יום של אושר

לחוד

New member
ואם אפשר להוסיף מילה

(אחריך כבר כמעט אין מה לומר. אתה מייתר את חברי הפורום הזה) אנשים אוהבים ורגילים לחשוב שלכל בעיה בעולם יש פתרון, ואם עדיין לא מצאו אותו, יחפשו טוב יותר פה או שם וסופו להימצא. אבל מה לעשות שהמציאות בעולם מלמדת אחרת. יש בעיות בלי פתרון. יש מצבים בהם עליך לבחור בין שתי אפשרויות גרועות, ואתה מתלבט מהי החלופה הגרועה פחות. המלכוד של גבר/אשה חרדי נשואים + ילדים הוא נוראי ואכזרי. כל החלטה שרק יחליטו היא גרועה אובייקטיבית. עצוב וחבל. מה לעשות? (ואולי אשאל את האדמו"ר?)

לחוד

New member
הלואי

אולי יש פתרון, אבל הפתרון לכשעצמו הוא בעיה גדולה.

pokeret

New member
נראה שנגעתי בנקודה רגישה

חופש הבחירה הוא יסוד החסידות ושורש האמונה
כך שכל אחד ובחירותיו שלו. חייתי במשך שלש וחצי שנים כאנוסה,אלו היו השנים הרעות ביותר בחיי וזה ללא קשר לגור כי שנה מתוכן לא הייתה במערכת זוגית. ייתכן שלאחרים זה קל יותר.

pokeret

New member
ועוד משהו

אצלי אכן זה היה ברמה הזו, הייתי מוכרחה לעשות את זה לו רציתי להמשיך לחיות. אני מנסה לחשוב למה ההשלמה הזו שלך מעוררת בי כעס עליך וכשאני חושבת בהגיון אז: א. הכעס נעלם. ב.יתכן ואני שכה הייתי אומללה כאנוסה וכיום אני אדם שלם ומאושר, לכן אני מרגישה צורך כביכול לעזור לאחרים גם לגלות את הקסם הזה של החרות, אבל דבריך כה נכונים, לא כל מה שעשה לי טוב יפעל במידה דומה על אחרים. במאמר מוסגר בקשר לרבני ישראל, אצלי ההגיון חזק יותר מהרגש, מחשבות יוצרות תחושות זה אחד הדברים הנפלאים שלמדתי בחיי הצעירים.

גבעון 1

New member
אז לא הבנתי

חשבתי שאת "אנוסה" והנה את אומרת שאת לא, אז מה את כיום, יוצאת בשאלה?(גרושה כבר הבנתי...)

moshe010

New member
אני חולק עליך בתוקף

אני מסכים איתך באופן כללי שלאתאיסט מותר להרגיש רגש חם למוסרת אבל בעיניים אוביקטיביות והגיוניות (לפחות לפי דעתי) אין מה להעריך או לתת חסינות לדיינים מפני נתינתהדין על פשיעם בסך הכול הדיינים והרבנים הם המקלות ומפעילי הסנקציות ונותני הלגיטימיציה בידי המערכת החרדית המסואבת ובנוסף לזה כמו שאמרת לרבנים יש כוח ואין עליהם ביקורת וזה מתכון ידוע לשחיתות וסאיבות אני לא יודע איזה רבנים אתה מכיר, אבל אני מכיר רבים מאוד שמעניין אותם רק טובתם האישית, חלקם במודע וחלקם בתת מודע, תמיד ימצאו צידוק הלכתי למה שהם רוצים, הצביעות והמינופולוציות על ההלכה היא איומה גם הרבנים שהם אנשים ראויים, אידאליסטים, מסתפקים במועט, אינטלקטואלים ועוסקים בצורכי צבורכהגדרתך שבויים בהשקפה הדתית המורה להם להתאכזר בכל מי שלא הולך בתלם, ובעיני זה כמו להעריך את המחבל המתאבד שמוכן למסור את נפשו למען האידולוגיה

לחוד

New member
הסברת יפה

אבל זה לא ההסבר שלי. אין לי שום כבוד למסורת, שום הערכה לדת ושלוחיה (ואני מצר על כך). אבל החינוך וההרגלים שנבנו שנים על גבי שנים בגילאים הקריטיים, לא נמסים ונמחקים במחי יד. אומרים שבמשך הזמן הכל עובר. אולי. ולמען האמת לא מטריד אותי הרגש הזה. כאילו שבכל תחום אחר החשיבה שלי היא לוגית ומנותקת מרגשות...

לחוד

New member
רבנים ודיינים

דווקא הדיינים המעורבים בסיפור הזה ידועים כאנשים (צונזר מחשש לתביעת דיבה), למעט אולי הרב שפרן. כנראה שאתה מדבר על רבנים, שרובם, על כל פנים מהיכרותי, הם בדרך כלל אנשים טובים וישרים. בתחום הדיינים עליה נזעקת הפוקרת, שם זה נורא ואיום. הרבה יותר גרוע ממה שניתן להעלות בדמיון.

היי - אמרת כאן דברים נפלאים בעיני:

"מי שהוא "חרדי בעל כורחו" חייב מיד לבעוט בהכול. לא ייתכן בעיניכם הציור של אדם שאינו מאמין ברובד האלוהי של התורה, ולא רואה אותה כמקור מחייב, אבל אוהב אותה בתור מורשת עמו, מורשת שבמשך שנות דור בהיסטוריה האנושית עמדה על הפסגה האינטלקטואלית; אדם שלמרות אי אמונה, מרגיש ומחבב המון דברים בעולם הסמלים והמסורת היהודי; אדם שמתחבר לטקסטים יהודיים, וממשיך להגות בתורה - על שלל היבטיה - גם כאשר אינו מאמין במקורה האלוהי ובערכה האבסולוטי. " אני, חילוני מרצונו ואתאיסט באמונתו, אוהב מאד את התורה המורשת היהודית, הטקסים, הסמלים והתרבות, וחושב שזה חשוב להכירם ולהוקירם אני עושה קידוש בשבת, הולך לבית הכנסת (הרפורמי) בחגים, קורא כותב ולומד הרבה בנושאי יהדות ו"דת" ולא רואה שום סתירה

סוג ב

New member
אני איתך

באמת שמצד אחד, יש לי רצון עז לזלזל בכל הרבנים, אבל מצד שני, גם אבא שלי רב והוא עושה הרבה דברים טובים. אם אלו יושבים בבית משפט, כנראה שמגיע להם. אבל אסור לשכוח, שיש רבנים, שמאמינים בדרכם אמונה שלמה ועושים את עבודת בענווה וכמו שצריך. בלי שסוגדים להן ובלי שהם מרגישים מעצמם אלוהים..

אני הקTן

New member
לא שאת צריכה את הסכמתי

אבל, מזדהה עם כל מילה. חבל רק שהרבה (יותר מידי) אנשים החליטו על עצמם שהם רבנים, ומעשיהם מכערים את ממסד הרבנות כולו.

סלסרו

New member
לאמיתו של דבר - אני לא כל כך בטוח..

יש רבנים מורמים מעם, אבל ראיתי בני עליה והם מועטים. ב1990 עשיתי עם החברותא שלי סבב בין לא מעט "גדויילים" בארץ (בעקבות ספר שהוצאנו), והרשמים היו מעורבים. חלקם היו מרשימים, בעלי מח זריז וידע עצום ומרשים ביותר, וחלקם היו בדיחה. לא רוצה להזכיר שמות, אבל כשהיינו אצל אחד מראשי הישיבה הידועים ביותר בארץ, מאד התאפקנו שלא לפרוץ בצחוק אדיר, וכשיצאנו מביתו נשפכנו מצחוק. לא האמנו שהוא ה"גודעל" המהולל הזה.

לחוד

New member
אז מה?

אתה מתייחס לחלק הכשרוני שקיים או לא, והוא מדבר על האישיות. (וודאי שחלקם הגדול אפסים מאופס ולא שוה שקל).

moshe010

New member
אנשים מורמים מעם? מניין לך?

אני דווקא יודע שהם בדרך כלל אנשים מושחתים כי ישלהם כוח ואין עליהם פיקוח וביקורת, וכידוע הכוח משחית, אלא שבעולם הנאור יש לכל בעלי הכוח ביקורת ופיקוח ואפילו לשופטים בבית משפט יש ביקורת ציבורית

פרח צוף

New member
ואוו פשוט מדהים

סןף סוף יש למישו אומץ לעמוד מולם ולאמר לא לעולם חוסן והם לא יכולים לעשות ולרדות באנשים ככל אשר יחפצו. הם לא יכולים לאיים לשלוח אנשים להכות את מי שלא נוהג לפי דרכם להחליט החלטות כאילו הם אלו שבראו את העולם ולצאת נקיים בלי לתת על כך את הדין. אז מגיע להם לעבור את ההשפלה הזו שפעם אחת יחושו מה הם עושים לאנשים ושישלמו למה לא? הם לא בני אדם?

גבעון 1

New member
מה העניין בזה?

אתה חושב שלרבנים הללו איכפת אם עברו איזה בידוק, חחח מה איכפת להם, אתה בכלל לא הבנת את הפוינט הם ישתמשו בתמונות האלו כדי להראות קבל עם ועדה, כמה זה שתבע אותם(כנראה בצדק) הוא רשע גס רוח וכ"ו וכ"ו ואז גם אלה שמצדדים בתביעה הזו(כי חושבים שנעשה לו איזה עוול משפטי), יגידו אהה הוא מבזה תלמידי חכמים וכ"ו ואכן,תראה שהאיש שתבע אותם יהפוך די מהר למנודה.... ולהם מה איכפת, כמה זה עלה להם?....

בן אדם הלך לדין תורה

בלי קשר לדעתי (הלא מחמיאה) על הרבנים, לא מצא חן בעיניו פסק הדין, אמר פוס שוברים את הכלים ולא משחקים? בעיניי זה לא הוגן.

למעלה