר ובכתפיים. יש לי טיקים של קולות (כיחכוחי גרון). יש לי טיק שאני לא אוהב כי הוא מלחיץ אותי מאוד (זה טיק בשוק הרגל שגורם לי לכווץ את השריר). בנוסף, חלק מהטוראט שלי הוא קשור להתנהגות שלי ואני כל הזמן מפטפט בבית הספר. פעם הייתי עושה פרצופים אבל זה עבר כבר. בימים אלה יש לי פטפטת ואני לוקח תרופות למשל הלידול שעוזר לי עם הטיקים וכמעט מעלים אותם וגם דפרקסאן שעוזר לי עם ההיפראקטיביות. לאחרונה התחלתי לקחת שני כדורים בכל בוקר. פעם לקחתי קלוניריט. אני הולך לבית ספר מיוחד עם בעיות התנהגות. יש לי יועצת שקוראים לה חני ואני אוהב להיות אצלה. ולפעמים אני מתרגז יותר מדי ואני הולך פעם בשבוע לאביתר שהוא הפסיכולוג שלי. אני כתבתי לכם את המכתב עם אימא שלי אצל אביתר הפסיכולוג. יש לי שאלות: אני רוצה לשאול אם למישהו יש טוראט והוא עדין הולך לבית ספר רגיל? וגם אם יש כאן מישהו שהיה בבית ספר מיוחד ועבר לבית ספר רגיל? זהו, גמרתי, אשמח לקבל את תגובותיכם בהקדם האפשרי. שלכם, יונתן.

ברוך הבא יונתן../images/Emo140.gif../images/Emo13.gif

הצטרפתי ממש לא מזמן לפורום והתקבלתי למשפחה החמה שכאן באהבה רבה. וגם אתה מתקבל לכאן בחום ואהבה
אני ממליצה לך לפרסם את השאלה שלך בפורום "נוער טורט" (הקישור אליו נמצא ממש בחלק העליון של הדף). יש שם ילדים בגיל שלך ואני בטוחה ששם תמצא מענה לשאלתך.
פלפלת

mazy

New member
יונתן מתוק ../images/Emo24.gif

ברוך הבא לפורום טוראט. כל הכבוד שהחלטת לכתוב בפורום. (יש גם פורום נוער טוראט, שם כותבים נערים/ות וילדים/ות הלוקים בטוראט, שם תוכל למצוא חברים וחברות ולהתכתב איתם). אני מזי, ולי יש ילד בן 12 הלוקה בתסמונת טוראט. הוא לומד בבי"ס רגיל, בכיתה רגילה, וכרגע אינו מטופל בתרופות. מקווה שאתה והוריך תמצאו כאן בפורום בית חם ותומך ואוזן קשבת, כי אנחנו מצאנו. ישר כח
מזי.

יונתן שלום, אני חיפאי גם כן , קצת

מבוגר ממך (בשלושים ומשהו שנים). גם לי יש טיקים ובזמני לא אבחנו את זה בבית הספר ולכן נאלצתי "להסתדר עם זה" מניסיוני...ככל שיש יותר עיסוקים מעניינים שאנחנו שקועים בהם, הטיקים מתמעטים. לגבי בית הספר, יש כאן לא מעט ילדים שיוכלו לענות לך בנושא, בכל אופן - הודעתך הכתובה בצורה רהוטה ועניינית ,מצדיקה ומאשרת את הידוע זה זמן רב, שהילדים הסובלים מהתסמונות הם לרוב ילדים מחוננים ובעלי אינטלגנציה הגבוהה מהממוצע. לילה טוב.

השגיא

New member
יונתן החמוד../images/Emo13.gif

לבן שלי שי בן 9.5 יש טוראט והוא לומד בבי"ס רגיל. החברים שלו מהכיתה יודעים שיש לו טוראט ובכל זאת אוהבים אותו מאוד, (לשמחתי) גם לשי הטיקים די מפריעים במיוחד בתקופות שהם חזקים ומרובים. לפעמים הטיקים מפריעים לו להתרכז ,אבל המחנך מנסה לעזור לו. גם אנחנו מנסים לעזור לו ואוהבים אותו כמו שהוא , עם הטיקים ועם התפרצויות הזעם ועם כל הדברים שקשורים לטוראט.... שי מאוד אוהב לשחות ולרכב על סוסים, לראות טלויזיה, לקרוא "מסע צעיר", לצלול בים (צלילות אמיתיות עם מיכלים), לבלות עם חברים... בעצם הטוראט לא מפריע לשי לעשות את כל הדברים שהוא אוהב. אילו דברים אתה אוהב לעשות כשאתה לא בבי"ס
האם אתה נתקל בקושי לעשות דברים שאתה אוהב בגלל הטוראט
מאחלת לך בהצלחה
גלית

יונתן היקר

ראשית כל יש במערכת החינוך אדם מופלא ששמה ד"ר מיקי אברמוביץ. היא אחראית על נושא הטוראט במשרד החינוך והתרבות. למרות שהיא שייכת למחוז תל-אביב היא למעשה מסתובבת בכל הארץ. יש לה קישור בפורום הזה ושם תוכלו להגיע אליה. מנסיון לדאבוננו המערכת לא יודעת להתמודד עם הטוראטניקים . לי יש ילחד בן 13 הלומד בביה"ס רגיל. הניה גם סיפור שהיה באזור הצפון שד"ר אברמוביץ הצילה את הילד. חוץ מזה קיימת שביק שהיא יו"ר העמותה ואפשר להתקשר אליה והיא תתן לכם עצות. האם הכדוריעם שאתה לוקח ניתנים לך על ידי אדם שמבין בתסמונת הזאת? בחיפה קיים המחלקה להפרעות בתיועה בביה"ח הכרמל הישן. שווה לבקר שם. שיהיה לכם יום טוב משה

vered83

New member
ברוך הבא יונתן, אני אחות של שי

גם לו יש טוראט והוא לומד בבית ספר מיוחד וטוב שעוזר, מתחשב ותומך בו והכל בזכות ד"ר מיקי ושביק, מגיע להם תודה גדולה בלי עזרתם שי היה מדרדר

ברוך הבא יונתן החיפאי../images/Emo24.gif

שמחה לראותך כאן איתנו, ועוד יותר אשמח אם תשתתף בפורום "נוער טוראט". אני אמא ל3 ילדים, הבכור שלי אוראל בן 11 כמעט, לוקה בתסמונת טוראט מאובחן מגיל 5 בערך. לומד בכתה ה' בביה"ס רגיל. מדי פעם משתתף בפורום...עכשיו יש פורום במיוחד לילדים ונוער. וממש כייף בו.

../images/Emo39.gifיונתן היקר ברוך הבא אחינו היקר

יש גם פורום של נוער טוראט נשמה תוכל לכתוב ולמצוא המון חברים תוכל להזמין את אמא שלך לפורום לקרוא להתרשם ולכתוב אנחנו אומנם פורום אבל בית חם משפחה אוהת ותומכת בכולם. אז יונתן אוהבים אותך ילד יקר. ותשאר איתנו. ברוך הבא מכל הלב . אני אלין וגם כן לי יש טוראט טיקים מאוד קשים שהתחילו לי מגיל 9 וחצי וכיום אני בת 26 וחצי. נעים מאוד ילד יקר.

יונתן ועוד משהו -גם אני למדתי....

בבית ספר של חינוך מיוחד א יגרה בקריות ובזמנו גרתי בחיפה. למדתי בביית ספר שקוראים לו "אורים" זה בית ספר של חינוך מיוחד והיתי היחידה עם טוראט בבית הספר אז.. בזמנו לא ידעו מה זה והמורים התנהגו אלי מאוד מגעיל. כיום המצב כניראה השתפר. תוכל לכתוב לי במסרים או כאן באיזה בית ספר אתה לומד? ואיך המורים והנהלה מיתנהגים אליך? האם ברוך הבנה אהבה אהדה ועדינות או שמא כמו שהתנהגו אלי בזמנו? מקוה שהכל בסדר בבית ספרך , ואתה ממש כותב בצורה של ילד לא בן 8 אלא בן 18, מיד שמים לב שיש לך רמת אנטיליגנציה גבוה מאוד. אוהבים אותך י ו נ ת ן

בית ספר אורים

שלום אלין, גם אני לומד בבית ספר "אורים" ומתנהגים אלי מאוד לא יפה, למשל יושבים על ילדים שמתפרעים ומתעללים בי. והמורה שלי יפעת היא בחופשת לידה והמורה המחליפה קוראים לה ורד והיא מאוד נחמדה אלי. גם חני היועצת שלי נחמדה. אני לא שמח שאני בבית ספר "אורים" וחלק בי קצת שמח כי יש טיולים למקומות רחוקים של שעה או שעתיים של נסיעה. ויש לי שם חבר שקוראים לו סולי. ותודה שכתבת לי. באהבה מיונתן.

ברוך הבא יונתן המתוק../images/Emo24.gif

נעים מאוד שמי אלונה אמא לילד עם טוראט או.סי.די. ו- ADHD . גיא בן 11 ולומד בכיתה ה' בבית ספר רגיל עם כל הקשיים. יש לו מעט טיקים אבל המון אובססיות שזה כפיתיות ומאוד קשה לו. יש לו לא מעט התפרצויות בבית הספר. כל הצוות והתלמידים יודעים שיש לו טוראט ומאוד סבלנים אליו. הוא קיבל תרופה לטיקים אבל היא לא עזרה ועכשיו הוא התחיל תרופה לאובססיות וכולנו תקווה שזה יעזור. שמה שנכנסת לכאן, יש כאן משפחה גדולה ואוהבת אלונה

חגית35

New member
כל הכבוד יונתן על הכתיבה שלך!

אני אם לילד בן 9.5 , ניכר שאתה חכם ומרגש לקרוא אותך. כן, יש ילדים שלומדים בבי"ס רגיל בוודאי, למען האמת הרוב כן. מאחר וטוראט מתלווה לעתים להפרעות קשב וריכוז והיפראקיביות אז מטפלים בשניהם כמו במקרה של התרופות שלך גם בני מאובחן עם שתי הסתמונות הללו ומקבל שתי תרופות. לא יעזור, יש תקופות של עליה בטיקים וירידה. אתה כבר בטח למדת להכירם. אני מניחה שבמקרה של הפרעות התנהגות יותר בולטות זה יכול להגיע למצב של שילוב ילד בכתה מסייעת או חינוך מיוחד או אחר. מה שחשוב, שיהיה לו טוב ויקבל סיוע ותמיכה ככל האפשר. אשמח לענות גם על שאלות שלך אם תרצה! האם הדפרקסן מועילה לך להתרכז גם ?

הלנה

New member
ברוך הבא יהונתן ../images/Emo24.gif

שמי הלנה, אני אמא לילד בן 11 וחצי, שאובחן כלוקה בטוראט לפני כשנה. לבן שלי קוראים ערן והוא בדרך כלל כותב הרבה בפורום של הנוער (אבל השבוע אין לו גישה למחשב). הבן שלי הוא לקוי למידה, יש לו מעט מאד טיקים (שממש לא מרגישים אותם) ויש לו OCD (הנהגויות כפייתיות) קל. אין לו בעיות התנהגות בבית הספר, אבל בבית הוא די אימפולסיבי ויש לו התפרצויות. הוא לומד בבית ספר רגיל, בכיתה רגילה והוא מצליח מאד בלימודים בעזרת מורה פרטית ובעזרתי. הוא מטופל בתרופות - רסיטל ל- OCD וריספרדל להתפרצויות זעם (נותנים אותה גם לטיקים). לא מזמן הוא התחיל טיפול בביופידבק (אנחנו עוד לא יודעים אם זה יעזור, זה מיועד להתפרצויות וחוסר שליטה). לפני חודש, בהמלצתה של מיקי אברמוביץ' (מומחית לענייני חינוך, שעשתה דוקטורט על השפעה של בע"ח על ילדים עם טוראט), קנינו כלבה לערן ומאז הוא הרבה יותר רגוע מאושר. אם יש לך שאלות נוספות נשמח לענות לך, ותזמין גם את אמא שלך לכתוב לנו ולהתרשם, אנחנו הפורום הכי תומך והכי חם בתפוז!!! להתראות, הלנה

../images/Emo23.gifכאן אימא של יונתן - שלום לכולם

אנשים יקרים, אתמול יונתן עשה צעד חשוב, מעין פריצת דרך קטנה, בפנייתו אליכם. עודדתי אותו בכיוון זה כי ידעתי שיתקבל בחום ובאהבה. זהו בוקר משמעותי וחשוב עבור יונתן ותגובותיכם המחבקות עשו לו רק טוב.תודה לכולכם מעמקי לבי.

הלנה

New member
לאמא של יונתן ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

יונתן נשמע ילד מקסים, אני מאד שמחה שהצטרף אלינו ומקווה שגם את תקחי חלק בפורום הנפלא הזה. הוא עוזר לנו רבות בהתמודדות היומיומית שלנו. כאן אפשר לשתף בכל (גם אם זה לא קשור לטוראט) ותמיד תקבלי תגובות. בנוסף ישנם מפגשים לחברי האגודה ולמי שרוצה להצטרף, וגם הם מאד עוזרים. בכלל יש כאן אנשים מקסימים שתוכלי להכיר עם הזמן. אני שמחה שהתגובות שלנו עשו לו טוב. הלנה

שלום לך ../images/Emo13.gif

מקווים לראות אותכם כאן משתתפים פעילים
אין לך מושג עד כמה הפורום תומך ועוזר בשעת הצורך וגם סתם כך ביום יום ..

ברוכה הבאה אמא של יונתן החמוד|חיבוק

שמחה לראותכם בפורום המדהים שלנו. ואשמח לראותכם פעילים בו. מה שרציתי לומר לך - אם אפשר על מנת שנוכל לזהות אותך ואת בנך תיכנסי בשם משתמש שונה משל יונתן כדי שנדע מי הכותב. וליונתן המלצתי להיכנס לפורום נוער טוראט - שם הנוער מדבר על הטוראט במובנים ומנקודת ראות של נוער ולא של מבוגר, וזאת על מנת שירגיש יותר שייך. כאן המקום עבורך.וגם עבור יונתן למקרים מיוחדים שחושב שצריך תשובה ממבוגר.

לאמא של יונתן../images/Emo23.gif היקרה ../images/Emo140.gif

בוקר טוב. אני מברכת אותך בברכת ברוכה הבאה לפורום זה דבר ראשון . אני תמיד שמחה שילדים מקסימים ואף בוגרים או מבוגרים עם טוראט נכנסים לפורום הזה כי הוא מניב המון המו כוח, ואני אומרת לך את זה מנסיון אישי. ואילו את בתור אם שאולי עוברת איתו גם כן ימים לא הכי קלים, יכולה לשתף אותנו להתעניין בתרופות במפגשים תוכלי להרשם לעמותה להגיע למפגשים שלנו, יש אנשים מקסימים הן בעמותה והן כאן בפורום מעין משפחה קטנה. אני אישית חושבת שאם יונתן יכתוב בפורום הזה או של נוער טוראט שזה יותר לגילו ואת תכתבי כאן זה יתן לו כוח להמשיך, והמון ביטחון. כי כשההורים של הילדים כותבים כאן לפי דעתי הם מרגישים מוגנים ובטוחים יותר. אז ברוך בואך לפורום לך וליונתן, ואני מאחלת לכם את כל הטוב שבעולם אני אלין אז נעים מאד וגם לי יש טוראט. אם יש לך שאלה לגבי אני אשמח מאוד לענות לך אישה יקרה. יום נעים.

למעלה