יונק לא רגוע

מילי123

New member
יונק לא רגוע

שלום לכן, בני בן 4 חודשים ולאחרונה החל לינוק באופן לא רגוע, הוא מתמתח, מותח את הפטמה, בועט ברגליים, מתנתק ושוב מתחבר וזה כבר מתחיל לכאוב ולהיות לא נעים.. זהו בני השני וכבר יש לי ניסיון בהנקה עד גיל שנה וחודש אבל לא היה לי ככה עם בני הראשון. הוא לא קיבל מעולם בקבוק רק מוצץ. מה לדעתכן זה יכול להיות? חלב נראה שיש מספיק, לא נראה שיש זרם חזק מדי ואני לא מצליחה להבין מה הסיבה. בלילה הוא יונק רגוע בדרך כלל.

gudat

New member
מאחר שבלילה הוא יונק רגוע....

ה"חשד" הראשון שלי הוא לכיוון הגיל שלו, והסקרנות שמלווה אותו. הרבה פעמים יונקים בגיל הזה מתעניינים בסביבה שלהם, ומתקשים לינוק לאורך זמן.
אפשר לנסות להניק אותו בחדר נפרד, אולי מעט חשוך, ללא גירויים רבים. ולראות אם זה עוזר...
באופן כללי התנהגות כזו מתאימה גם למצב שאין מספיק חלב, וגם למצב שיש יותר מידיי חלב, או רפלקס שחרור חלב חזק.
הייתי שוקלת בקרוב כדי לעשות "וי" על עניין הכמויות, לוודא שעדיין עולה היטב במשקל. משהו השתנה אצכם לאחרונה? התחלת אולי לקחת גלולות? קיבלת מחזור? אלו לעתים מקושרים לירידה בכמויות החלב.
זרם חזק מידיי אני חושבת שהיית מזהה- שפריצים חזקים כשהוא מתנתק, או שהוא היה משתנק, חלב נשפך מזווית הפה וכד'.
אז שני הכיוונים שהייתי בודקת בשלב ראשון-
א- עודף גירויים- הנקה במקום שקט
ב- כמויות החלב (לבדוק אם יש מצב שירדו... ואם כן- תעדכני שנחשוב יחד איך להעלות את הכמויות)

מילי123

New member
תודה על התשובה המפורטת..

לא נראה לי שזה קשור לגירויים מאחר ובמחשבה שניה, לעתים הוא חסר שקט גם כשהוא יותר ישנוני וגם פחות. בנוגע לשינויים, אצלי לא חלו שינויים לאחרונה הכל אותו דבר.
אז מה שנשאר זה כמויות, באמת קורה שהוא משתנק לפעמים לא כל הזמן.. אבל אין שפריצים, חלב נוזל, אין. ירידה בכמויות לא נראה לי אבל אני כבר לא יודעת. יש לי טיפת חלב מחר וככה אני אדע לגבי משקל.
כשאת כותבת רפלקס שחרור חלב חזק, מה הכוונה בדיוק? איך אפשר לזהות? האם זה דבר שנמשך כל משך ההנקה? מה ניתן לעשות? ובמקרה של עודף חלב?
תודה רבה לך ויום טוב.

gudat

New member
רפלקס שחרור חלב

בדר"כ בשניות הראשונות של ההנקה המציצה של התינוקות חלשה יותר- הם יוצרים גירוי שגורם לרפלקס שחרור חלב- אז מגיע חלב בשפע והתינוקות יונקים בשקיקה ובקצב... את בטח מכירה את זה.
כשרפלקס שחרור החלב חזק מידיי, זה הרבה פעמים מלווה בהשתנקות של התינוק, ובהרגשה כללית שלא נעים לו. לפעמים כשהוא יתנתק בגלל זה יהיו שפריצים- אבל לא תמיד. זה באמת דבר שלא תמיד קל לזהות.
כשזה מגיע גם עם עודף חלב, אז הרבה פעמים התינוקות סובלים מאד מגזים, לא יאהבו להירדם על השד או להירגע איתו (כי לא תמיד "בא להם" על המון חלב, כשהם רוצים בעצם משהו אחר....), הקקי שלהם לפעמים יהיה ירוק במקום צהוב....
כעקרון כשמזהים שזה המצב, אפשר לנהל את ההנקה באופן שיוריד את כמויות החלב, אבל זה משהו שלא הייתי עושה בלי ליווי של יועצת הנקה. אמנם זה הפיך- כלומר אפשר להגדיל חזרה את הכמויות אם "הגזמנו", ובכל זאת לא הייתי משחקת עם זה.
עוד קודם, אפשר לנסות להשען לאחור בזמן ההנקה. במקרה כזה כח הכובד עובד נגד הזרימה החזקה של החלב, וזה הרבה פעמים עוזר.
תנוחה שעוזרת לפעמים במקרים של עודף חלב היא התנוחה הביולוגית/ורטיקאלית/אינסטנקטיבית (שמות שונים לאותו דבר)- את יכולה לחפש באינטרנט ולראות במה בדיוק מדובר....

למעלה