יום שישי,

ד נ י ת3

New member
יום שישי,

יושבים כל החברה בארוחת ערב אצל אחת מהבנות. אני מתלוננת - למה אני לא מצליחה להתאהב, ולהשאר מאוהבת? למה זה נגמר לי? אחד מהבחורים אומר לי שלהתאהב זו בחירה, ושאני כנראה בוחרת לא. נורא הפתיעה אותי התשובה שלו. איך אפשר לבחור להתאהב? הרי אני נורא רוצה, וזה פשוט לא קורה.

magenta73

New member
לא בוחרים להתאהב

זה כבר כימיה יחד עם תת מודע... אין מה להיכנס לזה. מה שכן אפשר... זה הבחירה של מה עושים אחר כך. אם בוחרים להישאר עם זה, עם ההרגשה ועם האדם.

Barvazoom

New member
נראה לי שאולי.....

מה שהוא התכוון לומר היה שהבחירה בידיך לא להתאהבות עצמה אלא להכרות עם אדם שיכולה להיות לך איתו התאהבות/אהבה.
זה נשמע פלצני גובל לכיוון המעצבן אבל זה נכון:
אנחנו בוחרים בחיים שלנו אין ספור כיוונים ורעיונות ואנשים ודברים בחיים (כמו בקניות: רהיטים, בגדים,
...) אז למה לא לעשות את אותה סוג של בחירה לגבי בני זוג? אולי הוא רצה לומר שאת צריכה לדעת מה את רוצה כדי להגיד - אני רוצה! ואז יהיה לך הרבה יותר קל לקבל את זה. אני בכל אופן מאחלת לך מכל ה
שתקבלי את זה.

Puzzluna

New member
לא פשוט בכלל ../images/Emo4.gif

גם אם למראית עין רוצים, יש לפעמים מלחמה פנימית שבאה לביטוי בתת מודע. תמיד אמרתי שלי אין מזל באהבה אבל לאחרונה אני מתחילה להשתכנע שאין לגברת המזל כוח כל כך גדול ומשמעותי וגם לי יש תרומה למצב. ואם אני אשב ואחכה למזל אז לא יקרה כלום. אני בתהליך של לנסות להבין את מה שקורה בין הרצון והרגש לבין הראש והמציאות. יש לזה כל כך הרבה משמעויות ואני מאמינה שאפשר למצוא את התשובה רק בתוכנו עמוק עמוק בפנים.

אני חושב שהוא צודק...

אהבה היא בחירה, הרי היא נובעת מעצם הערכה של הטוב באחר... זה לא משהו שקורה... זה משהו שהוא כבר קיים ואנחנו בעצם יוצרים אותו.

Barvazoom

New member
יש לי בעיה קלה עם מה שאתה אומר..

הבחור (לפי מנ שכתוב...
) דיבר על התאהבות... בעיניי יש הבדל גדול בין התאהבות לאהבה. אתה יכול להסביר את עצמך קצת, מה ז"א קיים ואנחנו יוצרים אותו? הרי אם אבחר להתאהב גם הצד השני "שם"? אגב, אני לא תוקפת חלילה ...

ד נ י ת3

New member
את צודקת.

ואני חושבת שלנ"למ לא הבין את כוונתי. אבל לא נורא. כשכותבים הודעה ברשת היא נתונה לפרשנויות שונות. או במילים אחרת: כל אחד קורא את מה שהוא רוצה. תודה לך.

phizik

New member
לפי דעתי זאת לא הצלחה או

בחירה בדיוק,כפי שאמרו פה. אני חושב זה קשור לרמת הפתיחות והפגיעות אליה אנו מוכנים להגיע,שלא לדבר על הקטע של הלחפש את המדוע לא כדאי לי עם האדם הזה או ההוא. אני שמתי לב שכל פעם שהייתי בתחילת קשר שהיה לי טוב בו הייתי מתחיל להכנס לסוג של לחץ ומתחיל להסגר ולחפש סיבות מדוע הקשר נדון לכישלון,כל זאת במקום פשוט להנות מהזוגיות בלי לחשוב יותר מדי ובלי לחפש סיבות ו.....כן, להפתח כלפי אנשים שחשובים. מהרגע שביצעתי את השינויים בעצמי לא אומר שאני מתאהב על ימין ועל שמאל, אבל ללא ספק הרבה יותר קל מהנה ומספק עבורי להנות מזוגיות טובה ולא משנה כמה זמן היא החזיקה.

Barvazoom

New member
אווו....זה משפט חזק בהחלט

ההנאה מזוגיות היא כ"כ טריויאלית בעבור כמה אנשים ובכ"ז עבורי היה היתה כל כך לא... כל כך רחוקה ובלתי מושגת. זה חשוב מאוד, אני למדתי על בשרי שבאמת צריך להנות מהווה ולא לדאוג או לחשוש ולחשוב כל מיני מחשבות מטורפות (לפחות שלי..
) שיובילו בסוף אל הסוף..
(אגב, כיף לי פה בפורום חברים! ויש לכם ד"ש ממאיצו'ק שלא יכולה לכתוב אלא רק אחרי שעות העבודה.
)

למעלה