יום שלישי - מה בסירים

שירהק1

New member
כן היא בהחלט


טוב נו...רב הזמן


הילדה כמו פולניה טובה מתה על מרק עוף ובייחוד על העוף מהמרק
 
גם אני ממש אוהבת את העוף במרק!

אני בדר"כ מכינה כנפיים, מוציאה מהם את הבשר ושמה רק אותו בצלחת עם המים ומעט ירקות..
ולגבי הקציצות עוף, אני יודעת שהמתכון של שגב במקור, אבל מבחינתי הוא לגמרי שלך כי אני עושה לפי השינויים שלך! אפילו לא ניסיתי את המתכון כמו שהוא לפי שגב.
 
גריסים עם שעועית לבנה, תקועה עם שני חולים...

הילדודס חולים וממש אין לי כוח למלחמת אוכל היום אז הלכתי על אוכל ללא צבע ויצא גריסים עם שעועית לבנה. בישלתי שעה בערך עם פפריקה ומלח סלרי (במקום אבקת מרק) אכלו נהדר
לי אין תיאבון כמובן, הם חולים בקיבה, אני אחסוך תיאורים ורק אגיד שאני מריצה פה כביסות בהיסטריה
בא לי כבר הביתה...
 

סביון1

New member
את יכולה לתת מתכון מדויק?

אני מחפשת מתכונים עם קטניות בשביל הילדים שלי.

מלח סלרי זה משהו שקונים בחנויות טבע?
 
מלח סלרי אמור להיות בכל סופר

אני קונה כי אין פה אבקות מרק טובות (אני גרה בחו"ל) ופה בסופר יש במחלקת תבלינים

קטניות לילדים:
קודם כל עדשים אדומות אפשר לדחוף בכל דבר כי הן לא מורגשות. אני שמה באורז ומבשלת יחד (כוס אורז וכף עדשים)
גריסים אני מבשלת (כוס לשני ילדים) עם כפית פפריקה וחצי כפית מלח סלרי\מלח ואבקת מרק עד שהן ממש רכות ונפוחות, ואז מוסיפה פנימה שעועית לבנה משימורים (שטוף) לעוד כמה דקות בישול ומסננת הכל. אפשר להוסיף קצת רוטב עגבניות פנימה בסוף אחרי שסיננת
קוסקוס מוכן מערבבת עם חצי כוס עדשים אדומות מבושלות היטב (חצי שעה+) וגבינה צהובה מגורדת (קונים את זה בשקית כבר מגורד)
חביתה עם עדשים ותרד מאוד חזק אצלם (שמים כף שטוחה של עדשים וכף תרד, לא יותר)
אורז עם אפונה (גם אפונה היא קטניה) אני מחממת\מטגנת כוס אורז בכף חמאה, כוס אפונה, כפית מלח וכוס וחצי מים רותחים. אפשר ורצוי להוסיף חצי כוס חומוס גרגרים גם ו\או גזר מגורד
 
אגב, גם בקציצות קל להעלים דברים


קציצות קינואה, קציצות עדשים, קציצות בקר ועדשים, קציצות בקר ופטריות, קציצות עוף וגזר, קציצות בקר ותרד
וגם במאפינס. אני עושה להם קבוע מאפינס ממחית ירקות (ברוקולי, גזר וכרובית למשל, מעוך היטב או חצי טחון בבלנדר), גבנ"צ, קצת קמח ו2ביצים. כל מתכון של פשטידת ברוקולי או פשטידת כרובית וכו' ופשוט שמה את זה בתבנית של קאפקייק ככה זה עגול וזהוב והם לא רואים מה בפנים
 

סביון1

New member
המון תודה! והמון שאלות גם...

באמת חשבתי על הרעיון של ברוקולי טחון. בפשטידת ברוקולי רגילה הם לא מוכנים לגעת, אז חשבתי לטחון להם את הברוקולי ואז לשים בפשטידה. את טוחנת אותו לאחר אידוי או חי? אני שואלת כי אני משתמשת כרגע בברוקולי קפוא ושמה אותו כמו שהוא בפשטידה, בלי לאדות. אני תוהה אם אפשר לטחון אותו כך או שעדיף לאדות אותו.

חביתה עם עדשים ותרד: הכוונה לעדשים כתומות או ירוקות? ומן הסתם צריך לבשל אותן קודם במים ואז לסנן? ולטחון?

את משתמשת בגריסי פנינה או גריסים רגילה?

ובאופן כללי - כל הכבוד לך על ההשקעה באוכל כל כך בריא לילדים שאת מטפלת בהם.
 
קצת קשה לענות...

הגריסים שאני שמה זה מה שנקרא ebly וזה מאוד קרוב לגריסי פנינה
עדשים- עדשים אדומות אני מבשלת ועדשים כהות קונים כאן בשימורים כי זה יותר נוח. המשומר יוצא עגול ויפה ושלם
אז בחביתה אני שמה עדשים שחורות משימורים. את תאלצי לבשל, לסנן ואז לשים בחביתה.
לגבי הברוקולי.. מחממת שתי דקות במיקרו את הברוקולי הקפוא ואז שמה בבלנדר הגדול וטוחנת חצי. לא עושה מזה משחה של ממש אבל בואי נאמר מעוך היטב (קישוא קצת ויתר קל להחביא כי לברוקולי יש את הנקודות של הפרח)
אגב, אם יש לך קטנים בבית, הילדים אוכלים איתי גם קוואקר וזה נורא נורא טעים להם. הם מקבלים כל יום כשהם חוזרים ממסגרות (אני אוספת אותם ב12:30) ואני עושה להם 4 כפות קוואקר, מכסה במים רותחים ומוסיפה פנימה דברים טובים:
בננה, אגס, קלמטינה
תפוח מגורד וקינמון
גזר מגורד דק, בננה וקינמון
בננה, אגס, אבוקדו
הם מקבלים את זה באהבה גדולה, יוצא לכל אחד מהם כמות גדולה ויפה. מכל פרי יש חצי לכל אחד. פעם בחודש בערך אני שמה לגדולה (בת שלוש) סוכריות צבעוניות מעל
 

סביון1

New member
את צריכה לפתוח בלוג על אוכל בריא לילדים!

באמת את פשוט גדולה!

אני בדיוק מחפשת עכשיו רעיונות כאלה ונתת לי בשפע. הקטן שלי לא אוהב לאכול בשר (מלבד בכמה צורות מאד מסוימות כמו שניצל ובולונז) ולכן אני מחפשת אלטרנטיבות. הבעיה שגם עם קטניות הוא לא ממש מסתדר. ומוצרי חלב אני מונעת ממנו בגלל שזה עושה לו הרבה לחה והוא אסמטי. אז אני דואגת שלא יחסר לו חלבון וסידן. הסברתי לו שאני מכבדת את זה שהוא לא רוצה לאכול בשר, אבל חייבים למצוא תחליפים הולמים מבחינה בריאותית. אי אפשר להסתפק בפתיתים וקטשופ..
 
הכי טוב לדעתי זה לעבור למוצרי בסיס בריאים

במקום פתיתים עם קטשופ, שיאכל גריסים עם קטשופ (תקראי לזה פתיתים עם חריץ ואחרי שבועיים תקראי לילד בשמו)
במקום קוסקוס לעבור לקינואה או לקוסקוס מלא או פתיתים מלאים
אורז - להגיש רק אורז חיש, לא להכין להם אורז לבן כלל. אם מוכנים לאכול אורז מלא אז עוד יותר טוב אבל אורז חיש בהחלט מספק אותי

הרגע קמנו מהשולחן... אכלנו ארוחת עשר - פולנטה עם בננה ודבש חם מהסיר :)
 
לפעמים פשוט לא מעלים על הדעת כמה זה קל

ולפעמים התחליף הבריא גם לא כל כך טעים,
למשל המליצו לי להחליף פירורי לחם בקוואקר. ממש לא אותו הטעם והאפקט.
 
זה באמת נשמע קצת


אני מכירה קוואקר בהמון צורות. אבל כתחליף לפירורי לחם??? נשמע דביק וקשה בו זמנית
עדיף כבר לעשות פירורי לחם לבד מלחם מקמח מלא... אני אישית לא הייתי בכלל משקיעה בזה, בסך הכל ציפוי של שניצל.. הייתי שמה את האנרגיה על הבשר עצמו שיהיה bio ולא על הפירורים
 

סביון1

New member
אנחנו אוכלים רק קוסקוס מלא ורק לחם מלא

אבל פסטה ופתיתים מקמח מלא אני לא נותנת להם כי יש לזה מרקם של קרטון ואני עצמי לא הצלחתי להתרגל.

אורז - הבנתי שאורז בסמטי זה טוב, ולא נורא אם לא מלא. מה זה אורז חיש?

דרך אגב, כמה שהם יותר קטנים כך יותר קל להרגיל אותם לאוכל בריא. אבל את יודעת כמה ריקושטים הבנים שלי סופגים בבית הספר בגלל שבארוחת עשר הם אוכלים לחמניות מקמח מלא? ממש מעצבן
 
אורז ״חיש״ של סוגת, בריא פי אלף

זה אורז שעבר מין חצי בישול בקליפתו ואז הורידו את הקליפה ככה שהגרג ספג את הטוב שיש באורז המלא
לא מרגישים הבדל באורז, רק הצורה שלו קצת שונה, בין אורז לפתיתים כזה וגם בלתי אפשרי לפשל איתו, הוא מעולם לא נדבק לי. מבשלים כמו אורז רגיל
פסטה ופתיתים את צודקת, באמת לא להיט. אבל פתיתים מלאים בתוך מרק זה כבר לא מורגש
 
למעלה