יום של חשבון נפש

הבת שלך

New member
יום של חשבון נפש

היום שנתיים ליום שאמא הלכה. בבוקר התלבטתי אם ללכת לעובדה או לא ובסוף החלטתי להישאר. עד עכשיו שטפתי את הבית וקצת קראתי את ההודעות שלכן וגם קצת בכיתי. רציתי לשתף אתכן קצת במחשבות שלי היחסים שלי עם אמא שלי היו מאוד מורכבים. מצד אחד היתה שם אהבה גדולה ומצד שני היו הרבה אי הבנות , כעסים ומריבות. לפני שאמא נפטרה לא ראיתי ולא דיברתי איתה 3 חודשים. אמא רצתה שאני כבר אעזוב את הבית ואני נורא נפגעתי ונעלבתי מזה והרגשתי שהיא ממש מגרשת אותי. הייתי בת 30 כשעזבתי את הבית בכעס גדול. פחדתי ולא רציתי לעזוב. הייתי בת 30 גוזל שלא בקע מהביצה. פחדתי לישון לבד בלילות עד כדי כך שהייתי נשארת ערה עד הבוקר. לא ידעתי לשטוף, ובכלל לא היה סיכוי שאני אסתדר כי הייתי מאוד מפונקת ולא עצמאית. גם חברים וחברות לא ממש היו לי כשגרתי בבית ההורים ואת רוב הזמן הייתי מבלה בשיחות עם אמא ובשינה. הגברים שבחרתי היו תמיד חזקים ושטלתנים שניהלו לי את החיים ונתנו לי להרגיש האישה הקטנה. היום אני מסתכל על עצמי עברתי דרך כל כך ארוכה .טפו טפו טפו אני גרה לבד לא פוחדת לישון בלילה. יש לי רכב משלי מגדלת חתול חדש יש לי חבר אוהב ואכפתי אני עובדת בעבודה ומנהל מחלקה שלמה יש לי הרבה חברים וחברות אני מעריכה את החיים ולא מקבלת שום דבר כמובן מאליורואה את החיים בצורה אחרת בוגרת יותר, צלולה יותר אני יודעת שאמא כיוונה אותי למקום הזה. אני יודעת שאמא רצתה שאני אצא מהבית קצת לפני שהיא עזבה כדי שאני אהיה חזקה ואדע להתמוד עם החיים. אני יודעת שהיא שומרת עליי מלמעלה ומכוונת אותי ונמצאת איתי בכל מקום שאני פונה אליו. כשעברתי דירה במפתיע פגשתי ידיד טוב שעבד איתי ופוטר . הסתבר שאנחנו שכנים. כמו שאמרתי הייתי בת 30 תינוקת בלי חברים ממש ילדה קטנה של אמא. הפכנו להיות חברים כל כך טובים. בלילות כשהייתי פוחדת לישון הייתי מתקשרת אליו לא משנה באיזה שעה הוא הבטיח לי שהוא תמיד זמין. בימים שהייתי עצובה ובוכה הוא היה שם בשבילי. כשלא היה לי רכב הוא היה לוקח אותי לקניות וסידורים. קשה לתאר במילים מה הוא עשה עבורי וכמה אהבה הוא נתן ונותן לי. אני בטוחה בוודאות שאמא שלחה אותו אליי כי היא ידעה שצריך להיות מי שיעזור לילדה שלה. גם החבר הטרי שלי הוא הוכחה לזה שאמא מכוונת את הדברים. אני יודעת שאמא הולכת איתי . אין כמו אהבה של אמא בעולם והיא כנראה לא עוזבת אף פעם. אמא הו אמא חבקיני חזק ולעולם לא נפרד. היום שנתיים שאמא איננה איתנו פיזית . בלב היא נמצאת כל הזמן.

הבת שלה יקרה...

קודם כל... מדליקה איתך
ביום זה... ושולחת
... מאוד נהניתי לקרוא אותך.. באמת נראה שאמא כוונה אותך למקום שהגעת אליו היום.. שאת חשובה לה מאוד והיא מאוד דאגה לך (ועדיין איתך...) חשוב לזכור גם, שגם אם יהיה לנו את המורה הכי טוב (מה שבאמת קרה במקרה שלך...) זה לא יעזור אם אנחנו לא ניתן לו מקום. אם אנחנו לא נהיה מוכנים לקבל מה שהוא מציע לתת/ ללמד אותנו. כנראה שאת הגעת למוכנות לקבל את הדברים מאימך ולקבל את השינוי הטוב בחייך (למרות החלק העצוב ביותר שלו...) נראה שעבדת קשה כדי להגיע למקום הזה, לעצמאות ולשינויים החלים. כל הכבוד לך! בטוחה שאימך גאה בך מאוד על כך.... שמחה שלקחת לך יום חופש היום וחשבת קצת על הדברים מכל מני כוונים.. איתך ביום הזה...

צבינגית

New member
אני שמחה שהיא שומרת עליך מלמעלה

"יש אי שם, מישהו חושב עליך, מישהו אוהב אותך נורא..." זה מה שעזר לי בימים קשים, האמונה שהיא שומרת עלי משם.

הבת שלה ...

היה כל כך מרגש לקרוא את מה שכתבת. אני אכן מאמינה שאימך רצתה בטובתך, ואנחנו אכן רואות שמה שהיא ייחלה לך מתגשם. מאוד מרגשת אותי ההתפייסות המאוחרת שלכן. אני כל כך שמחה בשבילך שחייך התפתחו כל כך לטובה. ללא ספק יש לך כוחות נפש גדולים אם היית מסוגלת למהפך כזה.

למעלה