יומיים אחרי לידה

יומיים אחרי לידה

שלום לכן,
אחותי ילדה לפני יומיים-בשבת בלילה
הילדה לא ממש אוכלת. גם מבקבוק צריך בכח...
ב-24 שעות הראשונות לא הציע לה כי "לא היה עם מי לדבר". שניה אחרי שהיא נולדה היא ינקה ממש ממש קצת
אבל לא הצליחה לתפוס וגם לא רצתה כל כך.
היא שואבת ויוצא בסביבות 20 מ"ל. בשד אחד יש יותר חלב, בשד השני כמעט ואין.
יכול להיות שהיא תשחרר רק ביום רביעי, ולא מחר...
לפני, או עד שנתקשר ליועצת הנקה יש טיפים לבנתיים?
המצב חדש לנו ואנחנו לא יודעות איך להתנהג...
תודה רבה!
אגב, חברה שלה שכבר ילדה אמרה שאחרי 48 שעות החלב פתאום מופיע. ה48 שעות שלה יהיו הלילה כך שאולי מחר המצב יישתפר...

עדכון מעכשיו

שכחתי להגיד בהודעה הראשונה שהיא ירדה ל2800 ושקלו אותה לפני חצי שעה והיא עלתה 80 גרם.
היא הצליחה להניק אותה ישירות מהציצי, אבל נתנה גם סימילאק אחרכך.
לדברי אחות שלי "רק ציצי אחד עובד, השני לא פועל".
מה עושים במקרה שמציצי אחד לא מצליחים להניק?

המון תודה

monique18

New member
מצוין

נישמע שאתן בכיוון הנכון להצלחה
תימצאו עזרה של יועצת הנקה לחיבור לשד השני
אנחנו לא בנויות סימטרי -לפעמים צד אחד עם כמות גדולה יותר של חלב וזה בסדר,חשוב להניק משני הצדדים- כלומר בהנקה אחת נותנים צד אחד עד הסוף .מרימים לעשר דקות על בית החזה,מחליפים חיתול ואז מציעים צד שני שלא חייבת לקחת,בהנקה הבאה להתחיל מהצד השני

monique18

New member
תשובה

קודם כל מזל טוב
מאד חשוב לגשת ליועצת הנקה בבית החולים שבו אתם ילדתם על מנת לקבל עזרה לחיבור לשד כלומר להנקה ישירה
כמה שיותר לשים את התינוקת במגע עור לעור (אם זה מותר בבי"ח )ואומר התינוקת רק עם חיתול במגע ישיר עם עור האם על בית החזה,אם קריר תיתכסו בשמיכה
יש סיכוי יותר לחיבור להנקה כאשר יש מגע עור לעור
לגבי הכמות של 20 מ"ל לארוחה כל שעתיים \שלוש .זה בהחלט תואם לגודל הקיבה של התינוקת ליממה השניה -אבל. בשלב זה. יתכן שסחיטה ידנית תתאים יותר כיוון שהקולוסטרום (החלב הראשוני) הוא לרב חלב סמיך ולכן יוצא יותר בקלות ידנית מאשר במשאבה
רצוי לתת את הקולוסטרום בכפית - עדיף מאשר בקבוק כדי למנוע בילבול פטמות -זו סוגיה שדורשת הדרכה של יועצת בבי"הח .כנ"ל לגבי סחיטה ידנית
בהצלחה .

שוב זקוקה לעזרה

מחר משתחררות והיא תקרא ליועצת הנקה. כך היא אמרה. היא אמרה שהיא לא רוצה לוותר על הנקה וזה משמח אותי לשמוע.
היא היום שאבה 60 מ"ל שזה יפה. ועכשיו ב-21 היא הציעה ציצי והיא לא רצתה לקחת אותו אז בלית ברירה נתנה בקבוק סימילק.
האחות שם אמרה שהיא כנראה כבר התרגלה לבקבוק.
יש לי קווץ' בלב שאני שומעת את זה כי היא ממש רוצה להניק, וגם אני כמובן בעד.
חשוב לציין שתינוקת נולדה בשבוע 37+3.
האם היועצת הנקה מגיעה מהרגע להרגע?
יש לי רק את השם של שגית לב.

יש עוד רעיונות?
ועידודים גם יתקבלו בברכה

monique18

New member
בודאי שיש תיקווה

תמשיכו -אתן נהדרות .כל פעם שניתן בקבוק תמ"ל צריך לשאוב כמובן אחרת זה עלול להפחית את יצור החלב, תינוקת קצת קטנה בגיל ולפעמים הרפלקסים קצת מופחתים
כמה שיותר עלבית חזה של אימא ,אני מאמינה שזה יסתדר -זה רק ענין של זמן
יש יעוץ הנקה במאמיליס ,באינטרנט בשפע
בהצלחה

למעלה