יום של NBA אתמול!

fatnoam

Active member
יום של NBA אתמול!

שלומות!
איכשהו אתמול התפנו לי שש שעות שלמות ללא לעשות שום דבר, וכמובן שאמרתי - NBA. סה"כ אני עובד די הרבה, משחק בליגה ב', מתחזק ארוסה ומתכנן חתונה, כך שהזמן שיש לי ל-NBA במהלך השבוע הוא ממש מועט. לכן החלטתי לנצל את השש שעות האלה ל-NBA נטו.

התחלתי עם קליבלנד נגד שארלוט.
10 דקות בתוך הרבע הראשון, כשהתוצאה 15-13, העברתי ל-5 דקות לסיום המשחק, ראיתי רמה די נמוכה של כדורסל, קליבלנד ניצחו, הרבה עניין לא היה שם, פתיחה די גרועה בסה"כ ליום שרציתי להקדיש ל-NBA. מדליק משהו להירגע, דופק כמה גויים ב-Hearthstone (משחק אייפד, כל אחד והסטייה שלו), ויאללה, בוא נראה גולדן סטייט מול טורונטו.

משחק העונה של ה-NBA, מקום ראשון במערב מול מקום ראשון במזרח. האמת? ענה על כל הציפיות. שתי הקבוצות פתחו בסערה, אחרי 10 דקות התוצאה בערך 32-30, מה ששם באור די מוזר את המשחק הקודם שראיתי (המזרח =NBDL?). גולדן פתחו פער קטן, הראפטורס חזרו השוו ואפילו הובילו. כל השחקנים טובים, אין שחקן אחד ב-OFF DAY. גולדן משחקת כדורסל יפהפה, אבל הראפטורס לא פראיירים.
את הרבע השלישי הלוחמים פתחו בסערה. הכל נכנס, היתה להם תשובה לכל TRAP של הראפטורס, גרין וקארי בונים את כל מהלכי הקבוצה, ספייטס וקליי מסיימים מדהים. הכדורסל של הווריירס כל כך מעורר השראה, הם פתחו 20 הבדל כל כך מהר, שכבר אמרתי לעצמי שני דברים -
1. אם אני שחקן בראפטורס, אני יוצא החוצה, מוחא כפיים לגולדן, ויורד לחדר ההלבשה, כי את זה אי אפשר לנצח.
2. אם גולדן ממשיכה להציג את הכדורסל הזה ולוקחת אליפות, אני יכול לפרוש מלראות כדורסל, כי הגעתי לטופ.
הכדורסל שלהם כל כך יפה כי הוא כל כך פשוט. הוא בכלל לא בנוי על רמת תיאום ומורכבות גבוהה כמו של הספרס. כשרואים את הווריירס משחקים זה לא נראה כמו מכונה. זה נראה כמו שכדורסל אמיתי צריך להיראות - הולכים לאיש החם, כל שחקן מנסה ליצור יתרון, וכשלא מצליח הוא מוסר הצידה, אף אחד לא נתקע עם הכדור, אף אחד לא צופה מהצד, כולם עושים תנועה בלי כדור, כולם קופצים לריבאונד (גם בהתקפה), כולם לוחצים, כולם שומרים, כולם באים לדאבל אפ. וואללק סטיב קר יושב על הספסל ומחייך. פופוביץ' יצר בסן אנטוניו מכונה שאי אפשר לעצור כשכל הגלגלים מסתובבים. כל המשחק הוא עומד ומפקח על הסיבוב שלהם. קר יצר סביבת כדורסל יעילה, שלא צריך לפקח עליה או יותר נכון - micro manage it - כמו המכונה של פופ.

בכל אופן, ברבע הרביעי הראפטורס התחילו לחזור. לו וויליאמס התחמם (מה זה התחמם, רתח. אם הוא לא מקבל שחקן 6 השנה, זה שוד לאור יום. הרבה זמן לא ראיתי שחקן ששם את הכדור בסל כל כך הרבה ובכל כך קלות), ואסקז היה בערב של שיא קריירה בנקודות, לאורי לא בלט אבל עשה כמה סלים, אמיר ג'ונסון התאמר על אנשים, והופה כמעט שיוויון. סטף חוזר, קליי חוזר, שתי שלשות Dagger רצוף, 20 הפרש שוב, ניצחון ביתי קל ללוחמים. זה פשוט לא ייאמן כמה הם טובים.

והכי מצחיק שבערב סטנדרטי של קליי, ערב ענק של ספייטס, ערב אדיר של סטף - המצטיין הוא בכלל דריימונד גרין. השחקן הזה הוא אולאראונד מדהים, בשני סוגי המגרש. הוא שומר על כל עמדה, נלחם על כל כדור. בהתקפה הוא pass first mentality, הוא דופק שלשות, הוא עושה מלא תנועה בלי כדור, נותן חסימות איפה שצריך ומתאבד על ריבאונד התקפה. 16 נקודות 13 אסיסטים ו-11 ריבאונדים הוא אגר במשחק הזה, שבסיומו קיבל במתנה את כדור המשחק על טריפל דאבל ראשון בקריירה. סטף קארי עם 32, 6 ריבאונדים ו-8 אסיסטים על 0 איבודים, היה פחות טוב ממנו.

מביא אותי לעוד Statement שתוכלו להתדיין עליו - דריימונד גרין הוא המס' 3 הכי טוב ב-NBA. אני לא מתכוון ל-SF, אני מתכוון לשחקן השלישי בחשיבותו בקבוצה. כן, אני אומר בפה מלא שהוא יותר טוב מאיבקה, יותר טוב מקווין לאב, יותר טוב מדיאנדרה ג'ורדן, יותר טוב מג'ינובילי או אם תרצו קוואי לאונרד. הוא אפילו יותר טוב מפאו גאסול (שנניח שהוא צלע מס' 3 בבולס. בתכל'ס זה רוז\נואה והשנה הוא טוב משניהם).

אחרי ההתרגשות מהמשחק הבאמת מדהים הזה, עברתי למנה הבאה - אוקלהומה נגד וושינגטון.

בגדול, אין הרבה מה לספר. וול וביל טובים, ננה יעיל, ווסטברוק מפוזר וסליחה על הביטוי, די ערבי, איבקה וגורטאט עושים את שלהם. היה משחק צמוד, פה ושם היו ניצוצות משחקנים פחות קשורים, אבל בסופו של יום, לקבוצה אחת יש את קווין דוראנט, שדופק שלשות במעבר ובסט גיים כאילו הוא משחק על הסל הקטן בחדר שינה שלי, שגורם לזריקות הכי קשות גם להיכנס וגם להיראות Effortless, שעושה סל מתי שבא לו, ובעיקר נותן לאחרים להעביר את הזמן עד שהוא יחליט לנצח ת'משחק. כאילו היה ספק, עד ש-KD הרים את המתג, וזהו, אין מה לעשות מול זה או נגד זה.

מחר, אם אני לא טועה, הקבוצה הכי טובה בליגה, תפגוש את השחקן הכי טוב. יהיה מעניין.

הערות והארות יתקבלו בברכה !

דריימונד גרין בעונה מעולה,

עבר דרך ארוכה מאז שאנדריי מילר שרף אותו עם סל ניצחון כשגרין ניסה לשמור עליו בפוזישן המכריע במשחק הראשון בסדרת נאגטס-גולדן של לפני שנתיים. אבל נראלי מוגזמת הקביעה שלך שהוא הנאמבר 3 הכי טוב בליגה. יש קייס להגיד שהוא הנאמבר 3 שנותן את העונה הכי טובה עד עכשיו אבל ברור לי שמבחינת אימפקט ארוך טווח אין לו קייס מול איבאקה, לאונרד/פארקר/דאנקן (מי שתחליטו שהוא השלישי שמה) ובמקרה הכי טוב גבולי מול דיאנדרה ג'ורדן ורונדו ובטח עוד כמה ששכחתי. אבל אני לא מנסה להוריד מהעונה שלו, הוא מעולה בנתיים.
&nbsp
קליבלנד משעממת פחד. ראיתי הרבה יותר מידי משחקים שלהם העונה וכמעט שלא נהניתי מהם, גם היום אסתכל על המשחק מול דאלאס אבל יותר בגלל השעה וזה שאני רוצה לראות את רונדו עם דאלאס מאשר השיעמומון שקליבלנד מציגים בדרך כלל. מה שכן, קיירי דווקא בעונה די טובה עד עכשיו, כנראה הטובה בקריירה, בטח מבחינת מאזן, עם כל הצער שבדבר.
&nbsp
מסכים לגמריי לגבי סגנון המשחק של אוקלהומה. ברוקס משעמם, מקובע, גמר את הסוס, מה לא. אבל דוראנט ו-ווסטברוק כל כך טובים (גם אם לא ממקסמים את היכולת שלהם) ואיבאקה (פוטנציאלית כי השנה עד עכשיו הוא חלש) סופר דומיננטי בהגנה שזה יכול להספיק גדי להגיע רחוק מאוד. אני מקווה שזאת השנה שלהם, מגיע לדוראנט.
&nbsp
דבר אחרון, מזל טוב :)

fatnoam

Active member

יכול להיות שזו השנה של אוקלהומה. תמיד מדברים איך דוראנט היה פצוע, והם כנראה יגיעו לפלייאוף ללא ביתיות. אף אחד לא מדברים על זה שהם יגיעו לפלייאוף עם דוראנט שלא הותש במשך 30 משחקים. אני חושב שדוראנט רענן שווה לאוקייסי יותר מביתיות.
&nbsp
המשחק מול גולדן היום בלילה יכול גם להעיד על מה יהיה בפלייאוף, כי אם אוקלהומה מסיימים 7 או 6, זה בהחלט יכול להיות גמר המערב.

rapgamer4ever

New member
נהניתי לקרוא

אם כי אני חולק עליך בכמה נקודות:
1. לדעתי אתה מייחס יותר מדי קרדיט לסגל של הווריורס, קרדיט שמגיע בעיקר לסטפן קרי. הנוכחות שלו על המגרש עצומה, היחיד שמשתווה לה הוא אולי דוראנט (אולי אפילו הוא לא). זה מדהים כי קרי מוסר נפלא וברוב המקרים המסירה הראשונה שלו בהתקפה כבר מייצרת יתרון על השומר. גם כשהוא משחק אוף דה בול ההגנה בפאניקה, אנחנו כל הזמן רואים חורים בהגנה שנוצרים מתשומת הלב שהוא מושך.
שאר השחקנים משיגים/יוצרים סלים קלים בעיקר בזכות הקצב המסחרר של הווריורס אבל בפלייאוף קבוצות יהיו מספיק ממושמעות למנוע מהם את הסלים האלה בטרנזישן.
על מה כן מגיע לווריורס קרדיט? השחקנים בהחלט יודעים לנצל את היתרון שקרי משיג. יש להם המון מוסרים טובים בקבוצה וכמעט כל השחקנים מסוגלים להוריד כדור לרצפה ברמה זו או אחרת. ניכר שהם אוהבים לשחק אחד עם השני, מכירים היטב אחד את השני ואוהבים לפרגן.
כשקרי על הספסל הווריורס פתאום נראים הרבה יותר שבלוניים בהתקפה וזה מתבטא בפער בלתי נתפש בנתונים ברייטינג כשהוא על המגרש (+17 נקודות על כל 100 פוזשנים) מאשר על הספסל (-8 נקודות). גם בעונה שעברה גולדן הייתה מצוינת כשהוא שיחק וחלשה בלעדיו אבל העונה כפי שציינת היא עלתה עוד רמה.
&nbsp
2. דריימונד תותח על, באמת שחקן שכיף לאהוב. עדיין אני חושב שהפרזת ביכולות שלו. אל תשכח שהוא נתן career night אתמול אבל ברור שמבחינת סט יכולות הוא אפילו לא מתקרב לחבר'ה שציינת. גרין רול פלייר נהדר שמתאים לגולדן סטייט כמו כפפה ליד אבל בודאי שהוא לא טוב ואפילו לא חשוב ליכולת הקבוצתית כמו איבאקה באוקלהומה למשל שהוא ממש game changer בהגנה. זה בלי לדבר על יכולת שלו כשחקן מוביל שכמובן לא בסקאלה של האחרים.
מסכים איתך שהוא שחקן ייחודי ונכס לווריורס. אגב אני לא מגדיר אותו כמספר 3 בגולדן סטייט כי לדעתי בוגט חשוב יותר להצלחה שלהם.
&nbsp
3. אוקלהומה- גולדן סטייט אכן מחר בלילה (או מחרתיים לפנות בוקר כי המשחק ב-5:30). האם אפשר להכתיר את דוראנט כשחקן הטוב בליגה? שאלה טובה. אני חושב שהרגע הזה קרוב. אם KD ימשיך ביכולת MVP ולברון ימשיך ביכולת שאפיינה אותו עד כה העונה, העברת הכתר תושלם.

הוא התכוון לווסטברוק

או לפחות היה צריך להתכוון לווסטברוק.
כדי שדוראנט יהיה השחקן הכי טוב בליגה הוא צריך קודם כל להיות השחקן הכי טוב בקבוצה שלו.

rapgamer4ever

New member
דיברנו על זה כבר מספיק

אתה חושב דבר אחד ולא משוכנע אחרת, כל השאר חושבים דבר אחר ולא משוכנעים אחרת.
ווסטברוק משחק נהדר השנה אבל כצפוי הוא הגיע לתוצאות בינוניות בהיעדר KD.
נראה לי שאפשר להמשיך הלאה.

fatnoam

Active member
דוראנט > ווסטברוק

אתה אולי מתבלבל עם התקפות שדוראנט עומד בצד ונותן לווסטברוק להתפרע ומחשיב את זה כאנמיות של דוראנט. למעשה, דוראנט מספיק טוב בשביל לתת לכל מי שמסביבו להתבטא בצורה בה הוא רוצה להתבטא, מבלי שזה יוריד מהיעילות שלו כשחקן (בניגוד ללברון, קובי, מייקל וכו').
&nbsp
When it matters, ווסטברוק עובר את החצי, מוסר לדוראנט, ורץ לצד שני כאילו והוא היה שחקן מהזן של פישר \ רון הארפר \ מריו צ'אלמרס. ככה זה שאתה משחק עם שחקן שלא רק טוב ברמת הליגה, אלא ברמה היסטורית.
&nbsp
&nbsp
כל זה מבלי לזלזל בווסטברוק שעושה המון המון המון המון לאוקלהומה.

fatnoam

Active member
אגיב לך באיחור אבל מהלב

1. מה שיפה, זה שכולם מנסים לשחק כמו סטף. לנסות ליצור יתרון, לא מצליח, מעבירים את הכדור הלאה. כאילו, הבייסיק של הבייסיק בכדורסל, וזה מביא אותם למקום ראשון בליגה. פתאום לתת אסיסט או לדפוק שלשה נראה כמו מחלה מדבקת (in a good way).
&nbsp
2. לא סתם קר שיחק איתו איזה 44 דקות. גרין גם שני בדקות למשחק אחרי סטף בקבוצה הזו (למעשה הוא קליי וסטף משחקים אותו דבר). באמת החמישיה השניה של הווריירס עולים עם 5 שחקנים של 7''6 עושים חילוף על כל חסימה, קופצים כולם לריבאונד, מתאבדים על כל כדור. זה לעצב קבוצה בדמותו של גרין. גרין עושה את הדברים האלה בחמישיה הראשונה גם, כשיש לך את בוגוט או סטף שלא יכולים להחליף ולקפוץ לריבאונד וליפול על הרצפה בכל פוזשן. הוא תמיד מביא ללוחמים Value.
&nbsp
3. תפסנו את KD בערב של אולי Career low. נחכה עם ההכתרות קצת.

קשה להגיד

הם ניצחו חמישה רצוף אבל כולם נגד קבוצות לוטרי (וקליבלנד :), ככה שקשה מאוד להעריך אם הם באמת השתפרו בצורה דראסטית או שזה רק לוח משחקים קל אבל לפני חודש גם היו מפסידים את הקלים האלה והם גם מנצחים בהפרשים יפים ובאמת שהם נראים יותר טוב כשהמשחק יותר זורם.
&nbsp
מצד שני, המזרח כל כך חלש במיוחד כשמיאמי לא מתפקדת בחודש האחרון שמשהו כמו 35 נצחונות יכול להספיק :S וזה לגמריי בטווח שלהם. יש לדטרויט כרגע מאזן 10-23 שלילי מה שאומר שנשארו להם עוד 49 משחקים. הם ייצטרכו לנצח חצי מהם בשביל סיכוי מה שאפשרי, ומשהו כמו 30 כדי להבטיח אבל זה כבר פחות סביר. הלוח משחקים שלהם עד עכשיו היה ממש קרוב ללוח המשחקים הממוצע והם במזרח אז יסיימו עם לוח משחקים מתחת לממוצע אז זה גם משחק לטובתם כי זה משאיר להם לוח יחסית קל עד סוף העונה.
&nbsp
קיצר, זה גבולי. ייצטרכו שמיאמי תמשיך להתקשות. שהם ימשיכו לשחק טוב וזה אולי יספיק ואולי לא. הימור שלי, הם נכנסים :)

למעלה