יום לאומי

een ogenblik

New member
יום לאומי

הבת של השכנים באה לביקורון קצר היום, לפני שהם נוסעים לחופשה, ומשאירים לנו את ענייני האכלת חתולים. האיש נשאר בבית, בעוד אני לוקחת את המכונית לבדיקה זריזה בקרפור של משהו. אמממ, כלומר התכוונתי לבדוק משהו, אך כבר בדרך נראתה תנועה דלילה בצורה חשודה. במגרש החניה היה ברור שמשהו מאוד חשוד. כל החנויות היו סגורות, אבל כל פנסיונריי הסביבה הגיעו בלבוש חגיגי לאכול בלאנץ' גרדן. הצעירים הספורים שנראו, לא נראו מודאגים כלל. חשוד! התקשרתי לאיש לברר איתו האם יש לו מחשבות כלשהן בנושא, אך גם הוא לא ידע. סיעור מוחות משותף העלה את המסקנה שאם היום ה-21 ביולי, אז זה היום הלאומי של בלגיה. אה! זה למה אתמול הקופות בדלהייז היו עמוסות. טוב, אין סופר היום, מה עושים? האיש הורה לי לקנות לחם ולחזור הבייתה.

הרבה יותר קל לומר מאשר לעשות. לא שלא היו מאפייות פתוחות (דקות ספורות אחרי חצות היום), אך למצוא לייד אלו שאני מוכנה לקנות בהן לחם הייתה משימה לבלתי אפשרית. מפה לשם התחיל להתקרב לשתים עשרה וחצי. עצרתי לייד broodautomaat לא מוכר. עדיף על פני אופציית מאפיות אחרות. איפה פשושיק כשצריך אותו?

שבתי הבייתה להתעקשות של אחת ילדה שרוצה בריכה, ואחד איש ממלא את מצוותה. הוא ניפח את הבריכה, הבריכה מולאה מיים, וילדה מצווחת התעלמה מן האווירה האפורה ונכנסה פנימה. היא גם התעקשה שהאיש יכנס, בטענה שחמים ומעים במיים. האיש, שידע שטוב לא יהיה, נכנס בכל זאת. לא, לא היה חמים ונעים. לאחר זמן מה גם הילדה הודתה בזה, והם יצאו במהירות למקלחת לוהטת בפנים.

התכנית הייתה מרק אדום להיום, אבל מכיוון שאי אפשר להצטייד בכמה השלמות, נאכל פשטידת ברוקולי וסלמון במקום. עם סלט חסה לייד. לפחות רוקולה צומחת אצלנו בינות לאבני המרצפת, אז קצרתי יהול מלוא הקערה, כדי לתת טעם לסלט.

עכשיו, דווקא, יש ריבוע שמש על הריצפה, אך איני בטוחה כמה זמן הוא ישאר שם.

een ogenblik

New member
סיפור מצולם

אם כבר צילמתי כלכך הרבה תמונות, אז אתם נאלצים לסבול גם.

הריבוע על הריצפה, דרך אגב, עוד לא נעלם לגמרי, אך כבר אינו בוהק.

een ogenblik

New member
לא הבגדים המתאימים לדעתי

ליום בריכה בחצר, אבל כאוס אינה שותפה לדעתי.

*כבר אין ריבוע שמש על הריצפה, דרך אגב.

een ogenblik

New member
בקוצר רוח

כאוס החלה להסיר שכבות. היא החלה בחולצה ארוכת השרוולים.

een ogenblik

New member
אבל

אז היא נעלה מגפיים מחדש, והלכה לעזור לאיש לפנות כל מדי דברים מן המדשאה. ילדה טובה.

een ogenblik

New member
מדי פעם

היא באה לבדוק הכלו המיים, אה, לא, האם הם דווקא גבהו.

een ogenblik

New member
סוף כל סוף

אפשר היה להכנס למיים. בערך. עדיף לצוף מעל גב כסא מתנפח.

een ogenblik

New member
למקרה ששכחתם

כאוס אמנם חזרה לרכב על הסוס, אה, לא, הכסא. אבל המגפיים עדין שכבו בצד, מחכות לחזור להיות במרכז העניינים.

een ogenblik

New member
עד מהרה

כאוס וויתרה על העמדת פנים שחמים ונעים, ובאה להצטנף על האיש.
די מהר אחרי זה האיש הצליח לשלוף את שניהם החוצה, אל מקלחת חמה, ונגמר הסיפור המצולם.

עכשיו אני הולכת לאכול פשטידה, וכבר סגרתי חלונות בקומה העליונה, מפני גשם מתקרב (כי ריבוע השמש כבר לא השתחזר).

bluewolfski

New member
מקסים!

איזה יופי של תמונות, משעשע לגמרי, היא נראית כל כך מתוקה

דרך אגב אצלנו שמשי לחלוטין ונראה שהעננים פונים מזרחה. חזרנו הביתה עכשיו אחרי רביצה ממושכת ליד המרינה עם התחרדנות ארוכה וסנגריה.

אני גיליתי שזה יום לאומי בעזרת גוגל - בגוגל.בלגיה הם הפכו את הלוגו ל -
*סיר עם צדפות
*צ'יפס בלגי
*עולש
*שוקולד
*כרוב ניצנים
*וואפל עם תותים. פיסט דאך, בחוץ כמו יום כיפור!

מאחלת לכם שמש רבה
ובתאבון

een ogenblik

New member
פונים מזרחה, פונים מזרחה

אבל מחר צפויה עננות כבדה אפילו מהיום. ולא, לא ירד גשם בסוף, וכן, כאוס חזרה להשתכשך בבריכה.

התחזית מדברת על חום ושמש שבוע הבא, אז אולי כאוס ויאנצ'ה ינצלו את הבריכה ביומיים היחידי המתאימים בשנה.

אה, ומישהו יכול להסביר לי את ההגיון בסדר ציורי המאכלים.
צ'יפס אחרי מויישאלאך. בסדר.
לאחריהם ויטלוף. גם בסדר.
אחרי ויטלוף בא תור השוקולד. טוב, נניח.
ואז - כרוב ניצנים.
סליחה? כרוב ניצנים? הוא לא היה אמור להופיע אחרי הויטלוף, העוד אחרי השוקולד אמורים היו להגיע הואפלים? מישהו בכלל חשב על סדר אכילת המאכלים האלו?
בלגים, נכון, אבל אפילו הם לא אוכלים כרוב ניצנים ככקינוח!

alma fa

New member
ריבוע שמש

זה מה שיצר אפקט של נמלה מיטגנת כאשר ישבתי בעלית גג משופעת מתחת לזכוכית של חלון בלגי. (ומה לעשות שדווקא שם ניצב לו ימאהה מכונף)
האם המרובעות הזו קשורה לאיזשהו אופן יצור מסורתי שמטרתו לכלוא את אור השמש בטבלאות שוקולד, למשל - שמים פיל מתחת לחלון בלגי ביום שמש, וכך נוצר שוקולד פילים?

alma fa

New member
אני יכולה רק לנחש

שזמני יצור של שוקולד חתולים נקבעים לשעות הלילה. אולי כששייקה וידידותיו הפיות נפגשים לנשף, הן שולפות את מכחולי הקקאו ומציירות דיוקנאות חתולים לאור ירח?

למעלה