יום שוּק

mikledet

New member
יום שוּק

hehe תמיד מצחיק אותי מחדש איך מוכרים כאן ירקות ופירות... הכל בא ביחידות - והרבה פעמים, כל פרי עטוף בניפרד... לחשוב שפה במחיר של 3 תפוחים - בארץ קניתי 3 ק"ג תפוחים... רציתי להוסיף תמונה (JPG 71 KB) ואני מקבל את דף השגיאה כשאני מנסה לשלוח... מישהו יודע למה?

diday

Member
אין לי מושג על מה אתה מדבר

היתה פעם אגדה על הארץ המשופעת בפירות וירקות איכותיים וזולים. יתכן שהאגדה הזאת היתה פעם נכונה. המצב כיום? בדרך כלל לטובת גרמניה ולרעת ישראל. שלא לדבר על ארצות כמו איטליה, צרפת או ספרד שאיתם אין לישראל שום סיכוי. פרט לעונות קצרצרות רוב הפירות והירקות בגרמניה יותר זולים ואפילו הרבה יותר זולים. מחוץ לעונה בארץ המחירים רצח. פעם הירקות כאן היו ירקות פלסטיק מהולנד, הזמנים האלה חלפו, עברו מזמן. כיום כשאני נמצא בארץ אני נדהם כל פעם מחדש מהמחירים הגבוהים והאיכות הנמוכה. בוטיקים לירקות יש גם בארץ. אני זוכר את חנות הירקות בשנקין שמכר גם כן ביחידות, וכל פרי עטוף בנפרד. ימי שוק... פעם זה היה מיועד לאיכרים ששיווקו את תוצרתם ישירות בעיר. הדבר השתלם לשני הצדדים. האיכר קיבל תמורה יותר גבוהה, והעירוני סחורה טריה. המסורת עדיין קיימת, האיכרים כבר לא. חלק גדול מהסחורה מגיעה מהשוק הסיטונאי, היא באיכות יותר נמוכה מהחנות של התורכי בפינה, ויותר יקרה. חלק אחר הוא שיווק עצמי של משקים ביולוגים כמו Demeter או Bioland ועבורם כמובן שצריך לשלם יותר, אבל שוב לא כל כך יקר כמו בארץ.

גם פה המחירים מפחידים

וגם אני קונה פה פירות וירקות ביחידות, כל יחידה במחיר יותר גבוה מקילו בארץ הקודש. אבל מה - ופה אני מסכים עם דידיי - אין מה להשוות איכות, כל פרי וכל ירק נמכרים בשיא הבשלות, אין שום דבר בוסר וכלום רקוב. שום דבר לא עף לפח. יש תמורה לאגרה.

forglemmigej

New member
המחירים של

פרות וירקות לא יקרים באירופה ,אלא שהם עדיין לא הפנימו את הרעיון, של שוק גלובלי, ומתיחסים לירקות ופירות כאל משהו אקזוטי ואקסלוסיבי .כל התוצרת שרואים פה מישראל, שהרבה פעמים כתוב שזה מיובא מהולנד, פלפל כתום או צהוב למשל, אין סיכוי לראות בארץ .זה רק ליצוא. מה שכן, כמו בישראל לפירות וירקות יש טעם של פלסטיק. התות נראה כמו תות שדה, אבל יש לו טעם של מלפפון משנת בצורת..

diday

Member
בדנמרק זה בגלל כל התחרות

המאוד קשה של רשתות מוזלות. אני לא יודע אם יש עוד מדינה בסביבה עם כל כך הרבה רשתות מוזלות ועם תחרות כזאת. בגרמניה סבלתי בשנים הראשונות מבעיית ה"פלסטיק", במשך הזמן למדתי איך ואיפה לקנות.

forglemmigej

New member
אתה צודק

בקשר לתחרות. זה תמיד מפליא אותי, איך במקום כזה פצפון יש כל כך הרבה חנויות discount. ובכל עיירונת יש מרכז קניות עם כל אותם netto,fakta,aldi. אבל כמו שהדנים אומרים :"כנראה שיש שוק לחנויות האלו ,אחרת הן היו נסגרות"!

mikledet

New member
ממש הופתעתי מהתשובה...

שמע, חשבתי שכולם יגכחו איתי יחד - אבל להפתעתי - אני רואה ממש את ההיפך... ממש מוזר. לא יודע מאיפה כולכם באים (בארץ) אבל לפחות אצלנו, היה יום שוק, עד ממש לפני שטסנו (כלומר עד לפני שנתיים בערך), ב25 שקל - הייתי ממלא את המושב האחורי בפרות ירקות, חמוצים ומה לא... כאן, ב 5 יורו - אני ממלא אולי קילו ירקות ופירות... ושום דבר לא ניקנה בפחות מקילו(בארץ) - והאיכות היתה טובה בהחלט - כמובן - אם רצית את הטוב שבטוב - צריך לבוא מוקדם - אבל זה טבעי... נכון, כאן הירקות המיובאים מספרד וכו' (ולפעמים יש גם jaffa) אכן יפים וגדולים יותר - אבל הם לפחות פי 5 ממחירי השוק - ואני מדגיש -שוק- בארץ - לפחות אצלנו... עד שלא הגענו לכאן לא חשבתי שאקנה 3-4 פילפלים, כמה עגבניות 4 תפוחים... בארץ המיספרים האלה היו עבור ק"ג...(טוב קצת בהגזמה אבל לא הרבה) וכן, טעם הפלסטיק אכן זה מכה - במיוחד אם המלפפונים (איזה גודל הה?) והעגבניות... בוטיקים לירקות יש גם בארץ - בדיוק - בארץ זה בוטיקים - זה לא רגיל... לא? שינקין זה בדיוק סוג המקומות שהיית מצפה למצא בוטיק שכזה... או שהמון השתנה בארץ בשנתיים, או שבבווריה הכל נורא יקר? או ש - אני צריך ללכת לנוירולוג - כי יש לי בעיה קשה בזכרון...(פגי רק תגיד - אתה רואה?! אמרתי לך שאתה לא זוכר כלום!)
או - כל התשובות נכונות... מעניין...

mikledet

New member
אה ועוד משהו על שוק...

מה שכן - ועל זה אני לא מקבל ש ו ם ויכוח ברור?! זה שכאן (לפחות במינכן שאני מכיר) אין
רק היום בשקל!!
צעקות, רעש, דחיפות, סרחון,חום (נו טוב היום יש קצת חום אבל אין מה לשוות) זבובים ומיקוח.... בלי זה רבותי - זה לא שוק אמיתי... לא ככה?

ממני לא תשמע ויכוח

אין מה להשוות מחירי ירקות בשוק מאיפה שבאנו ומחירי הירקות באירופה - עולם אחר!! על האיכות אני גם לא מסכימה, לעגבניה אין טעם של עגבניה והמלפפון זה סתם משהו ירוק עם מים בפנים..פשוט אין מה להשוות.

חצי חצי

על עניין המחירים גם אני לא מתווכח. אבל אולי פה יש יתרון לצרפת על פני גרמניה - הכל באיכות מעולה, לכל פרי וירק הטעם הנכון (דגש על התותים הצרפתיים, שלהבדיל מאחיהם הספרדים הבשרניים וחסרי הטעם, הם קטנטנים, בעלי ניחוחות נודפים למרחוק וטעם גן עדן בפה). כנראה שלא סתם הצרפתים טוענים (וזוכים) בכתר הקולינרי של אירופה... אגב - גם האיטלקים, אני חושב.. מישהו מאיטליה יכול לחוות דיעה? וניחוחות וצעקות השוק? לא, לא חסר לי.. להיפך.. יש פה גם שווקים כאלה, עמוסים בדרך כלל בבני דודינו, ואני מדיר את רגלי משם. לא אוהב את האווירה הזו.

berlinale

New member
גם אני לא איתך

בשוק של קרויצברג בברלין יש הכול ובמחירים נורמלים. בלידל זה אמנם ירקות מהסופר, אבל במחירים מצחיקים, בעיקר לקראת הסגירה. בקיצור, מה רע?

diday

Member
נוירולוג או לא זאת החלטה שלך

אני חושב שזאת לא בעיית זיכרון, אלא מעט אידיאליזציה של המצב. לפני שנתיים מילאת את המושב האחורי תמורת 25 שקלים? אפשרי באחד מ3 המקרים הבאים - היה לך אוטו קטן, מה זה קטן, פצפון. - חיית באיזה מקום נידח בגליל. - קנית בשוק ביום שישי בערב קצת לפני כניסת השבת כשמנסים להיפטר מהסחורה. בקיץ כשאני בארץ אני מבלה חלק מהחופש בגליל, ותמיד נדהם מחדש מהבדלי המחירים לעומת תל אביב. גם בתל אביב אני תוהה על פער המחירים בין שוק הכרמל לשוק התקווה. בווריה לא יקרה, מינכן מאוד יקרה, ליתר דיוק העיר היקרה ביותר בגרמניה. הייתי בפסח בארץ, הזדמנתי לשוק ברמלה. שוק שאותו אני מכיר כיותר זול מתל אביב. קניתי: פיסטוקים: 30 – 45 שקל לקילו. חמוצים: 20 – 30 שקל לקילו. ענבים: 25 שקל לקילו. עגבניות: 8 שקל לקילו. קניתי עוד דברים אבל אני כבר לא זוכר את המחירים. חזרתי לגרמניה, נכנסתי לחנות (שאותה גיליתי אחרי עמל רב). הענבים היו 3 יורו (12 שקל) לקילו. העגבניות היו 1 יורו (5 שקל) לקילו, והייתה לו הצעה מיוחדת: עגבניות שרי אורגניות של כרמל במחיר של 60 סנט לקופסה (משהו מקביל לשוק ביום שישי בערב). אז נכון שמחירי העגבניות יורדים בארץ אחר כך לשקל או חצי שקל לקילו, אבל זה לתקופה קצרה. הערה נוספת לטעם הפלסטיק. כשאתה קונה בארץ בסופר אתה גם משלם מחיר גבוה וגם מקבל בררה, ופלסטיק. וזוהי ההשוואה שאתה צריך לעשות, ולא סופר בגרמניה עם שוק בארץ. כשאני קונה ירקות ופרות, אני קונה בדרך כלל ביולוגים. המחיר רצח, אבל...המחיר בארץ של סחורה דומה הוא בדרך כלל יותר גבוה. לעיתים אני קונה (ביולוגים) תוצרת ישראל. המחירים יותר זולים מאשר בארץ. (גילית כבר שפתית של אסם עולה כאן שליש ממחירו בארץ?). אם אני לא קונה ביולוגים אני קונה בחנות של (מרוקאי?). סחורה מעולה, בדרך כלל מצפון אפריקה במחירים סבירים.

Jemand

New member
מה אתה מדבר...

בפחות מ 2 יורו לקילו אתה מקבל עגבניות זוועה...

blixgirl

New member
מיקלדת ...התמונה עדיין

במסגרת הגודל שאשפשר להעלות לפורום....מוזר...אני אשלח לך את המייל שלי במסר שלח לי את התמונה ואני אנסה להעלות נראה מה יצא ? ערב טוב בליקסי

Sparker

New member
מסתבר שיש בעייה כלל תפוזית

בהעלאת תמונות... הבעייה דווחה והיא בטיפול...

blixgirl

New member
נסיון להעלות את התמונה של

מקלדת.... אולי אולי יצליח ?

למעלה