יום שליפה

יום שליפה

שבוע טוב.
הבת שלי עברה אבחון אצל פסיכולוגית כי בדקנו אפשרות להדלגת כיתה.
ה IQ יצא רק 127 הבנתי שליום השליפה דרוש לפחות 135
היא מאד רוצה ומאד משתעממת בכיתה
האם אתם מכירים ילדים שהצליחו לעבור את שלב ב עם IQ כזה?
האם ניתן לשפר את הציון באימון כלשהו כדי לעבור את שלב ב?
תודה רבה

נטלי22

New member
המבחנים לאיתור מחוננים לא בודקים IQ

באופן "נקי". הם בודקים התאמה לתכנית המחוננים ולכן יש בהם קריקטריונים נוספים שלא תמיד ניתנים לניבוי ע"י מבחן IQ. אני מכירה ילדים עם IQ ממש גבוה שלא התקבלו לתכנית, ולעומתם ילדים עם IQ יותר נמוך (אם כי, מן הסתם, גבוה מהממוצע) שכן התקבלו ומצליחים מאוד.
היות ומרבית התלמידים בישראל לא הולכים לאבחונים כדי לדעת את מנת המשכל שלהם, קצת קשה לדעת מה ה-IQ של כל תלמיד שהתקבל לתכנית. אם אני זוכרת נכון, בזמנו אמרו לנו שמי שהתקבל לתכנית זה סימן שיש לו IQ של לפחות 120, אבל אולי אני טועה.
בקיצור - תמיד יש סיכוי.
לגבי שיפור הציון - יש כל מיני קורסים להכנה לשלב ב. ייתכן, שהיכרות מוקדמת עם תצורת המבחן וסוג השאלות ששואלים בו, יכולה לעזור לעבור את המבחן, אבל לעניות דעתי ילד שהוא באמת מחונן ומתאים לתכנית - יעבור את המבחן גם בלי הכנה כזו, וילד שיעבור רק בזכות הכנה (או בזכות רמאות - הכרתי הורים שהצליחו לברר מראש חלק מהשאלותך שיופיעו במבחן), עלול להתקשות במהלך השנים להשתלב בתכנית. אבל אולי זה רלוונטי פחות ליום השליפה ויותר לכיתת מחוננים.

שיהיה בהצלחה בכל מקרה!

בהחלט!

הרק לגמרי קצת ציני קצת כועס לגבי הפרדת מצטיינים מחוננים בארץ.
לא מעט ביקורת נכתבה על זה ואני מסכימה איתה
מעריכה את הקטנה שלי לגמרי
ותודה על ההערה.

יש בזה גם יתרון

לתכניות מצטיינים יכולים להכניס גם ילדים שלא ממש מצטיינים אבל מאוד רוצים ויש להם מוטיבציה, למשל כאלה שקיבלו 125.
אגב יש מקומות שמספר התלמידים בשכבת מחוננים קטן עד כדי הצורך לסגור כיתה (קרה לי השנה כמורה) וכדאי תמיד לבדוק מה קורה בשכבה של הילד שלא נכנס, כי אולי בזכות עוד ילד תפתח כיתה.

פולספגן

New member
אבל זה לא עפ"י ציון, אלא עפ"י שאר המתמודדים, לכן לא ברור לי

למה אתה כותב שיש מחסור?
האם זה לא מס' קבוע של תלמידים בכיתה עפ"י סף ה-% בעקומת הגאוס שנקבע?

mikilk

Active member
אולי זו רק אני...

שלושת ילדי אותרו כמחוננים ולמדו במרכזי לימוד בימי שליפה. (היום הם כבר גדולים)
לא ידעתי כלום על מדד ה- IQ בהקשר הזה (כלומר ברור שאני יודעת אבל לא על אופן קביעתו ועל הרף להגדרת הילד כמחונן) ובטח שלא על תוצאת המבחנים.
ידעתי על אחוזון מסויים ועל דרך אבחון המחוננים שבמבחני האיתור.
אין לי מושג למה זה חשוב לקבוע מה ה - IQ ומהיכן זה נובע (לא כביקורת כלפיך, אלא כתמיהה אמיתית שלי) ולכן אינני בטוחה שזה בכלל רלבנטי למבחן הנוכחי המדובר
שיהיה בהצלחה בכל מקרה

שאלה מצוינת

נשלחנו על ידי בית הספר לאבחון קוגניטיבי רגשי לבדוק אפשרות להדלגת כיתה
אחרת לא הייתי יודעת.
מאחר והחלטתי לא לבצע הדלגה יום השליפה חשוב לי מאד כדי לסייע לה

למעלה