יום משפחה שמייח

MommyHug

New member
יום משפחה שמייח../images/Emo70.gif

ספרו קצת על יום המשפחה שלכם... האם הוא עדיין יום האם בשבילכם? מה התכניות שלכם? מה מעציב אתכם ביום הזה?

eaz1514

New member
סליחה, אבל אני לא חושבת שמישהו

כאן חושב על יום המשפחה או יום האם ?! מה בכלל יש לחגוג לאמא בלי אחד הבנים שלה? מה מעציב היום? מה שהעציב אתמול ויעציב מחר ומחרתיים וכל הימים . . . .

MommyHug

New member
אני רוצה לתת לך דוגמא

אני חיה בלי משפחה ה"משפחה" היחידה שהייתה אמורה להיות לי התעללו בי עד שנשמתי יצאה... אין לי אמא, מעולם לא הייתה לי. אבל עדיין יום המשפחה חשוב לי ולדעתי חשוב לכולם. גם אדם יקר שמת עדיין נמצא איתנו, וזו הזדמנות להודות לו או לה על שהם משפחה שלנו. אני אפילו חשבתי להדליק נר זיכרון היום לכבוד טל, כי אני רוצה שהיא תהיה איתי כאן... במיוחד היום. תמיד, נכון, אבל במיוחד במיוחד היום. כבר קראתי הודעות של חברים של הפורום שכתבו שהאדם שאיננו בעצם הינו, הוא נמצא איתם תמיד. בסך הכל ניסיתי להסתכל על חצי הכוס המלאה. יודעת שלפעמים מרגישים שהיא ריקה לגמרי, אבל היא לא. וצריך לראות את זה. סליחה אם פגעתי במישהו

eaz1514

New member
לא פגעת, רק דרכת על יבלות מאוד

מאוד כואבות. הבקר עמוד ראשון בעיתון, מזל טוב לאמא (ולאבא), פרחים ובלונים בכל מקום, בסופר דוכן של מתנות לאמא, באימייל חברות קוסמטיקה מציאות מתנות והילד שלנו לא יכול לתת לנו אפילו נשיקה קטנה וללחוש אמא אני אוהב אותך, ולכן אני בוחרת בהתעלמות מהיום הזה ולא מצפה שהנושא יועלה במקום היחיד שאני מרגישה שמבינים איך אני מרגישה.

liat1953

New member
עוד אחד מימים קשים

כשכולם סביב שמחים ורנים ואנחנו עם הכאב המפלח אך יחד עם זה אנו גם הורים לילדים נוספים. לניר שאיננו,אהיה אם עד יומי האחרון ותמיד בכאב. למרות כל הכאב והקושי,לקחתי את אימי לבית קפה לכבוד היום הזה,זו אימי שכל השנים לצידי מאז נולדתי,בטוב וברע ובמיוחד בימים קשים היתה לצידי כצוק איתן...גם לה הכאב עצום לאבד נכד אהוב...אך בכל זאת לדעתי חשוב לא לשכוח את האהובים לנו שכאן סביבנו וזקוקים לנו ומתבוננים בנו. אילנה,מותר לך להרגיש ולחשוב אחרת,בכל מקרה בכל יום ובכל מצב אנו כאן כולנו,ממשיכים עם הנטל הנורא הנישא על לוח ליבנו כל יום בשנה . שולחת לך

eaz1514

New member
ליאת, קבלתי את מה שאת כותכת

אבל ....... אבל גדול , שהיה בריא עמיר בני הבכור, אפילו לא הזכיר את היום ולא הביא פרחים כהרגלו בחגים. יום האם זה יום מיוחד כל כך שנהרס ע"י האודבדן. תמיד קבלתי מתנות קטנות מהילדים, פרח נשיקה וטררם גדול. אמי , בחוכמה רבה, בחרה ללכת להצגה עם חברה ולא הזכרנו אחת לשניה את היום. ודווקא אני שחיה בד"כ חיים רגילים וזורמת, אתמול התקשיתי מול המתקפה של עליזות. אבל זה כבר עבר. היום יום חדש, חודש חדש. יום טוב לכולם.

MommyHug

New member
../images/Emo201.gif הלוואי והיה לי מה להגיד ../images/Emo7.gif

רק שאני מכירה איך זה, מכיוון אחר...

אחשל

New member
הרגישות האמהית חזקה יותר, כנראה...

לפחות מבחינתי לא קישרתי בכלל את היום הזה עם השכול המשפחתי שלנו. אולי זה הזמן שחלף
אולי זו קהות חושים
אולי סתם אני לא ממש מייחס חשיבות ליום הזה מעבר למה שמייחסים לו בגן של הקטנטנה
יש ימים עצובים יותר, גדושים יותר בזכרונות ומחשבות, ויום המשפחה הוא לא בהכרח אחד מהם בשבילי.

למעלה