יומרנות

יומרנות

ככ הרבה פעמים מוכרים לנו בתנועה רעיונות, ואומרים לנו שאנחנו אלו שמשנים, ואפ נרצה לעשות משהו- נוכל. ביומיים האחרונים היינו בסמינר הרכבה, באחת הפעולות קראנו קטע על יומרנות ופלצנות, בו נכתב שיומרנות היא פער בין מי שאדם טוען או חושב שהוא, לבין המציאות. (לא זוכרת בדיוק..) למשל, אדם שאומר שהוא דוגל בעקרונות מסויימים אבל פועל ההפך במשך כל הסמינר, חזרו על זה שאנחנו בסמינר בשביל לקבוע את הגרעינים שלנו בעצמנו. מיותר להגיד שלא הקשיבו לנו בכלל, וכל פעם שביקשנו משהו שלא התאים לתיכנון המקורי שהם תיכננו, ישר הם פסלו אותו או סתם התעלמו. אני לא מתלוננת על הגרעין, זה באמת לא העניין. אבל בשביל מה אני בתנועה? בשביל לשנות דברים במסגרת דברים שמרשים לי? שיגידו לי שאני יכולה לבחור, רק במידה שזה משהו שהם בחרו קודם? אל תתחילו להיות פלצנים ותגידו שהם רק מנסים לעשות גרעינים מאוזנים וטובים, כי זה פשוט לא נכון. שאנחנו חילקנו את הגרעינים התחשבנו באותה מידה בכל הדברים והעקרונות שסיכמנו עליהם קודם

הדרדו

New member
אני לא באמת יודעת מה הלך שם,

אבל כשהתקשרתי לספר לקומונרית שלי מי בגרעין החדש והמהמם שלי, היא אמרה לי שהיא ראתה השבוע את הסקיצות וסיפרה לי עם מי היינו אמורים להיות בגרעין. זה לא דומה אפילו לא בפיפס לגרעין שיצא בסוף. בעיקר נראה לי שצריך להבין שגרעין על הנייר זה בולשיט.. ואם זה כ"כ חשוב לך שיהיה גרעין טוב את חייבת להבין שההתמודדות היא על מה שקורה בתוך הגרעין ולא על זה שאנשים שהם חברים שלך, וטוב וקל לך איתם יהיו איתך בגרעין. ויש לי עוד הרבה מה להגיד אבל אני לא אפרט פה, יש מצב שנתראה השבוע ואני אשמח לדבר איתך. חוץ מזה, הגרעין שלך אמנם לא טוב כמו שלי אבל בעיני יש לך הרבה סיבות טובות לשמוח!

גאאלה

New member
אני ממש מסכימה איתך ו..

בסופו של דבר, כולם אוהבים את הגרעין שלהם, ומי שלא יש לזה מלא פתרונות וכבר היו קינים או יחידים שעזבו גרעינים, אפשר להגיד על התנועה הרבה דברים, אבל הם לא הישאירו אותך להיות במקום שלא טוב לך בו כי אז זה באמת לא שווה . מיכל, תחייכי, אני אוהבת אותך :)

ממש לא העניין

בסוף אני אוהב את הגרעיין שלי. אבלל מה עם שאר הבחירות שלי בתנועה? מה עם שאר ההחלטות שלי? גם הן שוות לתחת?

תיראי ,

לא נראה לי שלמדריכים או לקומונרים או למישהו, יש איזשהו אינטרס שתיהי עם קבוצה מסויימת בגרעין, הרי אף אחד לא מרויח מזה כלום והכל נעשה רק לטובתינו. אני לא הייתי בהרכבה ולכן אין לי כ"כ זכות לדבר,אבל אני בכל זאת אומרת שנראה לי שלהרכין גרעינים זה דבר מסובך וקשה ומעייף, כי צריך איזון בנים-בנות, איזון מספרי , איזון מבחינת גדלי הקבוצות, וגם איזון בין הגרעינים עצמם - שיהיו דומים אחד לשני מבחינת ההרכבים הנ"ל , ולכן יש דבר שנקרא "הצעת מדריכים" , שזו מעין סקיצה כזאת , שלד, שזה הצעה שנראית למדריכים הכי טובה, ומן הסתם - הם ינסו לשכנע אותך שזה הכי טוב . אני חושבת שאין מה להוציא אנרגיות שליליות על הדברים האלה, כי באמת אני חושבת שהגרעין שלנו מעולה וגם לא כ"כ משנה עם מי את בגרעין ֹ זה משנה התהליך שאת עוברת .ובמצב כזה שהוא כבר מצב נתון ֹ יש לך שתי ברירות, או להתעצבן ולכעוס , או לנסות לקבל את המצב כמו שהוא ופשוט לשמוח! כי את חלק מגרעין , וזה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לך . אוהבת אותך המון מיכלי! תיהי שמחה :)

shlinik

New member
היי מיכל

טוב זה ממש מפגר שאנחנו באותו קן ואני אגיב לך על זה פה אז אני לא אעשה את זה.. אני רק אגיד שלי היה ממש ממש חוויה זוועתית בהרכבה שנה שעברה (הרס לי את היומולדת) ושנאתי בערך את כל הבוגרי תנועה שהיו שם אחרי הסמינר, אבל אני ממש רוצה לדבר איתך על זה. במציאות יענו לא פה. :)

ionuke5

New member
בול הרגשתי ככה שנה שעברה

בסמינר הרכבה שלי - היה באמת מגעיל, ובאמת שלא הרגשנו שהיה לנו שום חלק בבחירה של הגרעינים וששמים עלינו זין אחד ענק (מצטער אבל באמת ממש ענק), ברצינות ממש כעסנו ואפילו ניסינו להמריד את הקבוצה, זה פשוט נורא ההשתלטות הזו של בוגרי התנועה

udihecht

New member
דווקא אצלנו הרגיש ממש ההפך...

אולי זה קשור לזה שהרכבנו 7 גרעינים עם 21 קבוצות, והיה לנו מרחב-תמרון הרבה יותר גדול, אבל ההרגשה הייתה שממש ניסו להתחשב בכולם, בכל הנציגים ובכל הדרישות. ה"הצעה הראשונית" הייתה בכלל של חניכים, ואליה עוד הוסיפו מלא שינויים, הייתה הרגשה שזה אנחנו אלה שקובעים וכום מתחשבים בכולם...

shlinik

New member
ואי מה זה הדיבור הזה..:/

כולנו חברי תנועה, מי ישמע מישהו פה צריך להתמרד נגד מישהו. גם לי היה מאוד קשה בסמינר הזה, אבל קשה כי תכלס זה קשה לשים את כל התחושות והרגשות שלך בצד ובאמת לחשוב על התנועה שלך, ולחשוב בצורה שכבתית ולא רק קבוצתית.. אבל רבאק לכל הבוגרי תנועה שנמצאים יש רצון שיהיו גרעינים חזקים וטובים, ולא לנפח את האגו שלהם!

ועכשיו דעתי על מה שאמרת -

אני חושבת שאין לבוגרי תנועה או לקומונרים שום אינטרס ושום רצון להרוס למישהו את הגרעין או להפיל את כל הרצונות שלהם על שכבת יא' . אני בטוחה שמה שהם רוצים לעשות זה פשוט לגרום למי שעומד להיות בתוך גרעין, להחליט את ההחלטה הכי טובה והכי הגיונית , והם לגמרי לגמרי איתנו, לא נגדנו , המטרות שלנו משותפות , אז מפה ועד להגיד שהם לא שמים עלייך ומנסים להשתלט, זו הבנה לא נכונה של מה שקורה , הם בסך הכל רוצים לטובתינו ... אפשר להגיד שכועסים ושזה מעצבן בטירוף וגם לי כל ההרכבה הזאת לא עברה באופן הכי טוב שיש , אבל בסך הכל מסתכלים על גרעין שיוצא בסוף ועל התהליך שעוברים איתו שזה הדבר הכי מדהים שיש... :)

למעלה