יומניו של סבי

יומניו של סבי

או בעצם אלו שלוש מחברות שחורות כריכה המכילות כתיבה פרוזאית-ביוגרפית בה התמקד סבי בתקופת ההכשרה הסופית שלו לפני עליתו לארץ(1939)כאשר הגיבור הבדוי מכונה בשם מיכאל.אני ניסיתי למצוא בעיקר קטעים על המישפחה ומצאתי.... קשה קשה לקרוא בהם,אם חשבתי שבני מישפחת סבי היו אמידים הרי שטעותי היתה מרה! סבי תיאר מציאות של עוני,ניוון ויאוש בה רוב המישפחה חיה מידם של קרובים מעטים ועשירים,מריבות מישפחתיות ומרירות בשל הכסף,הקטעים הנ"ל מתארים את מאבקו של סבי להשיג את ירושת אימו המנוחה בכדי לממן את עליתו(מה שעלה בידו)פרט מפתיע מתברר מתוך הכתוב הוא שהסבא רבא שלי נשא לאחר מות הסבתא-רבא שלי אישה שניה אלמנה אף היא מתוך נישואי תועלת שכן היא הביאה ממון וניהלה את משק הבית,סבי הבדיל בין אימו המנוחה לבין האישה השניה שלא ציין אפילו את שמה אלא בחר לכנותה "החורגת" שהתיחסה אליו לא יותר מאשר אל "הכיסא במיטבח" שיא הכתיבה היא העימות בינו לבין ה"חורגת" המאשימה אותו בנצלנות ועירעור המיסגרת המישפחתית כאשר הוא ביקש גם מאביו סיוע כספי(סבי מתמקד בתיאור המאבק הפנימי בנפשו של אביו הניקרע בין בנו לבין אישתו). שלכם חנה גונן

נשמע שמצאת ממש אוצר../images/Emo70.gif../images/Emo63.gif

האם עצם קיומם הוא חידוש עבורך, או שרק כעת התפנית לקרוא בהם? ארנון

קיומם הוא חידוש עבור המישפחה כולה

שכן סברנו שסבי לא הותיר אחריו שום תיעוד כתוב של עברו(מלבד דיווח קצרצר בספר הזיכרון של הכשרת גרוכוב) וכי לא נותר בידו דבר מבית הוריו,אבי מצא את המחברות במחסן החצר שלנו שהוא מארגן כעת.מבחינתי לפחות זהו צוהר השופך אור על נעוריו והרהוריו של סבי שנסתרו עד כה מאיתנו,על דמותו כאדם,עדין אינני ממהרת להמשיך לקרוא משום שהקטע האחד שקראתי היה קשה וכואב,צריכה זמן לעכל. שלכ חנה גונן

עב

New member
מצטרפת לארנון

המחברות של סבא שלך נופחות רוח חיים בשמות.

למעלה