יום מוזר

maria55

New member
יום מוזר

לפני כחודש וחצי ב- 11.9 (שימו לב לתאריך) היתה לי לידה מוקדמת בשבוע 23. לא הצליחו לעצור את הלידה ולא הצילו את התינוק שנולד חי. גם לא ראיתי אותו כי פחדתי שהמראה הזה ירדוף אותי כל החיים.
חודש וחצי ישבתי בבית ושבוע שעבר חזרתי לעבודה. חשבתי שכך יהיה לי יותר קל, שהחזרה לשגרה תזרז את תהליך הריפוי. אבל זה לא פשוט. חשבתי שלאט לאט אני חוזרת לעצמי אבל עדיין יש רגעים שמחזירים אליי את כל מה שקרה.
מה ששבר אותי אתמול זה שמצאתי בתיבת הדואר שלי 2 מכתבים. האחד ממשרד הפנים עם תעודת הפטירה של בני. עם שם משפחה ומספר תעודת זהות, אבל בלי שם פרטי. זה העביר לי צמרמורת בגוף, תינוק קטן שלי שלא ראיתי, שרק הרגשתי איך הוא יצא מהגוף שלי.
והמכתב שני - מביטוח לאומי - מחלקת ילדים - מתחיל ב- "מזל טוב להולדת בנך..." ושאני זכאית עכשיו לקצבת ילדים.
שני המכתבים האלה, שהגיעו ביחד באותו יום... פשוט נורא - מה, לא מתעדכנים בביטוח לאומי? למה לשלוח מכתב כזה לאמא שאיבדה ילד?

היום זה יום ההולדת שלי. בכל שנה אחרת זה היה אמור להיות יום שמח. אך איך אוכל לשמוח כשרק לפני חודש וקצת התינוק שלי נפטר? מנסה לחשוב חיובי, שאלה הם החיים, שהמכתבים האלה זו רק בירוקרטיה, זה לא משנה את מה שקרה, שצריך להיות חזקה.

מקווה ששנה חדשה תהיה יותר טובה, שיהיה טוב ושלא נדע עוד צער.

לילי 1979

New member
מצטערת על האובדן שלך

אני מצטערת על האובדן שלך, חוויה קשה ומאוד כואבת.
אני מזדהה עם עניין המכתבים, כל יומיים בערך מגיע משהו אחר שמעורר מחדש הכל, דווקא כשאני מצליחה ממש להרים את עצמי ולהתאושש. אישור מהביטוח, מכתב מביטוח לאומי, קופת חולים ועוד׳
עבר קצת יותר מחודש מהלידה השקטה שלי ואני לא רואה את עצמי חוזרת כרגע לעבודה. אז אני מורידה בפנייך את הכובע על החזרה לעבודה עכשיו. את נשמעת חזקה מאוד.

מאחלת לך שהשנה הקרובה תפתיע אותך לטובה, שמשאלותייך יתגשמו לטובה, ושיהיה לך באמת מזל טוב.

olive23

New member
מבינה מאוד..

מצטערת וכואבת לשמוע על האובדן שלך..
גם אני חזרתי לעבודה לפני כשבועיים, אחרי חופשת לידה מלאה בבית והחזרה לשגרה היא לא פשוטה..
קשה מאוד להעמיד פנים מול הסביבה שאני כבר בסדר ומתפקדת.. כשעדיין יש המון רגעים של משבר באמצע היום.
באמת מוזר ומכעיס שגורמים שונים לא מעודכנים בזה שהלידה הייתה שקטה ואני רק יכולה לתאר לעצמי כמה זה נורא לפתוח מכתב עם "מזל טוב להולדת.." (רק לכתוב את זה מעביר בי צמרמורת)
אליי התקשרו מטיפת חלב שאבוא לחסן את התינוק...זה היה נורא עצוב.. תזכורת נוראית למה שהיה אמור להיות..
מציעה לך לבקש מחברה שתטפל בנושא הזה מול ביטוח לאומי. שתתקשר ותסביר את המצב. (אני ביקשתי מחברה להתקשר לטיפת חלב ותבקש שלא יתקשרו יותר, וזה עזר..)

מאחלת לך שהשנה הקרובה תביא איתה הרבה מזל טוב.. ושתצליחי היום קצת לשמוח בזכות הדברים הטובים שנמצאים בחיים שלך..

חיבוק גדול

כ"כ מבינה אותך

זה פשוט מטורף, אני כ"כ מבינה ומזדהה...
יש כ"כ הרבה דברים קטנים שמחזירים אותי אחורה שזה פשוט מטורף...
כ"כ הרבה פעמים אמרתי "הנה אני בסדר, התגברתי" ושניה אחרי שמעתי, הרחתי או ראיתי משהו שגרם לי להתמוטט שוב והחזיר אותי לקרשים.
אתמול התקשרו אלי ממספר לא מוכר מירושלים, המטלפנת התחילה את השיחה ב"מזל טוב" ישר אמרתי לה נראה לי שאת מתבלבלת, אבל היא המשיכה "מזל טוב להולדת הבן דרור"... אני עוד פעם אומרת נראה לי שאת מתבלבלת ילדתי ילד מת. היא שניה שותקת ואז אומרת לי "מה אתם לא חוגגים בר מצווה?" - wtf???
הלוואי והיה פתרון קסם שיעביר את הכאב, שימנע את כל החזרה אחורנית הזו ויאפשר לנו להמשיך בחיינו כאילו כלום לא קרה...
מאחלת לכולנו לצאת עם ידיים מלאות במהרה!

ממש מבינה אותך

צירוף 2 המכתבים יחד באותו יום... באמת מצמרר...
בכל התהליך שעברתי- נסיונות להיכנס להריון (טיפולים), הריונות והפלות-הבירוקרטיה לפעמים היא זו שפשוט הוציאה אותי מדעתי ורק גרמה לי לייאוש..
כל פעם זה שובר מחדש, כ״כ חבל ועצוב שהם לא יכולים לעשות מאמצים להימנע מהמקרים האלה
למה אין להם תיעוד על מקרים של לידה שקטה/הפלה??

יקירה אני מצטערת על האובדן שלך, ושולחת לך מלא חיבוקים ותמיכה

ובכל זאת-מאחלת לך יום הולדת שמח ומזל טוב יותר שיתחיל מהיום

מקוםבלב

New member
היי יקרה,

צר לי על האובדן שלך.
לצערי תזכורת כאלו צצות כל פעם מחדש ומציפות את העצב ובעיקר את הגעגוע למה שהיה.
אכן קשה לחגוג יום הולדת שהכל עדיין טרי וכל כך עצוב וכואב.
אני מאחלת לך מכל הלב שהשנה הבאה תביא עימה דברים טובים ומשמחים ובעיקר נחמה .
חיבוק גדול

למעלה