יום שישי את יודעת...

spivak12

New member
על חופש חופשה ועוד...

אני אישית מאמינה כי חופש הוא מצב של בחירה. אני מפנה אותך לספרו של ויקטור פרנקל "אדם מחפש משמעות" שם הוא מדבר על הבחירה בחופש. הספר נכתב מפי אדם אשר עבר את הנורא מכל - מחנות השואה. לדבריו והפילוסופיה אותה הוא מייצג החופש הוא מצב של בחירה גם במצבים קשים מאד. גם אדם במחנות הריכוז יכול לחוש את תחושת החופש בנשמתו. החופש להרגיש מאושר, החופש לשלוט במחשבות, החופש לבחור את הרגשות שלנו. אלה הם מצבים שאף אחד לא יכול לקחת מאתנו. רק כדי לעמוד על ההבדל הסמנטי, חופשה היא מעבר פיסי שלנו ממקום אחד למקום אחר. זה יכול להיות ממקום עבודה, מהבית לצורך נסיעה וכו'. אדם יכול לצאת לחופשה נפלאה ויוקרתית בלי לחוש חופש כלל ועיקר. שכן החופש הוא בבחירה. אני בוחרת להאמין בטוב. אני בחרתי לפרק תא משפחתי לאחר 20 שנים משום שאני מאמינה בחופש שלי, שאינו תלוי בשום אדם. אשמח לשוחח עמך ולעזור לך להבין מדוע את חשה כפי שאת מביעה. באהבה רבה חני

מצוטטת

New member
לקחת את האמירה שלי

למחוזות אחרים משהיתה כוונתי! כן, את הספר קראתי (אבל בואי נניח לו
) ואת אשר אני חשה קצת יקשה עליך להבין רק מאמירה אחת שנכתבה כאן
כל שהיתה כוונתי לומר (בניגוד לדעתך) חופש יכול להתקיים בתוך מערכת (מכל סוג) לעיתים זוהי פנטזיה (לאחרונה זו הפכה לאופנה) אנשים חשים פתאם "חנוקים" , הם אומרים לעצמם כפי שגם ניסיתי לפרש זאת במילותייך מחד שחופש הןא מעבר פיסי שלנן ממקום אחד למקום שני ובה בעת את אומרת אמירה הפוכה.... שחופש זו תחושה.... על כך ניסיתי לשים את הדגש! שחופש בראש ובראשונה זו תחושה לעיתים ממקום מסויים מרגיש כי חופש זהו מעבר פיסי.... והרבה פעמים המציאות מראה את ההפך כך זה נראה ומרגיש לי מכאן אם כי לחלוטין יכולה לשתף אותך כי היום זכיתי בהחלט בחופש שפם הרגיש שהוא ניכפה עלי....

spivak12

New member
הרשי לי להתייחס לחתימתך...

מקבלת אני בתודה את הארתך והערתך כי ייתכן ולא ירדתי לסוף דעתך מאמירה אחת. מכל מקום אני מאד מסכימה ומתחברת לחתימתך הרואה את האור הפנימי שבנו כדבר חשוב מרכזי שחשוב ורצוי לשאוף לקראתו

שושה מתי בפעם האחרונה

אמרתי לך שאני אוהבת?
| ניצת מתענגת על ההתנהלות בפורום |

s h o o s h a

New member
כרגע נסתפק ב...

להזכיר לגבי ההזקרה - נדבר אח"כ הרי המבחר הולך וגדל ואני מתחילה גם להתבלבל |שושה שכבר כמעט ולא זוכרת "מי אני, מה אני, מה, מה, מה..."|

למעלה