יום קשה לי היום..

בלה בלה5

New member
יום קשה לי היום..../images/Emo7.gif

היי, אני מקווה שאולי יהיו אנשים יקראו את ההודעה שלי ויזדהו איתי..כי נראה לי שפה זה המקום לשפוך את ליבי ושבאמת יבינו אותי. אז ככה...כבר שנים אני מכינה את עצמי נפשית לזה שלא יגייסו אותי...אני סובלת מבעייה בריאותית לא קלה שאמנם לא מגבילה אותי כמעט כלל בחיי היום יום ולא ניכרת עליי (אולי כי אני לא נותנת לה), אך היא שם, קיימת, כנראה לתמיד. והנה, הגיע הצו הראשון והלכתי, עשיתי את המבחנים, ואת הבדיקות, ואז הצהרתי על הבעיה שלי ומיד נשלחתי לועדות רפואיות שבסופן קיבלתי את הפטור ה"מיוחל" כמו שחבריי תמיד אמרו לי בקנאה. מייד החלטתי להתנדב לצבא, ושוב הוזמנתי לאין ספור ועדות רפואיות.. לא עזר כלום וגם את התפקיד ההתנדבותי שלי כנראה לא יאשרו לי, ושנה ראשונה אני רוצה להיות רק רחוק מהבית מה שכנראה לא יתאפשר לי מבחינת הצבא! ואז נכנסתי לשלומית כי ידעתי שאם לא אעשה אם עצמי משו אני אתחרפן..ואכן התקבלתי למקום שירות שרציתי, ובעוד לא הרבה זמן אני אורזת את חפציי ועוזבת את הבית...ממש כמו חיילת אמיתי אבל עדיין, אזרחית. תמיד הייתי מרוצה שיהיה לי מה לעשות כשכולם בצבא, וגאה בעצמי על זה שלמרות הבעיה הגופנית שלי אני עושה משהו מועיל. איך שהסתיימו הבגרויות התחילה השאלה "מתי את מתגייסת"? כשלא רציתי לפרט אמרתי שאני אהיה מורה חיילת, לפעמים פרטתי הכל ולפעמים סתם אמרתי ש"בחרתי" בשירות לאומי חילוני מלווה בהסברים על מה זה בכלל? (שיפתחו עיתון!!:)). היום גייסנו את החברה הראשונה. למראה ההתרגשות הרבה בבקו"ם, של כולם מסביב ושלנו בפרט, ואז כשראיתי אותה הולכת לאוטובוס וכולנו עם דמעות בעיניים בתרגשתי, אך גם קינאתי בה, שהיא הולכת באמת בדרך ה"רגילה", ותחזור עוד יומיים הבייתה עם מדים. חיילת אמיתית..כמו שאני רציתי להיות למרות ש"קיבלתי" את העובדה שלא יגייסו אותי. ואז, כמעט נשברתי כשאבא של אותה ילדה שאל מתי אנחנו מתגייסות ויש עוד מישו ב18 לאוגוסט ואז אני...ופשוט לא אמרו אותי...עם דמעות בגרון שאלתי מה איתי, ובמין הינף יד מזלזל היא אמרה בשקט "היא עוזבת" בעוד חודש. אולי אני ילדותית וקטנונית אבל זה כאב לי. כאב לי שלמרות שגם אני "משרתת" זה לא כרגיל, כאב לי שיש כל כך הרבה חיילים שלא רוצים להתגייס בכלל ואני שכל כך רוצה לא יכולה, וכאב לי שמתייחסים לא ברצינות למה שאני הולכת לעשות, וכאב לי שהציגו את מי שהולך לשירות לאומי כפגום!! זה רק גרם לי להרגיש יותר "פגומה". וגם אני רוצה שילוו אותי לאוטובוס ולא יפרדו ממני בחצר הבית כשאני מוודאת כל יום שגם לי עושים מסיבת פרידה, וכאב לי ועוד יכאב הרבה כשכולם יכירו חברים חדשים בצבא, וכואב לי שמזלזלים במה שאניעושה לא מתוך כוונה רעה אלא מתוך אי הבנה! מישהומרגיש כמוני?

M o n a L i s a

New member
חמודה ../images/Emo24.gif

אני מבינה את הכאב שלך, באמת מבינה. אני גם מבינה את הקינאה שלך באותה בחורה, ואני יודעת מה זו התחושה בלב כשמלווים חברה לבקו"ם ויודעים שלי זה לא יקרה. אני מבינה שאת מרגישה "פגומה", אבל את יודעת שזה לא נכון. את יודעת שאת עושה משהו מדהים, משהו שהרבה אנשים לא עושים, אלא הולכים לעבוד במקום או להתבטל כל היום ולא תורמים למדינה שלנו. אני חושבת שחברים שלך אולי פשוט לא מבינים מה זה שירות לאומי, ולא מודעים לתרומה שתעשי ולאיך הכל יתבצע. אולי כדאי שתספרי להם קצת, אולי תדברי איתם בהזדמנות ותגרמי להם להבין לקראת מה את הולכת. אולי לא מכירים מאות חברים בשירות לאומי, כי אין לנו בסיס מלא בחבר'ה, אבל אני חושבת שוזכים לחוויות מדהימות, ומכירים צוות נהדר, אולי עוד בני שירות שמשרתים במקום, הכל הרבה יותר אינטימי. וכמובן אם תעברי קורס כלשהו, או בכלל בהשתלמויות ובימי הכייף תזכי לפגוש בני ובנות שירות. תאמיני לי, זה כ"כ כייף לנסוע ברכבת ולראות אצל מישהי/ו תיק של העמותה שזה את משרתת ולפטפט קצת. כמה כבר מיוחד לראות חיילים? אם הייתי מקבלת שקל על כל פרצוף עקום שקיבלתי מחבריי לכיתה, אבל תאמיני לי כשהם ישמעו על החוויות שלך הם כ"כ יקנאו. את לא צריכה לחשוב על מה את לא יכולה לעשות, אלא על מה שמצפה לך... וזה כ"כ הרבה... לפעמים, שואלים אותי באיזו מסגרת אני פה, אני אומרת שירות לאומי, ואני רואה את האדם שמולי מחייך ואומר כל הכבוד! זה לא קורה לעיתים קרובות, אבל זה בהחלט ממלא! אל תהיי עצובה מתוקה, ותזכרי שאת תמיד מוזמנת לפנות אליי.

IroniCliche

New member
יקירתי. ../images/Emo13.gif

יכולים לעשות לך פרצופים, יכולים להעליב ולנפנף בידיים ולבטל את הבחירה שלך. אבל השורה התחתונה היא כזו- שירות לאומי הוא שווה ערך לצבא. בלא מעט מקרים הוא אפילו יותר תורם מללכת ולהתגייס. התחומים שלו כל כך מגוונים, מגיעים למגזרים שונים ועוזרים ותורמים. ובסופו של דבר זה הרעיון- התרומה למדינה. אל תתני לאף אחד לומר לך אחרת. הצביטה בלב קיימת וכואבת. אבל את צריכה להאמין במה שאת עושה. את לא גוייסת- את בחרת להתגייס. זה עושה אותך מיוחדת יותר מחיילים וחיילות שמגוייסים בעל כורחם(ולא, זו לא ביקורת. אי אפשר להאשים.) ואת הולכת לתרום למדינה ולעצמך- מה יותר חשוב מזה?.

יוקאס

New member
אני מבינה אותך לחלוטין!

גם אני הכנתי את עצמי מראש לעובדה שלא יגייסו אותי (או שהסיכויים שכן יגייסו אותי הם קלושים) אבל זה לא עזר כי ביום של הוועדה הרפואית האחרונה (המאה במספרה כנראה...) הודיעו שיש לי פטור ואחרי לא פחות מחמש דקות יצאתי מהחדר המומה לחלוטין... אני חושבת שאני מבינה את ההרגשה שלך, כי אחר כך כשחזרתי הביתה אמרתי לאמא ואז שאלתי אותה "מה אני עושה עכשיו?" - אני עדיין מתלבטת אם להתנדב לצבא, ללכת לשירות לאומי או לחפש עבודה (כל זאת אם אני לא אספיק להרשם לאוניברסיטה בזמן - תלוי מתי אני אקבל את התעודת בגרות שלי)... המשפחה שלי, שיהיו בריאים, דווקא שמחו מהעניין הזה, שלפחות ממני זה נפטר (ההורים שלי היו בקבע כל אחד שבע-שמונה שנים, וסבא ודודים שלי ממש ישנו בבסיסים) ככה שהם ידעו מה נחסך ממני. ובכל זאת, הרגשתי מאין החמצה כזאת, כי הצבא בארץ זאת חוויה - חוויה שאני ועוד רבים מאיתנו לא נהיה חלק ממנה. וזה לא בגלל שהשתמטנו, או בגלל שאנחנו לא רוצים או שאנחנו עצלנים - אלא בגלל שנולדנו לא כמו כולם ולמרות שאנו (רובנו) מרגישים שאנו יכולים להמשיך לחיות כרגיל למרות המגבלה המסוימת שלנו (ובלה בלה, פה אני ואת באותו המצב - ישנה בעיה מסוימת שלא תמיד מפריעה לנו בחיי היום יום, מגבלה רצינית אבל לא לגמרי, ולמרות שאנחנו מרגישות את הרצון והיכולת להתגייס, הצבא לא מוכן לקחת עלינו אחריות אם קורה משהו, ובינינו אני מבינה אותו!) למרות שאנו מרגישות את הרצון לא תמיד אפשר. אני הגעתי להשלמה מסוימת עם מצבי, אני עדיין לא יודעת מה לעשות. אני רוצה להתנדב לצה"ל ומצד שני מפחדת - מפחדת מהטירונות, ממכיו"ת בנות שנה גדולות ממני שיצרחו עלי כי זה כיף להן, מפחדת מהנוקשות הזאת, מפחדת לקום ב5 בבוקר כל יום (מבחינה פיזית זה לא נורא, לא יודעת אם אני אוכל להתמודד עם זה במשך שנה בלי להתמוטט נפשית) - מפחדת. אבל יודעת מה, אני אומרת שתעשי את מה שבלב שלך! אני גם לא אהיה מסוגלת לשבת בבית שנה שלמה בלי לעשות כלום - אני אשתגע, אני משתגעת בחופש הגדול מראש שיעמום, מה אני אעשה שנה שלמה?. אבל אם עושים משהו שאוהבים (או לומדים לאהוב) אז החיים טובים, ותראי שעוד תתגעגעי לתקופה הזאת (אם היא תהיה לך טובה). :)

אנדריאל

New member
הי

אני עוד לא יודעת אם אצליח להוציא פטור, אבל גם כל החברות שלי התגייסו כבר וכולם ממליצות לי לא להתגייס... כן, זה חוויה- להיפרד מכולם בבקו"ם, לחזור עם נשק הביתה, להיות בטירונות וללבוש מדים....אבל זה רק לכמה שבועות, ואחר כך רוב הבנות פשוט לא עושות כלום כל היום....שנתיים של ביזבוז זמן-ככה הן קוראות לשירות שלהן.... אז תחשבי על זה, שלמרות ההפסד שלא תהיי חיילת, את תתרמי למדינה הרבה יותר מאיזה 10 בנות שכל מה שהן עושות זה לנסוע בבוקר למקום שירות ולחזור בערב הביתה... וחוץ מזה, זה לא שאת "משתמטת" כמו שהרבה אנשים אומרים, אלא את רצית ולא קיבלו אותך...אז אל תהיי בדיכאון!!!
ובקשר לחברים חדשים-תסעי כל יום ראשון וחמישי ברכבת-וגם תכירי המון חברים חדשים....

למעלה