יום ללא קניות

rastotman

New member
יום ללא קניות

מחר באחת עשרה במרכז חורב, תבואו, תישמעו, לא מנסים למכור לכם שום דבר..
.

aston king

New member
יום ללא קניות?

איך אפשר בלי קניות ...הרגע חזרתי מקניות פירות ירקות מוצרי חלב .....וכ´ קצת לילד. וכמה דברים להורים שלי .. אז איך אפשר לבוא בלי לקנות כלום?

האמת יש לי חולשה

כשיש מלא דברים איכותיים במחירים זולים (חנות פושטת רגל) אני קונה די הרבה :/ ומקבל מזה הנאה. מוזר. הגמד

rastotman

New member
כשהקניות הן המטרה

יותר ממה שחוזרים איתו הבייתה- זאת כבר בעיה. אבל אפשר להיתגבר על זה, תוותר על הכרטיס אשראי שלך ותחזור לקשר בין הכסף שאתה משלם לתמורה שאתה מקבל- אם התמורה היא רק הסיפוק של הצורך שלך למצוא משהו איכותי בזול אולי זה לא שווה את הזמן והכסף שלך. לך תבלה עם בני אדם במקום
.

אמממ

זה לא שאני קונה באלפי שקלים. ואני כולה בן 16 אז אין לי כרטיס אשראי. אבל פעם בשנה/חצי שנה כשאני נוסע לאיזה מקום (בד"כ חול) ויש שם מבחר גדול של דברים שאני אוהב ובזול קצת קשה להתאפק :/ בד"כ אני חסכן :) הגמד

rastotman

New member
לי יש

אבל כשאני מישתמשת בכסף בשביל דברים לא חיוניים (ורוב מה שאני קונה זה לא לחם גז ומים), אני מישתדלת לזכור שאותו כסף יכול לקנות לי סרט או לקנות אוכל למישהו שאין לו. למרות שלזכור את זה לגמרי לא הכל- אבל לא זה הרעיון מאחורי היום ללא קניות. זה יום שבא לשחרר אנשים מהתודעה שמוצרים יקנו להם אושר, להפסיק את המירוץ של ביבוז מעבר להכנסה ואחר כך הישתעבדות לעבודה כדי לשלם חובות- מירוץ שלא עושה אף אחד שמישתתף בו יותר מאושר אלה רק מגביר את הביזבוז של המערב והרס הסביבה- למה להיות חלק מזה? בכל מיקרה היום הזה מיועד באמת בעיקר להורים שלך, לשחרר אותם ממצב שבו הם חייבים לעבוד כדי לשלוח את הבן שלהם פעם בשנה/חצי שנה בד"כ לחול רק כדי לממן חברות תיירות.
.

אני לא ממן חברות תיירות! :(

אולי רק קצת.. אבל בעיקרון צריך להיות צרכן חכם. כשיש הוזלת מחירים ויש משו שאני רוצה לקנות אז עדיף לקנות את זה מוזל מאשר יקר. כמו כן אם לא קונים בכמויות מאסיביות ולוקחים את הקנייה בחשבון אז זה יוצא אפילו כדאי! קניית הדיסקמן שלי לקחה 3 חודשים כי בדקתי מחירים , חנויות וכו´ . כשלבסוף קניתי אותו :) אושר! למרות שהוא עלה 700.. הגמד

למעלה