יום סיירות

1234191

New member
יום סיירות

אני בכיתה י"ב. יש לי יום סיירות בינואר יש לי שברי מאמץ ברגליים ככה שככל הנראה זה לא אפשרי. הגיוס שלי ביולי. מה עושים? יש מצב לדחות את היום סיירות ולעשות אותו בקיץ?? או שהפעם הבאה היחידה שאי פעם אוכל לעשות יום סיירות זה רק אם אדחה את הגיוס בשנה? (לשנת שירות מיותרת)?

thefword

New member
אתה צריך ללכת ליום סיירות

ושם להציג אישור רפואי וידחו לך...בנוסף תנסה לדבר עם מדור סיירות

yotamde

New member
מלש"ב יקר

בוא נתחיל מכך שתסביר לי למה אתה כל כך בטוח שיש לך שברי מאמץ? עשית צילום מיפוי עצמות והראת את הצילום לאורטופד, או שסתם לפי הכאבים שלך אתה חושש שיש לך שברי מאמץ? הדרך היחידה לגלות שבר מאמץ היא לעבור מיפוי עצמות ולהפנות את תוצאות הבדיקה לאורטופד מומחה רגליים (ולא איזה אורטופד קופת חולים שההתמחות שלו היא בשורש כף היד). ובהתחשב שנבדקת ובאמת יש לך שברי מאמץ- מה הדרגה של השברים? אם הוא בדרגה 1 או 2, הרי שמומלץ לך מאוד להמשיך להתאמן ולסחוב עד ליום סיירות- מקסימום תדחה את הגיבוש (במידה ותעבור). לי לדוגמא, יש שברי מאמץ בדרגה נמוכה כבר שנתיים, ואני מתאמן ואני רץ עם משקלים והכל בסדר, אז לפעמים כואב, נושכים שפתיים וממשיכים. לא ייגרם לך נזק בלתי הפיך משבר מאמץ. עצה שלי, תמשיך להתאמן כך שתגיע ליום סיירות ביינואר עם כושר טוב. בהצלחה

וזו בדיוק הסיבה שהם לא עוברים לך

שברי מאמץ לא אמורים להיות קבועים. העצה שלך היא פשוט לגרום לעצמו לנזק קבוע - טיפשות ורשלנות לשמה.

ethanguy

New member
אם יש לך שברי מאמץ

אז תחכה עד שיבריאו כדי להמשיך להתאמן וכן עדיף לדחות את היום סיירות, משבר מאמץ אפשר להגיע גם לשבר אמיתי ולא צריך ללכת כל כך רחוק בדרגות 2 ו 3 כבר יש כאבים שתחוש גם כשאתה לא הולך או רץ אלה סתם במנוחה ולפעמים זה כאבים ממש חזקים, אני למשל הלכתי ליום סיירות עם שבר מאמץ בדרגה מאוד נמוכה אבל הייתה לי מנוחה לפני זה, פשוט לא מספקת, אז נחתי אחרי היום סיירות אבל מצבי היה יחיסת טוב כשהגעתי ליום סיירות, עצה שלי תדחה תיום סיירות אתה לא רוצה שהשבר עוד יחמיר ואז תצטרך יווותר זמן להחלים ולא תוכל להתאמן בכלל לגיבוש.

1234191

New member
אבל אם אני אתקשר

ואומר להם "היי! מדור סיירות! יש לי שברי מאמץ! תדחו לי את היום סיירות" - הם לא יכולים לומר - "שברי מאמץ??? אז מי צריך אותך????" הכוונה - אולי עדיף ללכת לשם ולהגיד ששלשלתי כמו מטורף במשך ה-48 שעות (בדוגמא המתונה) או שאני דולפין (בדוגמא הקיצונית)?

ethanguy

New member
מה פתאום לא יגידו לך כזה דבר

אבל הם כן יצטרכו אישור והוכחו מרופא שאכן יש לך בעיה ואתה לא משקר, בכל מקרה אולי תתאר איזה כאבים יש לך ובעקבות מה ? כאילו איך התאמנת כמה ואיפה. כדי לך כבר עכשיו לקבוע תור לאורטופד וממנו למיפויי עצמות כי זה לוקח זמן כל הדבר הזה אם אתה רוצה להספיק עד ליום סיירות.

1234191

New member
כבר עשיתי מיפוי

כבר יש תוצאות. רק בשלישי אני נפגש עם האורטופד

אם יש לך שיברי מאמץ...

שב בבית עד ינואר אל תעשה מאמץ גופני בכלל, והשברים אמורים עד אז להתרפא... מה הדרגה, אתה יודע?

1234191

New member
אפשר ללכת ליום סיירות ו...

ולהציג מסמכים רפואיים שקיצור ידחו לי את היום סיירות לקיץ?

y7

New member
בכללי זה בעיה לדחות יום סיירות?

כי שי לי בעיה דומה (קרע)..אז אם אני יצליח לקבל חריג אני יהיה חייב לדחות..זה בעייה? תודה

למעלה