"יום שישי את יודעת"....

"יום שישי את יודעת"....../images/Emo79.gif ../images/Emo79.gif

יש בעיר מסיבה נשארים כל הלילה עד הבוקר הבא........
......
...
.... אח היו זמנים .............. זוכרים את לילות שישי בהם אנו יוצאים למפגש השבועי עם החברים לרקוד סלואו צמוד צ'ה צ'ה רומבה רוקנרול טוויסט......
פעם רקדנו עם בני הזוג , אוחזים בידיים מביטים בעיניים יכולת להרגיש את הדופק...היום אני מתבוננת בעדרי התיישים הרוקדים האחד מול השני .......זה לא זה.....כי זה בלי רגש......
. התכונה למפגש היתה כבר בשישי בצהריים.......חפופים אחד אחד.....את השער הארוך מותחים סביב לראש "אבו עגילה",מגהצים חצאית מגהצים חולצה גרבי הניילון נשלפות מהארון עם נעלי העקב הקטנות.......תמיד היה איזה תורן שהוריו הלכו למשחקי קלפים בביתה של בז'זינה אחרת והבית היה לרשותנו.......והיה מי שהביא איתו כמה תקליטים אותם סובב על פטיפון עם מחט. הו קרול.... הו הו הו אונלי יוווווווווווו
והמלחמה הנצחית בין מעריצי אלביס ומעריצי קליף.......אוחחח קליף....את כל דמי הכיס שלי אז ,שמתי בקופה של קולנוע תל אביב לקנות כרטיס להופעתו עם הצלליות ......היתה לי מחברת עם כל השירים אותם העתקתי באדיקות מתוך טייפ סלילים ענק אותו הייתי מריצה קדימה ואחורה שעות! ותמונות אותם גזרנו בהתרגשות מכל מגזין....
אצלנו בבית קודש הקודשים היתה ארוחת ליל שישי.......ארוחה חגיגית מושקעת .....ואני ליד השולחן על קוצים, מתה כבר לברוח למסיבה . אממה ... מה עושים למען ריצוי ההורים "כל השבוע אנחנו עובדים קשה" "שבת קודש למשפחה" ושאר נימוקים למען נשאר בבית. אז משעות הצהריים עשתה את דרכה ערכת הבגוד והאביזרים לביתה של חברה קרובה מיד בתום ארוחת הערב בשעה שהורי נמנמו קלות ....הייתי מפריחה הודעה "אני קופצת לציפי" .......מי חשד בנערה היוצאת בנעלי בית ?.......אצל ציפי היינו מתאספות מתאפרות מתחתכות וקדימה למסיבה........
בחזרה היתה לוגיסטיקה הפוכה . אחרי הרבה שנים התגלה לי אמי ידעה כל העת על ה"פטנט" ....
ספידי גונזאלס... דה יאנג וואן והכי הכי דיאנה של פול אנקה.......(מי ימצא לי את השיר) אלה היו 3 דקות על זכרונות מסיבות ליל השישי של שוקלד
יאללה תביאו זכרונות מאותה תקופה נהדרת ששוב לא תחזור. הערב נר רביעי של חנוכה
לחיצה על התמונה ואתם מסודרים....
אצלנו הסירים עדיין על הכיריים בתפריט- מרק חרירה, יעני מרק חומוס עם בשר , אחרי הבשול טוחנים הכל למרק קרמי אני הוספתי דלעת לצבע אורז עם גזר מגורר שנתן לתערובת צבע כתום זהב קיש בשר ופטריות, שדרגתי עם צנוברים וצימוקים. התחתית עשויה מבצק עלים- קלי קלות גולש בשר ולפשושים עוף בגריל סלטים נקנו עוגה כנ"ל אז מה מתבשל אצלכם?
תיכף נלכה לנמנם קלות כדי שלא תגמרנה הבטריות....
שבת חמימה נעימה וטעימה לכולכם

בישלתי על אש קטנה...

אמא שהזמינה להיום בערב. חברה שהזמינה למחר. בשלתי במו ידי....סיר חמין גדוללל לבן, שבין לבין לא יהיה חלילה רעב
מבקשת במתותה ממך את המתכון של: קיש בשר ופטריות. בגלגל הבא...אני מצטרפת לחמולה שלך, איזה סבתאאאא
זכרונות מהעבר מיוחדים סורי אין לי, היתה לי ילדות משעממת. מלבד...שבימי ששי, היינו אוכלים אצל הסבתא. אחי ואני היינו לחוצים שהארוחה תסתיים...ונעוף משם בעיקר לקן הצופים. כנראה שאז..הבילוים התחילו בשמונה בערב..לא כפי שהיום..
שבת שלום לך ולכולם

גם אצלנו ביום שישי היתה ארוחה משפחתית, אחרי

שאשתו של אבי הדליקה נרות, או יותר נכון אמה. כשזו הלכה לעולמה - המנהג הלך והתפוגג לו, אבל ארוחת הערב נותרה. ואחריה - לפעולה בתנועה.... בקן הקרוב. אסור היה מסיבות. זה היה "סלוני". אסור היה אפילו גרבי נילון. מישהו זוכר את האיסורים המגוחכים של ימי התנועה?

HayaBee

New member
הזכרת לי נשכחות יהודית, בגלל גרבי הניילון....

זרקו אותי מהצופים....לא יאמן, זו היתה תקופה אחרת וכמובן להיות מוזמן למסיבה סלונית היה נורא אייני.וביום שישי בבוקר לעזור בנקיונות, ובשישי אחר הצהרים למלא אתפתח דוד המים המיועד לעצים בעצים שיחממו את המים שאבא הביא מהעבודה העצים מארגזים שפרק. את ארוחת ימי שישי אני זוכרת - כוסית יין לצידו של אבי, גפילטא פיש, ובשבת בבוקר את הרדיו מנגן שירי חזנות...אההה....היו ימים.

אני נזכרת שעשו אסיפת קן כדי

לדון בגורלה של חברה שלבשה גרביניילון. אבל לא בדקו מה הבנים לבשו מתחת למכנסיים. אני זוכרת את אבא שלי מברך על היין ואת החלות הטריות..... איזה יופי. בשבת, אם לא היינו יוצאים לקן היינו בבית - קוראים (גכן קוראים, בדבר הזה שקוראים לו ספר) ומקשיבים לרדיו, לתסכיתים. זוכרים את פרי מייסון?

אמנון אלבז

New member
מנהל
זרקו אותך מהקן

אם את לא ציפור אז אולי את מדברת על השומר הצעיר, בצופים זה שבט בשומר הצעיר זה קן. ציפ ציפ

אני הייתי בתנועה המאוחדת - היה לנו קן,,, שגם

נראה כך. צריף חום עם גג ירוק. בצופים - לא יודעת מה היה. לא הכרתי אותם בכלל.

אמנון אלבז

New member
מנהל
סליחה , טעות שלי...

התבלבלתי בין שתי ההודעות. את היי ביי זרקו מהצופים. הודעתך היתה בקשר לקן של התנועה המאוחדת כשאני חיברתי והתיחסתי לשתי ההודעות כאחת . טוב אני חוזר לחור שלי.

לא'חשוב, אבל הזכרת לי את הפרסומת

המטופשת של סוקניק והצב. ואני אוהבת שהצב אומר בסוף "טוב יאללה אני נכנס הביתה".

HayaBee

New member
אמנון...תצא רגע....ותיכנס כאן לשניה.....

היי ביי זה אני.......אז נא לא לשבש לי "למען השם". חיה ב = HayaBee

בבקשה

דיאנה אצלנו הערב תבשיל קציצות בחלב קוקוס וקארי קציצות בקארי וקוקוס מצרכים לתבשיל: 1 בצל גדול חתוך לרצועות 5 שיני שום קצוצות 2-3 פרוסות ג`ינג`ר קצוץ 2 כוסות אפונה קפואה 1 כוס גזר גמדי קפוא 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות 1 קופסא חלב או קרם קוקוס 2 כפות תבלין קארי (לאוהבים חריף 3 ) 1 כפית כורכום 1 קליפת לימון (הצהוב בלבד) קצוצה דק מלח פלפל שחור טחון 1/3 כפית פפריקה חריפה רבע כוס שמן זית מעט מים רותחים לקציצות: 500` גרם בשר טחון 1 ת"א מגורד 1 ביצה פטרוזיליה קצוצה 3 שיני שום קצוצות מלח פלפל שחור פירורי לחם לפי הצורך לערבב את כל מצרכי הקציצות, להניח במקרר למנוחה חצי שעה, ליצור כדורים בגודל פלאפל גדול. ההכנה: מאדים את הבצל בשמן עד לשקיפות מוסיפים שום, ג`ינג`ר,מערבבים היטב. מוסיפים אפונה, גזר, תפוחי אדמה, חלב קוקוס ומערבבים בעדינות. מוסיפים מעט מים רותחים לפי כמות הרוטב הרצויה (צריך שיהיה מספיק רוטב לבישול הקציצות). מבשלים 5 דק מוסיפים את הקציצות ומערבבים בעדינות, מפזרים קליפות הלימון, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. להגיש עם אורז לבן וכוסברה קצוצה.

למעלה