יום שישי

noam270

New member
אתה צודק והכל... אבל...

יש גם את הצד השני. מה יקרה אם מדינת ישראל תסכים לשלם את המחיר שמציאים בתמורה אליו? איזה מסר החמאס יקבל? שאם אנחנו מוכנים לשחרר מאות מחבלים תמורת חייל אחד, אז כמה מחבלים הם יקבלו בחזרה אם יחטפו עוד חיילים?? אני גם חושבת שצריך להחזיר אותו הביתה, אבל כרגע הציבור הישראלי עושה בדיוק את מה שהחמאס רוצה שהוא יעשה. בשורה התחתונה, צריך להחזיר את גלעד שליט הביתה, זה ברור. אבל צריך גם לתת לראש הממשלה ולשר הביטחון את האפשרות לנהל משא ומתן הוגן, שיבטיח את החזרה של גלעד הביתה, אבל מצד שני, בלי לירות לעצמנו ברגל.

Tom Sawyer10

New member
לצערי את שוגה בטעות בסיסית!

תמיד חמאס רצה, רוצה וירצה לחטוף חיילים!!! עדיף ששר הביטחן וראש הממשלה ישקיעו מאמץ לזה שהחיילים שלנו לא יגיעו בכלל לידי חמאס! ולא לאיך לשחרר אותם במחיר הכי קטן למדינה!!! ואם כבר, אותם 2500 פלסטינים שנמצאים בבתי הכלא, מקבלים שירותי מים, חשמל ואוכל על חשבון משלם המיסים הישראלי, רק מכבידים עלינו כאן! והם בכלל זוטרים! אין להם חשיבות בהיררכיה של שלטון חמאס! היום זה גלעד שליט, מחר אלו הם את ואני!
שבת שלום
תומר

noam270

New member
אז אתה בעצם טוען שצריך לשחרר את כולם?

בלי קשר לחטופים או לא, פשוט כי הם מכבידים על המדינה? הם אולי זוטרים בחמאס, אבל ברגע שמשחררים אותם זה יכול להצטייר כניצחון מוחץ לחמאס, ואז התמיכה של העם הפלסטיני בהם תעלה, ואז המצב בכלל יהיה אסון...
בקיצור, זה נושא שלא אני ולא אתה יכולים לפתור, האזרחים יכולים ללחוץ, אבל בסופו של דבר הממשלה היא שקובעת מה יהיה. שבת שלום!

Tom Sawyer10

New member
אני אומר שהם כמו עיתונים

באותו יום הם שווים המון, ביום הבא הם רק תופסים מקום! את אותם מחבלים צריך לשחרר במידת הצורך, כי אין לנו אינטרס כ"כ גדול להחזיק אותם אצלנו! זה נושא שאת ואני וכלאזרח במדינה הזאת יכול להשפיע, אנחנו בדמוקרטיה פה! אנחנו לא שייכים לשום מדינה דיקטטורית או מונרכית! יש לנו את הכח בידיים להשפיע על הממשלה, גם עם מדובר בדברים שוליים! דוגמא מלאחרונה: כרגע הממשלה מחפשת פיתרון לתלמידים אתיופים בפ"ת, הוצאו הצעות ממשלתיות להקטנת העוינות כלפי הקהילה ההומו-לסבית בעקבות מקרה הירי, מפעלים לא נסגרו בעקבות פנייה של העובדים (עוף העמק- זוכרים?) ועוד מקרים שטופלו בעקבות פניות של מאות ואולי רק עשרות אזרחים! וחס וחלילה אם רק הממשלה תקבע בסופו של דבר! גם לאופוזיציה ולחברי הקואליציה וליועצים ולמבקרים יש מה להוסיף בעיניין...

JeykinsN

New member
הממ

רק דבר אחרון לפני שיתחיל פה שדה קרב ואני מקווה שלא עצבנתי יוצר מידי, אני יודעת שיש לי דעות מעצבנות ומאחר ואני לא יודעת את הנימה שלך (רק לפי מצב סימני הקריאה
) ואנחנו נכנסים לאוף... אמרת "דמייני שעכשיו את במקום של שליט" אז כל מה שאני רוצה להגיד זה דבר ראשון- אני לא משווה בכלל, זה שתי סיטואציות שונות ונושאים שונים, אני פשוט מביאה את זה כדוגמה: אני חושבת שלישראלי היום הרבה יותר קל באמת לדמיין את עצמו במקום של שליט, לעומת (וואי אני מקווה שזה לא ישמע ימני) אדם שגר בגוש קטיף וופונה מביתו, למה? אנשים בוחרים להזדהות עם מצבים שונים בהתאם לדעה שלהם. (לדעתי) וחוץ מזה עם כל הכבוד לגלעד שליט (ובאמת שיש..) לא אמורים להכניס אותו למערכת שעות של תלמיד תיכון במערכת החינוך. וגם (בלי להכניס יותר מידי דברים ולעשות סלט) אם כ"כ הרבה דיבורים של חטיפות (בשיעור שלי היום אני מתכוונת) המורה אפילו לא מצאה לנכון להזכיר את פיגועי מגדלי התאומים. הטענה היחידה שלי פה היא לווא דווקא בפוליטיקה והחזרת גלעד שליט, אלא על השיעור שהיה לא לעניין ועל המורה שהעבירה אותו בטיפשות מסויימת וריכוז עצמי-ישראלי גבוה במיוחד.. ובקשר לצבא, אני לא חושבת שאפשר לדרוש להיות מוגן, אם תלך לקרבי? אף אחד לא יבטיח לך שתהיה מוגן בכל מחיר.. שיהיה לכם לילה טוב ונעים ובלי עצבים!

Tom Sawyer10

New member
אני לא עצבני...

אני פשוט אוהב לכתוב עם סימני קריאה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111111111 זהו, סיימתי את המכסה שלי להיום
ברור שלא יתאפשר לי לדרוש להיות מוגן בקרבי בזמן קרב או מלחמה, אבל אם הצבא יכול להחזיר אותי הביתה בכל אמצעי שהוא רק יכול אני אצפה ממנו שהוא יחזיר אותי, אחרת למה כדאי לי בדיוק לשרת בקרבי אם אני אדע שהצבא והמדינה אותה אני משרת לא ישימו עליי ז*ן ולא ישמרו עליי ולא ידאגו- אז למה לי לשרת במדינה כזאת?????????? וכנראה שרק למעטים מהתלמידים בהווה ובחיילים לעתיד, מפריע שהמדינה מפקירה משהו שהוא אחד משלנו

The Ocean Girl

New member
אני לא לומדת היום

ואבא שלי חזר מסין היום והביא לי 2 תיקים. אחד מהם ממש יפה והשני סביר כזה אבל לא נראה לי שאני אלך איתו..

mordillogirl

New member
../images/Emo71.gifמנומנם

אבל קמתי היום מוקדם, קצת לפני 10 כזה. היום אני הולכת ליומולדת של ידיד שלי, יהיה שווה

למעלה