יום כיפור

יום כיפור

מי עוד לא צמה ?

ולאלו שצמות- מקווה שאתן עושות את זה מהמניעים הנכונים ולא כתירוץ לא לאכול.

קולדון

New member
אני לא צמה.

ואגב, מעולם לא צמתי בכיפור, לפחות לא במודע...

לפעמים אני חושבת על זה... לפעמים אני גם חושבת שיכול להיות מעניין לשמור שבת יום אחד.. חחחח.... אבל זה לא קורה...

simplistic

New member
לא צמה

מעולם לא צמתי ביום כיפור (אולי פעם אחת, כשהייתי קטנה).

simplistic

New member
ט' (סליחה רחלי)

אבל דווקא אחרי שכתבתי את זה, אצלי כבר מאוחר אחה"צ ופתאום נזכרתי שלא אכלתי כלום היום...זה לא קרה לי המון המון זמן, ואני ממש כועסת על עצמי. איך זה יכול להיות שבן אדם פשוט שוכח לאכול (אין לזה צידוק, ואני קצת בלחץ מזה, קצת יותר מדי "טעויות" קורות לי לאחרונה).

someone343

New member
לא צמה..

עקב בעיות משקל ובריאות..
שומרת בכיפור הכל חוץ מזה..

No longer

New member
צמה

לא יכולה להגיד בלב שלם שלא מרגשת אותי העובדה שי לי אישור חברתי למה שאני עושה גם ככה. אבל צמה מהמניעים היהודים.

שאלת השאלות

אף אחת מאיתנו לא יודעת את התשובה
העניין הוא שאת כבר הרבה זמן לא עושה שום דבר כדי להתקדם בכיוון חיובי.

כן ולא.

זה לא חייב להשאר *ככה*, ונדמה לי שאת יודעת את זה גם אם צריכה הרבה תזכורות. אני מאמינה שיכול להיות לך מאד אחרת ושצריך הרבה עבודה קשה כדי להגיע לשם. מה את חושבת?
(+ אני שולחת לך הודעה, תעני?)

מהשרשור נמחקה הודעה

של מישהי שמספרת שהולכת לצום,
בגלל ניסוח מאוד לא מתאים לפורום שלנו.
השרשור הזה הוא טריקי. אישית וכמנהלת הפורום, אני מרגישה איתו מאוד לא נח, וחושבת שיש לו פוטנציאל לגלוש למקומות רעים לפורום ולא מכבדים לרוח היום.
אני לא מוחקת אותו כי ברור שהצום הוא אישיו ומותר לדבר עליו בפורום,
מותר לחלוק חששות או דאגות או סיבות ללמה לצום או לא לצום.
אבל ממש מבקשת שלא יהיו כאן הודעות לא לעניין.
רשימת "אני צמה הידד" אין מקומה בפורום הזה.

מטבע הדברים, הפורום ישאר ללא מנהלת לאורך יום הכיפורים.
בבקשה, מי שכאן, שמרו זו על זו ועל הפורום.
גם אם אתן לא יכולות למחוק הודעות אתן בוודאי יכולות להגיב למה שלא לעניין.
ומי שלא כאן, שמרו על עצמכן, נפשית ופיזית.

שיהיה יום משמעותי לכולן/ם
גמר חתימה טובה.

רגישה1855

New member
חבל שככה קיבלת את שרשמתי

מקריאה אפשר להבין לפעמים דברים הפוכים מהכוונה.
ולא, הכוונה לא הייתה "הידד אני צמה" אלא נאמרה אימרה שכביכול "קטן עלי" הצום. האימרה הזו הייתי בצורה צינית דרך לבטא כמה ייאוש קיים בתוכי. רק להבהרה - לא חושבת שצום קטן על מישהי, במיוחד לא מישהי חולה, ובמיוחד לא שנלחמת כל כך ונעה כל כך בין הרצון לרדת במשקל לבין הרצון לעלות במשקל. ועצם הכתיבה שלי בפורום הזה, לפעמים, ומהדברים שאני רושמת פה, אפשר להבין למה התכוונתי.
אז שוב אומרת - חבל.
אין מה לעשות - השרשור הזה כמו שרשמת למעלה מעלה המון תהיות ומחשבות, זו המחשבה שיש בתוכי, אני גם הבהרתי שאני צמה בהחלט מטעמים יהודיים. אם היית שואלת, אם היית מגיבה משהו.... הייתי אולי מנסה להסביר את עצמי, אחרת.
אולי אני מאוד פגיעה, אבל לקרוא "הודעתך נמחקה" מרגיש לי מאוד מאוד רע, כאילו מישהו שלל את דרך הביטוי שלי.

ההודעה לעיל לא כוונה דווקא אלייך.

ובתוך זה גם ה"הידד אני צמה" לא התייחס להודעה שלך אלא למקומות אליהם יכול להתפתח השרשור.
צר לי שהבנתי אותך לא נכון. אני סבורה שאם אני הבנתי כך היו עוד בנות שיבינו את זה באותו האופן, לכן בכל מקרה הודעה כזו הייתה נמחקת.
זה לא אומר שלא רוצים לשמוע אותך או משהו דומה.
זה אומר שהיתה בעיה בניסוח, וכמו תמיד, נשמח שתשני את הניסוח ותעלי את ההודעה שוב.

מקווה שעבר עלייך יום כיפור מועיל, ושאת מרגישה טוב יותר עכשיו.

clastic

New member
לא צם

קודם כל, אני לא "שומר" 364 ימים בשנה. ככה שצבוע (בעיני, כלפי עצמי) שהיום ה365 יהיה שונה.

ומבחינה בריאותית (ואולי זה תירוץ להתחמקות מהדת?) - לא נכנס למקומות האלה בכלל.

אני מקפיד רק על התחשבות בסביבה שלי: לא אוכל בפרהסיה,
לא נוסע ברכב, לא שומע מוסיקה עם חלון פתוח וכו'.

היום הזה קשה לי ממש

ואני לרוב בורחת מפה לחול. הפעם זה לא התאפשר לי בגלל העבודה וברחתי ביולי....
אני לא צמה. אני לא מתכוונת לצום, אני כן משתעממת, אני כן בדכאון מהשקט ואני כן מתחשבת בסביבה.
למזלי הסביבה שלי, הן הקרובה והן הרחוקה, כלומר איפה שאני גרה חושבים כמוני על יום כיפור (רובם)
כך שהיום הזה נהיה קצת יותר נסבל, אבל כאמור קשה לי עם היום הזה מאוד.
ועכשין שאני חווה את השקט שבטלוזיה, שבמחשב ובכל הארץ ברור לי ששנה הבאה אני בורחת.

*מתנצלת מראש אם פגעתי במישהו מנוסח ההודעה. שיהיה ברור שאין לי בעיה אם מי שצם ומאמין
לי קשה עם היום הזה.

כמהאפשר

New member
המילים שלך הדהדו בי מאוד..

אני אפילו לא יודעת למה.
מעצם המשפט שהיום הזה קשה לך- ואצלי זה התקשר פתאום לתובנה אחרת לחלוטין.
כן, כמה, אבל כמה היום הזה קשה לי.

תודה.

levshavur

New member
אני לא צמתי באפן מלא

שלום לכולם
מכיוון שאני לוקחת תרופות לא הסתכנתי בצום מלא...אז אכלתי קצת...אבל לא שתיתי מספיק....בהוסטל נתנו לדיירים
להחליט לגביי הארוחות אבל הורגש באווירה שזה יום כיפור. ידיד שלי בא לביקור אצלנו כי הוא גר קרוב ויכל לבוא ברגל...
לבשה

למעלה