יום עיון - CO OP

4שילה

New member
יום עיון - CO OP

חזרתי מיום העיון בירושלים והיה מ ע ו ל ה ! באמת שהיה מאד מעניין ומאד פרקטי והמרצה היתה מדהימה.

א רויטל

New member
אם מדברים על יום עיון

אז רציתי לציין את פרוייקט "מעגלים" שנערך באונ' ת"א ושהיום היה מפגש הסיום שלו. היה מרגש ואני מקווה שיתפוס תאוצה לשנה הבאה.

ואם כבר מדברים

על ימי עיון שהייתם ונהניתם או פרוייקטים למיניהם... חוץ מלהגיד היה סבבה, נהדר ויופי, אפשר להרחיב? רק אותי הודעות כאלה משאירות עם תחושת סתמיות?

מסכימה איתך מאוד יעל../images/Emo45.gif לי זה נותן תחושה של להגיד משהו ובעצם לא להגיד כלום..... איילת

4שילה

New member
CO OP - יום עיון

האמת שכתבתי את זה כי הייתי נרגשת ושמחה מכך שהייתי ביום עיון פורה וכי הרגשתי שהאווירה הכללית במקום היתה ככה. חשבתי שהתגובות שיבואו יחדדו זאת, אך שוב נוכחתי לראות, לצערי, שצריך לחשוב אלף פעמים לפני שכותבים כאן משהו. לפעמים התגובות הן כל-כך חסרות רגישות... בסך הכל התחשק לי לספר כמה מעניין וחשוב היה. המקצוע שלנו כל-כך הרבה פעמים לא מוערך מספיק ועושה לי טוב להיות נוכחת בימים כמו אלו, עם כזו השקעה ורצינות. אך שוב, למה התגובות חייבות להיות שליליות...

אני מצטערת

באמת שלא התכוונתי לחרב שמחות. היה ניכר בהודעה שלך ששמחת ושהיה לך כיף לכן גם השארתי אותה ככה. "התחברתי" עם התחושה שלי של רצון לשמוע איזו הרחבה חוץ מ"איזה כיף היה" רק אחרי ההודעה השנייה שהיתה דומה. לא אמרתי שההודעה שלך סתמית - אלא שאני נשארת עם תחושת סתמיות כי באמת אין לי מושג (מעבר לזה שהיה לך כיף) על מה את מדברת, כי לא הייתי שם. אני באמת באמת מזמינה אותך, אם בא לך, להגיד עוד כמה משפטים לגבי מה היה שם, ממה נהנית, מה את לוקחת הביתה, מה עשה עליך רושם, לאילו תכנים התחברת, האם יש איזה מאמר שהיית ממליצה לקרוא...וכו'

גם התגובה שלי היתה להודעה השניה נשמע שאנשים מאוד נהנים בדברים שונים אבל ההודעה היתה מאוד תמציתית, וההרגשה שלי היתה שחסר הסבר קצר- מה הוא פרוייקט מעגלים לדוגמא? חבל להסתכל על התכ\גובות כמשהו שלילי כי לא זו הכוונה, אלא אנחנו כאן מדיסיפלינות שונות. למשל, אני אישית עובדת בפסיכיאטריה, לא ממש יודעת מה אומרת המילה CO-OP, אולי הסבר קצר היה מבהיר לי את התמונה? הכוונה שלי היתה שלפעמים מידע נוסף (הסבר קצרצר) נותן קצת יותר בהירות ויכולת להתייחסות טובה יותר ולמידה שלי. אז מצטערת אם נפגעת, זאת ממש לא היתה הכוונה. הכוונה היתה ממש אחרת. איילת

מה קרה לכם,

חשוב יותר לדון על תרומתו של יום העיון, מאשר להעלב ולהתנצל. אני יצאתי בתחושה ש"ההר הוליד עכבר", מעבר לכך שהנושא הועבר בצורה מעוררת הערכה מבחינת הצורה ובהירות הדברים, אבל אולי הצורה מסיחה את דעתנו מן המהות. מה דעתכן?

זהו שהיא

דלה ובנאלית. מדובר בשיטת טיפול שיש לה הוכחות להצלחה, אולם התנאים שבהם קיימת הסתברות להצלחה מאוד מגבילים: גיל 7-12, יכולת קוגניטיבית תקינה, ודיאגנוזה של DCD. הבסיס התיאורטי דל מאוד, לפחות כפי שהוצג לנו. אולי מוקדם מדי להתלהב.

אהההה...

אבל זה 'טריק' ידוע! אין ספק שכשבוחרים נכון את הפציינטים, אחוזי ההצלחה של הטיפול עולים. זו גם אחת הגדוּלוֹת של ה-COPM. אם עובדים איתו נכון ונותנים למטופל להגדיר על מה הוא רוצה לעבוד, ואחר כך שומרים באדיקות על מה שהוא בעצמו הגדיר, מגדילים אוטומטית את שיעור שביעות הרצון מהטיפול... אפילו שבעיניך המקצועיות יכולת לעשות יותר טוב או אחרת. אצל הקנדים זה כנראה מגיע לדרגת אמנות הטריק הזה

4שילה

New member
אפשר לקחת את זה לעוד מקומות

זה נכון שהיא דיברה על DCD, אבל היא בהחלט הזכירה עוד תסמונות כגון CP,ADHD ואספרגר, ושרואים תוצאות גם עם אוכלוסיות אלו, רק שמחקרית הם בדקו את ה DCD ולכן היא מדברת רק על אוכלוסיה זו. מעבר לכך, בתור אחת שעובדת גם עם אוכלוסיה של פיגור, אני בהחלט חושבת שאפשר לקחת מדבריה ולהשליך להרבה כיוונים אחרים. לא צריך ללמוד וליישם אחד לאחד, ניתן לקחת מהדברים מה שמתאים ולהשליך גם לאוכלוסיות אחרות. במהלך דבריה היו נקודות רבות בהן ראיתי כיצד ניתן לעשות את החיבור גם לאוכלוסיה של ילדים שאינם תקינים מבחינה קוגניטיבית.

sarale20

New member
לא היתי ביום עיון

אבל למדתי קצת על הקואופ וחיברתי את זה לטיפול בילדה עם CP שמתהלכת בהליכון אך נתקלת בקירות ובמכשולים, ואינה מגיעה למקום שאליו התכוונה להגיע...(עיד כאן ניתוח ביצוע עיסוקי ברמת העיסוק ) אפשר לנתח את זה ברמת מיומנויות ביצוע ולדבר על קואורדינציה, קשב, ארגון מרחבי וכו', אפשר לרדת לגורמי לקוח ולדבר על א-סימטריה בפעילות השרירים ועל תפיסה חזותית. אבל אם לוקחים מהקו - אופ חלק מהעקרונות אז עובדים פשוט באימון חוזר ונשנה על הליכה בלי להתקל במכשולים{ שזו מטלה עיסוקית ( ADL - ניידות תפקודית)} , נותנים פידבק תוך כדי, ואני יכולה להגיד שגם רואים תוצאות. אם היינו משתמשים בעקרונות של גישה אחרת היינו עושים כל מיני פעילויות במרחב ובתיאוריה , לפני שעובדים על העיסוק עצמו. נראה לי שיש הרבה מה ללמוד מה קו-אופ , אבל רק להשאיר את זה במגירה במוח ולשלוף מתי שיש לקוח שזה מתאים לו. סליחה על האורך סתם רציתי לשתף אותכם איך ה CO-OP מתחבר לי בשטח

אז ככה מגיבים אל השונה והלא מוכר ?

ראיתי את השתשלות ה"עץ" הזה ... בו אף אחד לא אמרה כלום ! שום תובנה אמיתית שמתיחסת ... "ביקורתית" מתוך ידע או השוואה לידע קיים. שלא נדבר על "מאמץ" להביא חלק מהדברים לכאן כדי להעשיר אותנו. אין לנו כילים להתמודד עם הידע החדש הזה , אז נקטול אותו שיעלם, כאילו לא היה. וזה הרבה יותר קל ! אז ככה אני מרגישה וסליחה אם מישהו יפגע, זאת לא המטרה. טיפול קוגניטיבי, ובמיוחד גישה כמו הקו-אופ שמייצגת , טרנד "מותאם" לדרישות הלקוח ( ואם תחקרו מעט את המקצועות הטיפוליים תראו שכולם מתחילים להשתנות מעט, בעקבות הקונספט הזה) ואפילו מקצוע חדש כמו "אימון- Coaching" שלוקח את כל ה"תפיסה " הזאת ומחלחל בצעדי ענק, מאיים ל"שים את כל מה שעמלנו עליו שנים, בצד !", הם דברים שקיימים בשוק, ובבסיס הידע שלנו. קו-אופ יותר מכל, מדבר על "תפוקה" על "תקשורת" על "קבלת השונות" של המטופל - המקום הכי טוב שבו הוא יכול להיות על מנת להיות מסוגל לפתור את בעיותיו התפקודיות. הבעיות שלו ! לא שלנו ! מציע דרך של "תקשורת" אחרת עם הילד וההורים שלו, מנסה להציע גם כמה כילים, כדי שיהיה evidence practice , מנסה ומשתדל. המרפאה בעיסוק בגישה כזאת, "אמורה " לדעת להקשיב, לדעת לתמוך, והעיקר לדעת לקבל סוף סוף, שלא כולנו דומים ... יש ביננו הבדלים ולא כולנו מתיישרים פי סקאלה. ויודעות משהו ? השיטה עובדת ! משהו שבהחלט דורש מחשבה, על מי אנחנו ואיפה אנחנו נמצאות ביחס ... למטופל , למרפאות בעיסוק בשטח, ולאקדמיה. לצערי לא אוכל לעבד את כל החומר ולהכניס לכאן משהו מסודר, אך מבטיחה לנסות. שבת שלום.

למעלה