יונק כל שעה......

layael

New member
יונק כל שעה......

שלום, ילדתי ביום שישי לפני 5 ימים. התחלתי להניק כבר בחדר לידה והתינוק מתחבר יפה. ביום הראשון שחזרנו הביתה הוא התחיל לאכול כל 2-3 שעות אבל אתמול בלילה הוא התחיל לחפש כל שעה. הוא כרגע יונק צד אחד במשך 15-25 דקות ונרדם לחלוטין. ואחרי שעה חוזר חלילה רק בצד שני.... האם זה נורמלי? לתת לו להמשיך ככה? זה יכול להעיד על איזו בעיה? חשוב לציין שיש לנו המון חיתולים רטובים במשך היום (8-10) דבר אחרון, האם כדאי לתת לו מוצץ? אולי הוא רק רוצה למצוץ והוא לא ממש רעב כל שעה???? מה עושים??? אשמח לעזרה יעל

מינימי2

New member
מזל טוב../images/Emo140.gif

מרווחי הנקה של שעה-שעה וחצי הם נורמאליים אצל יונקים בשבועות הראשונים לחייהם. אני מבינה מדברייך שבכל ארוחה הוא יונק רק מצד אחד ואז נרדם. נסי לעורר אותו ע"י הרמה לגרפס, החלפת טיטול, קצת עיסוי לכפות הידיים והרגליים, ונסי להציע לו לינוק גם מהצד השני. יכול להיות שאם יסכים לאכול גם מהצד השני יהיה שבע לזמן ארוך יותר. עם זאת, לא כל התינוקות רוצים וזקוקים לתוספת מהצד השני וגם זה בסדר, הרי אי אפשר להכריח אותם לאכול
דוקא לא מומלץ להתחיל שימוש במוצץ בשלב כל כך מוקדם. הרבה יותר הגיוני שבגילו הצעיר הוא פשוט רוצה לאכול או להיות קרוב אלייך, והציצי הוא באמת לא רק אוכל אלא גם מרגיע, מספק חום וקירבה, מספק את הצורך במציצה... אני הייתי מנסה להמשיך להניק לפי דרישה ודוחה את השימוש במוצץ לגיל מאוחר יותר. כמובן שיש אמהות שבוחרות כן לתת מוצץ למן ההתחלה, אצל חלקן הוא גורם לבעיות ואצל חלק לא... לשיקולך. לא נשמע שיש בעיה בתפיסת השד (אני מבינה שאין לך פצעים או כאב בהנקה, ומבינה שיש מספיק חיתולי פיפי... ) התקופה הראשונה הזו לא קלה... את כאמא צריכה ללמוד את התינוק החדש, התינוק צריך להסתגל למצב החדש שלו מחוץ לרחם המוגן שלך שם לא חסר לא דבר, לא הציק לו קור או חום, לא רעב או צמא... כל צרכיו היו מסופקים באופן שוטף ובלי התערבות שלו. פתאום הוא כבר לא באותו מקום מוגן, הרעב מציק, הצמא, התחושה הפתוחה והבלתי עטופה כשהוא שוכב בעגלה או בעריסה... תקופה של הסתגלות ולמידה לשני הצדדים,
אל תטרידי את עצמך במחשבות שמשהו לא בסדר. התינוק רגוע, ישן, אוכל, עולה במשקל (בטח עוד לא שקלת אותו מאז היציאה מבית החולים, אבל מן הסתם תשקלי בעוד מספר ימים), אז כנראה שהכל בסדר:O)

Revili

New member
מסכימה עם מינימי ומוסיפה

כאשר מדובר על הנקה לפי דרישה, מתכונים להנקה בכל פעם שהתינוק רוצה לאכול, בלי להתייחס כלל לכמה זמן עבר מההנקה הקודמת. את צודקת בהחלט שלא תמיד התינוק אכן רעב לאחר שעה, אך מכיוון שלא תמיד יודעים מה התינוק באמת רוצה, לאימהות מניקות יש פתרון "פלא"
אנחנו קודם כל מציעות לו לינוק ורק אם הוא לא רוצה, אנחנו מנסות פתרון אחר להרגיעו. כיוון שיניקה, מציצה והקירבה לשד הן הרבה יותר מרק אוכל, הן בטחון, נחמה, הרגעה ועוד ועוד...זו ]פשוט דרך הגיונית להתייחס לתינוק שמביע צורך כלשהו שאנו לא בטוחות מהו. יניקה היא פעולה לא קלה שדורשת מאמץ, אם התינוק לא רעב, הוא יסרב לינוק, יוציא את הפיטמה ויבכה... או פשוט ירגע עלייך בלי ממש לאכול. יש לזכור כמובן, שבהחלט קיים סיכוי סביר שהוא אכן רעב לאחר שעה. מזל טוב.

למעלה