יומולדת - בת 3

anbv789

New member
יומולדת - בת 3

אנחנו חוגגים יומולדת 3 לילדה שלי השבוע, ואני מבקשת עזרה בכמה דברים, בבקשה.
1. רוצה להכין עוגה טעימה ומיוחדת, אבל אני לא יודעת להתעסק עם הזלפות ולא עם בצק סוכר, חשבתי להכין עוגת רכבת עם הפתעות או משהו בסגנון. אשמח למתכון מתאים ןהסברים. אני גמישה לגבי רעיונות נוספים.
2. זו יומולדת משפחתית אבל יהיו כעשרה ילדים בגילה, ואני רוצה לארגן פעילות קטנה. חשבתי להכין יצירה כלשהי, או חשבתי גם לתת להם להכין פיצות אישיות - שאני אכין מראש בצק, /שהם ישחקו בללוש אותו ואח"כ כל אחד ירכיב פיצה עם תוספות. עד כמה זה בלגן בעיניכם?
גם ככה מבחינת כיבוד זה יהיה קטנה - עוגות, פירות, שתיה קלה וקפה. וחשבתי להזמין פיצות, אז אולי זה יכול להיות במקום...
אשמח להערות והארות
תודה מראש!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מזל טוב לנסיכה
! בעוגות רכבת אני לא כ"כ טובה. רעיון

ההרכבה העצמית של פיצות אישיות הוא נהדר - מעסיק את הילדים, כייפי, טעים.
מקווה שתהיינה הארות לגבי העוגה.
 

אודלי111

New member
אני הכנתי עוגה כזו בשנה שעברה

יצא מאוד חמוד. הכנתי כמה עוגות בתבניות אינגליש קייק. חתכתי כל אחת לחצי, ציפיתי בשוקולד, שמתי אותן על תבנית גדולה קצת במרחק אחת מהשניה, כאילו הרכבת בתנועה סיבובית. בין העוגות אפשר לשים נחשים/ליקריץ/גליליות כדי שייראה כאילו פסי רכבת. שמתי לכל אחת מהעוגות גלגלים מאוראו/עוגיות סנדוויץ. כל קרון היה מקושט בצורה אחרת - חלק עם סוכריות/עדשים/נטיפי שוקולד לבן וכו'. קרון אחד, בעצת חברה, רוקנתי את תוכו, והוא היה כמו תיבת הפתעות כזו שבתוכה שמתי הרבה ממתקים שונים. את מה שהוצאתי שמתי על הקרון הראשון כך שהוא ייראה כמו הקטר כיוון שיהיה גבוה יותר. אפשר ממש להתפרע בזה, וזה קלי קלות ותמיד ילדים מתלהבים.
לגבי עניין הפיצות - זה תמיד רעיון טוב לאפות עם הילדים, אבל לקחת בחשבון שיש מצב שעם ילדים בגיל 3 זה יהיה די בלאגן (כיפי אולי, אבל בלאגן...) ולא כזה פשוט. בייחוד אם יש כאלה שממש לא רגילים להיות במטבח. לא בטוח שזה יעסיק אותם ממש לאורך זמן כמו שאת רוצה. אם הייתי עושה משהו כזה, אולי הייתי עושה אקסטרה בשביל כל הבצקים שסתם ישחקו בהם וייהרסו, ופיצות לא ייצאו מהם בסוף, ומשריינת את מספר החתיכות שאני רוצה שלגביהן הייתי נותנת יותר הנחיות ברורות לגבי מה לעשות, ולא מאפשרת לשחק בבצק סתם ככה. לחלופין אפשר להכין בצק של עוגיות שבזמן שהפיצה בתנור הם יחתכו, יקרצו וכו', וכשהפיצות ייצאו מהתנור העוגיות ייכנסו במקומן.
סתם רעיון.
אחפש תמונה של העוגה שעשיתי, להמחשה.
בהצלחה ומזל טוב!
 

anbv789

New member
תודה. אשמח למתכון ותמונה להשראה

לגבי הפיצות אני באמת מתלבטת. אולי הם עוד קטנים... אולי אשאר עם יצירה וזהו...
תודה
 
אהלן
עוגה שהכנתי לפני שנה בדיוק. לתאומים שלי מלאו 4 שנים

היום!!
השנה לא התאפשר לי להשקיע. נראה, אולי אפתיע את עצמי והחוגגים לקראת סופ"ש.

 

anbv789

New member
מזל טוב


זה מקסים! במה ציפית? באיזה מתכון השתמשת?
מתלבטת בין יפוי שוקולדי כזה לבין לצפות בקרם צבעוני כל קרון (אין לי מושג איך עושים את זה...)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני זוכרת את התמונה הזו, וכשהכנו את הקאפקייקס הורודים לחתן

יום ההולדת בן הארבע שלנו, זכרתי שאתם הבאים בתור ותהיתי מה תכיני השנה.

מזל טוב.

ואני מתגעגעת!
 
למעלה