יום קולינרי משהו
בעוד אחדים מחברי הפורום מםפליגים למחוזות רחוקים יותר או פחות (וקסומים הרבה יותר), חלק אחר מהפורום (בלי להזכיר שמות) מוצא עצמו נסרך ברחובותיה היגעים של העיר תל אביב ומחפש עדנה מקומית. ובמלים אחרות - גררו אותי היום לשתי מסעדות, והנה כמה רשמים בקצרה: ארטישוק (מונטיפיורי פינת יבנה) - כבר יצא לי להזכיר שעבדתי פעם באזור הזה והיום חזרתי לזירת הפשע והפגישה הידידותית עם הגנרל במיל' (=המנהל דאז) גלשה לה תוך דקות ספורות מכתלי המשרד (הנאה בפני עצמו) ללוקיישן חביב אף יותר - ארטישוק. עוד ניתן להריח שם את הצבע הטרי (אבל לא באופן מפריע) והכל מדוקדק למדי. לא הספקתי לבקר בגלריה. שולחנות חומים חשופים (ללא מפות), אקוסטיקה נוחה לשיחות. הלכנו על עסקית - 70 ש"ח לראשונה ועקרית. קיבלנו מייד אוט' גם לחם בית טרי וטעים וכן פתיח של קרם גזר בספלון אספרסו (שהדעות עליו היו חלוקות). ראשונות - הגיעו חיש קל (ואני חששתי מהשמועה שהשירות שם אטי). אני לקחתי סלט קלמרי ופלפלים קלויים בשום וצ'ילי, שלצידו נח גם מעין מקל אפוי עם קצח (אני מתה על קצח). משובח. מחייב קיסמי שיניים צמודים.
. מהצד השני לקחו סלט ירוק. מנה גדולה והדיווח היה שהרוטב מצוין. לעיקרית הזמנתי פילה סלמון ומנגד הזמינו סוג של קבב. דגש על "הזמנו" כי "לקבל" - לא קיבלנו פרק זמן ארוך. ורק אחרי ששאלנו, הגיעו כדי להתנצל שאכן המנות שלנו התעכבו (תלמיד מאחר, מורה מתעכב, כן? - המנות אחרו בטירוף). כשהן כבר הגיעו - הן היו טעימות מאד. עוד הוזמנו - סורבה אחד, שתיה קלה, מים מוגזים (גדול), קפה ותה. הנזק לשניים: 203 ש"ח (לא ראיתי את הפירוט). לא נורא יחסית לאיכות. לקח אחד לפעם הבאה - להדגיש בפניהם מראש אם נחפזים. היו לי כמה שעות לעכל, ואז נקראתי לשמש במארחת (חיננית?) של אורח מארה"ב ויחד עם כח עזר, הגענו לקימל. לא הייתי שם שנים. משום מה בשעתו לא "תפסה" אותי המסעדה הזו אם כי אני יודעת שיש מי שחוזרים אליה שוב ושוב. היו מלא מנות (5 סועדים) ולא היתה אף נפילה. אציין רק שאני לקחתי סלט ירוק ודג בתנור (המנות הכי קלות שהיו בתפריט - שאינו תפריט קליל במיוחד). בסוף קיבלנו מנה אחרונה אחת על חשבון הבית, סתם. בלי שהיתה כל תקלה או פשלה. השירות היה מצוין. אין לי מושג מה היה החשבון
. מבחינתי זו היתה "חויה מתקנת" לגבי קימל וכעת אוכל לחזור אליה יותר בנוחות.
בעוד אחדים מחברי הפורום מםפליגים למחוזות רחוקים יותר או פחות (וקסומים הרבה יותר), חלק אחר מהפורום (בלי להזכיר שמות) מוצא עצמו נסרך ברחובותיה היגעים של העיר תל אביב ומחפש עדנה מקומית. ובמלים אחרות - גררו אותי היום לשתי מסעדות, והנה כמה רשמים בקצרה: ארטישוק (מונטיפיורי פינת יבנה) - כבר יצא לי להזכיר שעבדתי פעם באזור הזה והיום חזרתי לזירת הפשע והפגישה הידידותית עם הגנרל במיל' (=המנהל דאז) גלשה לה תוך דקות ספורות מכתלי המשרד (הנאה בפני עצמו) ללוקיישן חביב אף יותר - ארטישוק. עוד ניתן להריח שם את הצבע הטרי (אבל לא באופן מפריע) והכל מדוקדק למדי. לא הספקתי לבקר בגלריה. שולחנות חומים חשופים (ללא מפות), אקוסטיקה נוחה לשיחות. הלכנו על עסקית - 70 ש"ח לראשונה ועקרית. קיבלנו מייד אוט' גם לחם בית טרי וטעים וכן פתיח של קרם גזר בספלון אספרסו (שהדעות עליו היו חלוקות). ראשונות - הגיעו חיש קל (ואני חששתי מהשמועה שהשירות שם אטי). אני לקחתי סלט קלמרי ופלפלים קלויים בשום וצ'ילי, שלצידו נח גם מעין מקל אפוי עם קצח (אני מתה על קצח). משובח. מחייב קיסמי שיניים צמודים.