נוירולוג או לא זאת החלטה שלך
אני חושב שזאת לא בעיית זיכרון, אלא מעט אידיאליזציה של המצב. לפני שנתיים מילאת את המושב האחורי תמורת 25 שקלים? אפשרי באחד מ3 המקרים הבאים - היה לך אוטו קטן, מה זה קטן, פצפון. - חיית באיזה מקום נידח בגליל. - קנית בשוק ביום שישי בערב קצת לפני כניסת השבת כשמנסים להיפטר מהסחורה. בקיץ כשאני בארץ אני מבלה חלק מהחופש בגליל, ותמיד נדהם מחדש מהבדלי המחירים לעומת תל אביב. גם בתל אביב אני תוהה על פער המחירים בין שוק הכרמל לשוק התקווה. בווריה לא יקרה, מינכן מאוד יקרה, ליתר דיוק העיר היקרה ביותר בגרמניה. הייתי בפסח בארץ, הזדמנתי לשוק ברמלה. שוק שאותו אני מכיר כיותר זול מתל אביב. קניתי: פיסטוקים: 30 – 45 שקל לקילו. חמוצים: 20 – 30 שקל לקילו. ענבים: 25 שקל לקילו. עגבניות: 8 שקל לקילו. קניתי עוד דברים אבל אני כבר לא זוכר את המחירים. חזרתי לגרמניה, נכנסתי לחנות (שאותה גיליתי אחרי עמל רב). הענבים היו 3 יורו (12 שקל) לקילו. העגבניות היו 1 יורו (5 שקל) לקילו, והייתה לו הצעה מיוחדת: עגבניות שרי אורגניות של כרמל במחיר של 60 סנט לקופסה (משהו מקביל לשוק ביום שישי בערב). אז נכון שמחירי העגבניות יורדים בארץ אחר כך לשקל או חצי שקל לקילו, אבל זה לתקופה קצרה. הערה נוספת לטעם הפלסטיק. כשאתה קונה בארץ בסופר אתה גם משלם מחיר גבוה וגם מקבל בררה, ופלסטיק. וזוהי ההשוואה שאתה צריך לעשות, ולא סופר בגרמניה עם שוק בארץ. כשאני קונה ירקות ופרות, אני קונה בדרך כלל ביולוגים. המחיר רצח, אבל...המחיר בארץ של סחורה דומה הוא בדרך כלל יותר גבוה. לעיתים אני קונה (ביולוגים) תוצרת ישראל. המחירים יותר זולים מאשר בארץ. (גילית כבר שפתית של אסם עולה כאן שליש ממחירו בארץ?). אם אני לא קונה ביולוגים אני קונה בחנות של (מרוקאי?). סחורה מעולה, בדרך כלל מצפון אפריקה במחירים סבירים.