יונדאי - חופש בהגה

יונדאי - חופש בהגה

גיליתי חופש בהגה ביונדאי חדישה. במוסך לא התרגשו מכך. טענו שיודעים על הבעיה
בחלק מהמכוניות וכל רכב שנכנס למוסך בגלל תקלה זו זוכה לטיפול ב "קיט" כל שהוא שהחברה מספקת
ופותר את הבעיה.

ידוע לכם משהו כזה ?

בשבוע שעבר היה סיפור דומה על יונדאי

שלא עברה טסט בגלל זה. כנראה שהבעיה באמת ידועה. אם זה מנחם...
אם זה היה קורה בצרפתית זה היה מובן, אבל ביונדאי???

R S Z

New member
איזו תקלה

מישהו יכול לפרט ולהסביר באיזו תקלה מדובר. ברכב המשפחתי מידי פעם כשנכנסים לחנייה בסיבוב חד שומעים מעט נקישות. האם זו הבעיה המוכרת שיונדאי מכירה ומתקנת.

חן 1111

Active member
אם הם עושים את זה באחריות, מה הבעיה?

קורה לפעמים שרכב יוצא עם תקלה שלא התגלתה בייצור, והחברה לוקחת אחריות ומתקנת את זה באחריות במסגרת מבצע. לפעמים אפילו מזמינים את בעלי הרכב למוסכים כדי לבצע את זה.

זאת הבעיה

יש תקלה קורה.
פרסם בציבור כי זה הגה
קרא לבעלי הרכבים
אל תמתין עד שתהייה תאונה בגין הגה קלוקל
אלה החיים שלנו ולא של החברה.

חן 1111

Active member
אני לא חושב שהם מחכים לתאונה.

לפעמים התקלה לא כל כך חמורה מבחינה בטיחותית, ואז הוראות היצרן הן לעשות את זה "בביקור הקרוב במוסך", ולא להזמין את הלקוחות במיוחד. שמעתי שיש יבואנים שעושים את זה בלי ידיעת הלקוח, כשהרכב בא לטיפול או תיקון אחר.
המגרעת היחידה של זה היא שיש בעלי רכב שלא נכנסים למוסכים מורשים ואז המערכת עלולה לפספס אותם. זה עוד יתרון של טיפול במוסך מורשה, לפחות בשנים הראשונות.

עובדה שעל אותה תקלה רכב לא עבר טסט,

כך שיש פה כנראה בעיה בטיחותית. ורכב חדש עובר טסט רק אחרי שנתיים מה שאומר ששנתיים הוא נסע עם תקלה.

חן 1111

Active member
לא מכיר את המקרה של הרכב הזה, אבל

אם זה היה מבצע ריקול, אז לפחות בטיפול השנתי הראשון היו צריכים לסדר לו את זה. אלא אם הוא מאלה שלא נכנסים לטיפולים, או נכנסים למוסך לא מורשה.
ואין קשר לגמרי ישיר בין טסט לבטיחות. בטסט מכשילים גם על פח אשפה בתוך הרכב, מגב אחורי, ופסים זוהרים.

kompy

New member
אין חופש במסרק או בזרועותיו(אין סכנת חיים)

יש נקישות במסרק(כנראה מהשינן עצמו).

shahf

New member
זה מה שנקרא TSB.

שזה ר"ת של Technical Service Bulletin.
במקרה כזה יצרנים מודעים ליבואנים לתקן תקלה מסוימת שאינה מסכנת את הנוהגים והנוסעים ברכב במהלך הטיפול השגרתי ברכב.
בניגוד לריקול בעל הרכב לא נקרא למוסך במיוחד בשביל זה.

כנראה שזה המקרה עם היונדאי הנ"ל.
יש אפילו מקרים שהיצרן נותן הנחיה שלא לטפל בTSB אלא אם יש תלונת לקוח.

מכירים את מבחן הטסט ?

עומדת בטסט וה"בוחן" אומר תסובבי ההגה ימינה ושמאלה חזק ....
כאן נשמעות הנקישות וכאן הכישלון בטסט.
אצלי שמעתי אותן לפני הטסט ולכן נכנסתי למוסך שרות של יונדאי שם לא התרגשו לחלוטין
מהרעש, איבחנו מייד מה צריך לעשות, קבעו לי תור וביצעו את העבודה תוך 3 שעות.
טענו שהבעיה לא תחזור לעולם. מה שמעצבן אותי הוא שאם לא הייתי שמה לב - הייתי נכשלת בטסט.
מה שמדאיג הוא האם זוהי תקלה נפוצה ?
מה שמפחיד הוא האם מסוכן לנהוג כך ?
אוטו בן שנתיים וחצי לא צריך להתנהג כך.
היו ברשותי פורד, סובארו, 2 מאזדות שונות, טויוטא ועכשו i10 ומעולם לא נתקלתי בבעיה כזאת.
(אגב היו עוד מספר מכוניות אך מפאת גילי שכחתי חלק מהן ... חחח ואם רציתם לדעת - סוסיתא, טריומף, קורטינה ועוד איזו
אמריקקית אחת ...שבישנות האלה היו בעיות ציריות במיוחד בטריומף)

shahf

New member
אם זו הייתה בעיה בטיחותית היה ריקול בנושא.

העובדה שיצא רק TSB מלמדת שזו לא תקלה בטיחותית.

בסדר, אבל לעשות טסט פעמיים זה גם לא תענוג

גדול. אם ידעו מראש צריכים היו לבדוק כבר בטיפול הראשון ולסדר זאת גם בלי ריקול. סוג של ראש קטן.

shahf

New member
יכול להיות שיונדאי לא הוציאו את הTSB לפני

הטיפול הראשון.

יכול להיות. אולי עלו על הבעיה כשמכוניות

התחילו לא לעבור טסטים. אבל גם זה לא בסדר. אין בקרת איכות לפני שיווק? אני מבינה שפה ושם ישמכונית לימון [או מכוניות יום שני כמו שאומרים] אבל פה זה לא אחת או שתיים, עובדה שהוציאו בסוף TSB.
אבל אתה באמת לא אשם...סתם מעצבן.

shahf

New member
כמו שריקול יכול לצוץ גם אחרי 10 שנים, כך גם

TSB.
ריקולים יוצאים לעיתים על רכבים שכבר מבלים לא מעט זמן על הכביש וכך גם עם TSB, אז את חלק מהרכבים זה "תפס" כשעשו טסט וחלק לפני.
תחשבי על זה, מכיוון שTSB מבוצע רק בטיפול שיגרתי התזמון שהרכב יבצע את התיקון הוא דינאמי מרכב לרכב, רכב שנוסעים יותר יעשו זאת בהקדם כי הטיפול יגיע מוקדם יותר ורכבים שנוסעים פחות יעשו את זה מאוחר יותר כי הטיפול יגיע מאוחר יותר.

אני לא יודע אם גילו את הבעיה בארץ או בקוריאה או בטג'יקיסטן.
מה שאנשים לא מבינים זה שאין קשר בין הטסט לTSB וכמו שכבר אמרתי, יתכנו מקרים שהיצרן יציין שהתקלה תתוקן רק במקרה של תלונת לקוח, במקרה הזה מדובר בתקלה מכשילה בטסט.

אני אתן לך דוגמה מוגזמץ, לרכב שלי יצא TSB על משענת היד בין המושבים הקדמיים, היצרן מציין שבמקרה והלקוח מתלונן שהתא שמתחת למשענת היד קשה לפתיחה יש להוציא קפיץ מסויים מהמנגנון (שבהמשך שופר ושונה למנגנון שונה), היום בדקתי ואכן זה לא בוצע ברכב באף טיפול כי פשוט אף אחד לא התלונן.
גם לפיג'ו שלך סביר להניח שיש לא מעט כאלו.

רק כדי להבהיר, הכל בגדר השערה (שיונדאי הוציאו TSB) וידע אישי (על קריאות שירות שכאלה) ואני לא קשור בשום דרך ליונדאי (ולא רוצה להיות).

המשך ..

היי ..

אכן כך נכון ,

אך מה שהמוסך מורשה טוען הם לא יטעו ויסתדר לך עם הקיט הגה או כפי שהמוסך יראה לנכון

מה גורם התקלה ומה צריך לעשות

מקווה שיסתדר לך

למעלה