יום שישי השלוש עשר!

יום שישי השלוש עשר!

ולכבוד לארוע המשמח, דיון קצר: מדוע בעצם המספר 13 נחשב כה מקולל בנצרות - כאשר ביהדות, שממנה צמחה, המספר הוא דווקא מספר של מזל. מדוע? ניסיתי לחשוב על זה בהיגיון אתמול בערב, ולמרות שפיתחתי מספר תיאוריות(אפילו כאלו שהשתרעו והגיעו עד לבבל הקדומה) - גיליתי כי אין לי תשובה סבירה מספיק. ובזאת אני פונה אליכם לעזרה. האם האמונה התפלה הזו באה מן המנהגים הפגאנים האירופאים, או שאולי(וזאת אני נוטה לחשוב) - המקור שלה הוא דווקא מזרח-תיכוני? (אל תפסידו את ערב סרטי האימה היום בערוצי הסרטים...) אגב, אנצל במה זו לשיר קטן לכבוד יום העצמאות, אשר ללא ספק תכף יאומץ כחלק מן ההימנון הלאומי:
Rule Israel, rule the waves, Hebrews never will be slaves!​
וכמובן, זוהי עריכה קלה של השיר הבריטי שמשמעותו: "שלטי בריטניה, שלטי בגלים - הבריטונים לעולם לא יהיו עבדים" - לצרכי פטריוטיות Britannia הוחלפה ב-Israel וBritons בHebrews(ז"א עברים). עצמאות שמח. אמן.

או שראוי להגיד: השלוש עשרה?

שאלה רטורית. אוההה, לשון! יקולל המקצוע המתועב הזה לעולמי עולמים!!!

סקיפי

New member
שלוש עשרה!

|אייקון שיש לו מתכונת ביום ראשון, והוא פוחד!!!| ושלוש עשרה זה גם מספר של מזל טוב, בחלק מהמקומות.

תשובה

צר לי לאכזבך, אך המקור נוצרי בהחלט. "13 היו האורחים שנכחו בסעודה האחרונה - ישוע ו-12 השליחים. האורח ה-13 היה יהודה איש קריות, שבגד בישוע. הוא גם ה"אחראי" לטלאי הצהוב שהוצמד לבגדיהם של היהודים בימי הביניים ובתקופת השואה. על פי המסורת הנוצרית, יהודה איש קריות לבש בגד צהוב כאשר הסגיר את ישוע לידי מעניו." הטקסט לקוח מתוך מאמר שהפרסם בזמנו בעיתון "הארץ".

אוה, זה באמת מאכזב...

מאמר נחמד - רק שאני לא יכול לקרוא אותו, כי בשביל זה צריך מנוי.
אממ, באמת בושה וחרפה לא לדעת זאת אחרי שצפיתי ב- Passion of Christ הידוע לשמצה של מל גיבסון, בארמית, עם כתוביות(התפאורה נהדרת, אבל הסרט עצמו די מדכא). עכשיו כשאני נזכר בזה, מעניין מה היה הבגד של יהודה בסרט ההוא? וזה מזכיר לי, את הסיום האנטישמי במעט של דרקולה 2000 שבו נאמר שדרוקלה הוא בעצם יהודה איש הקריות, שלא הצליח לתלות את עצמו כראוי ולכן הפך למת-חי ובהמשך לדרקולה הרומני(אלוהים, עד כמה יצירתיים צריך בשביל לבצע את ההקשר הזה... טוב, בעצם, זה יותר הגיוני מהטענה שוואן הלסינג הוא המלאך גבריאל).

מנוי?

אני נכנסתי ללא כל מנוי... מוזר... כבר התחלתי להעלות תהיות לגבי המוזרויות הפגניות ההן מתוך מטרה לראות למי מאיתנו יש מוח קודח יותר...

EPRT

New member
בדרקולה?

שאנתוני הופקינס שיחק שם את ואן הלסינג?

אני אנטוני! אני אנטוני!

אנתוני הופקינס הוא סתם חקיין. גנב לי את השם! אבל אני מזהיר, לעולם אל תקראו לי אנטוני. תגידו טוני. טוני סופרנו.

EPRT

New member
הוו טוני

אני מסכימה להיות המטפלת החדשה שלך

Poseidon16

New member
תשובה

יום שישי ה13 נחשב ליום מקולל בגלל שאחד בהאפיפיורים הקדומים אמר שהוא חלם חלום נוראה בלילה שישי ה13 שבו התגלה לו השם ואמר לו את הדבר הבא: שאבירי הטמפלירי (למידע עליהם תקראו ספרי אבירים או צופן דבינצ'י) יכבשו את העולם ויחסלו את הנצרות וזה יביא לסוף העולם. כמובן שזה שקר טהור וזה נבע מכך שאבירי הטמפלירי התעשרו מכך שהם החזיקו בסודם הכמוס שח הנוצרים הנוסמכים המעידים על כך שמריאה מגדלנה היית ישתו של ישו ופיטר הקדוש הוא היה הבוגד האמיתי.....

סקיפי

New member
מאיפה?

יש לך מקור? כי הדבר היחיד ששמעתי על זה זה האזכורים של דן בראון בצופן דה ווינצ'י (וזה לא מקור אמין במיוחד...)

Poseidon16

New member
זה בטוח

קראתי על זה בספר על מיני אבירים ומוזכר שם הפאט הזה. אם אתה רוצה אני יכול לחפש את הספר ולכתוב את השם שלו פה .

Poseidon16

New member
לספר קוראים..

"תארי האבירים" בתרכום לרוסית לך תבדוק אם יש אותו בעיברית או באנגלית. מומלץ בחום ספר ממש טוב.

למעלה