יום קולינרי משהו

anat11

New member
יום קולינרי משהו

בעוד אחדים מחברי הפורום מםפליגים למחוזות רחוקים יותר או פחות (וקסומים הרבה יותר), חלק אחר מהפורום (בלי להזכיר שמות) מוצא עצמו נסרך ברחובותיה היגעים של העיר תל אביב ומחפש עדנה מקומית. ובמלים אחרות - גררו אותי היום לשתי מסעדות, והנה כמה רשמים בקצרה: ארטישוק (מונטיפיורי פינת יבנה) - כבר יצא לי להזכיר שעבדתי פעם באזור הזה והיום חזרתי לזירת הפשע והפגישה הידידותית עם הגנרל במיל' (=המנהל דאז) גלשה לה תוך דקות ספורות מכתלי המשרד (הנאה בפני עצמו) ללוקיישן חביב אף יותר - ארטישוק. עוד ניתן להריח שם את הצבע הטרי (אבל לא באופן מפריע) והכל מדוקדק למדי. לא הספקתי לבקר בגלריה. שולחנות חומים חשופים (ללא מפות), אקוסטיקה נוחה לשיחות. הלכנו על עסקית - 70 ש"ח לראשונה ועקרית. קיבלנו מייד אוט' גם לחם בית טרי וטעים וכן פתיח של קרם גזר בספלון אספרסו (שהדעות עליו היו חלוקות). ראשונות - הגיעו חיש קל (ואני חששתי מהשמועה שהשירות שם אטי). אני לקחתי סלט קלמרי ופלפלים קלויים בשום וצ'ילי, שלצידו נח גם מעין מקל אפוי עם קצח (אני מתה על קצח). משובח. מחייב קיסמי שיניים צמודים.
. מהצד השני לקחו סלט ירוק. מנה גדולה והדיווח היה שהרוטב מצוין. לעיקרית הזמנתי פילה סלמון ומנגד הזמינו סוג של קבב. דגש על "הזמנו" כי "לקבל" - לא קיבלנו פרק זמן ארוך. ורק אחרי ששאלנו, הגיעו כדי להתנצל שאכן המנות שלנו התעכבו (תלמיד מאחר, מורה מתעכב, כן? - המנות אחרו בטירוף). כשהן כבר הגיעו - הן היו טעימות מאד. עוד הוזמנו - סורבה אחד, שתיה קלה, מים מוגזים (גדול), קפה ותה. הנזק לשניים: 203 ש"ח (לא ראיתי את הפירוט). לא נורא יחסית לאיכות. לקח אחד לפעם הבאה - להדגיש בפניהם מראש אם נחפזים. היו לי כמה שעות לעכל, ואז נקראתי לשמש במארחת (חיננית?) של אורח מארה"ב ויחד עם כח עזר, הגענו לקימל. לא הייתי שם שנים. משום מה בשעתו לא "תפסה" אותי המסעדה הזו אם כי אני יודעת שיש מי שחוזרים אליה שוב ושוב. היו מלא מנות (5 סועדים) ולא היתה אף נפילה. אציין רק שאני לקחתי סלט ירוק ודג בתנור (המנות הכי קלות שהיו בתפריט - שאינו תפריט קליל במיוחד). בסוף קיבלנו מנה אחרונה אחת על חשבון הבית, סתם. בלי שהיתה כל תקלה או פשלה. השירות היה מצוין. אין לי מושג מה היה החשבון
. מבחינתי זו היתה "חויה מתקנת" לגבי קימל וכעת אוכל לחזור אליה יותר בנוחות.

העסקית בארטשוק נשמעת מושלמת

גם האוכל המעניין וגם המחיר כזה זול, רק לא הבנתי אם קרם הגזר הגיע על תקן חמאה ללחם.. * בעניין המפגשונצ'יק ב 1 ליולי, תרצו אולי להיפגש שם

anat11

New member
הבהרות

"הוראות התפעול" שקיבלנו עם קרם הגזר היה שבדר"כ שותים אותו או טובלים בו את הלחם הטרי (נהוג יותר לשתות - וכך אנו נהגנו). כמו כן הגיע בהחלט ממרח לצד הלחם. זה נראה כמו חמאה מתובלת, אבל אני מודה שלא בדקתי מה זה ולכן הססתי לכתוב שהיתה חמאה מתובלת (ואז לקבל נזיפה מיודעי דבר, ש"מין הידועות שבארטישוק מקבלים ממרח כרובית בכלל", או משהו כזה...
).

liti

New member
לא יודעת אם זה מושלם

חבל שהקינוח לא כלול בעיסקית. ורק מכורים כמוני יבינו את ההבדל...

פינליש

New member
חיים שלך דבש אחות שלי ../images/Emo8.gif

אני לא מוכנה לתת לקימל הזדמנות לחוויה מתוקנת. מחוקים. יפה כתבת

רומי 007

New member
חסכת לי את ההתלבטות אבל תנמקי

קיבלתי המלצות חמות על המקום אבל באינטואיציה עוד לא השקעתי שם זמן וכסף ועכשיו אחרי מה שכתבת גם לא בא לי אבל אנא שתפי אותי למה לא ללכת לשם?

פינליש

New member
עזבי.

מיליארד סינים לא טועים. שמעתי מלא תשבוחות. נסי ותהני. הנפילה שלי הייתה שלא נהנתי מהאוכל. היה לי לא טעים עד גועל. אבל שווה לנסות.

anat11

New member
אמביוולטניות אינדיד

אבל ללכת פעם אחת זה בטח כדאי [אם כי לא בממון שנחסך במיוחד או ארוע המאה, אלא באופן יותר קז'ואלי]. תנמיכי ציפיות ותדווחי אח"כ...

פינליש

New member
מה שבטוח שהיא נורא יפה.

והיה לי שם יופי של ערב. הייתי שם בדאבל דייט מאוד נחמד. זה הדבר היחיד הטוב. אה והיה יופי של יין. אני הייתי מנסה.

רומי 007

New member
משום מה

דווקא העובדה שכולם אהבו ואת לא זה מה שתופש לי את העין ולכן שאלתי. גם לי זה קורה שכולם משתגעים ולי בא להקיא. למזלי אני לרוב הולכת לאכול עם בעלי ואנחנו תמיד שותפים לביקורת כך שאני יודעת שלא נפלתי על הראש. זה קרה לנו למשל במסעדת "רוטשילדס" בנוה צדק שנראית כמו ממגזין מחו"ל והכל בה מאוד מעוצב ומיוחד והמנות גדולות ויפות אבל הטעם... הטעם... אוי לאותה בושה. אם היית מקבלת אוכל כזה באולם ארועים מתיימר באיזו ברית נידחת של חבר לעבודה גם אז לא הייתי אוכלת.פשוט גועל נפש! וזה חמור כי זה מוגש כאילו מדובר במקום שהוא שיא הטעם הטוב.

שח_מט

New member
ברית...חתונה....

תנסו את הזוועה שנקראת גן אירועים לימון. מקום מעולה, אוכל זוועה... קימל לדעתי טובה מאוד. S

רומי 007

New member
נכון מאוד

היינו שם בברית. כולם נהנו ואנחנו סבלנו ממש. האוכל היה פשוט קשקוש מתיימר

liti

New member
אנחנו היינו בחתונה בגן השיקמים

הקייטרינג הוא של המקום והאוכל היה מתחת לכל ביקורת. כשאני חושבת על זה , הדבר היחיד שהצלחתי לאכול באותה חתונה זה נבטים שהיו באחד מהסלטים. אז נכון שהאוכל הוא לא המרכז, אבל כשהוא כל כך גרוע אין מה לעשות... לא ניתן לשכוח את זה. מזל שיש ברקע חתונה נוספת שלפי היכרותי עם הנפשות הפועלות אין סיכוי שתהיה נפילה בתחום האוכל
.

עמית@

New member
יום טוב היה לך

אכן לסעוד באותו יום בשתי מסעדות בתל אביב המעטירה בלי נפילות משמעותיות משמעו יום מוצלח ליוזמה הקולינארית המקומית
מזמן אל הייתי שם בעצם כבר חודש ומשהו לא סעדתי במסעדה וכל נימי נפשי העייפה זועקים "שירות.. סטייקים.. קינוח עם מזלג נפרד.. נר על השולחן.. הקץ לשלטון הפיתות מהפריזר למיקרו..."

למעלה