יום ללא קניות

לכל המארגנים של יום חופשי מקניות

יש עדכונים חדשים על ימי הפעילות השונים - חיפה, כפר סבא וגם קבוצה בתל אביב שעושה פעילות היום (יום שלישי) לקראת הפעילות ביום שישי. קבוצה אחת החליטה על פעילות בכיכר דיזנגוף בתל אביב. לרשות כל הפיעילים העומד באתר דף חדש עם עזרים גרפיים - פוסטרים, סטיקרים, פלקטים, פליירים, הרצאות וכו´. חלק ניתן להורדה מיד וחלק אתם יכולים לשנות ולהוסיף את הפרטים של הארוע שלכם. בהצלחה.

יום חופשי מקניות - ת"א וכפר סבא

עדכונים : אוניברסיטת תל אביב - יום רביעי 27 בנובמבר ביום רביעי הזה יהיה בקמפוס יום חופשי מקניות! מטרת היום היא להדגיש ש"לא קונים מה שלא צריכים" כדי לחסוך משאבים יקרים של כדור הארץ, אותו אנו מרוקנים מתכולתו מיום ליום. האירוע יתקיים ברחבה מול בניין גילמן. אם ירד גשם עוברים ל´מנזה´. יהיה שוק חופשי ואת/ה מתבקש/ת להביא כל מה שאינך צריכ/ה יותר, שעשוי לשמש מישהו אחר. למשל: ספרים, בגדים, מחברות, כלי אוכל, תכשיטים, מחשבים (!!) ובקיצור - הכל! כמובן, שאפשר גם לקחת אם רואים משהו מדליק שמישהו אחר הביא..... וזה חינם!! חוץ מזה, הולך להיות: תיאטרון רחוב - מקדש עגל הזהב (בשעה 1145 ו1345), מיצג פיסול סביבתי, אוהל נרגילות, דוכנים, הרצאות בערב ועוד. נא להודיע לרבקה את השעות שנח לך לעזור בדוכן שלנו - 067841984. [email protected] כפר סבא ביום חמישי ה 28 פאנל במרכז הנוער של כפר סבא (מתחת לרחבת הקניון) בשעה 17:30 תתקיים הרצאה ולאחריה פאנל בנושא.כולם מוזמנים!!!! ביום שישי ה 29 יתקיים ברחוב ויצמן ליד קניון ערים. יהיו דוכנים עם דפי הסברה, "הייד פארק", סדנאות יצירה למיניהם, תאטרון רחוב ועוד... בנוסף יהיה דוכן באזור התיכונים בכפ"ס שזה ברחוב אז"ר. כל עזרה תתקבל בברכה! גבריאלה 891813- 052 לפרטים על יום חופשי מקניות הבין-לאומי: www.bdidut.com

יום ללא קניות, של מי בדיוק?

שלא תבינו אותי לא נכון. אני חושבת שזה רעיון גאוני. אבל כשניסיתי לדמיין לעצמי איך זה יהיה אני רואה את הקניונים ריקים מאנשים ומוכרי החנויות עומדים בכניסה לחנות ומחכים שמישהו יכנס. ואז אני רואה את הרחוב ואת בעלי הקיוסקים והמכולות יושבים בכינסה לחנות ואני מתחילה לחשוב. הרי מי מפסיד מיום כזה? רק בעלי העסקים הקטנים שגם ככה בקושי מרוויחים מספיק. אז אומרים לי בתגובה שזה לא באמת יהיה ככה. כי הרי מי שקונה קבוע ממילא היום הזה לא ישפיע עליו ומי שכן איכפת לו גם ככה לא קונה באופן כפייתי. הדבר השני שרציתי להגיד שאולי צריך להציע אלטרנטיבה: במקום לקנות תקחו את הכסף שאותו תכננתם לבזבז על משהו שאתם לא באמת צריכים ותתנו אותו לאנשים שאין להכסף לקנות את הדברים שהם באמת צריכים.

חידון בנושא צריכה

חידון צריכה 1. אמריקאים וצריכה: ב50- השנים האחרונות, האמריקנים לבדם צרכו כמות משאבים טבעיים שמשתווה לכמות שצרכו : א. כל האמריקנים משנת1886 עד שנת 1945. ב. כל האמריקנים משנת 1775 עד שנת 1875. ג. כל האנשים בעולם במאה השנים האחרונות. ד. כל האנשים בעולם משחר ההיסטוריה עד לפני 50 שנה. 2. עושר ואושר: בין 1957 ל1994- ההכנסה לנפש בארה"ב גדלה פי 2. לפי מכון הסקרים של אוניברסיטת שיקאגו, כמה השתנה היחס בין מספר האמריקנים שאמרו שהם "מאושרים מאוד" ב1994-, לעומת מספרם ב1957-? א. מספר המאושרים ב1994- היה גדול פי 2. ב. מספר המאושרים ב1994- היה קטן פי 2. ג. לא היו הבדלים משמעותיים. ד. מי צריך להיות מאושר כשיש לך כל כך הרבה דברים. 3. טלוויזיה, מסחור וצריכה: מחקר עדכני מראה כי כל שעת צפייה שבועית בטלוויזיה מתאימה ל: א. עליה של 2% באושר ושביעות רצון ממצבך. ב. עליה ממוצעת בצריכה בסך 890 ש"ח בשנה. ג. עליה של 10 נקודות בספרות והיסטוריה. ד. 2 שעות שבועיות שמבלים עם המשפחה, החברים או השכנים. 4. 4. חסכון והוצאות: ב-1980, אחוז החסכון של ארה"ב (אחוז ההכנסה נטו שהאנשים חוסכים) היה 8.2%. בסוף שנות ה-90 הכלכלה צמחה. מה קרה לאחוז החסכון באותה תקופה? א. הוא שבר סופסוף את מחסום הספרה האחת והגיע ל10.2%. ב. הוא נפל מתחת לאחוז אחד. ג. הוא ירד לאזור 4-5%. ד. הממשלה החליטה שמה שחשוב באמת היא ההוצאה, ולא אחוז החסכון והפסיקה לעקוב אחר נתון זה. 5. חסכון באנרגיה וצריכה: מהי צריכת האנרגיה לנפש בארה"ב בהשוואה לזו של יפאן? א. הם כמעט אותו דבר. ב. האמריקני הממוצע צורך 50% יותר אנרגיה מהיפני הממוצע. ג. האמריקני הממוצע צורך אנרגיה כמו שני יפנים. ד. האמריקני הממוצע צורך אנרגיה כמו שלושה יפנים. 6. הרגלי עבודה וחיי משפחה: איזה אחוז מהאמריקנים דיווח כי היה מעדיף להמיר מוצרים ומשכורות גבוהות יותר ביותר זמן עם המשפחה ופחות לחץ? א. פחות מ1 ל10-. ב. בין 10% ל רבע. ג. בין רבע לחצי. ד. למעלה מחצי. 7. תרבות הצריכה והכלכלה. מהם חלק מתופעות הלוואי של המרדף שלנו כאומה אחר ה"חלום האמירקני" במהלך 50 השנים האחרונות? א. גידול בתמ"ג לנפש. ב. גידול באיכות החיים של האזרח הממוצע. ג. הקטנת הפער בין העשירים לעניים. ד. כל התשובות נכונות. 8. צריכה ומסחור: במונחי דולר של שנת 1994, בשנת 1935 סך ההוצאות של תעשיית תקשורת ההמונים בארה"ב הגיע ל 19 מיליארד דולר. מהן היו ההוצאות של תעשיה זו בשנת 1998? א. 22 מילאירד דולר (המחיר של הספקת מים נקיים, ביוב הולם, שרותי בריאות בסיסיים ואוכל לסך כל אוכלוסיית העולם השלישי לשנה). ב. 28.4 מיליארד קצת פחות ממה שאמריקנים מוצאים כל שנה על גלידה ואוכל לחיות מחמד). ג. 148 מיליארד דולר (סך הכסף שהוצא על חינוך גבוהה בארה"ב בשנת 1990). ד. 285.5 מילאירד דולר (מעט יותר מסך כל התמ"ג של כל ארצות צפון אפריקה). 9. תרבות הצריכה וכדור הארץ. מהן חלק מהתוצאות של המרדף שלנו אחר החלום האמריקאי? א. התחממות האקלים העולמי. ב. דלדול שכבת האוזון. ג. ביסוס ה"חלום האמירקאי"כמודל שכל העולם צריך שלאוף אליו. ד. כל התשובות נכונות. 10. צריכה ועידן המידע: ב-1990, אמריקנים רפרפו על פני 3.8 מליוני טונות של דואר זבל, שמהווה 2% מהפסולת העירונית. עם הופעת הדואר האלקטרוני בשנות ה-90, מה קרה לכמות ניירות הפרסומת בין שנת 1990 לשנת 1998? א. היא ירדה ב 20%. ב. היא גדלה בערך בקצב זהה לגידול האוכלוסיה. ג. היא גדלה ביותר מ30%. ד. הא נשארה באותה כמות. 11. צריכת אנרגיה: בעקבות הפסקות החשמל בקליפורניה, הרבה מתושבי קליפורניה קיצצו מרצונם בצריכת החשמל. מבין אלה שהקטינו את צריכת החשמל שלהם, איז אחוז טען שהצמצום צריכת החשמל גרם להשפעה שלילית משמעותית על איכות החיים שלו? א. למעלה משלושה מתוך ארבעה דיווחו על השפעה שלילית משמועתית. ב. פחות מאחד מתוך חמישה דיווח על השפעה שלילית משמועתית. ג. כמחצית דיווחו על השפעה שלילית משמועתית. ד. רוב תשובי קליפורניה לא יכלו לענות לסקר הטלפוני בגלל שהם לא מצאו את הטלפון בחושך. 12. מה את\ה יכולים לעשות: איך את\ה יכול להפחית את ההשפעות של תרבות הצריכה? א. צרכו פחות - השתשמו בתחבורה ציבורית, כבו את הטלווזיה, השתמשו במוצרים משומשים. ב. בחנו תמיד את המסרים החבויים בפרסומות וידעו את חבריכם על כך. ג. הצטרפו להתארגנות מקומית שעובדת על נושא תרבות הצריכה ואלטרנטיבות לו. ד. כל אלה ועוד. תשובות: 1. (ד) 2. (ג) 3. (ב) 4. (ב) 5. (ד) 6. (ד) 7. (א) 8. (ד) 9. (ד) 10. (ג) 11. (ב) 12. (ד)

ועוד עדכון על חיפה

אנחנו קבוצה של צעירים ותלמידים שמתארגנים באופן אצמעי לפעילות ביום ללא קניות ביום שישי, 29/11, בשעה 11 בבוקר, נפגש ליד הכניסה הראשית למרכז חורב, בחיפה כדי לחלק חומר הסברה. לפרטים נוספים ובירורים: אורן: 928592 053 [email protected]

לא ממש

א. באופן היסטורי יום ללא קניות עוד לא גרם לאף חנות להשאר ריקה. ב. מה שכן הוא הצליח זה לשחרר הרבה מאוד אנשים מתרבות ריכוזית שהכתיבה להם איך לחיות ומה לחשוב. זו הנקודה החשובה באמת ג. אם כבר מדברים על בעלי חנויות קטנות - מספרם הולך וקטן בגלל התחרות עם העסקים הגדולים - באופן היסטורי הם זן בסכנת הכחדה (וגם הקניונים יוכחדו על ידי עסקים גדולים מהם - חניות וואל מארט) הם נכחדים על ידי המנגנון של השוק ועל ידי פרסום אגרסיבי ששולח את הלקוחות לפירמות הגדולות. ד. כסף לעניים- את\ה מציע צדקה. זה נחמד מאוד, וגם כדאי לעזור לאנשים, אבל צדקה היא לא פתרון שלם (גם אם היא יכולה להיות חלק קטן מאוד ממנו). לנושא העניים - מי שחושב שהם לא מושפעים ממנו יכול לקרוא 2 כתבות - על העניים ותרבות הצריכה וכן על קניות לבית הספר. מי שלא יוכל לעזור לעצמו (להשתחרר מדעות קדומות) - איך בדיוק אפשר לעזור לו? נושא העוני לא יפתר אלא אם לאנשים תהיה גישה לאמצעי הייצור. (גם חינוך לא יעזור היות ובעולם כיום יש יותר מידי אנשים מכפי שההון העולמי זקוק - זואת הסיבה לתחרות המטורפת של הורדת שכר העובדים בכל העולם). העוני אינו מקרי, הוא מיוצר יום יום.

eyal7773

New member
תומך בדרור בעניין הצדקה

צדקה לא עוזרת לכלום כמעט למעט מקרים של אנשים שאינם מסוגלים לכלכל את עצמם גמו דרגות נכות קשה וכדו´. ש ב ת ש ל ו ם

פעילות תאטרון יורה ומלקוש

במסגרת יום חופשי מקניות מתכנן תאטרון המקום (דומה לתאטרון רחוב אך שונה) "יורה ומלקוש" הצגת "מקדש עגל הזהב" שתכלול "כהנים, ניצבים ואת הכהן הגדול" שימכרו לאנשים חתיכות מעגל הזהב. התאטרון יופיע מול גילמן בקמפוס אוניברסטית תל אביב, יום רביעי 27 בחודש, בשעה 11:45 ובשעה 13:45 ובכיכר דיזינגוף וכיכר מגן דוד ביום שישי, 29 לחודש. לפרטים -לפנות לדיוויד: 728390-052

בכוונה לא צבעוני

פלייר צבעוני קשה הרבה יותר לצלם. נכון ששחור לבן פחות יפה אבל ככה הרבה יותר אנשים יכולים להכין עותקים לעצמם במחיר עממי.

goldyboy

New member
יום ללא קניות

את ההודעות לגבי יום ללא קניות אבקש לשרשר לכאן בלבד והימנע מלפתוח הודעות חדשות בנושא. תודה ושתהיה לכולנו שבת נפלאה
גולדי

אוקה

New member
../images/Emo26.gifלמה היום ללא קניות ביום שישי

הרי מי שמארגן את זה מאמיםן שאפשר בלי לקנות יום שלם אז למה עושים את זה בימי שישי שזה חצי יום...יש למישהו תשובה? האם זה בכדי להרגיל את העם?

greenit

New member
בעיה

קודם כל שלום לכם. יש לי בעיה. אני לא גרה בתל אביב ובאזור המרכז (טוב זה לא בעיה זה יתרון אבל לא משנה) וההורים שלי החליטו שביום חמישי אנחנו נוסעים לסוף שבוע בתל אביב (להפגש עם המשפחה, חברים ולהסתובב סתם כך) ניסיתי לשכנע אותם שאולי ניסע שבוע אחר כך (שאז אולי אני אוכל ללכת להפגנה (ועידת ישראל לעשוקים) וגם לא "להפר" את יום ללא קניות. בכל מקרה זה לא עזר. אז אם יש לכם המלצות לאן אני יכולה ללכת עם ההורים שלי ביום שישי (יש איזה אירוע או משהו מעניין לכבוד היום הזה?) אני אשמח מאד. תודה רבה גלי

greenit

New member
כתבה

היום במוסף "היום" של מעריב-" מגיפת השלטים"- כתבה על פרסומות וכמה מילים על יום ללא קניות

הי גלי

יש מלא ארועים ביום חופשי מקניות בת"א (ואנא להפסיק לעשות את זה ארוע דתי - זה לא חובה לא לקנות כלום - זו זכות. העיקר ביום הזה הוא לשחרר את הנפש , לא לסגף את הגוף). יש יום עיון במכללת עלמא ובבית תמי פרטים http://www.bdidut.com/consume/bnd-alma-2002.doc רחוב בצלאל יפה 4 תל אביב ויש גם צעדה שתצא מרוטשילד פינת אלנבי (אני חושב - צריך לברר) כמו כן יהיו הצגות רחוב בכיכר דינזנגוף וכיכר מגן דוד. וגם ב חנות- נו-לוגו בבוגרשוב 68 אמור להיות מעניין.

מסה קריטית - יום חופשי מקניות

שלום, עמותת תאב"א (תל-אביב בשביל אופניים), יחד עם גורמים נוספים, מזמינה את כולם להשתתף, כמדי חודש, ברכיבת אופניים המונית, להעלאת מודעות הצורך בשבילי אופניים ותחבורה אלטרנטיבית. היציאה ביום ו´ 29.11 בשעה 13:30 מככר רבין, כולם מוזמנים עם רכב לא מנועי (אופניים, קורקינט,גלגיליות ועוד). השבוע, ברוח יום חופשי מקניות שיצוין באותו יום, נציין את התלות מתרבות הנהיגה ברכב הפרטי, גם כשאין בו צורך כי יש תחבורה אלטרנטיבית יעילה יותר וידידותית יותר לסביבה. אגב, מסה קריטית תצויין השבוע בערים נוספות בישראל, ביניהן לראשונה מזה תקופה ארוכה בבאר שבע! לפרטים רועי מימרן 746449-054

יום חופשי מקניות - אונב´ חיפה

ביום ה´ הקרוב מתקיים באוניברסיטת חיפה יום ללא קניות, בין האירועים: כסוח פרסומות- לוח ארוך של פרסומות עיתונים שמזמין אנשים לכתוב את דעתם, פינת הלבשת/ הפשטת ברביות, החלפת משלוחים ענק-גמד ועוד. דוכן אורח- סלון מזל, וייתכן נוספים- נשמח לאורח מרצה או דוכנים נוספים, וכן רעיונות לסרטים. נשמח בעיקר לקשר עם גופים מקומיים המציעים תרבות צריכה מקומית- לרעיונות אנא פנו אלי: ענת , מגמה ירוקה אוניברסיטת חיפה, 053-670629.

למעלה