יומנגוס

BlackUnicorn

New member
יומנגוס

בעקבות לא מעט ביקורות חיוביות על המקום, נסענו במיוחד במשך חצי שעה יחד עם הבת שלנו ליומנגוס. בפעם קודמת שנסענו במיוחד היה מפוצץ ובסוף לא נכנסנו.
הפעם הרע שוב מזלנו, הגענו מוקדם מדי, ב17:30, כאשר פותחים רק ב- 18:00 ולא ידענו... המלצרים הזמינו אותנו לשבת ולחכות אם נרצה.
אז ניגש ישר ולעניין -
מקום מעוצב בפשטות. מוזיקת רקע טובה מאוד.
בתפריט - המבורגרים וכל מה שמסביב, בלי יותר מדי קשקושים. המון סוגי תוספות, בעיקר גבינות למיניהן אבל לא רק.

הוזמנו:
2 המבורגרים "איטלקיים" (51 להמבורגר) - המבורגר עם חמאה, עגבניות וגבינה כלשהי, שניהם במידת עשייה MW. בעלי ביקש תוספת גבינת צ'דר כתומה (10, נדמה לי) ושום (עם תיאור כלשהו, לא זוכרת, עלה 6 או 8) , אני הזמנתי בהמלצת המלצר עם גבינת בושה (12). קצת חששתי כי מהיכרות קודמת עם הגבינה זכרתי שהיא די דומיננטית, אבל החלטתי לנסות בכל זאת.
לצד כל המבורגר מגיע גם צ'יפס.
הזמנו בנוסף מנת טבעות בצל (25), ושני בקבוקי שתייה.

ראשונה הגיעה מנת טבעות הבצל, שהייתה ענקית ונראתה נפלא. עד כאן הציפיות שלנו היו מאוד גבוהות מהאוכל. טעמנו - טבעות הבצל נוטפות שמן. בנוטפות אני מתכוונת שאחרי לקיחה של טבעת אחת באמצעות היד, נראה כאילו טבלנו אותה בבקבוק שמן שלם.... לצ'יפס שיוצא ממקדונלדס הייתי קוראת "צ'יפס אפוי" ליד הדבר הזה. בעיני שנינו -מוגזם לחלוטין. הטעם סביר כל עוד היה חם, אבל ברגע שהתקרר (וזה קרה מהר, תוך 3-4 דק'), המנה נהייתה סתמית ולא טעימה.
ההמבורגרים - שנינו היינו בדעה זהה - הלחמניה הורסת הכל. מרגיש כמו לחמניה של סופר. חוץ מזה שההמבורגר... המבורגר, נו. למרות התוספות המיוחדות כביכול לבשר, בסופו של דבר הטעם שלו נשאר די סטנדרטי. לא הבנתי ממה ההתלהבות. דווקא התבאסתי שהם משתמשים בנטו בבשר בקר טחון רגיל, ולא בנתחים מיוחדים כמו אנטריקוט או סינטה (כך אני מעדיפה את ההמבורגר שלי.. בד"כ אנטריקוט). בהמבורגר שלי - גבינת הבושה השתלטה על כל הטעם, זה היה שילוב לא מתאים והצטערתי שהזמנתי אותה.. חבל שהמלצר המליץ על כך.
הצ'יפס - צ'יפס שעשוי במקום. טעים אבל סובל מאותה בעיה של טבעות הבצל - שמנוניות יתר.

בסה"כ - סטנדרטי לגמרי ואני לא מצליחה להבין את ההתלהבות מהמקום. יסלחו לי על הקפיצה למסקנות, אבל נראה שהמקום מתאים למי שמחפש ארוחת "שחיתות" - המון שמן, מנות ענקיות (אפשרות להמבורגר 660 גר' כמדומני, ובכל מקרה התוספות גדולות מאוד) וכו'.
בעלי שרצה בהתחלה מילקשייק, החליט לוותר עליו.

אגב, לא היה במקום כיסא ילדים בשביל הקטנה שלנו. למזלנו הייתה איתנו עגלה ברכב אז השתמשנו בה במקום.

החשבון היה סביבות 160-170, לא זוכרת בדיוק.
לא מאמינה שנחזור.
מבחינתי ההמבורגר הטוב ביותר בארץ היה ונשאר ההמבורגר של הבראסרי, אין מה להשוות. אולי ציפיתי ליותר מדי... להבא אני לא חושבת שיש סיבה להרחיק עד כדי כך, אפשר לאכול באגאדיר/מוזס הקרוב לבית ולהנות באותה מידה אם לא יותר.

BlackUnicorn

New member
וגם - מיטשוס

במיטשוס היינו בשבת יחד עם המשפחה של בעלי, בסיומו של טיול יומי לחגיגת אירוע משפחתי.
קראתי הרבה ביקורות חיוביות על המקום, והחלטנו להזמין מקום ולאכול שם.
כשמגיעים למסעדה מבחוץ המקום נראה שומם לחלוטין... ואז נכנסים וחוטפים שוק - המסעדה מלאה לחלוטין, והיא לא קטנה בכלל...
הדבר הראשון ששמתי לב אליו היה האקוסטיקה. האקוסטיקה במקום פשוט מדהימה. יש לא מעט שולחנות, הרבה אנשים, ובכל זאת בקושי שומעים אנשים אחרים... מרגישים כמעט לבד במסעדה. בעלי ישר שם לב שהוספו ספוגים לתחתית של השולחנות, כך שאני מניחה שנעשו עוד דברים כדי לתרום לאקוסטיקה במקום.
יש תמונות מקסימות של קאובויים, סוסים וכו' על הקירות. בכניסה הוצעה לנו טעימה של יין הבית (ואמרו שיביאו עוד כוסות לשולחן, כי בדיוק נשארה טעימה אחת, אבל משום מה שכחו). יצא שאני טעמתי - יין חביב, לא מעבר לזה.
הוזמנו מנות פתיחה (פטה כבד, נקניקיית צ'וריסוס, סלט עגבניות), כולן נחמדות וטעימות. יחד עם מנות הפתיחה מגיע לחם הבית עם כל מיני מטבלים. טעים מאוד.
הבשרים למיניהם, ממה שטעמתי -
ניו יורק (סינטה עם עצם) - טעים מאוד אבל רחוק מלהיות הכי טעים שאכלתי.
פריים ריב (אנטריקוט עם עצם) - המנה הטובה של הארוחה, היה מצויין לחלוטין.
השאר הזמינו עוד כל מיני מנות, אבל לא טעמתי מהן. כולם אמרו שטעים להם.
לצד כל מנה מוגשים גם בצל ותפו"א על האש.

לקינוח - הוזמנה פבלובה - שהומלצה ע"י המלצרית כ"קינוח הכי טוב שיש לנו" - סה"כ נחמדה מאוד, לא נפלנו (לא יכולנו שלא להשוות לפבלובה בגוז' ודניאל, שלוקחת את זו בהליכה..).
חוץ מזה הוזמן גם קרם ברולה שהיה מצויין.

הייתי אומרת שהבשר איכותי, המסעדה טובה מאוד, אבל זה באמת נטו בשר על האש. אין שם איזושהי חדשנות מסעירה.. מבחינתי אפשר להנות בדיוק אותו הדבר אם קונים נתח טוב ומבשלים אותו בבית על המנגל. לפחות זו הייתה ההתרשמות שלי מנתח הסינטה שלי. אין מה לעשות, טעמתי טובים יותר, אבל כנראה שהייתה גם יותר התערבות של השף מבחינת תיבול/רטבים או בישול בכל מיני אמצעים (העברה לתנור וכו').
סה"כ באמת טעים מאוד והייתי אומרת שמי שרוצה מסעדה נטולת יומרות, כזו שמגישה בשר טוב נטו - זו אופציה טובה מאוד.
אם יהיה ביקוש אולי אוסיף אח"כ תמונה של המנה שלי (היחידה שצילמתי), כרגע אני מתעצלת

Gרר

New member
ההמבורגר של הברסארי מעולה

והמבורגר זהה לו מוגש גם בסרגוס.
ציון 10 במבחן הקציצה מבחינתי.

FiReBall

New member
שניהם המבורגרים 'צרפתים'

טובים, אבל דומים לאלו שמוגשים במסעדות דומות בעיר (נניח קפה נואר, יבנה מונטיפיורי וכדומה).

ביומנגוס הסגנון הוא אחר לגמריי - קצת מרגיש כמו מסיבת שחרור מצה"ל - אבל זה אולי מה שעושה את ההמבורגרים שם לכאלה טובים - בצירוף המחשבה שבאמת אכפת להם מהמנות שהם מתקינים.

BlackUnicorn

New member
לא הבנתי.... מרגיש כמו מסיבת שחרור מצה"ל?

וזה מה שהופך את ההמבורגרים לטובים?!
o_O

החתולית

New member
מבחינתי, הטעם הופך את ההמבורגרים לטובים

יש אנשים שהאווירה נעימה להם, ובגללה החוויה טובה.

עניין של טעם, אישיות, העדפות וכו'.

אייבורי

New member

יש מין טרנד מוזר לעשות המבורגרים מאנטריקוט או סינטה
אבל בתכלס, ביזבוז של בשר טוב על צורת עשיה לא מתאימה.

אנטריקוט נועד להיות סטייק, המבורגר טוב צריך יותר שומן
ובאמת אין שום טעם למעט הפוזה לעשות אותו מאנטריקוט

ההמבורגר של הבראסרי בהחלט מוצלח מאד
ביומנגוס הסגנון אחר, הבשר מתובל הרבה יותר
וזה עניין של טעם.

אישית מעדיף המבורגרים עם תיבול כמו אצל יומנגוס

למעלה