יום כיפור

יום כיפור

גמר חתימה טובה וצום קל לכולם
. איך אתם מתחברים ליום כיפור? מבחינה דתית? מבחינה רוחנית? צמים? שומרים את שאר הדברים? הולכים לבית כנסת? עושים לכם יום של שקט וחשבון נפש - גם בלי קשר לדת?

mgirl

New member
../images/Emo115.gif

אני דתיה, אז אני צמה וגם משתדלת ללכת לבית כנסת לפחות בחלק מהזמן.. אבל אני לא יודעת כמה יום כיפור זה יום של חשבון נפש בשבילי. או במובן מסוים, כל השנה היא זמן של חשבונות נפש ולכן אולי אין ליום כיפור ייחוד אצלי. ובמובן אחר, את החשבונות שלי אני עושה בתחילת שנה, לפני שאני מגיעה למקום חדש, לפני שאני מציגה את עצמי בפני אנשים חדשים ומתחילה דף חדש..

../images/Emo29.gif

או קייי אני צמה ביום כיפור ומשתדלת לשמור גם על לא להדליק את המחשב או את הDVD ולחרוש על סרטים ... האמת אני גם לא באהה ממשפחה מסורתית... אני בדרך כלל קוראת ספרים או סתם יוצאת לטייל על הכביש... זהו

אני ../images/Emo9.gif

צמה ושומרת יום כיפור. לא בדיוק עושה חשבון נפש, קשה לי עם כל המחשבות שמציפות בבת אחת, ואני חושבת מספיק גם בלי יום כיפור. לבית כנסת אני משתדלת ללכת, אבל בד"כ הולכת לאיבוד בתפילות. השנה אשלים פערים לשיעורי ספרות, חלק נרחב מהזמן. ואפילו יש לי את מי לפגוש כדי להעביר את הזמן קצת.

ofirule

New member
גמר חתימה טובה

אני צם והולך לבית כנסת חלק מהיום, אבל לא עושה ממש חשבון אני נפגש עם חברים ובדר"כ קורא הרבה אבל השנה אני אלמד לפסיכומטרי (בלי לכתוב)

spiritspirit

New member
../images/Emo3.gif

אני צמה. שזה אומר לא לעשות כלום מלבד לקרוא עיתון ולישון.
אבל לקרוא עיתון תמיד עושה לי כאב ראש. (כשאני בלי אוכל.. ) אז אני אשן כמו דוב בשנת החורף שלו. ככה הזמן יעבור מהר. אני מקווה. לבית כנסת אני לא הולכת.. רק בסוף הצום כדי לשמוע את השופר... שיהיה לכולם צום קל וגמר חתימה טובה

Lp Fairy

New member
יום כיפור

(אההה סופסוף אינטרנט...אחרי שבוע וחצי בלי...=\) תמיד אני צמה... או לפחות מנסה.. האמת שאני צמה בגלל המסורת... תמיד שאומרים יום כיפור זה גורם לי לחשוב על כול האנשים שפגעתי בהם ומשום מה אני מבטיחה לעצמי שהשנה אני אפגע בכמה שפחות אנשים... לבית כנסת אני הולכת רק בסוף לשמוע את השופר ואז לרוץ הביתה ולשתות את השוקו שהכנתי לי מבעוד מועד...[= בדכ כול שנה אני מכינה החבילה עוברת כי תמיד בסוכות יש לי יומולדת.[= אבל השנה אני מכינה לעצמי אלבום כזה סטייל ספר של חיים שכאלה שלי..[= (החלטתי משום מה שאם אני הולכת לצבא אז נגמרו לי החיים..חחחח) בכול מקרה שיהיה לכול מי שצם צום קל.. ולכולם גמר חתימה טובה..[=

למעלה