יום כיפור

diklak

New member
יום כיפור

היי בנות אני צריכה את עזרתכן. בגלל שאין לי מחזור סדיר הרופאה החליטה שנתחיל טיפול עם אקקלמין, בשלב הראשון הביאה לי לעשות בדיקה הורומנלי-פרופיל הורמונלי ןכדי שאוכל לעשות את הבדיקה היא נתנה לי כדור לזרוז המחזור שנקרא אוטרוגסטאן או משהו כזה. הבעיה היא שאני אמורה לקחת 2 כדורים בבוקר ואחד בערב, מה לעשות עם כיפור באמצע? אני חייבת לצום! יש אפשרות לקחת את כל השלושה במצואי כיפור? אני פשוט שכחתי לשאול את הרופאה.

Galit29

New member
אם זה כדור שחייבים

אחרי/לפני/בזמן הארוחה אז תעשי טובה לעצמך אל תצומי. אם זה כדור שצריך רק לשתות אותו אז אין בעיה. תקחי את הכדור עם מעט מים (תגנבי קצת בשביל כל הצמים). תאמיני לי שלא חטאת כלכך הרבה בשביל להתענות לגמרי השנה. חוץ מזה הקושי בלהביא ילד זה לצערינו העינוי הכי גדול שעובר עלינו כרגע. שיהיה לך בהצלחה , חתימה טובה וצום קל - בעצם מה שתחליטי.

מעיןבר

New member
הי דיקלה

נראה לי שכדאי להתייעץ עם רב בנושא, אני בטוחה שיש עוד אנשים שמקבלים תרופות וצמים

yaf73

New member
אין לך מה לדאוג - תקראי את זה

הנה אתר להלכות חגי תשרי: http://www.aish.com/hebhighholidays/Roshhashana/abcs_of_rosh_hashana.asp לפי מה שכתוב פה (מפיו של רב), אדם חולה שלא רוצה להפר את צום יום כיפור יכול "לטעום" ולא "לאכול" - ההגדרה היא כמותית וכמה זמן משקיעים בזה. -> בכל אופן שלוק בשביל כדור לא נראה לי מגיע אפילו וטעימה.

למעלה