יומן משרדי

שושה51

New member
יומן משרדי

שלום לכולן. אני מזכירה במקום פרטי מזה שנים רבות. מעולם לא התייחסתי לעובדים בצורה לא יפה. הכל נעשה אצלי בצורה מאד חיננית וכך כולם משתפים פעולה עם כולם. יש אצלינו מספר עובדים שמרשים לעצמם, לצאת מידי יום למספר שעות (עוד מעט תבינו במה העניין תלוי...) ועושים קניות ואת כל הסידורים האפשריים. הדבר מנקר עיניים ועובר את גבול הטעם הטוב. לאחרונה התגלה לי שהיומנים (באאוטלוק) של מנהל המשרד ושל עובד בכיר נוסף, הותקנו גם אצל אותם עובדים, דבר שלמעשה הוא לא מקובל, היומן של הבוס הוא רק אצלי. המדהים הוא שהדבר נעשה למעשה ע"י ראש הצוות של אותם עובדים בצורה חשאית כמובן. כפי שציינתי אותם עובדים מרשים לעצמם לצאת לסידורים ועכשיו ברור מדוע - הם יודעים בדיוק מתי לצאת ומתי צריך לחזור. והשאלה - כיצד אני מביאה לידיעת הבוס שלי את העניין מבלי שהדבר ייראה כהלשנה או חטטנות? תודה על כל עזרה.

זה בדחןק מה שקורה אצלי בעבודה

אני רואה עובדים יוצאים ונכנסים עם שקיות של קניות , הולכים הביתה בלי להעביר כרטיס ומעבירים אחד לשני כרטיסים , מאחר ואני נחשבת דמות "סמכותית, במקום הם משקרים לי חדשות לבקרים וחושבים שאני אכן ,אוכלת, את השקרים האלה . בעיניי אין גבול לדבר הזה, ובמיוחד אין את "גבול הטעם הטוב" כפי שדיברת עליו. אין טעם טוב בדבר הזה . כמו שאני , שעובדת על שכר מגוחך נשארת בעבודה את כל השעות שלי , כך גם הם צריכים - ושכחתי לציין שהעובדין שלא מעבירים כרטיסים ומבריזים מהעבודה הם עובדים עם מקצוע שמקבלים המון כסף לשעת עבודה. בעיניי זו חזירות וניצול מגעיל של הבוסית שלי, שלא רואה הכל ועסוקה מאוד. אני לא רואה בלגשת לבוס שלך ולהגיד לו את הדברים כהלשנה או חטטנות . אני חברה טובה של העמיתים לעבודה שלי - עד הרמאויות והשקרים. אני לא אוהבת את זה. ובעיניי לראות את זה ולא לומר זה להיות שותפה פעילה לנושא הזה. בתור המזכירה בחברה, זאת ש"מקושרת" לכולם , אני יכולה לעשות כל כך ה ר ב ה קומבינות , אין מי שלא יוכל לעזור לי עם זה. ואני לא עושה את זה כי בעיניי זה פשוט להגיע יום יום למקום שלפעמים את נמצאת בו יותר מהבית - ולשקר. לדעתי את צריכה לפתוח איתו את הנושא הזה, ולהגיד לו שאת לא רוצה שיידעו שאת אמרת , וש"יפיל, את זה על עצמו . תאמינילי שלא יהיה לו אכפת . ברגע שזה פוגע לו בכיס הפרטי - שום דבר לא יעניין אותו , אלא להחזיר את הסדר למקום העבודה שהוא מנהלץ ואגב , ברגע שהרמאים "נתפסים, תתפלאי לדעת כמה הסברים , תירוצים וגמגומים שטותיים יש להם להגיד. בקיצור , אם הם מספיק חכמים הם גם יבינו למה אסור , פשוט אסור , לעשות את זה. בהצלחה

שושה51

New member
תודה

אני לא חושבת שאכן אני צריכה להתנצל על דברים גם אני כמוך עובדת כמו חמור, יש ימים שבקושי מספיקה לאכול והאנשים האלה חוזרים עם שקיות - פשוט מדהים. עכשיו מה שנשאר לי זה לאזור קצל אומץ ולקוות שהבוס שלי יבין מאחר ויש דברים שמשום מה הוא חושב ש"לא נורא". שוב תודה !!

rut2020

New member
מה שאני לא מבינה זה

איפה הבוס בעסק הזה ? הוא עד כדי כך לא יודע מה נעשה אצלו בבית ? אם את היחסים ממש טובים עם הבוס ( יחסי עובד מעביד ) אולי כדאי "שתקבעי איתו פגישה" ותאמרי לו שיש עובדים שנוהגים שלא ביושר ( בלי להצביע על שמות) , תספרי לו שיש עובדים שיודעים בדיוק מתי הוא נמצא ומתי לא ומנצלים את היעדרותו לסידוריהם הפרטיים ( על חשבון שעות העבודה) תציעי לו לתקופה קצרה להשתמש עם יומן משרדי פשוט ( אלה של פעם) ובעצם היומן "האמיתי" לתקופה הקרובה יהיה היומן הרגיל ואילו היומן האלקטרוני יכיל נתונים שגויים. כך הוא עצמו יהיה עד למעשיהם של אותם אנשים. או לחילופין ליידע אותו בצורה פחדנית !! כלומר לספר את זה למישהו שמכיר את הבוס שלך ( מישהו שאינו קשור לעבודה ) ושאותו אדם יפקח את עיני הבוס שלך. (עבדתי פעם במפעל שחלק מהעובדים עשה זאת - הדבר התגלה ממש במקרה, ( יום שהבוס היה אמור להיות מחוץ למפעל, העניין נדחה ממש באותו בוקר , הבוס הגיע בהפתעה בשעות לפני הצהריים ולהפתעתו ראה שמספר עובדים פשוט לא נמצאים , הוא כמובן שאל היכן הם ... מזכירתו אמרה שהם נמצאים כי היא ראתה אותם בבוקר... "בתמימות" הביאה לו את כרטיסי העובדים והוא ראה שאותם חסרים ( 4 עובדים) אכן החתימו כרטיס. כרבע שעה לאחר מכן הם הגיעו למפעל עם שקיות ונתפסו "על חם".

שושה51

New member
אופיו של הבוס

שלי הוא כזה "תמים". בעבר הנושא של כל הטיילת במשרד הועלה והוא לא ממש עשה עם זה משהו. וכאן למעשה שורש הבעיה. הוא אומר שאין לו בעיה שאנשים יוצאים לסידורים (כבר טעות לדעתי בגישה שלו) רק שלא יחרוג מהטעם הטוב. הוא עוד לא תופס שאצל העובדים האלה אין גבולות ואין טעם טוב. המוטו של אותם אנשים הוא לנצל וכמה שיותר. אני רואה שגם את רות בראש שלי אבל הבעיה היא עם הבוס. לכן אני קצת חוששת להעלות את הענין כי הוא לא יראה בכך שום פסול. ציינתי שלמעשה ראש הצוות של אותם אנשים הוא זה שיצר להם את הגישה ליומן של הבוס. יש אולי אפשרות ללכת אליו ולומר לו. אל תחשבו שאני מנסה להתחמק אני רוצה לגשת לאדם שהבעיה תפתר בצורה האפקטיבית יותר. מה דעתכן? תודה

rut2020

New member
אם כפי שאת מציינת הנושא כבר עלה

בעבר והבוס עבר על כך לסדר היום, רדי מהעניין, אל תקחי על עצמך "לתקן את העולם" . הבוס מודע לכך ולא פעל בעניין, בעיה שלו, את המשיכי בשלך, סביר להניח שיום אחד העניין יתפוצץ ובגדול, בינתיים שבי בשקט , אם תעלי את הנושא והבוס לא יעשה משהו, חייך בעבודה יכולים להפוך לבלתי נסבלים, מדוע שאת תסבלי ממעשיהם של אחרים ? כמו כן אל תפני לראש הצוות .... סך הכל הוא "בעמדה גבוה משלך" סביר להניח שתנאי עבודתו ושכרו טובים משלך. ועלול בהחלט להיווצר מצב שבו את תעלי את העניין לסדר היום - ואת תצאי הנפגעת העיקרית.

שושה51

New member
ובכן...

אני לגמרי מסכימה איתכן בנות אכן לא כדאי להתערב, זו תיהיה מן הסתם הכרזת מלחמה ואין לי כל כוונה לריב עם אף אחד. נכון שאני בעמדת כוח אך איני מתכוונת לנצלה. תודה לכן על ההארות וההערות!!

yoyo10

New member
אני לא הייתי מתערבת

אולי מילה פה או שם לבוס אני לא אוהבת להלשין

blossom03

New member
הצעה שלי: תפני לאיש המחשבים ותבקשי

שיעדכן את ההגדרות, כך שהיומנים יהיו רק אצל מי שמוסמך לזה. אין שום סיבה שפרטים הרשומים ביומנים יהיו זמינים לכולם. אצלנו למשל, הבוס יעדר במשך כל השבוע הבא - הוא סיפר רק לי וביקש שלא אפרסם את המידע ..... וזאת בכדי למנוע חגיגה... של עובדים מסויימים שרק ממתינים להזדמנות פז כזו...

למעלה