יום לאחר מותו של עראפת: דיון רציני.

resh0

New member
יום לאחר מותו של עראפת: דיון רציני.

אני מקווה שלא יהיו כאלו שיחלקו עלי בעניין שאכן היום הזה יגיע. לכולם ידוע כי עראפת הוא אדם עשיר מאוד שמפרנס נפשות רבות בראשות הפלשתינית. אין מחליף טבעי לעראפת והפיתוי לזכות בכל הכספים והזכויות עקב איוש משרת הראיס, הוא פיתוי גדול. המדינות התורמות תפסיקנה את הזרמת הכספים ולא תהיה תעסוקה לאיש, פרט להלחם או לברוח מהלוחמה. צפויה לדעתי מלחמת ירושה ארוכה ועקובה מדם! לא יהיה מי שישלם לצבאו הפרטי של עראפת את שכרם ומכך שהחיילים החמושים הללו יצטרפו כל אחד אל החמולה שתשלם לו יותר כסף. סברא ושתילה יהיה מאורע מגוחך מול מרחץ הדמים הצפוי שם! נכון שישנו שם רוב של אנשים פשוטים שלא רוצים להשתתף בקרבות, אבל כאשר הם יתחילו לשלם בקורבנות, יחל לדעתי תהליך של נדידת פליטים. הם יעזבו את בתיהם ויבקשו מקלט במצרים, בירדן וגם יבקשו את רחמיהם של הציונים. חלקם יילחם מול ישראל, אבל הרוב יצטרפו אל אחת מהפלוגות הלוחמות על השליטה ברחוב הפלשתיני וקביעת אופי שלטונו, אולי לדורות. ואילו אנו?? אני לא מעלה על דעתי ממשלה כלשהיא שתקלוט מאות אלפים של פליטים בשטחנו. אבל אותם הדברים נכונים גם בהתיחס לירדן ומצרים! מה לדעתכם צפוי לקרות בעניין זה? ישראל לא תוכל שלא להגיב על פעולות כנגד אזרחיה והפתרונות יצטרכו להיות קיצוניים! בקיצור: אין זה משנה כיצד יתפתח התהליך המדיני, אם בכלל! לדעתי אסור בשום פנים ואופן לחתום על הסכם כלשהוא, לפני שיובהר עתיד המצב בשטח לאחר מותו של עראפת. נכון שהנבואה נתנה לשוטים, אבל האם זאת סיבה מספקת לקחת סיכונים ו/או לא להערך???

אלוני.

New member
ונניח

שאת עראפת יירש אדם בן שבעים ואחת אז נחכה שיהיה לו יורש? אני עוד זוכר את הימים שסיפרו לנו שמנהיגי ערב לא חותמים שלום עם ישראל מחשש לחייהם, אז סאדאת חתם ונרצח אבל השלום (חם/קר) שורד. ואצלנו רבין חתם ונרצח......

resh0

New member
זאת אחת ההנחות, הפחות ריאלית.

כאשר פתחתי בדיון זה התכוונתי לדון בכל מיני אפשרויות. לפני שמקבלים הערכות, מין הנכון לשקול את כל ההתפתחויות והתרחישים וכמובן להתכונן לכל אחת מהאפשרויות. היות ואין יורש טבעי לעראפת והיות שהפיתוי גדול והיות שהרחוב לא נשלט ע``י המתונים והיות שהפלגים הניצים חמושים, האפשרות אותה הצגת אינה נראית לי ריאלית.

אלוני.

New member
שיח יאסין

בא נניח שהוא ישתלט על השטח. יוצא שהכי טוב כמו שהיה עם חוסיין, שיהיה שליט בן 17

resh0

New member
חשובה הדרך לא פחות מהאיש.

והדרך בה ה``איש`` ישתלט לא תהיה קצרה. מדובר בתקופת קרבות בלתי מבוטלת שיהיה לנו הרבה מה ללמוד מההתפתחויות שלה. אם זה יהיה ה``איש``, מכאן שיש לדון עימו בתנאים שהוסכמו - כרי מסמך טנט. לא יהיה שקט מוחלט, לא יתנהל מו``ם. אבל לאחר מאחצ הדמים שיתנהל במסגרת הקרב על הירושה, יהיה לישראל יתרון עצום במישור הבינלאומי במיוחד לנוכח העובדה כי יקשה למדינות העולם לתמוך כלכלית ב``איש`` הזה.

שרוף

New member
אלוני אין שום שלום בין מצרים

וישראל. יש הסכם הפסקת אש אין שגריר אין יחסי מסחר אין יחסי תרבות ומצרים היא במקום הראשון בהסתה והפצת השנאה נגד ישראל. עם יד על הלב אלוני אתה פשוט מה שנקרא יציר התעמולה הממסדית שקראה להסכם הכניעה של ישראל עם מצרים וארה``ב ``שלום.``

אלוני.

New member
יש שלום

ויש שלום... בכל מקרה, קרא נא את הסכמי קמפ דיוויד ותגלה באופן מפתיע שישראל לקחה התחייבויות פלשתינאיות שלא קויימו. אני קריצ`ר????

resh0

New member
רק ישראל קימה!

הבאנו אל פתח ביתנו רוצח פרופר. נתנו לו אדמה וסמכויות. נתנו לו נשק ותחמושת. נתנו לו כסף כדי שישולם שכרם של אלו המתאמנים מדי יום על ירי בראשה של תינוקת... אבן הבאנו שלום......... אתה נראה לי אדם הגיוני: בוא נסכם ביננו כי הסכם אוסלו מראש(!) היה כזה שברור שלא יביא למצב של שלום, למרות שתוקשר ו``נמכר`` כאחד כזה. מטרתו של הסכם זה היתה אחרת לגמרי! והכן מטרה זאת הושגה. המטרה של ``הסכם`` זה היתה להביא להפסקתם של הפיגועים הפלשתינים בכל בירות העולם, כך שיתמקדו רק בנו. הם שילמו כסף רב וכעת שוקדים הם על שמירה על השקעתם. אבל גם הם יודעים כי ביום שעראפת ילך לעולמו (במהרה בימינו), תמה האפקטיביות של ההשקעה. בקרוב גם אומות העולם יחלו לטעום את טעם הפראייר בנוגע להסכמים עם ערבים.

אלוני.

New member
sorry לא מסכים

ראשית אני לא העלבתי אותך אז אז אל תקרא לי אדם הגיוני... אשמח לקבל רשימת פיגועים פלשתינאיים בבירות העולם שהיו לפני הסכם אוסלו.

resh0

New member
למה אתה לא מסכים?

האם לדעתך באמת הקונספט של ``הסכם השלום`` אוסלו, כפי שציינתי בהודעתי, זהו קונספט ריאלי לתהליך שיביא שלום? די שנציין את הפיגועים במגדלי התאומים ובבואנוס איירס. נוסיף עוד חטיפות מטוסים וכו`.

אלוני.

New member
וכו`

בזה מסתיים גל הפיגועים בבירות העולם?? הפיגוע בבואנו איירס היה ביולי 1994, נראה לי קצת התבלבלת. הבניין באוקלהומה היה באפריל 1195. בכל מקרה לא היה מדובר בפלשתינאים, אם כי זה ממש לא חשוב. תזכיר לי חטיפות מטוסים זרים שפלשתינאים עמדו מאחוריהם... אתה עושה רושם של אדם הגיוני אז בא נדייק בעובדות

resh0

New member
אייר פרנס לא חברה תעופה ישראלית.

מדובר בגל צפוי עם איומים. גל שנפסק.

אלוני.

New member
אז אנחנו מדברים

על מטוס שנחטף לפני עשרים וחמש שנה, וכל זה ללא קשר לאוסלו...אני יכול להדגים לך מטוס: רוסי, גרמני, מצרי ואחרים שנחטפו בתדירות גבוהה יותר ללא קשר לפלשתינאים ו/או לבן לאדן. ב 1968 נחטף מטוס אל על לאלג`יר ושנה אחר כך (לערך) חטפה לילה חאלד מטוס TWA לדמשק. היה גם איזה סבנה עם שני ראשי ממשלה לעתיד על הכנף... מי חלם אז על אוסלו. תראה, אני לא מתווכח איתך שהפלשתינאים עסקו בטרור ורצחו חפים מפשע. ישנם מספיק מקרים ועובדות בנושא זה ואתה חוטא לאמת ומחטיא את מטרתך ברגע שאתה מנסה להלביש הכל על אוסלו.

resh0

New member
אבל עובדה היא שמאז הסכם אוסלו...

הכל פסק! לא מיד, מעט אחרי. וכעת נשוב לעיקר: אני מקווה שגם לך ברור כי הקונספט של הסכם אוסלו כפי שהבאתי בהודעתי הקודמת, לא היה בו שמץ של סיכוי שיהיה זה התהליך שיביא לשלום אמיתי. אם ``שלום אמיתי`` לא היתה מטרתו של אוסלו, אז מה כן???

אלוני.

New member
עובדה??

לא הוכחת שהיה אז מה פסק ???? אתה כותב משוואה שבצידה האחד אתה רושם אוסלו ובצד השני מניח דברים שאינם קשורים. הרי הוכחתי לך שני ארועים מהותיים ( בואנוס איירס ואוקלהומה) היו אחרי אוסלו. העןלם מלא טרוריסטים שאינם קשורים לאוסלו, אלא שאנחנו כל כך מרוכזים בעצמנו ובטוחים שהבריגדות האדומות, המחתרת הבאסקית, הIRA , בן לאדן, קארלוס, באדר מיינהוף ועוד מרעין בישין כולם פלשתינאים. מטרתו של הסכם אוסלו הייתה השגת שלום.

resh0

New member
שלום? איך???????????

שוב: קח טרוריסט בפועל ותביא אותו אל פתח ביתנו. תן לו אדמה וסמכויות. תן לו נשק ותחמושת. תן לו כסף כדי לממן את שכרם של אלו המתאמנים מגי יום על ביצוע מוצלח של ירי בראשה של תינוקת... תכניס את כל ה``מוצרים`` הללו לסיר ותערבב.... קשה לדעת מה שיצא מהתערובת הזאת, אבל דבר אחד אני מבטיח לך: ``שלום``, אין ביכוי שייצא מזה!!!! תוצאה בעלת סיכויים גבוהים יותר, היא שהסיר יתפוצץ על תכולתו.... בבקשה ממך: אל תקשור בין אוסלו לבין שלום! מדובר ב``הסכם שלום`` שמראש לא היה סיכוי שיביא ל``שלום``.

שרוף

New member
אין שלום אלוני.

אין שלום. זה לא שלום אמיתי זה שלום של מסכנים שמטפטפים להם חרא יום יום והם אומרים תודה. איך זה מסתדר לך שמדינה שחתמה איתנו לכאורה אני אומר על הסכם שלום היא המובילה בשנאה ובהסתה נגדנו? אני לא רוצה להאמין שאתה פשוט שופר תעמולה שתול של הממסד.ומכיון שאני לא חושב כך רוצה אני שתחשוב בצורה עניינית ללא משוא פנים ותראה שאני צודק.

האם ברש``פ אין חוקי ירושה?

היו``ר נשוי לאישה יחסית צעירה ויש לו ממנה בת ועוד כ- 100 ילדים מאומצים. הם היורשים החוקיים שך כספי היו``ר.

resh0

New member
אלו בדיוק הכספים והמעמד אותם חומדים

והפיתוי גדול... אין זה משנה אם יש חוק, או אין חוק.

zazazaz

New member
הראיס והמצב

איש אינו יודע כיצד להערך לעתיד חסר הודאות והנזיל כלכך שנוצר באזורנו. והכוונה לממשלה ולא לאדם הפרטי שיש לו דיעה כלשהיא מן המגוכך ועד ההזוי. אני מאמינה שישנן תכניות מגירה לכל התפתחות שתיהיה עם הסתלקותו של הראיס למקום שם יוכל לבקר את ``קדושיו`` שפוצצו את עצמם על קידוש שמו. הבעיה שאין בידינו אלא להגרר לתגובה על פי אחת מתכניות המגירה אבל לא ליזום בעצמנו מצב שבו אנו מכתיבים את הכללים להווצרות מציאות. H-)

למעלה