יום ראשון הגדול 27/4

zה ani

New member
ידידי

אני מאוד מעריך אותך,ואת מה שאתה כותב ותורם לפורום הזה,באמת.לרוב רובן של ההודעות שלך אני מסכים כמעט תמיד.הפעם אאלץ שלא להסכים איתך.

ולסיום,כפי שכבר כתבתי מקודם,סוארז שחקן גדול ונותן עונה גדולה.,אדירה.למשחקים גדולים השנה הוא לא הופיע.ומשחק גדול באנגליה לליברפול השנה זה מול יריבה לתואר ולא איזו אברטון או טוטנהאם עם כל הכבוד להן.כן המטרה הייתה טופ 4 אבל המטרה הזו כבר הושגה ואתה והקבוצה שלך כבר בדרך לאליפות,ואם אתה שואל אותי,שתי ניצחונות וגם תהיו אלופים.

Mellow29

New member
אבל המטרה השתנתה תוך כדי תנועה

וכשבאנו למשחק בוייט הארט ליין - עם הפרש של 2 נק' מספרס (אם אני זוכר נכון), זה היה וואחד משחק גדול עבורינו. והוא חיסל אותם עם צמד ושלושה בישולים. וכשבאנו למשחק חוץ מול אברטון, שפתחה יפה מאוד את העונה, הוא לקח את המשחק על הגב.

ברור שלא כל פעם הוא יתן שלושער, וזה גם ברור לנו שיותר קל להבקיע לרביעיית ההגנה של נוריץ' מאשר לזו של מנצ'סטר סיטי, אבל אתה עושה עוול גדול אם אתה מסתכל על השערים וקובע ששחקן לא הופיע. הרי לא מדובר בה בפואצ'ר טיפוסי שעומד ברחבת החמש ודוחק כדורים. התרומה של סוארז היא הרבה, הרבה, הרבה יותר מהשערים שהוא נותן.

zה ani

New member
אתה יודע

ככל שאתה שחקן טוב יותר ונותן עונה טובה וגדולה ככה מצפים ממך,כלומר מסוארז,ליותר.זה לא אני עושה לו עוול זו המציאות שבה שופטים היום שחקנים,גם אני לא אוהב את זה אבל מה אפשר לעשות ...לצערי,באמת.

עד השנה סוארז היה נחשב לשחקן מעולה אבל עוד אחד מיני רבים.השנה הוא עשה קפיצת מדרגה,לטעמי הוא עדיין רחוק מאוד מממסי ומרונאלדו,אבל עדיין עשה קפיצת מדרגה בטח ביחס לעצמו.ולכן הציפיות ממנו עלו משמעותית.מספיק לראות מה קורה שמסי או רונאלדו לא מבקיעים במשחק גדול אחד בליגה או בליגת האלופות ( אני מדגיש לא מבקיעים,אף אחד לא מסתכל אם בישלו או שיחקו טוב אלא רק אם הבקיעו) איזו חגיגה - נעלם,לא הופיע למגרש,וכדומה.אז עכשיו השנה אולי סוארז יתחיל להפנים מה קורה שהציפיות עלו ובוחנים אותו בזכוכית מגדלת.זה המחיר.ועובדתית השנה סוארז לא הבקיע במשחקים מול קבוצות טופ 4 בשום משחק,והיו לו כמה וכמה משחקים כאלה.קח גם בחשבון שמעכשיו והלאה קבוצות יתמקדו בו יותר,שוב זה מחירק התהילה.

והערת סיום,באמת תענוג לקרוא אותך,גם שאני לא מסכים איתך בדיון הנוכחי,ברוב האחרים אני דווקא בדעה שלך.

Mellow29

New member
אז כנראה שהמציאות באמת קצת מעוותת

בכל מקרה, העונה כבר הייתה סוג של רגיעה. בשנים עברו אני באמת זוכר את ההלם בתקשורת ברגע שמסי או רונאלדו חיברו שני משחקים רצופים בלי שער. אולי זה כי הם ירדו למספרים יותר שפויים אחרי כמה עונות שבהם הגיעו למספרים אסטרונומיים... לפי היכולת העונה, וגם לפי המספרים, לסוארז אין במה להתבייש כשהוא משווה את עצמו לרונאלדו או מסי. ברור שיש הבדל בין לתת שנתיים ברמה הזו לבין לתת 5-6 שנים כאלה ברצף.

סוארז אכן לא הבקיע מול קבוצות טופ4, אבל מכאן ועד לטענה ההתחלתית "סוארז לא מופיע למשחקים גדולים" המרחק גדול. הוא היה השחקן הכי טוב שלנו בכמה מהמשחקים האלה, תרם את חלקו גם בלחץ שהוא עושה על היריבה, גם בחטיפות הכדורים וגם במצבים המעולים שהוא הכין לשחקנים שמסביבו. אין לו בעיה שקבוצות מתמקדות בו יותר, זה ככה מאז שהגיע לליברפול, בעיקר כי רוב הזמן שיחק עם שחקני התקפה מוגבלים מסביבו. יש ימים בהם דברים הולכים יותר, ובהם זה הולך פחות, אבל גם ביום יחסית חלש שלו (כמו אתמול) הוא סידר שני מצבים לגול. הלוואי שיהיו בליברפול עוד כמה שחקנים שיכולים לעשות דברים כאלה במשחקים חלשים שלהם.

תודה על המחמאות.

zה ani

New member
יש לו עוד הרבה בכדי להגיע אליהם

גם במספרים וגם ביכולת.אל תשכח שליברפול לא שיחקה השנה באירופה,ובגביע הליגה ובגביע האנגלי היא הודחה ממש ממש מוקדם.כלומר,שסוארז נח באמצע השבוע הם מתרוצצים בליגת האלופות או בגביע הספרדי שם משחקים 2 משחקים כל סיבוב.

המספרים של מסי בשנים האחרונות בכל המפעלים :
38 שערים ב 51 הופעות ב 2009
47 - 53 - 2010 השנה שרונאלדו הגיע לריאל
53 - 55 - 2011
73 - 60 - 2012
60 - 50 - 2013
40 - 43 - 2014

סה''כ 311 שערים ב 6 השנים האחרונות ב 312 הופעות או 273 שערים ב 5 עונות ב 261 משחקים, ועוד תוסיף לזה בין 20 ל 30 בישולים בכל עונה.

רונאלדו מאז שעבר לריאל

33 - 35
53 - 54
60 - 55
55 - 55
47 - 43

סה''כ 248 שערים ב 5 עונות 242 משחקים

סוארז

30 שערים ב 40 משחקים אשתקד
30 שערים ב 35 משחקים השנה

הוא אומנם לא בועט פנדלים אבל עדיין,הוא לא יגיע לעולם למספר הכיבושים של מסי ורונאלדו ( גם אם היה בועט פנדלים ) ובטח לא למספר הבישולים של מסי כל שנה.זה לא אותו שחקן "חלש" הם פשוט ברמה משל עצמם,לטעמי גם מבחינה היסטורית,בטח מסי.זו רק דעתי.

somone1411

New member
איזה מוריניו זה

שולט מנטלית בשחקנים שלו בצורה שפשוט שלא תיאמן.
אתה רואה קבוצה של מוריניו על המגרש, מחוייבת, מרוכזת, אפס טעויות. כמו רובוטים.

ההבדל מהבונקר ממדריד הוא שהפעם הוא מוביל 0-1 ויש לו את כל הלגיטימציה לעשות את מה שהוא עושה.
משחק הגנה ויציאה למתפרצות.

מאמן פשוט ענק, אחד האנשים הכי חכמים שיצא לי לראות.

להצדיע לו.

zה ani

New member
מוריניו בדרך הבטוחה לסיים שנתיים רצוף ללא

אפילו תואר אחד לרפואה.אשתקד עם קבוצה של 500 מיליון יורו והשנה עם קבוצה של 430 מיליון יורו,אין ספק הוא גאון.

Ron 22

New member
שנה שעברה זכה בסופר קאפ הספרדי.

וסך הכל השנה יש לו קבוצה פחות טובה מהסיטי והוא עדיין בחצי גמר ליגת אלופות וגם האליפות לא לגמרי אבודה. במפגשים הישירים מול הקבוצות הגדולות הוא ענק השנה.

zה ani

New member
לזה אתה קורא תואר?

אם כך אני מבין שיגיע כדור הזהב בסוף 2014 לא תהיה לך בעיה שאוהדי מסי ינופפו בתואר הזה שברצלונה לקחה השנה....האליפות השנה אבודה לו כי גם בהפרש שערים הוא נופל משמעותית,מפגשים ישירים?יופי זה עדיין לא מביא לו תואר כי הוא נפל הרבה מול הקטנות שמשחקות כדורגל מהאמאה ה 19...הסיכוי היחידי שלו זה ליגת האלופות,לא יקרה .

Ron 22

New member
נו בסדר, אני לא מבין מה הנקודה שלך.

אתה אומר שהוא מאמן לא טוב/לא גאון בגלל שנתיים שלא זכה בתואר (למרות שכן זכה באחד)? להגיע עם צ'לסי לחצי גמר/גמר האלופות זה חתיכת הישג.
קשה לצ'לסי השנה לפרוץ בונקרים כי פשוט אין לו את ההתקפה המתאימה. החוסר אמון במאטה זו טעות ענקית לדעתי, אבל אי אפשר להתווכח עם היכולות שלו כמאמן, במיוחד אם הטענה היא "אין תארים".

zה ani

New member
אני רק אומר שעם כל "הגאונות" שלו

ועם שתי קבוצות עם תקציב של מילארד יורו,הוא עומד לסגור שנתיים ללא תואר.זהו.

לא ,להגיע עם צ'לסי לחצי גמר זה לא "חתיכת" הישג,להגיע עם אתלטיקו לחצי גמר (ללא שום הפסד) זה חתיכת הישג.

Ron 22

New member
שוב אתה נצמד יותר מדי רק לעובדות היבשות

או שסתם ציינת את זה כעובדה מעניינת (גם אם לא נכונה ב100%).

zה ani

New member
אז למה אתה רוצה להידבק?

אם הוא ייקח השנה ליגת האלופות אני אוריד את הכובע.אם הוא לא ייקח אז הוא מסיים עונה שניה רצופה ללא תואר,הא סליחה שכחתי את הסופר קאפ הספרדי...

אז יסיים עונה שנייה בלי תואר

המאמנים הגדולים ביותר בהיסטוריה עברו שנים בלי תארים. בהווה הדברים האלה תמיד נראים בעייתיים ומטרידים. גם אלכס פרגוסון, הווינר הגדול, שלוש פעמים באנגליה שמט אליפות שכבר היתה בדרך אליו. בסופה של קריירה, כשאתה בוחן את הסך הכל, הדברים האלה מתגמדים מול הניצחונות והתארים.

zה ani

New member
לדעתי

מוריניו מאמן מצויין,מעולה,איך שלא תקרא או תקראו לו,אבל הוא בשום פנים ואופן לא גאון.אני לא רואה שום גאונות בלשחק בונקרים מגעילים ולהחנות אוטובוסים בתוך רחבת השש עשרה שלך שיש לך קבוצה ב 430 מיליון יורו.די מתאו הביא לצ'לסי ליגת האלופות באותה שיטה,אף אחד לא עשה אותו גאון,וישר אחר כך בתחילת עונת המשחקים הוא פוטר.

למוריניו יש קבלות,וזה מוכח,אין לי שום יכולת או רצון לטעון אחרת.יחד עם זאת השנה הנוכחית זו העונה הראשונה בקריירה שלו שהוא מתמודד בליגה ואין לו את התקציב הכי גבוה ( השנה לסיטי יש תקציב טיפה גבוה משל צ'לסי) . בעונות שלו בפורטוגל (פורטו) אנגליה (צ'לסי בקדנציה הראשונה) איטליה ( אינטר) ספרד ( ריאל) היה לו תמיד את התקציב הכי גבוה בליגה.

מוריניו לא הכוס תה שלי.אני לא אוהב אותו,את ההתנהגות שלו,את האופי שלו,את היחס שלו למאמנים וקבוצות יריבות,את הגישה שלו - מתלונן נגד קבוצות תחתית השנה באנגליה שמשחקות בונקר וכדורגל מהמאה ה 19 בזמן שהוא עושה זאת כל הקריירה עם קבוצות של מאות מיליוני יורו עד חצי מילארד יורו.

הוא מאמן מצויין,הוא לא גאון,לא קרוב להיות כזה.איפה פרגי ואיפה מוריניו.

למעלה