יום ללא קניות 29.11

יום ללא קניות 29.11

יום שישי הקרוב, הוא היום ללא קניות הבי"ל, וגם אצלנו. בין השאר יהיו מוקדי פעילות בת"א, חיפה, ירושלים, כפ"ס, ואמור להיות גם משהו בדרום. בת"א הפעילויות המרכזיות יהיו הרצאות במכללת עלמא, ובבית תמי, ופסטיבל אלנביץ´. עוד פרטים אפשר למצוא באתר בדידות. מישהו\י מתכוון להגיע למשהו מהדברים האלה? למה?

הגינגי

New member
מהו הרעיון האדאולוגי?

מהו הרעיון האדאולוגי שעומד מאחורי היום המוזר הזה? האם זהו עוד גימיק אנטי-גלובליזציה?

eviv

New member
הרעיון ביום הזה הוא...

לא לומר לאנשים היי קניות זה לא טוב תפסיקו מיד הרעיו המרכזי ביום הזה הוא לתת לאנשים לחשוב על השאלות למה את/ה קונה את זה? האם בשביל אהבה/מעמד/לחץ חברתי הרעיון של היום בעצם להראות לאנשים שתרבות הצריכה שלהם היא על הפנים שאנשים קונים כדי שבני הזוג שלהם יהיו אוהבים יותר שחברים שלהם יראו שהם IN היום בא בנוסף להראות שיש דברים חשובים יותר מאשר לקנות בבוטיקים או לקנות דברים שלא צריכים האם חשוב לאם להיות את בנה או בתה או ללכת לשופינג האם יותר חשוב לאם לעבוד שעות נוספות כדי לקנות דברים שניא לא צריכה או להיות בבית עם משפחתה?

"money can´t buy me love"

היום ללא קניות העולמי הוא ביום שישי האחרון של חודש נובמבר. היום בו מתחילה בארה"ב, ובמרבית המדינות האירופיות בהלת הקניות לקראת החגים. היום אמור להוות יום אחד של השתחררות מתרבות הצריכה. יום שבו אנשים יכולים לראות שיש עוד דברים שהם יכולים לעשות מעבר ללהתרוצץ ולקנות בקניוני ענק. יום אחד של השתחררות, והתבוננות על שטיפת המוח שהפרסומות עושות לנו, והלחץ שמופעל עלינו לקנות מוצרים שונים. יום שבו אנשים ייראו שהם לא חייבים שיהיה להם אורנג´ כדי שיהיו להם חברים, והם לא חייבים לקנות "happy meal" במקדונלדס כדי להיות שמחים. שמכונית לא מבטיחה משפחה, ובובת ברבי לא מבטיחה אושר, וודאי ובבודאי ששום דבר שכסף יכול לקנות לא מבטיח אהבה.

gaily

New member
what´s the point???

these people who work at the shops/stores/ malls that you don´t want to go to are people just like you who just earn money by selling things why aren´t they eligable to get the money they need? secondly , lets say i eccept the rational (although i don´t) it won´t prevent anything you´re trying to do... if i need something to day even if i will follow the "rules" of this day and do buy it i will get it the day after... so what do you prevent? third- noar merez doesn´t have to rebel against everything so if you´ll do some kind of a public demonstration i´ll be very diappointed. oh and i just don´t get the point so will you expalin what´s the fucking idea?

eviv

New member
הרעיון המזויין ...

זה נשמע יותר טוב באנגלית אבל יש כאלה שלא מבינים כל כך כולל אני אז... הרעיון זה לא לומר לאנשים אל תקנו בכלל הרעיון הוא לומר לאנשים שהם לא צריכים לקנות מה שהם לא צריכים את בטח מכירה אנשים שיש להם בבית בגדים בכמויות כמו 3 ארונות בגדים ועדיין כל הזמן הם קונים וקונים בגדים אבל הם בעצם לא צריכים את זה אז למה? האם לא כדאי יותר להשקיע בדברים האחרים? אנחנו לא מתכוונים לומר לאנשים היי אל תקנו אוכל תרעבו ואנחנו לא באנו להגיד לאנשים היי אנשים תקנו את זה יום לפני כדי שלא תקנו ביום ללא קניות ולשאלה למה יום? עשו יום בינלאומי כי אנשים חשבו שזה דבר נפלא לעשות יום לרעיון כה חשוב כמו שהסברתי אנחנו לא אומרים לאנשים אל תקנו כלום- זה גם לא הגיוני פשוט אנחנו באים לאנשים ואומרים שהם לא צרכים לקנות מה שהם לא צריכים

gaily

New member
yeah but...

first of all you didn´t say day of wiSe-consuming or something like that, you said non-shopping day so you might want to consider revising...secondly i´m still against it since i don´t see the point in not buying things that are not necessarily integral and so important to you´re surviving, as long as you don´t forget that there are people that can´t afford even food and try to help them...and as long as you don´t bye brands just because they are brands it´s like day against McDonalds- totaly unnecessary surly presented the wrong way! הרעיון המזוין
... קבל ח"ח

הגינגי

New member
למה לא?

אם משהו נהנה לקנות בגדים ולצאת לשופינג אז מי אתה שתגיד לא שזה לא בסדר? הוא לא פוגע באף אחד, הוא לא עובד על החוק והוא אפילו נהנה מזה אז למה שלא יקנה בגדים בכמויות?? זה עדיף על צרוך חומרים פסיכואקטיבים למשל ודי להלחם בכל תופעה טבעית כמו לחץ חברתי או נסיון להרשים את החברה שמסביבך כי לתופעות האלו יש יותר השפעות חיוביות ממה שאתם חושבים.

Carl Freeborne

New member
נגד "יום ללא קניות"

אני נגד יום ללא קניות ואני אסביר מדוע... במישור הערכי - הצריכה אינה פסולה, וכך גם תרבות השפע... מה שפסול בתחום הוא תרבות המותגים, שהיא רק חלק מתרבות השפע, ואינה עיקרה. השפע אכן יכול להיות סממן של המעמד הגבוה, והמעמד הנמוך ינסה לחקות אותו בדמות "קיץ´" אך כעת - אין זו הבעייה אלא חוסר היכולת של המעמד הנמוך לקנות, אבל ביטול תרבות הצריכה - וביטול הרצון לשוק חופשי ותחרותי מכך הוא דבר פסול. את הערכים לביטול תרבות המותגים, אין לשייך לתרבות הצריכה ולהוקיעה! יש להוקיע את תרבות המותגים מכשל עצמה! ואל תהרגי אותי ליהי
בנוסף - במישור הפרטי - אי קנייה דופקת את העסקים הקטנים במשק שגם ככה דפוקים בגלל המשבר הכללי. אני מציע להתעלם מיום ללא קניות, ולנהוג ביום ללא מותגים - שזה דבר מבורך!

eviv

New member
אני חושב שיום ללא קניות

לא בא לאנשים ואומר להם מעכשיו אל תקנו שום דבר הוא בעצם אומר תקנו חכם יותר אולי רעיונית אם ציבור של 1000 אנשים לא קונים זה היה דופק אני אבל לא בטוח שמספר הפעילים יגיע למספר כזה ואני מתכוון שזה כולל את ה"תקועים בפקקים"

eviv

New member
אני מתכוון להגיע ל....

להליכה שיוצאת ביום שישי בשעה 12-12:30 מאלנבי פינת רוטשילד ומגיע לכיכר דיזינגוף ושם עושים שוק "קח קח" אפשר להביא דברים שלא צריכים כדי לתת למי שצצריך....

למעלה