יונק כל שעה....

ashlaya

New member
יונק כל שעה....

נו שוב אני כאן...בדילמה עדי מבקש כבר יומיים לינוק כל שעה- הוא פולט את האוכל ואחרי שעה מבקש עוד האם זה נורמלי? אולי בכל זאת לשלב לו משהו אחר עם היניקה???

ashlaya

New member
מקפיצה../images/Emo105.gif

אולי איזה תגובה

לאה_מ

New member
זה לא נשמע לי נורא חריג, תינוק בן

שבועות ספורים שיונק כל שעה (אגב, השעה אמורה להמדד מתחילת ארוחה עד לתחילת הארוחה שאחריה, אז אמנם זה הבדל טכני, אבל אם הוא יונק חצי שעה, ואחר כך ממתין שעה, זה בעצם שעה וחצי הפרש). כשאת אומרת שהוא פולט - את מתכוונת לכמות לא גדולה? כי אם יש בעיה שהוא מוציא חלק גדול מהאוכל, כדאי להתייעץ ברופא. ומה זאת אומרת כל שעה? הוא לא ישן? מה עם הלילות? או בצהריים? או בגינה? לא פותח מרווחים קצת יותר גדולים?

שקדון

New member
אשליה יקרה../images/Emo70.gif

כמו שאני מבינה עדי הוא בן חודש, ובגיל זה ניתן ורצוי לתת לפצפון לינוק כל כמה שהוא מבקש, גם אם כל שעה. בענין הפליטות, מרבית התינוקות פולטים מעט חלב אחרי האוכל, וזה בסדר ובוודאי לא מהווה סימן שצריך להוסיף להם תוספות למינהם. צריך רק לבדוק שאכן מדובר בפליטה ולא בהקאה (הקאה להבדיל מפליטה היא "סילון" של חלב שיוצא). בהצלחה!

היי אשליה אני כבר עברתי את לצערי

איתמר בערך בגיל הזה הקיא כמה פעמים... לא פלט ממש הקיא. והוא נראה לי שכבר כתבתי לך על זה היה אוכל שעה ישן שעה עד גיל 6 שבועות. היינו אצל רופא שאמר שהוא אוכל יותר מדי!!! מייד פניתי לבנות הפורום המקסימות והן ממש ממש עזרו ותמכו אז אני מצרפת לך קישורים. בכל מקרה איתמר היה מקיא או פולט את מה שהיה "מיותר" והוא אכל "הרבה" כי זה היה הצורך שלו ואני זרמתי איתו לגמרי וגם זה ממש עזר לו לגזים!! תרגישו טוב

היי אשליה,

גם לי כל הזמן אמרו חכי עוד קצת ובילי תפתח פערים בין הנקה להנקה. היום היא בת שלושה חודשים וחצי ועדיין מוכנה ומיילת בכדי לינוק בערך כל שעתיים. הם גם צמאים וגם רעבים וגם רוצים להרגיש אותנו... בלילה היא בהחלט פתחה פערים יפים אבל במשך היום לדעתי זה נורמלי וכך את בונה לו בטחון.

ashlaya

New member
אז הוא לא....

גם בלילה אני קמה כל שעה וחצי שעתיים להניק אותו! וגם ביום!!! ולפי ההסבר שלכן כנראה שהוא מקיא את המיותר וזאת לא סתם פליטה....

ענתש

New member
אשליונת - אצלי נגה פולטת בסילון

אני מזהה הקאה לפי זה שהחלב הוא לא מימי ולבן ו"אחיד" אלא יותר כמו קוטג´. זה בגלל שהקיבה היא חומצית והיא מגבשת את החלב. אם את רוצה לראות איך נראית הקאה אז קחי חלב תנובה, שימי בכוס מעט וטפטפי פנימה מיץ לימון - ככה נראית הקאה.

ashlaya

New member
היום חודש

עשינו לעדי חיסון ראשון האחות בטיפת חלב טוענת שכדאי לראות עוד רופא הסבל של עדי נראה לה מוגזם ויציאות שלו מיימיות מידי..... מקווה שמחר יקבלו אותנו והכל יהיה תקין...

niritcat

New member
הנקה - ההתחלה

אשליה, אני מניקה מתחילה, כמוך, לדנה בת חודשיים ושבוע, ורוצה רק לומר שההתחלה בהנקה קשה. תמיד. כשדברתי בטלפון עם חברות ומכרות שהניקו את הילדים שלהן, הן תמיד אמרו "איזה יופי שאת מניקה!" ו"נכון שזה כיף?!". כיף לעומת מה?!, רציתי לשאול. לעומת ניתוח לב פתוח? זה לא היה כיף. זה עדיין לא כיף. אין כמעט יום שעובר שלפחות פעמיים מתברר שהילדה צועקת כי היא רעבה ולקח לי 15 דקות להבין את זה, או שמרוב שדחפתי לה ציצי כשהיא לא רעבה, היא צורחת עלי כשאני מנסה להראות לה ציצי כשהיא כן רעבה. או שנגמר לי החלב והילדה עוד רעבה למרות שאומרים שזה לא יכול לקרות. זה מעצבן, מתיש ומתסכל. לא יופי ולא כיף. מה שעוזר לי זה שהילדה מתפתחת מצויין, היא בריאה ושמנמנה. ההנקה נהיית קצת קלה יותר עם כל שבוע שעובר. ואני יודעת שאני תמיד יכולה להפסיק, אבל להתחיל שוב, אי אפשר. אז אני ממשיכה. אני יודעת שלא לך עזרתי ספציפית לבעיה, אבל רק לומר שכולן עוברות את ההתחלה הקשה, וכנראה, ואני רק יכולה לקוות כמוך, העניין נהיה קל יותר עם הזמן. נירית

ככה בדיוק היתה ההנקה הראשונה שלי..

לא הבנתי מה כולם אומרים שזה כיף. סבלתי נורא והחזקתי מעמד רק בגלל המון עקשנות, מוטיבציה ותמיכה של הבעל והמשפחה. החדשות הטובות הן שבהמשך זה כן היה יותר כיף. וההנקות הבאות היו כיף כמעט מהתחלה. כשידעתי מה אני עושה, לא סבלתי מפצעים, וכו´, אז באמת נהנתי. ואני עדיין נהנת, למרות שהיום משה יונק רק פעם אחת או שתיים ביום, אבל זה נורא כיף, להתכרבל איתו במיטה לפנות בוקר...

נורמלי- לא כל כך...אבל לשלב-

מה זה יעזור? אם זו תופעה חדשה, הייתי מחכה יומיים, אולי זה איזה וירוס, וזה יעבור מעצמו. אם הילד ממשיך באותה מתכונת מעבר ליומיים-עד ארבעה, לא עולה במשקל, נודניק וכו´- הייתי קודם כל ניגשת לרופא. האם הוא פולט כמויות? האם הפליטות הן בקשת? איך השינה והתנהגות? לפעמים זה יכול להצביע על בעיה או רגישות למשהו. תעקבי. רק שתדעי, שאם זה למשל רגישות למשהו, כל דבר חוץ מחלב אם שיכנס לבטן שלו יכול רק להחמיר את הבעיה.

צאובר

New member
שאלה: עדי עולה היטב במשקל?

כי אם לא, אולי יש בעייה ביניקה? אולי כדאי לכם לפנות ליועצת הנקה? כתבתי לך בעבר, שהתופעות שאת מתארת מאוד מזכירות את מה שהיה אצלנו (חוץ מהבדל אחד גדול - נעמי ישנה בלילות). גם לנו היתה תקופה שנעמי ינקה ללא הפסקה מחד, ופלטה המון מאידך. כשהגענו (בגיל חודש וחצי) לדר´ ליבוביץ´ התברר לנו שאחיזת השד של נעמי לא היתה מוצלחת, כך שכל ההנקות המרובות הללו היו בעצם "פול גז בניוטרל" כי מעט מאוד חלב הגיע אליה בפועל. למה היא פלטה אם היא לא קיבלה מספיק חלב? אין לי מושג. אני חוזרת על ההזמנה לפנות אלי במסר, אם את רוצה תמיכה.

אורית ג.

New member
מנסיוני עם 2 ילדי זה נורמלי לגמרי

תני לעדי מה וכמה שהוא רוצה. מה שכן - אצל בתי היה מאד משמעותי שלב הוצאת האויר אחרי היניקה - זה חסך חלק גדול מהפליטות . (עדיין היא השתדלה לינוק כמה שיותר
ובמיוחד בשעות הלילה)

אולי כדאי לפנות ליועצת הנקה?

כדאי שמישהי מקצועית תראה אם עדי יונק כמו שצריך או שיש בעיה. שמעתי על כמה בנות שההנקה השתפרה להן מאוד אחרי שפגשו יועצת הנקה. לדעתי כדאי לבדוק את האופציה הזאת לפני שמרימים ידיים ועוברים לתחליף.

קראתי את כל השרשור ומאוד התפלאתי

אשליונת - קודם כל
. אם עדי בן חודש בערך, בהחלט יכול להיות שהיניקה המוגברת שלו היא קפיצת גדילה של גיל שלושה שבועות. כשאומרים של גיל X הכוונה היא בסביבות הגיל, זה יכול להיות לפני או אחרי. קפיצת גדילה היא דרכו של התינוק להכין את הגוף שלך לייצר עבורו יותר חלב. יכול להיות שהוא יונק יותר כי הוא מכין את הגוף שלך, אבל אינו זקוק כרגע לכל כך הרבה חלב, ולכן פולט יותר. מעבר לזה, ואם לא זה הפתרון - אם משהו מכביד על קיבתו של עדי או על מערכת העיכול שלו - אין שום דבר שיותר מתאים מאשר החלב שלך. תוספת של תחליף חלב מכביד עוד יותר, ועלולה לגרום לבעיות נוספות ואף קשות יותר. אם יש לך אפשרות, נסי להניק אותו כששניכם במיטה, לפחות בחלק מהנקות היום, כך יזדמן לך לפחות לנוח מעט. לא כתבת כמה זמן נמשכת כל הנקה. נסי לעשות הפסקה מדי כמה דקות ולהציע לעדי להוציא אויר (אם את יושבת, השכיבי אותו באלכסון מול פניך ודברי אליו. אם ישנה בועת אויר היא תשתחרר בקלות יחסית). לאחר ששחרר את האויר (אם היא לו) או כדקה - חברי אותו שוב אל השד. אם הוא בוכה כאשר את מנתקת אותו - נסי להרגיע אותו. ודבר אחרון - אם קורה לכם שעדי בוכה לפני היניקה, נסי להמנע מכך. בכי לפני היניקה מכניס אויר למערכת העיכול ומעודד פליטות לאחר הארוחה. תספרי איך הולך לכם שרון

ענתש

New member
אבל שרון - אשליה מספרת את אותו

הסיפור כבר יותר משבועיים (תראי הודעות ישנות שלה), זה לא נראה כמו קפיצת גדילה אלא בעיה יותר בסיסית...

יכול בהחלט להיות שאת צודקת

ושאני לא עקבתי ולא הערכתי נכון. הסקתי שהיה שיפור, והשינוי המתואר הוא של יומיים אחרונים בלבד. סליחה אם טעיתי והטעיתי.

למעלה