יום ראשון הקרוב

shamas sliman

New member
יום ראשון הקרוב

יום ראשון הקרוב הוא יום החידושים (أحد التجديدات) בשעת התפילה שלי שהיא תתחיל עוד חצי שעה אני אתפלל בשבילכם ובשביל כל הנוצרים בעולם שחייהם תשתה לטובה ויהיו קרובים יותר לישוע ולכנסיה. אני מבקש את זה בעזרת מרים הקדושה אמינו ואם אלוהים. אמן اتمنى ان تشاركوني الصلاة من أجل هذه النية

salt of earth

New member
شكرا

כמובן שיום ראשון הזה נקרא גם "احد توما" והקדוש תומא כזכור ביקש לראות הוכחות כי ישוע אכן קם לתחייה. וההתנהגות שלו לא רחוקה מאיך שאנחנו מתנהגים לעיתים בחיים, תומא מייצג שלב בחיים שלנו שאנחנו עוברים התחבטויות וספקות ורוצים לבחון את הכל כדי להיווכח באמינותם . ולכן הדרך שעבר תומא היא אותה דרך שאנו עוברים במסע לחפש את ישוע כשהמטרה הסופית היא לפגוש אותו. וכדי להבין את תומא אנו צריכים להיות במקומו- הוא היה היחיד אשר לא ראה את ישוע בגליל אחרי שקם לתחייה ולכן הוא ביקש הוכחות לכך, הוא עבר דרך ארוכה של התחבטויות, שאלות, ספקות, קבלה ואי קבלה אבל בסוף הוא הלך למרחק עד הודו כדי להעביר את הבשורה הטובה. ולכן אין לנו לשפוט אותו כי כל אחד מאיתנו יכול להיות בסיטואציה כזאת אבל מאידך להיזכר במשפט שאמר לו ישוע "قال لهُ يسوع: لأنكَ رأَيتني يا توما آمنت، طوبى للذين لم يَروا وآمنوا" מעניין את הקשר שעשה האב בשיר בדר בין תומא לבין האדם הנוצרי הרגיל שרואים אותו בכנסייה אך ורק בשבוע הקדוש. מעניין לראות שתומא לא פגש את ישוע בפעם הראשונה כמו שאר התלמידים והוא גם לא נכח איתם בסעודת האדון ביום ראשון ואולי משם ניתן להקביל את המצב על הנוצרי הרגיל אשר לא הולך לתפילת הראשון בגלל שהוא עוד לא פגש את ישוע ועדיין מחכה שישוע יוכיח את התחייה שלו מולו... ועל זה אומר האב בדר تعال وانظر الربَّ الحيَّ والقائم معنا وبيننا في صلاة الأحد. إنه المسيح الحاضر في كلمته وفي سر القربان المقدس. دَعه يكلّمك ويلمس قلبك ليزيل شكوكك "ولا تكن غير مؤمن بل مؤمناً". لا تبحث عن مبرّرات أو عن أسباب لغيابك. الجواب على كل أسئلتك وشكوكك ليس في الخارج ولا في بعدك عن الكنيسة والصلاة في الآحاد. الجواب الصحيح والصريح هو هنا. فكّروا في توما وشكوكه، وتعلّموا من خبرته. فهلمّوا وانظروا. http://www.abouna.org/bishara/lent/2easterc.htm ونحن ننضم لصلاتك من اجل نجاح المنتدى ومن اجل كل شخص مسيحي ان يؤمن بالرغم من انه لم يرى وان يمر المرحلة التي عبرها القديس توما وان يلقى المسيح في النهاية

michaeld1

New member
תושה אלשמאס סלימאן

האם אתה יכול לספר לנו על שעות התפילה שלך?

shamas sliman

New member
תגובה

תודה רבה על השאלה הזאת אני חושב שכל שעה וכל דקה שלנו בחיים עש ישוע היא תפילה אני מתחיל את היום שלי בשעה 6 בבוקר עם תפילת הבוקר בערך 45 דקות בשעה 7:15 القداس الالخي (messa) אחרכך אני ממשיך את היום כרגיל בשעה 12:00 תפילת המלאך בערב בסביבות שמונה תפילת ערב גם 45 דקות בלילה לפני שאני יושן יש לי שעת תפילה שאני זוכר בה כל מה שקרה ביומי ואני סם את כל האנשים שביקשתי אותם ביומי או שבקשו ממני שאתפלל בשבילם صلاة المسبحة الوردية يومية في ساعات النهار أتمنى ان تذكروني بصلاتكم (תתפללו בשבילי)

michaeld1

New member
תודה לך... אתה יכול

לספר לנו על תפילת המלאך? האם תפילת הערב היא :סאלאת אלנאוום אלכוברא(או אלסוג'רא)?

shamas sliman

New member
صلاة ال&#

صلاة الملاك تقام الساعة السادسة والساعة الثانية عشر عندما تقرع اجراس الكنيسة وهي عبارة عن بشارة ومولد السيد المسيح نقول فيها: ملاك الرب بشّّر مريم العذراء فحبلت من الروح القدس السلام عليك... والكلمة صار بشراً وحلّ بيننا السلام عليك... أما صلاة النوم فهي صلاة النوم الصغرى اما في الصوم الأربعيني فهي صلاة النوم الكبرى

salt of earth

New member
הכוונה לשעות של פעמוני הכנסייה

כאשר מצלצלים בשעה שש ו12 את "אווה מריה"? היום הייתי קרובה לדיר אל קלאריס ויצא ששמעתי את התרתילה "אווה מריה" בנגינת פעמונים בשעה 12 בצהריים. היה מדהים
هل تستطيع ان تشرح لنا باسهاب اكثر عن السبع صلوات اليومية بالطقس البيزنطي؟ وعن صلاة النوم الكبرى والصغرى لأنني اعرفهم بالاسم فحسب

shamas sliman

New member
الصلاة

" سبع مراتٍ في النهار سبحتُكَ على أحكام عدلك"( مز 118/164) عملاً بهذه الآية وضع الآباء القديسون الساعات السبع أو المواعيد السبعة للصلاة. وهي فسحات نعيش من خلالها أحداث الخلاص وسرَّ المسيح. بذلك نحقق مطلب الصلاة الدائمة حسب تعليم الانجيل (لوقا 11/5، 4/10-18) وتعليم بولس الرسول (1 تس 5/17) "وهكذا نعيش في جو الصلاة ونجمع الصلاة الى العمل والعمل الى الصلاة. وهذا يعني ان الحياة كلها يجب ان تكون صلاة متواصلة. وما نسميه صلاةً (اي الصلوات السبع) ليس إلا جزءاً منها. الصلوات السبع هي: 1- صلاة النهوض من النوم: شكر لله على الليلة الفائته وشكرا لله لأنه ايقظنا سالمين 2- صلاة نصف الليل: تتناول موضوعين: الاول: الاستعداد لمجيء العروس في نصف الليل. ويُشير اليه المزمور 118. وهو مزمور الشغق بشريعة الله. والثاني: الصلاة لأجل الأموات:"اذكر يا رب عبيدك بما انك صالح..."

למעלה