עכבר כחול מדבר
New member
יומן חלומות
החלטתי לכתוב מאמר על יומן חלומות, רציתי לדעת מה דעתכם. למה לכתוב יומן חלומות
חלומות הם קסומים. כמעט תמיד ניתן להפיק מהם משהו. ככל שתזכרו יותר פרטים מהחלום כך תופק יותר תועלת. אבל צריך לזכור אותם, ולא תמיד אנחנו זוכרים את החלומות שלנו. עצם כתיבת יומן חלומות משפרת את זיכרון החלומות. ככל שנקפיד יותר לרשום ביומן החלומות בצורה מפורטת ביותר, ובאופן יום-יומי נוכל לזכור חלומות יותר טוב. זה טוב לכתוב את החלומות. ראשית, בגלל שאפשר להסיק מהחלומות מסקנות לחיים. שנית, בגלל שכתיבת יומן חלומות מסייעת להאצה של חלימה צלולה. על מה אנחנו חולמים
החלומות שלנו מביעים את ה'אני הפנימי' של כל אחד מאיתנו. כשמפרש-חלומות נותן פירוש לחלום של אדם מסויים, הוא מוודא שהפירוש מתחבר אל אותו אחד. הרי החלומות מביעים את עצמנו. המפרשים בסך הכל מחברים את כל חלקי הפאזל לתמונה ברורה. חלומות יכולים לעזור לנו להבין מה אנחנו באמת רוצים, ממה אנחנו פוחדים ולמה, כמה רגישים אנחנו, ומה אנחנו מרגישים כלפי הסובבים אותנו. איך כותבים יומן חלומות
ראשית תחליטו איך אתם רוצים לכתוב את היומן חלומות שלכם. יש המון אפשרויות, רק תיהיו יצירתיים. אתם רוצים לכתוב את היומן במחברת
להקליט אותו על טייפ מנהלים
לכתוב במעבד תמלילים במחשב
אולי אתם רוצים לפרסם אותו בבלוג
לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו. אני בהתחלה הייתי רושם במחברת חלומות עם כריכה קשה. זה נראה לי מאוד מכובד לרשום חלומות במחברת כזאת, ואני עדיין מאמין בזה. הבעיה היא שהיו לי המון עריכות שהייתי צריך לעשות, וגם הייתי כותב נורא לבד עם היד. החלטתי לעבור לכתיבה ב'וורד' משתי סיבות: 1) אני מקליד יחסית מהר על המקלדת. 2) הרבה יותר קל לערוך במחשב, וגם אפשר להוסיף המון אופציות. הסיבה שלא עברתי לבלוג היא שאני לא מעוניין לשתף את העולם בחלומות שלי. אבל יש כאלה שמפרסמים את החלומות שלהם בבלוג. מה הכי מתאים לכם
הדבר הבא הוא התמדה. חשוב להתמיד בכתיבת החלומות, כי ככל שרושמים יותר כך גם נזכרים ביותר פרטים מהחלום במהלך הכתיבה. זה גם משפר את הזיכרון בכל מה שנוגע לחלומות. הרעיון הוא שנכתוב את יומן החלומות שלנו באופן יום-יומי עד שזה יהיה הרגל קבוע כמו לצחצח שיניים. אבל קל להגיד את זה הרבה יותר מלעשות את זה. בשביל לכתוב חלום יש להקדיש זמן יקר מהבוקר. מיד אחרי שמתעוררים יש לשכב על המיטה באותה תנוחה, ולעצום את העיניים. להתרכז. אסור שיהיה רעש שיפריע לנו כמו טלויזיה, רדיו, או אנשים שמתווכחים בסלון. תנסו להיזכר בכל פרט פצפון מהחלום. כל פיסת זיכרון קטנה יכולה להמתח ולחשוף פרטים נוספים, לכן תנסו להאחז במה שאתם זוכרים, אפילו אם זה מין זיכרון קלוש. מדובר כאן במלחמה נגד המח. המח "מאבד" את הזכרונות האלה, ואנחנו מנסים לשמור עליהם. זאת לא מלחמה קלה, אבל אתם יכולים לנצח
יש מושג שנקרא עוגן. העוגנים הם סימבולים שחוזרים על עצמם בחלומות שלנו. בדרך כלל יהיו לנו עוגנים מסויימים בתקופות מסויימות. איך מחשיבים עוגנים
אוטו, סירה, אוטובוס, מטוס, ומונית הם עוגנים. כי לכולם יש מכנה משותף: כולם כלי רכב. העוגנים יכולים לעזור לנו להזכר במה שחלמנו. כי אם העוגן הכולל של שני החלומות האחרונים שלנו הוא מים, אז סביר להניח שגם בחלום של הלילה חלמנו על משהו שקשור למים. אם אתם מתעוררים ולא זוכרים שום פרט מהחלום תנסו לחשוב על העוגנים האחרונים שלכם. רק השלב של שיחזור החלום אמור לקחת 10 דקות. 10 דקות אמורות להספיק לשיחזור מקסימלי של החלום. אחרי זה מגיע שלב הכתיבה. לא כל אחד יכול להרשות לעצמו להשקיע את כל הזמן היקר הזה, בייחוד לא בבוקר. כתיבת החלום היא בעצם מאוד בסיסית. ואתם יכולים לכתוב איך שבא לכם. אבל הנה כמה טיפים לכתיבה מועילה:
כתיבה בלשון הווה. מסתבר שכתיבה בלשון הווה עוזרת לנו להריץ את סרט החלום במח בצורה יותר יעילה. אפשר לדמות את זה להיפנוזה עצמית, שהמח מחזיר את עצמו לחלום. כי כמו שכבר נאמר, גם במהלך הכתיבה אתם צפויים להזכר בפרטים נוספים.
תרשמו את התאריך של הבוקר שאחרי החלום. ככה תוכלו לדעת להבדיל בין לילה ללילה ביומן שלכם, וגם תוכלו להסיק מסקנות בעתיד לגבי החלומות שלכם לפי התאריך. מה גם שזה הרבה יותר מאורגן, ומין הסתם יומן חלומות הוא גם יומן, ואאנחנו צריכים לרשום תאריך.
הקפידו לתת לכל חלום שם. ככה יהיה לכם ויתר קל לזהות את החלום שלכם כשתדפדפו ביומן שלכם.
תסמנו עוגנים. מה רע
רק טוב כול לצאת מזה. תוכלו לזהות איזה עוגנים יש לכם בתקופות מסויימות, ולפי זה תעו מה העוגנים הנוכחיים שלכם, וכך תוכלו להזכר בחלום שלכם כשאתם מתעוררים בלי שום זיכרון מהחלום. זה גם מועיל לאלה שרוצים לחלום חלום צלול.
תוסיפו איורים/מפות/סימנים/סמלים. זה מאוד מועיל. ומאוד מומלץ.
אם שלחתם את החלום שלכם למפרש, כדאי שתוסיפו את הפירוש לחלום.
אם אתם כותבים במחשב אז זה לא אפקטיבי: תשאירו תמיד עוד כמה שורות ריקות בסוף. כי יש סיכוי טוב מידי שאתם תזכרו בעוד פרטים מאוחר יותר. גם כדאי שתכתבו בעיפרון, ואל תשכחו לקחת איתכם מחק.
הקפידו שהמחברת וכלי הכתיבה שלכם תיהיה ליד המיטה ככה שלא תצטרכו לעשות מסעות, אלא ישר להתעורר, להזכר, ולכתוב. אם אתם כותבים במחשב, והמחשב נמצא בחדר שלכם, תקפידו להלדיק אותו, ולהפעיל את קובץ הוורד שלכם לפני שאתם הולכים לישון. שוב כדי שלא תצטרכו לעשות מסעות בין התיקיות. אם המחשב שלכם לא בחדר - תוותרו. או שתכתבו על נייר ותעבירו אחר כך לממחשב.
רעיונות משלכם: -אני למשל מוסיף הערות בתוך סוגריים כאלה: {} וצובע אותן באדום. -שמות של אנשים אני מדגיש. -אני מחלק את היומן ל"פרקים". כל פרק זה לילה, ובכל לילה יש כותרות של החלומות שלי. -בסוף כל "פרק", אחרי כל החלומות אני מוסיף את העוגנים הכוללים של כל החלומות מאותו לילה בצבע כחול. אני מוסיף אותם רק אם יש ביומן את החלומות של הלילה הקודם. -אני נוהג לחלק את החלומות שלי לחלקים. הרבה פעמים אני מרגיש שכמה קטעים משתייכים לאותו חלום, אבל הם די שונים. אז זה יותר מידי פיקנטי ומותאם אישית. תעשו מה שאתם רוצים. איך היומן חלומות עוזר לחלימה צלולה
השלב הראשון בדרך לחלימה צלולה הוא יומן חלומות. בלי יומן חלומות, גם אם נחלום חלום צלול, אין הרבה סיכוי שנזכור אותו. וזה יהיה מאוד חבל. תארו לעצמכם שאתם חווים חוויה מופלאה, אבל אז מאבדים את הזיכרון. לא חבל
לא תוכלו להתענג מהחוויה. ניתן להשתמש בעוגנים גם בשביל לחוות חלום צלול: אחת הדרכים לחצלל היא לעשות בדיקות מציאות. אם אתם מודעים לעוגנים שלכם, אז בכל פעם שתחוו משהו שקשור אל העוגנים שלכם תעשו בדיקת מציאות. אחד העוגנים שלכם הוא בית ספר
פגשתם את המנהל במכולת
תעשו בדיקת מציאות. אולי אתם חולמים
(חשוב מאוד לא להסיק מסקנות חפוזות
) מקווה שמצאתם את המאמר מועיל, עכבר כחול מדבר *המאמר מבוסס על מידע שלמדתי מהאתר של אלון ברמן, ממה שלמדתי במשך השנה מהפורומים, ומהניסיון האישי שלי.
החלטתי לכתוב מאמר על יומן חלומות, רציתי לדעת מה דעתכם. למה לכתוב יומן חלומות