יונקת ללא הגבלה

קוקו78

New member
יונקת ללא הגבלה

שלום,
בתי כמעט בת שנה וחצי ואני עדיין מניקה אותה. כעקרון היא יונקת בבוקר ואחרי שהיא חוזרת מהגן. אך כשהיא חוזרת מהגן היא יונקת ללא הגבלה גם כאשר היא לא בהכרח רעבה או צמאה, למשל אם אנחנו במקום חדש והיא אינה בטוחה, או אם אחיה הגדול לקח לה צעצוע. ולאחרונה בארוחות ערב היא בקושי אוכלת ומבקשת ציצי עד כדי בכי. היא נרדמת בלילה ללא הנקה וישנה מ 8:30 עד 5, היא רוצה לינוק איך שהיא קמה ואני לא מוציאה אותה מהמיטה עד 6 או עשרה ל6 בבוקר. היא קמה עייפה מאד אך יודעת שבבוקר יש ציצי ולכן ישר מסמלת לי דלת-כלומר לצאת מהחדר, ואומרת ציצי. אני מרגישה שההנקה או הציצי מגביל אותה לפעמים. אם זה בלאכול פחות כשאני לידה (בגן היא אוכלת מצויין) או שזה בלישון פחות ולקום יותר מוקדם. אני לא רוצה לגמול אותה באופן טוטאלי. אני רוצה שהיא לאט לאט תפסיק לרצות או להצטרך את ההנקה\ציצי ושזה יקרה בקצב שלה. אך כרגע מרגיש לי שזה חוסם קצת. מה לעשות???
תודה רבה

יונקת ללא הגבלה

שלום לך,
כל הכבוד על ההנקה עד כה!
הנקה ממושכת היא כבר לא צורך בהזנה בלבד, אלא גם ניחום וחיבור אלייך. ההמלצה להפסיק או להפחית הנקות זה כשאת מרגישה שזה מתאים לשתיכן. לפי מה שכתבת עדיין בתך מרגישה שהיא צריכה את הציצי גם אם זה להתנחמות או להרגשת ביטחון. היא מרגישה את זה כשאת לידה והיא מספיק בוגרת להבין שאת שם בשבילה וההנקה היא הדרך שלה להראות זאת. אני מניחה שכשהיא תהיה מוכנה לכך היא בעצמה תפחית ותוריד את ההנקות. אם זה לא מפריע לך תזרמי איתה והדברים יקרו בטבעיות. בכל מקרה אם זה מפריע לך ההמלצה היא להפחית ראשית את ההנקה שנראית לך הכי פחות משמעותית, ולהסביר לה שהיא כבר ילדה גדולה וההנקות יפחתו לאט לאט. במידה והיא מבקשת ורוצה את יכולה לגשת אליה ולהיות איתה ולהסביר לך שוב שאת שם בשבילה. לנסות להיות איתה לא בתנוחה שאת רגילה להניק אותה.
שיהיה בהצלחה!

קוקו78

New member
תגובה ותודה

תודה רבה על התגובה. אני מבחינתי רוצה שהיא תחליט מתי להפסיק. לי זה לא מפריע כמו שאני חוששת שאולי עקב ההנקה היא פחות אוכלת כשאני לידה או שהיא ישנה פחות כי היא ממהרת לקום כי היא יודעת שבבוקר יש ציצי. אני חושבת שזה מדהים להניק ולא הייתי רוצה להפסיק אלא אם כן היא תחליט. מה דעתך?

למעלה