יומולדת 10- בקשת עזרה

תירתיר

New member
יומולדת 10- בקשת עזרה

שלום, בני ה"אספי" יהיה בן 10 בקרוב מאוד ואני צריכה לתכנן לו מסיבת יום הולדת. הייתי מעדיפה חגיגה סטנדרטית בכיתה, אבל המורה דורשת שנעשה את המסיבה בבית או איפשהו בחוץ, ואני בבעיה. מבחינת מקום יש לי איזה מקום שיכול להתאים, הבעיה היא התוכנית. אני אמורה להכין הפעלה או משחקים לכיתה של כ-25 ילדים. משחקי חברה רגילים לא יעניינו את בני, אולי יצירה כן... למישהו יש רעיונות להפעלה שמתאימה לילדים "רגילים" וגם לילד קצת יותר מיוחד... התוכנית אמורה לקחת כשעה וחצי, כולל כיבוד כמובן. בני גם אוהב מאוד אפייה ובישול, אבל אם זה לא יהיה בבית יהיה קשה להסתדר (אלא אם זה זה בלי בישול). מפעיל בתשלום לא בא בחשבון, אבל חומרים וכו' כמובן שאוכל לקנות. אשמח לרעיונות.

yonitbrk

New member
בוקר טוב

מכיוון שאני לא יצירתית, לא אוכל לעזור הרבה, אבל שמחה לראות אותך שוב איתנו. נעלמת לנו לאחרונה. רעיון אחר - מה בנוגע לבאולינג? בראשון התשלום הוא לפי מספר הילדים שמגיעים. כשאת מזמינה מקום, את אומרת מס' משוער של ילדים, כדי שידעו כמה מסלולים לשריין לכם, וכמובן שזה משולב עם כיבוד בסוף המשחק, כמו פיצה או נקניקיה בלחמניה, ושתיה חופשית גם ליד המסלול, וגם אח"כ במהלך הארוחה. מקשטים לכם את פינת הישיבה וזה יכול להיות נחמד. ועד כמה שזכור לי התשלום הוא משהו כמו 25 - 30 שח לילד. אפשרות נוספת - באחד הפארקים באזור מגורייך, שיהיה נגיש גם לאלו שאין להם רכב, ואז לארגן משחקי חברה, וכמובן פעילות חופשית שלהם. שולחן בצד עם כיבוד וזהו.

ילדי השתתפו בגילאים האלה בימי הולדת

שתוכננו בפיצה האט בבן יהודה בתל אביב ,יש להם מסלול ליום הולדת שמשתף את הילדים באפית הפיצות ומראה להם גם את הנעשה מאחורי הקלעים במקום , כמובן שסוגרים את המקום לשעתיים וזה אפשרי ביום שישי בשעות צהרים, אחר הצהרים, ומאותו רעיון אולי אפשר גם בבית לעשות יום הולדת בנוסח מטבח איטלקי ולתת לילדים לפי קבוצות להכין פיצות וספגי ואח''כ לסיים באכילה משותפת, אפשר גם להוסיף ביצירה הכנת סינרים מנילונים או כובעי טבחים מקושטים מבריסטולים,,,,אפשר לתת לילדים סוגי פסטות מוכנים מראש לפי צורות ושהם יוסיפו מרכיבים של עשבי תיבול , ירקות , זיתים ... ילדים אוהבים לשתף פעולה בהפעלות כאלה ויש להכינם להגיע בבגדים מתאימים.

rutimay

New member
היי תירתיר

קודם כל, לא ברור לי מה זאת אומרת שהמורה "דורשת" שתעשי את המסיבה בבית או בחוץ. ממתי יש למורה סמכות לדרוש דבר כזה? ומה רוצה הבן שלך? איזה סוג של מסיבה הוא רוצה? אולי הוא יוכל לכוון אותך טוב מכולם. אתן לך רעיון שעשיתי בכיתה של הבן הבינוני שלי (לא pdd), ואולי זה ידבר אלייך: משחק "חפש את המטמון" עם חידות. בקצרה - מחלקים את הכיתה לקבוצות (בערך 4), מטמינים במקומות שונים בבית (או במקום בו נערכת ההפעלה) כתבי חידה, וכל קבוצה מקבלת רמז בכתב היכן החידה הבאה (למשל: בחדר של רון/ בתוך הארון/ נמצאת החידה/ מי לא ידע?). כל קבוצה מוצאת כתב חידה, פותרת אותו, ורק אז מקבלת את כתב החידה הבאה, וכך הלאה. אפשר לעשות 7-8 חידות כאלה לפי דרגת קוןשי עולה. החידות הן לפי רמת הקושי של הילדים, ופעם הבאתי כאן בפורום מבחר מהחידות הללו להנאת החברים. דוגמא לחידה: "יש אותה לכל מלך, בלילה היא מופיעה פעמיים, ושום מלכה לא שווה בלעדיה". או: "מה שייך לי, אבל אחרים משתמשים בו יותר ממני?" ויש עוד המון. אוקצור, הפעלה כזאת לוקחת כשעה פלוס מינוס, תוסיפי לזה טקס עוגה+ נרות+ קצת שירי יומולדת וכיבוד, וסגרת שעה וחצי. והכי חשוב - כלום כסף, למעט ההפתעות בסוף המשחק - גדולות לקבוצה המנצחת וקטנות יותר לכל השאר. לגבי הבן שלך - אם הוא לא ירצה להיות חלק צאחת הקבוצות המתחרות, הוא יכול להיות איתך המפעיל (זה מה שהבן שלי בחר) ואז הוא מקבל אחריות, נמצא מצד אחד במרכז העניינים, ומצד שני - יכול להרשות לעצמו "להתנתק" קצת אם נהיה לו קשה מדיי. שאר הילדים ייהנו באחריות - כי יש כאן אלמנט של תחרות, התרוצצות, הפעלת הראש והומור - כי כל החידות הן חידות "מתחכמות" והפתרונות שלהן מצחיקים. בהצלחה.

תירתיר

New member
תודה ותגובות

ראשית לגבי מפעיל בתשלום או באולינג- אני לא רוצה את הלוגיסטיקה הזו מכמה סיבות. ביניהן אי שיוויון שיש בכיתה בין הילדים. מעדיפה משהו הכי עממי שאפשר. באולינג ספציפית בכלל לא יעניין את הבן שלי. "חפש את המטמון" זה רעיון מצוין אבל צריך מקום מתאים... ובסוף דצמבר קשה לסמוך על מזג האוויר. בבית שלי זה לא מתאים. אולי נלך על משהו אחר שקשור לכתבי חידה (הבן שלי מאוד אוהב). אם בכל זאת הולכים על פעילות "קולינרית" מה אפשר להכין בקלות חוץ מכדורי שוקולד, סלט פירות וכו'?

ל י ל ך פ

New member
אפשר לקחת ווק ישן ולהשתמש בו להכנת פיתות

ערביות. ראיתי משפחה עושה את זה בפיקניק והתלהבתי, אבל לא ניסיתי בעצמי עדיין. אפשר לצרף הכנת סלט, טחינה וכו'.

yonitbrk

New member
אם תוכלי להשיג טאבון

יוכלו להכין לעצמם פיתות ולמרוח לבד. ובאמת אפשר לארגן ארוחת בוקר , כאשר את דואגת למצרכים - והם יכינו לעצמם, יחתכו ירקות, ימרחו לעצמם וכו'. אפשר להביא ביסקוויטים וממרחי שוקולד שונים, כולל קוקוס, שוקולד מגורד, עדשים, סוכריות צבעוניות, והם ימרחו ויקשטו .

מאירה7

New member
אפשר לעשות יצירות עם אוכל

אם את לא מתנגדת לזה עקרונית. אפשר להכין שרשראות מפסטה, וציור מעדשים, חיטה, אורז... ועציצים ממתקים... אם תרצי הסברים יותר מפורטים אני אשמח לעזור. יום הולדת שמח.

גאמי

New member
הי תירתיר, רעיון לי

את אומרת שילדך אוהב בישול ואפיה. נפלא. בשנה שעברה אכן עשיתי זאת אך עליה וקוץ בה, אמנם עשיתי זאת אך לקבוצה של חמישה חברים, עשיתי ערב של אוכל איטלקי, עשינו פיצות, פאסטות וערכנו שולחן, היה כיף ובלגן. אז עכשיו ודאי תאמרי, חוכמה גדולה חמישה ילדים , ואת אכן צודקת, אך הנה פתרון אפשרי. לבקש עזרה מעוד ארבעה אנשים, לחלק את הכיתה לקבוצות של חמישה כשכל קבוצה מכינה מאכל אחד. קבוצה אחת סלט, חותכים מטבלים ועוד אחת פאסטה לדוגמא אחת בצק ואחת קינוח, למשל סלט פירות. להכין חמישה שולחנות או משטחים, מפה חד פעמית מצרכים ואז, בנוסף לכל אלה להוסיף אלמנטים של יומולדת, עוגה וכו'. זהו הנה הפעלה לכל הכיתה לילד שמת על בישול ובאמת לא בעיה לארגן עוד שלושה ארבעה אנשים לתחנות השונות. בזמן הנותר אפשר להקרין סרט, אך חישבי יש גם צורך להפריש זמן לסעודה שזו חוויה בפני עצמה. אפשר גם להשקיע ולתת סינרים וכובעים לפני תחילת העבודה. זו הצעתי. היתר בידייך. והכי חשוב המון המון מזל טוב

למעלה