יונה פצועה.

Bakura

New member
לוטרינרים.

מה קרה, איך היא פגועה? בינתיים שים לה כלי מים רחב ועמוק וזרעונים לאכול.

מצאתי אותה בגינה.

היא בחדר המקלחת כרגע. היא ישבה בגינה ולא זזה.הגינה מלאה בחתולים שכבר שמו עליה עין. העיניים שלה נעצמות כל הזמן ורק כשאני נוגע בה היא פוקחת אותם. אירגנתי לה מקום חמים עם ספל מים צמוד והזרקתי לה בכוח מים בעזרת מזרק לתוך המקור.היא ממש שנאה את זה והתנגדה מאוד. הוטרינר שלי המליץ לי לקחת אותה לגן הזאולוגי בת"א. כנראה שמחר אעשה זאת. אבל אין לי מושג מה עושים איתה כרגע. אני לא בטוח אפילו שהיא פצועה. היא פשוט יושבת ולא זזה. אין לי זרעונים.

irregularities

New member
מצאתי ציפור פצועה לפני כמה זמן

שנראתה כאילו זה הסוף. היה לידה חתול רחוב וחשבתי שאולי הוא פגע בה. העליתי אותה לגג ושמתי לידה קערה עם מים וקערה עם חתיכות לחם טבולות במים. זה היה בלילה ובבוקר עליתי לגג והיא לא היתה שם. אף אחד לא יכל להזיז אותה (זה גג פרטי) ולא סביר שאיזו חיה הגיעה לשם. המסקנה שלי היתה שהיא שתתה, אכלה, התאוששה ועפה. אולי תעשה את זה וגם היונה שלך תשרוד? מצד שני אולי באמת עדיף לקחת אותה לוטרינר.. זה שיקול שלך כמובן

דיברתי עם מישהי שאמרה אותו הדבר.

היא אמרה שיכול להיות שהיא תתאושש ופשוט תעוף וזהו. היא העלתה השארה שאולי מדובר על רעל למרות שלא פיזרו אצלינו רעל בשכונה עד כמה שידוע לי. עכשיו אלך להביא לה לחם למרות שאת המים היא לא שותה אז לחם ? אבל שיהיה לה שם בכל מקרה.

irregularities

New member
תטבול חתיכות לחם ממש קטנות במים

ותשים לידה. זה מה שאני עשיתי. אולי תשאיר אותה גם קצת לבד? אולי הנוכחות שלך קצת מלחיצה אותך? אלה כמובן רעיונות שלי, אין לי שום רקע בפסיכולוגיה של בעלי חיים

רקפת15

New member
טיפול ביונה פצועה

היה לי נסיון עם 10 יונים בערך בשנה האחרונה. התיאור הזה יכול להתאים לשלל פגיעות- רעל, וירוס, תת תזונה, התנגשות בעמוד חשמל וכו'. בפעם האחרונה שמצאתי יונה קיבלתי עזרה מועילה מאד מבחור שעובד בגן הזואולוגי באבו כביר- אני אחפש את הטלפון שלו ואשלח לך במסר. בכל מקרה, עד שהיא תקבל טיפול, חשוב שחום הגוף שלה יישמר- לשים בקופסה (עם פתחי אוויר נדיבים כמובן) עם סמרטוטים. החושך גם מרגיע אותן, כך שקופסה מכוסה בבד היא אופציה טובה (שוב- להזהר עם האוורור...). מבחינת אוכל- למרבה ההפתעה לחם נחשב ללא טוב, ועדיף לתת תערובת זרעונים (סומסום, חמניה, בורגול... יש תערובות מוכנות ל"ציפורי-בר" בחנויות חיות). יש גם שממליצים לתת אוכל חתולים רטוב, כדי לספק בוסטר של חלבונים. במצב שתיארת הן בדרך כלל לא עם הרבה תיאבון... אם אתה מרגיש את עצם החזה שלה בולטת- היא בתת תזונה. לגבי מים, חשוב שתשתה, אבל יונים לא שותות המון. אתה יכול לנסות לטבול בעדינות את המקור בכלי מים, שיגרה אותה לשתות לבד, רק להיזהר שלא ייכנס לנחיריים שבמעלה המקור (עלול לגרום חנק!). מים במזרק זה טוב אם היא לא שותה לבד, אבל תיזהר גם כאן...- צריך להכניס את המזרק נכון ועמוק, כך שהמיים לא יגיעו לקנה הנשימה במקום לוושט- זה מאד מאד קרוב אצלן. וכמובן- חום ואהבה... אני אמשיך לחפש לך את הטלפון ההוא. בהצלחה בינתיים.

רקפת15

New member
ווטרינרים

ועוד משהו- מבחינת ווטרינרים, בד"כ עדיף להימנע... ברב המקרים אין להם ממש מושג ביונים (שנחשבות חיות בר). לכן העזרות הטובות הן ממטפלים כמו הגן הזואולוגי, או אולי מומחי ציפורים מהספארי. בבית החולים הווטרינרי כן אמור להיות ווטרינר שמתמחה בציפורים, וכנראה גם יונים, אבל צריך לוודא שהוא אכן שם. יש גם את אבי קרן צבי, שמתעסק עם חיות אקזוטיות, בכללן ציפורים, ואולי יודע לעזור או להפנות לווטרינר מתאים.

קיבלתי.

ושלחתי לך שאלה בקשר לטלפון במסר. לעיניין -היא מכוסה כולה עם סוודרים ומגבות. אני מעריך שחמים ונעים לה. בקשר לחושך - מאוד קר אצלי בבית ככה שהשארתי לה אור דולק במקלחת וסגרתי את החלון. האור קצת מחמם. היא לא נגעה עד עכשיו במזון או בשתייה ולא זזה ( היא חיה כמובן , נושמת ומזיזה קלות את הראש ). אני אוסיף לה עכשיו מזון לחתולים של החתול שלי .מזון יבש. אני ארטיב אותו. הרבה מקודם לקחתי את המקור שלה ודי בכוח טבלתי אותו במים שבספל . איך שהמקור נגע במים היא די השתוללה . את כותבת - צריך להכניס את המזרק נכון וכל זה. מעולם לא עשיתי דברים כאלה עם יונים. אני בכוח הכנסתי את המזרק לתוך המקור ואיך שלחצתי על המזרק היא משתוללת. ניסיתי לטפטף על המקור שלה מים עם המזרק והיא טיפה שתתה. זה קצת הרגיע אותה. את זה היא קצת יותר אהבה. ובקשר לחום ואהבה - נראה לי שהיא לא אוהבת את נוכחותי ומבוהלת ממני. בכל אופן - אני נותן לה שקט כרגע וייכנס עוד חצי שעה בערך לסבב מים נוסף. השאלה היא אם לנסות שוב בכוח או לא.

enbalush

New member
בכל מקרה לא להאביס אותה

לא להאכיל או להשקות אותה בכח. מהניסיון שלי אחרי כמה שעות היא נפטרה, אם היא לא מצליחה להזיז את הכנפיים יכול להיות שהפגיעה עיצבית ואז כדאי לגאול אותה מסבלה. בכל מקרה לוטרינר. בגן הזאולוגי לא יקבלו את היונה בשום אופן. יש בחולון את ד"ר קמינסקי שהוא מבין בציפורים.

תודה.

חדשות מעולות - הוא שתה לבד.פעם ראשונה. שמתי לו את הספל ובעדינות הקרבתי את המקור שלו למים והוא פתאום שתה ושתה. ממש בהתלהבות אך זה לא נמשך הרבה זמן. הוא גם ניפנף בכנפיו. הוא ניראה יותר עירני אך מה שממ מדאיג אותי זה משהו כמו עצם שבולט לו מתחת למקור, בגרון או משהו כזה . עצם חדה כזאת. בכל אופן - מחר בבוקר הוא יקבל טיפול מידיים מקצועיות.

רקפת15

New member
יופי

זה מעולה שהוא שתה לבד. לא מנסה לבאס, אבל תיקח בחשבון שלפעמים הם משתפרים קצת לפני שהם פתאום מתים, ולפעמים משתפרים ומשתפרים ומשתפרים. אני מאד מקווה שזו אופציה 2! בכל אופן זה יופי שאתה לא צריך להתמודד עם סוגיית המיים יותר. לגבי זה שלא יקבלו אותו בגן הזואולוגי, לא התכוונתי לזה שבהכרח יקבלו, כמו שפשוט יתנו יעוץ רפואי וטיפולי נכון. ההחזקה עד שיבריא תצטרך להיות אולי אצלך בבית, ואם יש שיפור מהיר כל כך, היא עשויה גם להיות קצרה מאד. אני לא יודעת אם ווטרינר שכן מבין בציפורים יקח אליו, וגם אז- לא יודעת אם זה לטובת היונה. העיקר שיקבל טיפול, ושימשיך להשתפר !

enbalush

New member
אז הם לא מחמירים כמו אז?

הם כעסו שחדרתי להם למתחם עם יונה פצועה והתייחסו אליי ממש רע, רק בדיעבד הבנתי שזה בגלל המחלה.

enbalush

New member
זה לא אמור להיות, אלא אם אני לא

מבינה על מה מדובר, אם הוא שתה זה אומר שהוא לא במצב קריטי, תדאג שישאר במקום חם ולא גבוה!!! אני פעם גרמתי למוות של גוזל כי הייתי בטוחה שהוא לא יצא מהקופסא ששמתי אותה בו והוא נפל אל מותו. אז לשים אותו במקום נעים ונמוך.

למעלה