טיפול ביונה פצועה
היה לי נסיון עם 10 יונים בערך בשנה האחרונה. התיאור הזה יכול להתאים לשלל פגיעות- רעל, וירוס, תת תזונה, התנגשות בעמוד חשמל וכו'. בפעם האחרונה שמצאתי יונה קיבלתי עזרה מועילה מאד מבחור שעובד בגן הזואולוגי באבו כביר- אני אחפש את הטלפון שלו ואשלח לך במסר. בכל מקרה, עד שהיא תקבל טיפול, חשוב שחום הגוף שלה יישמר- לשים בקופסה (עם פתחי אוויר נדיבים כמובן) עם סמרטוטים. החושך גם מרגיע אותן, כך שקופסה מכוסה בבד היא אופציה טובה (שוב- להזהר עם האוורור...). מבחינת אוכל- למרבה ההפתעה לחם נחשב ללא טוב, ועדיף לתת תערובת זרעונים (סומסום, חמניה, בורגול... יש תערובות מוכנות ל"ציפורי-בר" בחנויות חיות). יש גם שממליצים לתת אוכל חתולים רטוב, כדי לספק בוסטר של חלבונים. במצב שתיארת הן בדרך כלל לא עם הרבה תיאבון... אם אתה מרגיש את עצם החזה שלה בולטת- היא בתת תזונה. לגבי מים, חשוב שתשתה, אבל יונים לא שותות המון. אתה יכול לנסות לטבול בעדינות את המקור בכלי מים, שיגרה אותה לשתות לבד, רק להיזהר שלא ייכנס לנחיריים שבמעלה המקור (עלול לגרום חנק!). מים במזרק זה טוב אם היא לא שותה לבד, אבל תיזהר גם כאן...- צריך להכניס את המזרק נכון ועמוק, כך שהמיים לא יגיעו לקנה הנשימה במקום לוושט- זה מאד מאד קרוב אצלן. וכמובן- חום ואהבה... אני אמשיך לחפש לך את הטלפון ההוא. בהצלחה בינתיים.