יומן מסע - פרק ב'

גלבועא

New member
יומן מסע - פרק ב'

על מנת להגיע לעיר מגוריו של גיסי יש לערוך חניית ביניים בסכיפול [או כותבים "סחיפול"] נמל התעופה הגדול של אמשטרדאם. שם הסתובבנו כשעה עד שהבנו איפה עלינו לבצע את ה"טרנספר" כלומר, טיסת ההמשך. [ T2] למי שמעוניין לדעת, ואחרי שעשינו את זה נותר לנו עוד זמן רב להסתובב - והזמן הוקדש לאכילה, לחיפוש "קינג בורגר". אכלנו, נהנינו חלקית וקדימה לביקורת דרכונים ובדיקה בטחונית. כיוון שאינכם מכירים אותי "פיזית" אני עטוי והדור בצמידים, טבעות, סיכות למכביר. הבודק אמר לי: תוריד את כל המתכות כי המכונה תצפצף. הורדתי רק חלק, והיא ציפצפה. בלי חוכמעס נעמדים במקום מסויים מניפים ידיים לצדדים ומקריבים את הגוף לחיטוט פולשני של איש ביטחון. אחרי זה, כבר הייתי מוכן לכל מה שיקרה לי, מה גם שהצאצא צחק עד שכמעט התעלף, זוגתי חלצה נעליה המצפצפות לבדיקה מעמיקה, היפהפיה התעלמה באלגנטיות. [אגב, בנורווגיה כשטסנו לאמשטרדאם התרמיל של הצאצא נפרק עד אחרון הפריטים, והוא היה לחוץ.] הגענו לנורווגיה, ומי לא הגיעה - המזוודה שלי. קבלת פנים, לא?! אשת גיסי כבר בחוץ, הילדודעס כבר בחוץ, רק זוגתי ואני ליד החלון בו מדווחים - ולשמחתי המזוודה נמצאה והיא תגיע ב 1700 לסטוונגר. איזו הקלה. חיבוקים ונישוקים בחוץ. עלינו על הואן החדש שלהם וקדימה לבית. כבר חשתי רגיעה גדולה בגלל הנוף הלא מתועש, לא מסוגנן, פרוע בעיקר. אוויר נקי מעשן, אין רעשים בכלל. בקיצור נמרץ: שכחו להעלות את המזוודה שלי למטוס לסטוונגר, וגילו מהר. נחתנו, קבלת הפנים היתה נפלאה. א-מחייה.

alona 9

New member
נוווווווווווווווו?..הגיעה המזוודה?

אהבתי את איש התכשיטים..
מי מסתתר שם מאחרי הניק ..מי??

pf26

New member
הוי אמסטרדם - עם הדאם

אין כמו הצ'יפס (patat) ההולנדי והמיונז שלהם. הכי טעים? לדעתי בהאג, בפינה בצד, מאחורי השגרירות, איפה שהיום רחוב הליכה ופעם היה רחוב סואן למדי.... מזכיר לי שפעם גיסי בא לבקר אותנו בחו"ל והתקשרו אלינו השוטרים משד"ת לשאול אם מכירים אותו.... הוא הגיע אחרי טיול במזרח, ללא גרוש (וגם ללא מקלחת). העיקר שהמזוודה נמצאה ואני מניחה שגם הגיעה? מחכה להמשך הסיפור.

גלבועא

New member
דווקא עם הצ'יפס לא ממש הסתדרנו

ואני מאוהבי הצ'יפס הגדולים. ערימת המיונז גרמה לי לחלחלה [אני לא סובל מיונז בכלל]. אגב את יודעת שעלייך להוסיף תשלום על כל תוספת של מיונז שאת רוצה. בפעם השניה הסתפקתי בצ'יפס בלי ליווי, רק מלח. היה הרבה יותר סביר. לא היינו בהאג, אם כי התפתינו. בתחנת הרכבת בעיר שאי אפשר לבטא את שמה, אבל בסופה יש בּוֹש [Bosch] , משם לקחנו אוטובוס ל- אפטלינג [Efteling] יש רכבות להאג, לבריסל, לגרמניה. אמרתי לצאצא שלי: הלוואי ואצלנו ברכבת השלום יהיו רכבות לקהיר, לדמשק, לתורכיה, לביירות. איזה כיף זה יהיה.

TAINTED SAINT

New member
לא תאמין כמה אני מזדהה....../images/Emo24.gif

גלבועא ידידי,ואחי לגורל,לא תאמין כמה סימפאטייה יש לך ממני עכשיו-בגלל התאור של העינויים שעברתה בבידוק הבטחוני בגלל תכשיטייך ועיטורייך
אני בעוונותיי מעצב תכשיטים ואופנוען לשעבר....נכון שלא צריך להכביר במילים על מה עבר עליי בנמלי תעופה בעבר
בלונדון הורידו ממני לאחת הטיסות את "חגורתי" שהייתה ...שרשאת האופנוע של אחד מחברי...[כמו שרשרת אופניים רק הרבה יותר מאסיבית...'טריומף בונאוויל 650 סי.סי.,אתה כנראה זוכר את ה'טריומפים'...],את טבעותי ניסו להוריד ממני בפעם אחרת בתואנה שהן יכולות לשמש כנשק,התרגזתי והערתי לאיש הבטחון שבאותה המידה עדשות משקפי גם יכולות לשמש כנשק מאולתר...עלה לי ב.20 דקות שיחה בחדר התחקורים הבטחוניים,עד שנמאס לי והוצאתי מכיסי את תעודת השוטר המתנדב... מפתיע אותי שהמכשירים לגילוי מתכת שאתה מתאר מצפצפים גם במקרה של "מתכות אצילות" [מתכות אצילות הן מתכות שאינן מתמגנטות כגון כסף וזהב,שדחיסות החומר בהן שונה מזאת של ברזל ופלדה שמהם עשויים כלי נשק רבים,חמים או קרים.בזמני לא הייתה שום בעייה לעבור ללא "צפצופים" במכשירים אלו כל עוד ענדתי תכשיטי כסף[ואני לא מאלו שעונדים זהב-יש בזהב משהו נורא המוני וזול לדעתי]. טוב ששבת גלבועא.

גלבועא

New member
לא סובל זהב. לא צהוב, לא כתום ולא

לבן. רק כסף, קצת מושחר כמו שצריך. אולי זה היה השעון, מה אני יודע, העיקר פישפשו פשפש ובפעם השניה סירבתי להסיר ולו תכשיט אחד, אם כבר מצפצף ומישהו נהנה לחטט לאדם שנראה סביר לגמרי בביצים, שיהא להם לבריאות. אני נורא נורא אוהב תכשיטים. כל המשפחה שלי "מתה" על תכשיטים חוץ מאבי ואחי הקטן. אמי הייתה עטופה בתכשיטים, אחי הגדול עמוס בתכשיטים וגם אני. זוגתי וגיסתי הבכורה לא יוצאות מהבית בלי לבוש הקרב : תכשיטים. צאצאתי עטוייה כמוני , בני לא אוהב תכשיטים. חצי אמשטרדאם נדדתי בחיפוש אחרי סיכות בגרוש לחולצה. יש לי אוסף של סיכות-בגד, גבריות עאלק [נו אני לא אוהב את הפרפרים, הפיות, העכבישים הנוצצים ומלאי האבנים המנצנצות. תן לי סיכה קטנה של דינוזאור בקוטר של 1.5 סמ' על דש הצווארון ואני מאושר כמו תינוק.] אסור להזכיר לי תכשיטים, זו שריטה ממש רצינית אצלי. ברוך הנמצא ידידי הקדוש .

m i t a l y

New member
גם אנחנו אוהבי תכשיטים

אמא שלי שוזרת פרחים ומעצבת תכשיטים במקצועה ואני.... מדגמנת עבורה "ברחובות העיר".

גלבועא

New member
אמרתי לך שאני מצפה לתמונות

יאללה תגידי לאמא שלך שזו הזדמנות מכירה. מה זה "רחובות העיר", זה אומר שאת עונדת את תכשיטיה וככשואלים אותך עליהם את אומרת: אמא שלי?!

גלבועא

New member
תגידי לה, שיש בחור אחד שמת

על תכשיטים. אוף, תבקשי מבן זוגך שיצלם אותך עם תכשיט אחד, את כף ידך, את אוזנייך או את התכשיט על רקע מתאים ותצרפי כאן את התמונה. נווווווווווווווווווווו

m i t a l y

New member
טוב אז...

דיברתי עם אמי (ולא, לדבריה, יצירותיה לא נמצאות בנט), אולם, ב"7 צורפות" בנמל ת"א היית? (שם היא מציגה את יצירותיה) וחוצמיזה, ישנה עוד אפשרות... (אתה בטח יודע מה היא...
)

גלבועא

New member
אהיה גם אהיה

אם המחירים סבירים, אולי אפילו אקנה לזוגתי. אני מניח שאמך לא מייצרת תכשיטים לגברים. שמתי לב שאנחנו מקופחים באופן בולט.

m i t a l y

New member
אני חושבת שדווקא כן.

בכל אופן, כדאי לדעתי להגיע לנמל, יש בין "7 הצורפות" גם "צורף".

alona 9

New member
"תכשיט"

כמה פעמים נתקלנו במילה הזאת בבית הספר?.... "התכשיט הפריע" "התכשיט לא הגיע לכיתה" מה קורה היום? עדיין?? ועד שמיטלי תצלם.....

למעלה