יום שישי את יודעת...

עוף כנף

New member
יום שישי את יודעת...

יש בעיר מסיבה... (למה לא מספרים לי שום דבר??) תמונת מצב קצרצרה ושטחית על מסיבות פנויים פנויות. ובכל זאת יש בה משהו...

עוף כנף

New member
להימלט מדייט גרוע, ולהשאר בחיים...

ובדיוק כשסיימתי לקרוא גליתי כתבה נוספת שעשוייה לעניין אותנו: שש עצות זהב: להמלט מדייט גרוע ולהשאר בחיים מאת: רונה וייצמן (אז, שווה לשמור... לדייט הבא.. כשיגיע...) עיניים משוטטות – אל תסתכלי לו בעיניים, ואל תמקדי עליו את המבט. שדרי ריחוק בשפת הגוף בצורה כזו שהיושב מולך יבין שאת מתעניינת בכולם סביב שולחן הקפה – רק לא בו. שבי כשגבך מוצמד למשענת, הרחק ממנו. הרי כל מה שאת רוצה זה לברוח ויפה שעה אחת כמוך אל תשתפי פעולה – הור מתעקש לספר לך על עצמו ונפלאותיו? אל תקשיבי בתשומת לב. את יכולה אולי להנהן בראשך מפעם לפעם, אבל השתדלי לא לפתח שיחה. זה אולי לא כל כך מנומס אבל יעיל. זכרי שאת רוצה להמלט משם. המלטי לשירותים – חפשי את השירותים במקום, בקשי סליחה לכמה דקות וקחי איתך את הטלפון הנייד שלך. התקשרי לאחת מחברותייך ובקשי מהן להתקשר אלייך בתירוץ כלשהו, רצוי מהסוג של טלפון חירום בנוסח 'נשרף לך הבית' 'החתול ברח' או כל דבר אחר שיכריח אותך להפרד מהדייט מהגיהנום הפרטי שלך. אל תתני לו לשלם – הבחור מתעקש לשלם על הקפה האומלל שלך שנשאר מיותם על השולחן? אל תאפשרי לו להיות ג'נטלמן. הניחי על השולחן את חלקך בקפה, וצאי במהירות מהמקום. אחרי הכל קראו לך בבהילות, ואת לא אחת כזו שתפקיר את חבריה. אל תשתהי ליד הרכב – כנסי לאוטו במהירות, ואל תאפשרי לו להפרד ממך כיאות. פרידה ארוכה יכולה להסתיים בדיוק ההיפך, בנשיקה וזה כזכור הדבר האחרון שאת רוצה בו. התנצלי, אמרי לו שאת ממהרת, אבל ברחי כל עוד רוחך בך. פתח מילוט – ארגני מראש נתיב בריחה לאחד מחבריך, לפאב השכונתי או לכל מקום בילוי אחר. דייט מהגיהנום מעיק דיו ולכן אחריו צריך חוויה מתקנת.... לכן עוד לפני שאת נפגשת עם המועמד, רצוי שתארגני לך ערב מדליק עם חברייך, שישכיח ממך את צרותייך ...

spivak12

New member
אני מאמינה במזל....

אני מאמינה שהאדם היחיד אשר לנו מיועד, האדם היחיד האחד והמיוחד, מחכה לנו מעבר לאופק, בסבלנות הוא ממתין, ואתו הקשר יהיה אמיתי ולא מושתת רק על מין. ולרגע של רצינות בלי חרוזים, מתוך היכרות אישית עם חברותי שבילו במסיבות ה"חשק" (וכל אחד מוזמן לקחת את המילה חשק לכל מקום אפשרי) אכן תמונה המצב המתוארת בכתבה אמיתית לחלוטין. עם זאת שוב מתוך נסיונן , הרגע בו מצאו את בן זוגן לפרק ב' הגיע כאשר הפסיקו לחפש והחליטו להרפות מהצורך האובססיבי בחיפוש. עלינו להכיר בעובדה, במיוחד הנשים שבנו כי חיינו והטוב שבהם אינם מותנים ותלויים באדם שעמנו אלא בנו עצמנו. בן זוג נחמד הוא בהחלט בונוס, אך אין צורך להיהרג למענו.

spivak12

New member
שאלה של נקודת ראות...

זה יכול להיות בזבוז זמן אם נשב ונרחם על עצמנו ונרגיש עצמנו אומללות ובודדות בלהיות לבד. אך ברגע שנבין שהחיים נמשכים והטוב האישי אינו תלוי בן זוג זה או אחר, ומטרת חיינו אינה מציאתו אלא פשוט לחיות ולמצוא את הטוב בכל מצב, אז מטבע הדברים המציאות מסתדרת עבורנו. אני מאמינה גדולה ב- מ.מ.מ. מחשבות מעשים מציאות. או במילים אחרות המחשבות שלנו והמעשים שלנו הם שיוצרים את המציאות.

לשבת ולרחם על עצמנו

זה קצת מוגזם לא? לבד זה יכול להיות מצויין ובכל זאת מאמינה שבשניים כשמשוחררים מאותה כמיהה ליחד יש הרבה יותר מקום לצמיחה... אז נכון שהזוגיות אינה מטרת העל בחיינו ובכל זאת יש לה מקום של כבוד לפחות עבורי יודעת שעבורי הלבד מיצה את עצמו

spivak12

New member
שאלה של השקפה../images/Emo98.gif

כמוך ,גם אני מאמינה שלא טוב היות האדם לבדו וכי זוגיות טובה יכולה להוסיף הרבה מלח ופלפל לחיים. עם זאת השאלה היא, בתהליך הצבת המטרות שאנו מציבות לעצמנו בחיים, איזה מקום תופסת מטרה זו. אישית אני יודעת כי פרק א' בחיי היה כישלון משום שהמטרה החשובה ביותר בעיני באותה תקופה היתה להינשא. הכתובת הייתה על הקיר, הכל צעק והיה ברור כי אין סיכוי שהזוגיות הזו תצליח ובכל זאת נשאתי כי הייתה זו מטרה חשובה בסדר העדיפויות שלי של אז. השאלה היא עד כמה אנחנו מוכנות להתפשר ומה לעשות כדי לרדוף אחרי הזוגיות או שאנחנו יודעות לכבד את עצמנו ומוצאות את הטוב בחיים עם או בלי זוגיות.

כאן כבר העלת עניין אחר

ובזה מסכימה חושבת שדוקא היום לאחר פרק א ואי אלו שנים של לבד אני יודעת מה איני רוצה ועל הלא גם לא מתפשרת...

ואני חני מאמינה ש...

לכל סיר יש הרבה מכסים וכל אחד מאותם מכסים יכול להתאים

spivak12

New member
על מכסים וזוגיות...

ניצת יקרה, הקובץ המצ"ב אותו כתבתי מדבר על זוגיות ומכסים. לכל מי שמעוניין לעשות בו שימוש השיר מוגן בזכויות יוצרים. להנאתך

עוד משהו על סירים ומכסים ../images/Emo8.gif

בכל אחד מאיתנו יש צדדים שונים כל אינטראקציה מוציאה מאיתנו דבר אחר כל קשר נוגע בצדדים אחרים ו"גורם" לנו להתנהל אחרת כאשר כל אחד מהצדדים הוא אנחנו ועל כן גם יש לכל אחד מאיתנו מבחר של אופציות

s h o o s h a

New member
ארועים בחיינו

לכל ארוע בחיים יש מטרה ויעוד כל ארוע מתרחש בדיוקֻ בזמן ובמקום הנכונים לו ואינני חושבת שיש בידנו לשנות זאת וגם אין צורך זה פשוט קורה, או שלא (אמונתי שלי) לענין סירים ומכסים לא ממש קונה את זה יותר א. הדגמים משתנים ולכן לא יכולה להתאים במלוא מאת האחוזים ב. לא מרגישה כמו סיר ולא רוצה בן זוג מכסה אבל, אם אתייחס לרגע ברצינות גמורה לענין ולסעיף א' שבו, הרי שזה דווקא יכול להיות מאד ראוי. ענין הדגמים החדשים והמשופרים, בהחלט יש ונמצא עצמנו במערכת ("סט"
) הרבה יותר יפה, ראויה ואיכותית. והרי לכך כולנו מייחלים, לא? כבר אמרתי בעבר ומוצאת את עצמי חוזרת על כך בסיטואציות שונות - מה שצריך לקרות יקרה בזמן ובמקום הכי פחות צפויים בחיינו. אז, ממש אין טעם להיכנס למירוץ אחרי אותו משהו/מישהו. וזה נכון לא רק ל"נשים שבנו" כי אם לכל אחד באשר הוא. שבת נהדרה בפתח שתהא קסומה ומהנה לכולנו

spivak12

New member
אנחנו כפי הנראה מנהלות דו שיח ...

כפי הנראה אנו מנהלות דו שיח של חרשים. אני חושבת בדיוק כמוך שמה שצריך לקרות הוא שיקרה. זאת בדיוק הסיבה שאני טוענת כי אין מקום להיכנס ללחץ ומירוץ מטורף אחר בן הזוג השני. מצטרפת גם לאיחולייך לשבת קסומה. אכן כן יהא רצון.

s h o o s h a

New member
דו-שיח

בהחלט כן וזה היופי כאן, ההתנהלות הזו בדו-שיח אלא מאי? לא תמיד אני קןראת את התגובות שנכתבו בטרם שיגרתי לחלל המדיה את זו שלי ויש ויוצא שהיא "זהה" לאחרת ולפיכך, אין בכך די כדי לכנות את דו השיח שנוצר "דו-שיח של חירשים" ועד כאן 60 שניות בתגובה לדברייך אשר נאמרו ברוח טובה ומחוייכת

spivak12

New member
שרק נמשיך לחייך ../images/Emo6.gif

מי יתן ולא ימוש חיוך משפתיים,
וכל חיינו נתייצב איתנים על רגליים.
שבת שלום

ר א ן

New member
i wish

sometimes some of our desires r misgiven and as the fair lady sang... freedom is just another word for nothing left to lose

spivak12

New member
עיין ערך זורבה היווני

מחד אתה יכול לראות את החופש כמצב בו אין לנו יותר שום דבר להפסיד, ולשם תזכורת אני מפנה אותך לסרט "זורבה היווני" שבעיני הוא אחד הסרטים הקסומים אשר הופקו אי פעם. רק לתזכורת הסרט מספר על איש עסקים אמריקאי אשר קושר ידידות מופלאה עם יווני פשוט בעל תפיסת חיים פשוטה ומדהימה ביופיה ובפשטותה. לאחר שכל מפעל חייו של האמריקאי מתמוטט , כל כספו יורד לטמיון, לוקח אותו זורבה לריקוד סוחף עד כלות החושים כולם. אם אני צריכה לנסות ולהבין את המשפט אז זהו החופש עליו אתה מדבר. מחד ניתן לראות זאת כסוף העולם, מאידך זוהי התחלה חדשה נקייה וטהורה של דברים חדשים. הכל תלוי בנקודת הראות בה אנו בוחרים לראות את הדברים.

מצוטטת

New member
סליחה שאני נדחפת לרגע ../images/Emo13.gif

אכן הכל תלוי בנקודת המבט (דברים שרואים מכאן לא רואים משם) כי המשפט הזה
freedom is just another word for nothing left to lose אני אישית מכירה מקרוב כאלו שחשבו שיקנו מחדש את חייהם ובפועל קיבלו את ההפך..... מצוטטת שלמדה מקרוב שחופש לפעמים זו סתם בועה הזוייה.

למעלה