יום שבת עם המון שמש

אתי 104

New member
יום שבת עם המון שמש

אחרי שטילנו בדרום לאורך הרצועה, בשילוב ביקור אצל הסטודנטית

יש לציין כי הדרום יפה , והמון שדות ירוקים, לאורך כל הדרך הבן שלי אומר עד כמה

יפה המדינה שלנו, ועד כמה צריך להעריך כל פיסת אדמה , מרחבים עד אין סוף כן יש גם לנו

בדרום . בקיצור שווה נסיעה ולשלב עוד ביקורים בסביבה.

יש מקום שנקרא החץ השחור, אפשר להשקיף על כל הרצועה ולשמוע קצת מורשת לא מזיק.

השבת עומדת להסתיים וכמה חבל

חמוד

זה כל כך נכון...
אני מוצאת את עצמי לפעמים משתמשת בביטויים שאבד עליהם הקלח (כלח?) מזמן, אבל אין לי חלופה אחרת, אז זה מה יש

רינתי77

Well-known member
הוא עושה סלט שלם ומערבב מין שאינו במינו,

רק כדי להוכיח איזושהי נקודה. אכן ישנן אימרות שאבד עליהן הכלח ואינן רלוונטיות לעולם של היום. יחד עם זאת, ישנן אימרות שהן בחזקת קלאסיקה ולא נמצא להן תחליף הולם. "הדג מסריח מהראש" היא אחת מהן, למשל. בנוסף לזה, הוא מערבב בין אימרות לבין שמות תואר. "חף מפשע" אינו אימרה, זהו שם תואר, בדיוק כמו "אשם". אין הגיון בטענה שהוא אינו רלוונטי.
קצת מבולבל הבחור..

magy

New member
אני במקרה מכירה אישית את האיש

והוא עוסק בכתיבה. זה עיסוקו.
קשה לי להאמין שהתבלבל בשפה העברית....הוא בדרך כלל שולט בה ורהוט מאד.
אולי עשה זאת בכוונה....תחילה.

רינתי77

Well-known member
עשה את זה בכוונה?! למה? איזו מטרה זה משרת

בדיוק? כי זה ממש לא נותן יותר תוקף לטענותיו.

כי לא תמיד יש לאנשים עניין לתת תוקף למשהו

לפעמים כותבים גם בשביל לצחוק או בשביל ללגלג או סתם לקטר על משהו. לא תמיד זה בא מתוך צורך לטעון משהו. ככה נראה לי. ככה זה אצלי בכל אופן.

דרך אגב

'הדג מסריח מהראש' זה משפט שאני זוכרת עוד מהיותי ילדה. הוריי היו משתמשים בו לא מעט וכשאני חושבת על זה עכשיו, זה מה זה מעניין למה הם התכוונו אז כי הם לא קראו עיתונים ולא הייתה אז טלוויזיה ולא קראו באינטרנט על שחיתויות וכאלה, ולא היה אז אולמרט ולא היה ביבי ואין לי מושג למה הם התכוונו אז

אֶל פישקָאדוֹ פאיידֶה דֶה לָה קָאבֶסָה

רינתי77

Well-known member
מה לעשות שהמשפט עדיין רלוונטי וכנראה ימשיך

להיות, שהרי כוונתו לכך ששחיתות או התנהלות לא נאותה מקורה במנהיגים שמהווים דוגמה רעה. אפרופו, המשפט השלם הוא "הדג מסריח מהראש, אבל מנקים אותו מהזנב." והוא בהחלט רלוונטי בשלמותו גם כיום.

למעלה