יום שני של פלייאוף

FrecCo

Active member
לברון יצטרך להעלות בערך 3 רמות אם הוא רוצה לסיים את הפלייאוף הזה עם טבעת, משחק שקט מאוד שלו

דווין בוקר במשחק הפלייאוף הראשון שלו מראה שהוא מהשחקנים שהמעמד מוציא מהם את המיטב
אייטון גם במשחק ענק
אחלה קבוצה בנו שם בפיניקס

OrEl74

Well-known member
מנהל
אמרתי לכם שהסיכוי לעקוץ את הלייקרס זה בסיבוב הראשון, אח"כ זה כבר יהיה הרבה יותר קשה.
נכון לגבי לברון אבל זה לא דיוויס כיכב, פשוט הסריחו שנייהם.
מה שצריך מאוד להדאיג את הלייקרס זה שאין להם מישהו שמסוגל לשמור על בוקר והוא עושה מה שהוא רוצה.
ועם ניהול המשחק הגאוני של כריס פול, יכולה להיות פה הפתעה בסיבוב הראשון.

אבל חשוב לציין, זה רק משחק אחד ולא הייתי ממהר לצאת בהצהרות.

OrEl74

Well-known member
מנהל
ובינתיים ביוטה, הגריזליז ביתרון 10 כבר הרבה זמן ויוטה לא מצליחים לצמצם.
כל הכבוד לחבר'ה ממפיס שמרגע שהתחיל הפלייאין הם העלו את הרמה ומציגים כדורסל איכותי ומהנה.

Rapgamer

Well-known member
פיניקס- לייקרס
כיף שיש משחקים בסיבוב הראשון שהם ברמת סיבוב שני. בדומה למילווקי-מיאמי. לא אסקר את כל המשחק אלא רק נקודות עיקריות. נתחיל מפיניקס-
* בוקר במשחק אדיר, רשם שורה סטטיסטית נהדרת ומשך הרבה שמירות כפולות עם הוקי אסיסטים שלא רואים בסטטיסטיקה.
* אייטון הביס את דיוויס בנוקאאוט מוחלט. ההתרשמות שלי מאייטון הייתה חיובית כל העונה וקצת הופתעתי לראות את כמות סימני השאלה סביבו. הוא לא מבריק באף תחום אבל הוא טוב מאוד בהרבה תחומים- יש לו סייז מצוין, ידיים טובות, סיומת מתחת לסל, הוא זז טוב גם ב-roll לטבעת וגם laterally בהגנה. היה דומיננטי בריבאונד ושמר נהדר על דיוויס. אם דיברנו על סאבוניס כסנטר טופ 6-7 אז יש את ווצ'ביץ' שמעט פחות טוב ממנו, את נרקיץ' ואייטון ששניהם שחקני two-way טובים וכבר אנחנו סוגרים 10 סנטרים בליגה ברמה יפה מאוד. גם קאפלה בעונה מצוינת.
* כריס פול נפצע בכתף ומאז שחזר הוא שיחק בלי יד. ואם זה לא מספיק חמור- בלי היד הקולעת. הוא לא כדרר כמו שצריך, זרק בלי כתף בכלל כמו ילד שלא יודע איך זורקים לסל וגם פספס באיזה מטר את הטבעת. זה די הזוי לראות איך בכל פעם שהפלייאוף נפתח הוא ישר נפצע, תופעה שאין לה אח ורע בכדורסל. האסימון נפל ללייקרס מאוחר מדי כשרק 2 דקות לסיום הם הביאו ממנו עזרה והוא לא חיפש לקחת ג'אמפרים.
* מיילס ברידג'ס, הצלע השלישית בחמישייה שחסרה כל ניסיון פלייאוף, גם יצא גדול עם הגנה ברמה גבוהה וסלים חשובים.
* הרבה מזל היה מעורב בניצחון הזה של פיניקס. אחוזי קליעה נמוכים של הלייקרס באופן חריג גם משלוש (קבלת החלטות טובה של פיניקס) וגם מהעונשין (סתם מזל). בנוסף לשריקות וכדורי 50-50 שמצאו את דרכם לטובת הסאנס.
נעבור ללייקרס-
* דראמונד שיחק את רוב המחצית הראשונה והנוכחות שלו פשוט פוגעת מאוד באפקטיביות של דיוויס בצבע. הארל היה יותר טוב אבל גם זה בזכות דקות בעמדה 5 כשלברון משחק 4. הלייקרס הלכו להרכב החזק באמת שלהם רק ברבע האחרון כשהיו בפיגור משמעותי וזה פשוט לא היה היום שלהם.
* כשמסתכלים על לברון+דיוויס ביחד זה כנראה משחק הפלייאוף הכי גרוע שלהם בשנתיים האחרונות. לברון ממש לא דומיננטי, לא חיפש כמעט לתקוף את הצבע וגם לא מי יודע מה הצליח. תמיד נשאלת אצלו השאלה האם מדובר בדעיכה פיזית (כנ"ל מחצית ראשונה נגד הווריורס) או שהוא מרשה לעצמו לשחק בהילוך ראשון כי זה גיים 1. נקבל תשובה בקרוב.
לדיוויס באמת אין תירוצים, יש לו יותר מדי off nights השנה יחסית לשחקן שאמור להיות סופרסטאר מהשורה הראשונה. רק 13 נקודות ב-5/16 מהשדה והובס בריבאונד 16-7 ע"י אייטון.
* הנטייה היא לומר שהלייקרס יגיעו לאן שיקחו אותם הכוכבים וזה כנראה נכון בשני הסיבובים הראשונים שהלייקרס פוגשים יריבות נחותות (בפרט בהתחשב בפציעה של פול). אבל בשלבים המאוחרים הם יצטרכו שהצוות המסייע יופיע ובינתיים זה בסימן שאלה. שרודר סיים עם מספרים נאים אבל הוא לא טוב בהתקפה עומדת, היריבות גונבות ממנו מטר וחוץ מפוזשנים שהוא תוקף מוקדם מהדריבל ומסיים בלייאפים הוא תורם מעט מאוד. לא מספיק בשלב הזה כדי למלא אופציה שלישית אמינה.
KCP שלהט כמה שבועות בבאבל תמיד היה קלעי streaky וכרגע הסטריק הוא בכיוון שלילי. קארוסו שחקן טוב שאפשר לסמוך על הדברים שהוא מביא אבל בכל הקשור לריווח הוא בינוני מאוד. הלייקרס יצטרכו יכולת יותר טובה מהבאקקורט שלהם, אם לא כדי לנצח את פיניקס אז כדי לנצח בגמר האיזורי ובפיינלס.

הימרתי שהסדרה תלך 4-2 ללייקרס וזה מרגיש לי די מדויק בהנחה שלברון ודיוויס יתעשתו. כמה חבל שכריס פול שוב נפצע ואולי מונע מאיתנו סדרה עם פוטנציאל אפסט אמיתי. למרות שכל עוד לברון ודיוויס בריאים והלייקרס ילכו להרכבים הטובים שלהם הם צפויים לנצח בכל מקרה.

ניקס הפסידו על הבאזר, אפשר לומר.
טרה יאנג עם פלוטר בחדירה על כל ההגנה. לאחר הסל סימן "שתקו הפה", עם היד, לכיוון האוהדים המקומיים -- מסורת של שנים נגד הניקס בפלייאוף.
לא צפיתי בכל המשחק, אבל בהחלט הרגיש שזו גניבה. ממש מאוכזב בשבילם.

Rapgamer

Well-known member
בקטנה על ניקס- אטלנטה
אווירת הפלייאוף ב-MSG לא מאכזבת. אין לי מושג כמה אוהדים נכנסו באולם, זה נשמע כמו אולם מלא.
ת'יבודו פתח עם אלפריד פייטון בפוינט, מה שלדעתי לא יקרה כבר מהמשחק הבא. בכל מקרה הוא הלך 38 דקות עם דרק רוז מהספסל כלומר מהרגע שעלה הוא בקושי ירד. רוז מוסיף מימד חשוב של דינמיות להתקפה של הניקס שיכולה להיות קצת סטגננטית לעיתים.
אטלנטה הגיעה עם תכנית משחק מוכנה נגד רנדל- קולינס/האנטר סוגרים לו את האמצע ושולחים לבייסליין שם קאפלה מגיע לדאבל טים. רנדל הוגבל בפרופיל הזריקות שלו, מה גם שבאופן שגרתי הוא קולע המון פייד אווי קשים והלילה זה פחות נכנס.
בצד השני החמישייה של יאנג-בוגדן-האנטר-קולינס-קאפלה די נוצצת על הנייר אבל חסר לה מימד של הנעת כדור, רק שחקן וחצי יודעים למסור כך שיש שם פוטנציאל בלתי ממומש. בכל אופן יאנג ניצח על התזמורת נהדר עם משחק ביניים של פלואטרים בשליטה מלאה ולובים לקולינס/קאפלה. בכורת פלייאוף מצוינת של יאנג עם 32-10 וסל הניצחון. היו מי שהתייחסו להוקס כקבוצה רכה שמפחדת להתלכלך, זה לא היה המצב. למרות שהניקס ניצחו באופן צפוי בקרבות הריבאונד.
גלינארי היה חלש באופן יוצא דופן. אטלנטה קיבלה מהספסל בעיקר את לו וויליאמס (כזכור רכש במהלך העונה, בדומה לרוז) ואת הורטר אבל היא צריכה למצוא שחקן רוטציה שמיני שיהיה טוב. גאלו לא עמד במשימה הפעם.
אלק ברקס הפגיז 27 נקודות ב-26 דקות מהספסל והוסיף את מימד הסקורינג שהיה חסר לניקס בהתחשב בכך שרנדל הוגבל.
המשחק היה צמוד לכל אורכו ושיקף את העובדה שהסדרה הזאת פתוחה לגמרי. אני בכל זאת אוהב טיפה יותר את הסיכויים של אטלנטה, שהרוטציה שלה מבוססת יותר בהשוואה לניקס ששיתפו 10 שחקנים לדקות משמעותיות.

Krit123

Well-known member
אתה בטוח שהם לא שומרים אותו לפיינלס?
ברצינות אבל, אני מצפה שיגיע הgallo game שהוא ישים 20 מהספסל.
שני הצדדים ישמרו את השני מהפיינלס. אני יודע שיגיע הגאלו גיים, זה הקטע. אם הסדרה שלו אכן תתנהל ככה, אני יצטט את עצמי על מה שאמרתי לאחר הסדרה מול יוסטון. מצטער, זה ציטוט אנדרייטד, אולי לא יהיה רלוונטי tho. תלוי באיך ישחק.

אגב שמחתי לראות את האנטר קולע שלשה בסיום. אני מקווה שלאט לאט הוא יחזור לעצמו. טריי/בוגי/האנטר זו שלישייה מעניינת, בידיעה שהסגל עמוק. כאילו going forward השלד שלהם עדיף בהרבה על הניקס לטעמי, המון קרדיט לת'יבודו, הוכיח שטעיתי לגביו.

על המשחק אני יאמר שחבל שאין תיקו בכדורסל לפעמים. התרשמתי מהיכולת של יאנג לסחוט עבירות ברבע האחרון, אם כי הייתה שם לפחות שריקה אחת שלא צריכה לבוא בפלייאוף. אתם מתארים לעצמכם כמה זמן אוהדי רוז חיכו לרגע הזה? redemption arc משובח, באמת. אני מקווה שרק ישחק בקבוצות פלייאוף מעתה והלאה. לא אהבתי את החילוף של ניליקינה בסיום, זה צועק פאול טיפשי מקילומטר, נראה לי שהוא לא שותף עד אז. אמנם לא היה פאול אבל יאנג השיג את הצעד בדרך לסל. הוא שחקן (יאנג) שאתה צריך להרגיש לכמה פוזשנים, אי אפשר פשוט לזרוק אותך עליו.

Rapgamer

Well-known member
שני הצדדים ישמרו את השני מהפיינלס. אני יודע שיגיע הגאלו גיים, זה הקטע. אם הסדרה שלו אכן תתנהל ככה, אני יצטט את עצמי על מה שאמרתי לאחר הסדרה מול יוסטון. מצטער, זה ציטוט אנדרייטד, אולי לא יהיה רלוונטי tho. תלוי באיך ישחק.

אגב שמחתי לראות את האנטר קולע שלשה בסיום. אני מקווה שלאט לאט הוא יחזור לעצמו. טריי/בוגי/האנטר זו שלישייה מעניינת, בידיעה שהסגל עמוק. כאילו going forward השלד שלהם עדיף בהרבה על הניקס לטעמי, המון קרדיט לת'יבודו, הוכיח שטעיתי לגביו.

על המשחק אני יאמר שחבל שאין תיקו בכדורסל לפעמים. התרשמתי מהיכולת של יאנג לסחוט עבירות ברבע האחרון, אם כי הייתה שם לפחות שריקה אחת שלא צריכה לבוא בפלייאוף. אתם מתארים לעצמכם כמה זמן אוהדי רוז חיכו לרגע הזה? redemption arc משובח, באמת. אני מקווה שרק ישחק בקבוצות פלייאוף מעתה והלאה. לא אהבתי את החילוף של ניליקינה בסיום, זה צועק פאול טיפשי מקילומטר, נראה לי שהוא לא שותף עד אז. אמנם לא היה פאול אבל יאנג השיג את הצעד בדרך לסל. הוא שחקן (יאנג) שאתה צריך להרגיש לכמה פוזשנים, אי אפשר פשוט לזרוק אותך עליו.
לא בדיוק הבנתי על איזה ציטוט מדובר ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר הסדרה של יוסטון.
מסכים לגבי התיקו, משחק סופר צמוד בסדרה שתהיה סופר צמודה. הימרתי על ההוקס אבל איכשהו למרות הניצחון מרגיש לי שזה בקלות יכול ללכת לכיוון הניקס. למעשה יהיו אולי 4-5 משחקים צמודים בסדרה וזו שתנצח את רוב המצבים הללו, יש שיאמרו ה-coin flips, תעבור סיבוב.

Krit123

Well-known member
לא בדיוק הבנתי על איזה ציטוט מדובר ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר הסדרה של יוסטון.
מסכים לגבי התיקו, משחק סופר צמוד בסדרה שתהיה סופר צמודה. הימרתי על ההוקס אבל איכשהו למרות הניצחון מרגיש לי שזה בקלות יכול ללכת לכיוון הניקס. למעשה יהיו אולי 4-5 משחקים צמודים בסדרה וזו שתנצח את רוב המצבים הללו, יש שיאמרו ה-coin flips, תעבור סיבוב.
משהו שאמרתי על גאלו לאחר יוסטון-אוקייסי בבועה, נשלוף אם יהיה רלוונטי, רק כדי שיתרסק תחת ההייפ שאני בונה עכשיו.

Krit123

Well-known member
קצת על מה שראיתי

-כמו שאליקו ציין, וושיגנטון צריכים לחשוב על שומר כנף. קודם טייטום, עכשיו טוביאס.

-לדעתי ההתקדמות של אמביד נובעת גם בגלל שדוק החליט העונה שחאלס, אין לו סבלנות לשחק בקקה ולהמשיך לחכות שסימונס יתחשק לזרוק לסל. אז מעכשיו, אמביד הוא האופציה הראשונה, השנייה, בזמן שטוביאס השלישית. הסטט של בן (6-15-15) ממחיש את המעבר שלו למחוזות הדריימונד גרין מבחינת הסגנון. מוזר, ממש כאילו הוא שואב ממנו השראה (הדגש על הצד ההגנתי, ההצהרות על כך בתקשורת), אם היינו מסתכלים אחורה לא אני בטוח שהמשפט הזה היה מסתדר לנו. יש דימיון בטראש טוק וה-atittude אפילו.

-לא ראיתי מחצית ראשונה של יוטה - ממפיס, רק יש לי הרגשה של-JV היה קשר לבעיית העבירות של גובר. לדעתי הסיכוי הכי טוב של ממפיס הוא לנסות להחליף כל פיקאנדרול עם ג'קסון או טילמן ב-5. דאט סייד, יש משהו מעניין במצ'אפ במפגש בין יונאס לגובר, יש לי זיכרון זקוק של JV פשוט מתעלל בחסן ווייטסייד כשהם נפגשו בפלייאוף לפני כמה שנים, קולע עליו פוזשן אחרי פוזשן. למרות שגם ווייטסייד הוא שוט בלוקר עצום ואימתני, הוא וגובר זה ממש לא אותו קנה מידה, אבל העיקרון דומה מבחינת הגיימפלן של יונאס. במפגש ההוא הוא פשוט נדבק לגוף של ווייטסייד בפוסט ובכך בעצם ביטל את האורך/Vertical שלו, את היכולת לחסום אותו למעשה. במידה ויצליח לשחזר מעט מההצלחה, יעזור להם לקלוע בצבע ואולי לסחוט עבירות מגובר פעם נוספת.

-בהמשך ישיר, ההחתמה של פייבורס היא כזאת חשובה. סנטר מחליף כזה, אשכרה פריבילגיה.

-כאמור, אני לא יודע מה יהיה עם הלייקרס. לא מרגיש לי כמו השנה שלהם. הכדורסל שלהם פשוט מבוסס על Heroics מצמד הכוכבים (בצדק), הם לא יכולים לשחק אחרת. אם כי המספרים של שרודר מעודדים, הם צריכים ללמוד לסמוך עליו, לטוב ולרע. מצטרף לתחושה שהתמזל מזלם עכשיו, באופן יחסי, עם הפגיעה של פול.

-נחזור ליוטה בהקשר הזה, הם צריכים לראות בעצמם מועמדים לצאת מהמערב. הם פשוט מצאו צ'יט קוד, אותו סגל (חוץ מפייבורס), רק שהיכולת כקולקטיב קפצה די דרמטית, מגיעים למבט טוב באוטומטיות. היכולת של קלארקסון להגיע לסל, השיפור של בוגי מהכדרור וכו', ממש מסה קריטית של minor improvements.

-דיברתי מוקדם יותר העונה על ההגנה של קונלי כמפתח, צריך לומר שמורנט די נכנס בו במחצית השנייה. כשרויס אוניל עבר לשמור עליו, ברוקס התחיל להשתולל. לנסות לשמור עליו וקייל אנדרסון באותו משחק זה סחרחורת, שתיהם herky jerky בקטע אחר.

-החטיפות של ממפיס ביחד עם מספר יפה של ריבאונד התקפה הובילה ליתרון יפה בפוזשנים. יוטה מסיימים עם יחס אסיסטים איבודים לא אופייני של 20-14, קשור בעיקר להחטאות של מבטים טובים. הניסיון של הגריזליס ללכת לריבאונד התקפה הוא מצד אחד מעניין, מצד שני משחק באש, יוטה פשוט קטלנית במעבר.

Rapgamer

Well-known member
מסכים עם דבריך לגבי ולנצ'יונאס. לגובר קשה מול הסנטרים הכי פיזיים שמסוגלים לדחוק אותו אל תוך ה-restricted area. זה לא אומר שהם בהכרח מסיימים מעל הידיים המושטות שלו אבל זה מצ'אפ קשה מכל הבחינות, גם בריבאונד (איפה שגובר מנצח כמעט כל יריב).
דילון ברוקס מאלץ אותי להמציא מושג חדש שנקרא 3&D+. כלומר שחקן שהוא 3&D ברמה גבוהה וזה רוב מה שהוא יודע לעשות אבל בכל זאת המשחק שלו מגוון יותר בתחומים מסוימים מאשר ה-3&D הגנרי (כמו קראודר למשל). עצם זה שברוקס קולע 17 למשחק הופך אותו לקטגוריית ה"פלוס", אבל מה שיותר מעניין זה היכולת שלו לקחת את השחקן שלו לסל. הוא driver פיזי שיכול להגיע ממצב של כתף אל כתף עם שחקן ההגנה אל לייאפ נוח בזכות הכוח שלו, היו לו המון כניסות טובות לסל והוא הולך ומתגבש לכדי אחד הרול פליירס הכי טובים בליגה. אם אפשר להגדיר רול פלייר שחקן שלקח 26 זריקות במשחק פלייאוף.

יוטה לא שיחקה רע. אנשים לאט לאט מפנימים שממפיס היא פשוט קבוצה טובה וכדי לנצח אותה צריך שהרבה דברים יקרו כמו שצריך. הפעם יוטה הייתה חסרה את מיצ'ל, לא דייקה בזריקות מבחוץ וגם שחקני מפתח הסתבכו בעבירות (לא שאני חושב שזו הסיבה המרכזית להפסד). בכל זאת מבין כל הפייבוריטיות שהפסידו את המשחק הראשון בסדרה יש לי רמת ביטחון גבוהה לגבי יוטה שתוציא מעצמה מספיק כדי לעבור את הגריזליס. המערב השנה wide open, לכל הטוענות לכתר יש חסרונות בולטים וזו שתהיה הכי בריאה ותתחבר בזמן הנכון יכולה להפתיע עם הופעה בפיינלס.

Krit123

Well-known member
מסכים עם דבריך לגבי ולנצ'יונאס. לגובר קשה מול הסנטרים הכי פיזיים שמסוגלים לדחוק אותו אל תוך ה-restricted area. זה לא אומר שהם בהכרח מסיימים מעל הידיים המושטות שלו אבל זה מצ'אפ קשה מכל הבחינות, גם בריבאונד (איפה שגובר מנצח כמעט כל יריב).
דילון ברוקס מאלץ אותי להמציא מושג חדש שנקרא 3&D+. כלומר שחקן שהוא 3&D ברמה גבוהה וזה רוב מה שהוא יודע לעשות אבל בכל זאת המשחק שלו מגוון יותר בתחומים מסוימים מאשר ה-3&D הגנרי (כמו קראודר למשל). עצם זה שברוקס קולע 17 למשחק הופך אותו לקטגוריית ה"פלוס", אבל מה שיותר מעניין זה היכולת שלו לקחת את השחקן שלו לסל. הוא driver פיזי שיכול להגיע ממצב של כתף אל כתף עם שחקן ההגנה אל לייאפ נוח בזכות הכוח שלו, היו לו המון כניסות טובות לסל והוא הולך ומתגבש לכדי אחד הרול פליירס הכי טובים בליגה. אם אפשר להגדיר רול פלייר שחקן שלקח 26 זריקות במשחק פלייאוף.

יוטה לא שיחקה רע. אנשים לאט לאט מפנימים שממפיס היא פשוט קבוצה טובה וכדי לנצח אותה צריך שהרבה דברים יקרו כמו שצריך. הפעם יוטה הייתה חסרה את מיצ'ל, לא דייקה בזריקות מבחוץ וגם שחקני מפתח הסתבכו בעבירות (לא שאני חושב שזו הסיבה המרכזית להפסד). בכל זאת מבין כל הפייבוריטיות שהפסידו את המשחק הראשון בסדרה יש לי רמת ביטחון גבוהה לגבי יוטה שתוציא מעצמה מספיק כדי לעבור את הגריזליס. המערב השנה wide open, לכל הטוענות לכתר יש חסרונות בולטים וזו שתהיה הכי בריאה ותתחבר בזמן הנכון יכולה להפתיע עם הופעה בפיינלס.
D&3+ זה טוב, פשוט מרגיש לי שברוקס בכיוון של two-way player מהמיד טיר. הרגיש לי נכון לכנות ככה את ברידג'ס למשל, לשתיהם יש יותר מדי סקיל בשביל התיאור המצמצם של D&3. גארי טרנט, שעדיין לא באמת פיתח סקיל נוסף, הוא יותרD&3+ לטעמי. בכלל, יש שחקנים שההגדרות האלו באמת לא עושות איתם חסד. כמו שאתה אומר לרול פלייר יש תקרה מסוימת גם כן. לפעמים נוח ללכת ל'אופציה רביעית/שלישית' בגלל זה, גם מאפיין אותו יפה. אופשוט לציין ששחקנים מסוימים הם אחלה סטרטרים. חח מסובך הקטע הזה של הטרמינולוגיה.

למעלה