יומולדת 3 בגן

א אוהל

New member
יומולדת 3 בגן../images/Emo65.gif

אוטוטו האפרוח בת 3 ותחגוג יומולדת בגן. בגן שלה נהוג שההורים באים ו"מקבלים" את ילדי הגן לרשותם למשך שעתיים (הגננות נוכחות כמובן) והם צריכים לארגן את החגיגה ולהפעיל את הילדים. מדובר ב-13 ילדים בגילאי 2.5-3.5 שנים. אמאלה!
נכחתי ביומולדת אחד השנה שם ההורים הקריאו לילדים את מעשה ב-5 בלונים ושיחקו עם הילדים בבלונים. חשבתי באותה מתכונת לקחת את הספר "תירס חם" ולעשות תהלוכה עם הילדים בגן עם כלי נגינה ושבסוף כולם יקבלו קלחי תירס. מה דעתכן? חשבתי גם על "טרמפ על מטאטא" אבל נראה לי שההפעלה תהיה יותר קשה לילדים בגיל הזה, לא? האם יש עוד רעיונות? אני יודעת לערוך מסיבות יומולדת לילדים בגילאי בית הספר היסודי (אני הייתי אחראית על כל מסיבות היומולדת של אחותי הקטנה) אבל אין לי כ"כ מושג מה עושים עם קבוצה של ילדים קטנים. האפרוח מדברת כבר חודשיים על מסיבת היומולדת שתהיה לה (זו שנה ראשונה שהיא בגן והיא מדברת על העוגה, השירים, שכל הילדים יברכו אותה ושנרים אותה על כסא - אתמול היא אפילו עשתה לנו חזרה על הדברים האלה
) ואני מאוד רוצה שתהיה לה ולילדים האחרים חוויה טובה.

irisgh

New member
נשמע מקסים ../images/Emo13.gif

יניב הכיר את תירס חם כמעט בעל פה. ותהלוכה עם כלי הקשה שונים (רק שיהיו פשוטים ויתאימו לגיל) נשמע ממש כיף! (צפי לקצת בלאגאן).

לאה_מ

New member
../images/Emo49.gif לאפרוח ../images/Emo65.gif

רעיון מקסים בעיני, תירס חם. אישית, אף פעם לא ניסיתי, אבל אני מאד אוהבת הפעלות שהן שעת סיפור עם פעילות נלווית. דברים שכן ניסיתי בעצמי: - "האריה שאהב תות" מאת תרצה אתר - סיפור, ואחר כך הילדים התחפשו לאריות (הכנו יחד רעמות מרצועות סול שאני הכנתי מראש והילדים השחילו על פסי גומי שחילקתי להם) - מי שרצה איפרנו אותו. הפעילות קצת קשה לבני 3, אבל הילדים בכל זאת נהנו. - "הארנב ממושי" מאת שלומית כהן-אסיף - עשינו הצגה לפי הסיפור (הכנתי תפאורה מארגז קרטון שחתכתי 2 מדפנותיו). - "שמוליקיפוד" מאת כוש - סיפור ואז הכנו קיפודים מחימר וקיסמים צבעוניים. - "איתמר פוגש ארנב" מאד דויד גרוסמן - עשיתי להם הצגה לפי הסיפור (עם בובת ילד ובובת ארנב), ואחר כך הכנו יחד לילדים אוזניים של ארנבים, והבאתי כלוב עם שני ארנבים שהילדים יכלו ללטף ולהאכיל. עוד רעיונות את יכולה למצוא כאן.

א אוהל

New member
תודה על החיזוקים ועל הקישור

אני רואה שהרעיון שלי לא היה מקורי במיוחד...
כמה זמן צריכה לקחת המחזה כזו? אם התוכנית תהיה: סיפור + הפעלה אכילת תירס שירי יומולדת, טקס העוגה והרמה על כסא אכילת עוגה וממתקים (גלידה בגביעים זה הגיוני לגיל הזה? או שזה יותר מדי נוזל ומלכלך?) נראה לכן שזה ימלא שעתיים?

לאה_מ

New member
עוגה בגביעי גלידה

לא צריך מתכון - מכינים בלילה של עוגה בחושה (אני הכנתי עוגת שוקולד) ובמקום לצקת לתבנית, יוצקים לגביעי גלידה (כאלה שהתחתית שלהם ישרה, ואפשר להניח אותם עומדים בתבנית). ממלאים בערך שלושת רבעי גביע כדי שיהיה מקום לעוגה לתפוח. אופים קצת פחות זמן מהרגיל. הגביעים לא נשרפים באפיה. אחרי שהוצאתי מהתנור וציננתי, הרתחתי בסיר מיכל אחד של שמנת מתוקה והמסתי בתוכו חבילת שוקולד מריר, ואז טבלתי את חלקו העליון של כל גביע בקרם, ואז זריתי מלמעלה סוכריות צבעוניות. היה להיט אמיתי (ולא מלכלך).

א אוהל

New member
אני מכירה את זה מפורום מתכונים

אבל אין סיכוי שהילדה תוותר על עוגה גדולה מצויירת. היא עדיין מדברת על העוגה משנה שעברה ומבקשת לראות תמונות שלה

לאה_מ

New member
תלוי כמה זמן תיקח לך ההפעלה.

לדעתי בגיל הזה שעתיים זה יותר מדי. את יכולה לשלב בטקס היומולדת שירי יום הולדת וריקודים (אולי נגינה בכלי נגינה שיש להם בגן). שעתיים נשמע לי המון. ולגבי גלידה - הם יתלכלכו. אם זה לא משנה לכם - אחלה. לדעתי זה כיבוד כיפי. מה עם תירס חם בתור כיבוד?

א אוהל

New member
לי זה לא משנה ../images/Emo6.gif

השאלה מה יחשבו ההורים האחרים כשהם יבואו לקחת את ילדיהם מהגן
תירס חם יהיה בסוף הסיפור (אחרי התהלוכה הגדולה) - ואח"כ שירי יומולדת וכל הטקס ובסוף עוגה וממתקים (יש רשימת ממתקים אחידה שכל הורה מתבקש להביא אבל רציתי לשנות בכל זאת).

צימעס

New member
תביאי פחות ממתקים ממה שכתוב,

כי סביר שהתירס ישביע. קחי בחשבון שלאכול תירס לוקח זמן. יהיה נחמד ופרקטי לאכול אותו בחצר.

א אוהל

New member
בוודאי! גם את התהלוכה בסוף

כשהולכים לבית של סבא נערוך בחצר - זה יותר כייף
.

מתעלקת על השרשור

גם למעיין יש יומולדת עוד חודש (מה? חודש?!?!) שנתיים ואנחנו חוגגים לה אצלנו בחצר עם כ - 10 ילדים בסביבות גיל 1-2 (וילדה אחת בת 3) אני מחפשת הפעלות לילדים אבל חשבתי שאולי ההפעלות של הסיפורים לא מתאימות לגיל כ"כ צעיר (?) רציתי לדעת האם מישהי עשתה בגילאים האלו הפעלות כל שהם או את אלו בפרט. וכמובן - המלצות לעוד הפעלות(רוצה רק להזכיר שכאן עדיין קריר כך שבריכה או "השפרצות" למיניהן לא יתאימו....) תודה

אני עשיתי לגיל שנתים../images/Emo60.gif../images/Emo60.gif

את מעשה בחמישה בלונים+הפעלונת של הדבקת מדבקות עגולות גדולות מאד על בלונים. הם נהנו מאד, אני חושבת.

אמברון

New member
מזל טוב לאפרוח

וכמה רעיונות: בגן של עומר נכחתי בכמה ימי הולדת, ובכל אחד מהם ההורים המחיזו יחד עם הילדים סיפור אחר. מה שהיה מוצלח זה מיץ פטל והאריה שאהב תות. אני קצת חרגתי מהשגרה והכנתי הפעלה עם תבלינים + סיפור שחרזתי לעומר. אם את מעוניינת בגרסה המלאה (שהיתה מאוד מוצלחת, ארוכה, אבל הילדים היו מרותקים רוב הזמן) תשלחי לי מסר ואעביר לך במייל.

מיוי

New member
יש לי עוד רעיונות

אפשר לספר גם את מיץ פטל, להביא תחפושת של ארנב, גירפה ואריה (אפשר להכין ביחד בגן, לא צריך משהו מפואר) אפשר גם לספר את אליעזר והגזר אחרי כל ההמחזות עם הילדים, אפשר להכין מאכל שקשור לסיפור: למשל עוגת גזר קטנה, לשתות מיץ פטל וכדומה שיהיה בהצלחה, זה נשמע לי גן נהדר...

אנחנו המחזנו את מיץ פטל

קניתי גליונות של סול. הכנתי בית, עץ גבוה, שיח רחב - תמכנו כל אחד במקלות עץ. הכנו כתרים - חלק מהילדים היו עם אריה, חלק עם ג'ירפה, וכתר אחד לכלת יומההולדת - ארנב. היומהולדת הייתה אצלנו בבית, ככה שחלק מההורים התנדבו להחזיק את העץ, הבית והשיח. הייתה לסיפור הצלחה מסחררת, ובעיקר אורן לא נרגעה מהיותה הארנב. גם תירס חם נשמע לי נהדר מזל טוב

למעלה