יום כיפור

ארזS

New member
עוד לפני שאקרא בכלל את הכתבה

אני יכול רק לנחש שהירדני יגיע בין הראשונים במוצאי יום כיפור ומכיוון שבדרך כלל הוא נמצא על הקרקע רק כשעה הרי שסביר מאוד שהוא יגיע עם נוסעים וימריא כרגיל די מהר. בברכת גמר חתימה טובה.

Wraith10

New member
אולי זה אפשרי..

זה קצת מבלבל כי בכתבה כתוב שהנחיתה הבינלאומית הראשונה היא של קונטי.. כנראה הירדני נוחת אחריה וממריא לפניה.

79 Ori

New member
האם המטוסים של דלתא

שמבצעים את הטיסות מאטלנטה ומניו-יורק היום נשארים כאן עד מוצאי יום הכיפורים?

ארזS

New member
בוודאי.

בדיקה פשוטה בלו"ז בנתב"ג היתה מאשרת לך את זה. וחוץ מזה שהטיסות האלה דורשות [אחרי הנחיתה ולפני ההמראה חזרה] זמן רב להכנת המטוס לטיסה חזרה.

Donatelo

New member
ארז

היי אתה צודק כמובן לגבי יום הכיפורים, אבל אני לא בטוח שאתה צודק לגבי הזמן הנדרש להכנת המטוס לטיסה חזרה. הדלק הוא אותו דלק - הבד"ח בערך באותו אורך - הזמן הוא בעיקר ניקיון וסידור המטוס, ובטיסות האלה יש כוח אדם גדול יותר של דיילים שחולק בנטל...

ארזS

New member
Donatelo

כנראה שלא ירדת לסוף דעתי... ואולי בעצם כן, לכן אבהיר: א. התכוונתי כמובן להיום, שלא יהיה מספיק זמן להכנת הטיסות האלה חזרה לפני "סגירת השמים". ב. לדעתי [שאיננה מחייבת] לוקח קצת [אם לא הרבה] יותר זמן להכין 747 ו-777 מאשר 737 או 320 וזה באופן כללי ולא רק היום.

ezman2

New member
ארז צודק

ככל שהמטוס גדול יותר זמן הקרקע שיידרוש להכנה גדול יותר

ארזS

New member
וואלה אני אתחיל להסמיק פה ../images/Emo9.gif

זה נדיר שמישהו מסכים איתי כאן...

soloavia

New member
טיסת דלתא

דורשת לפחות שעתיים למטוסי 777 וקרוב לוודאי 4 שעות ל-747. משך הסבב תלוי בודל הצוות המתפעל ובמשך הפעולות (וההשקעה באמצעים) הנדרשות. דוגמאות: ניקיון - כשעתיים ב-747 (צוות גדול יותר מה-12 שבד"כ יכול לקצר זאת) תידלוק - כשעה וחצי (שתי משאיות הידרנט יכולות לקצר בחצי), תידלוק חם עם כבאית יכול לאפשר בורדינג עוד לפני השלמת תידלוק. כמובן שכל זה לוקח בחשבון מטוס שמגיע תקין ולא דורש גם עבודת תחזוקה...

שעתיים ניקיון ל747??

לפחות באל על גודל הצוות הוא לפי סוג המטוס, 737 אמור להיות נקי תוך רבע שעה, 747 בערך 45 דקות שעובדים עליו כ30 עובדים..... אני בטוח שחברת הניקיון של המטוס שעובדת עם דלתא מקצה צוות גם כסוג המטוס... 4 שעות לסובב 747 זה מוגזם, תוך כשעתיים ובעבודה מהירה המטוס יכול להיות בפושבאק כבר....

soloavia

New member
אתה צוחק עלי...

חברת הניקיון של דלתא נקראת רש"ת... הם מגיעים כשבא להם, עושים מה שבא להם, ואם המטוס גם יוצא נקי - זה בהחלט צרוף מקרים. לרוב זה מתחיל ב"המזגן דולק" עוד כשהם בשרוול. אח"כ זה ממשיך ב"תגיד למכונאי שידליק APU כי חם" וזה ממשיך בסיור היכרות במטבחים.... אני עובד על המטוס מאז שהגיע, וחייב לציין שמעולם לא נתקלתי בצוות של יותר מ-14 בנות (ברגעי השיא - כי לרוב אחרי 30 דקות הן מתמעטות בשל משיכה אל מטוסים אחרים). חצי צוות = כפול הזמן - כלומר אם אתה אומר ש-30 איש מנקים מטוס ב-45 דקות - אז 12 איש בהחלט יספיקו לעשות את זה בקרוב לשעתיים. יש לציין שרמת הבידוק של חברות אמריקאיות טובענית יותר מבאל על, ובשל רגישות הנושא - לא נרחיב בו (סתם לדוגמא - תאי העמסה פתוחים בגמר טיסה הן לא דבר מקובל בחברה אמריאית ועיניין של שיגרה באל על) כמו כן מטוס אמריקאי נשאר באבטחה מתמדת מרגע נחיתתו ועד ליציאתו ועוד לא הזכרנו (וגם לא נזכיר) את דרישות סריקות הבטחון של ה-TSA... בסיכומו של דבר - המטוסים מ-JFK מגיעים מלוכלכים במיוחד (להבדיל יעדים אחרים בארה"ב) ויש עליהם עבודה למכביר. מעבר לכך - מטוסי ה-747-400 של דלתא (ירושה של NORTH WEST) הם הישנים ביותר מסוגם ואין בהם המון אלמנטים שנכנסו לייצור במטוסים המתקדמים יותר (למשל מנעולי המטען בתאי ההעמסה) וקבינות עתיקות במיוחד. גם הגיל עושה את שלו בכל הקשור לתחזוקה... מעבר לכך - אל על משתמשת כמעט תמיד באופציית התידלוק החם (יש להם כבאית וסולם משלהם ובד"כ זה מספיק) ואילו דלתא צריכה לשלם על זה לרש"ת (וזה לא זול)... אפשר לבצע סבב בשעתיים. לא אמרתי אחרת - אפילו הסברתי איך. השאלה אם כאב הראש הזה בכלל שווה את זה?

אם זה שווה את זה...

זה כבר תלוי בחבברת תעופה\ ועד כמה היא לחוצה לסובב את המטוס... אל על בטיסות מסויימות מאוד לחוצה לסובב, לדוגמא ה316 מלונדון שנוחת ב22:15 בד"כ יוצאת כ027 אחרי שעתיים, לכן כבר באחרון הנוסעים מתנפלים על המטוס בצורה מהימה... זמן הקרקע של דלתא בארץ ארוך לכן כנראה היא לא לחוצה בזמן... אני רק יכול לרחם על 12 הבנות האלה, בהחלט עבודה קשה ביותר לנקות 747 לבד, ואפשר להגיד ש12 אנשים זה לנקות לבד...

ארזS

New member
לא יודע אם זה שווה או לא שווה

בכל מקרה יש להם מרווח זמן קבוע של כמה שעות טובות, אז לאן יש להם למהר ? ...

79 Ori

New member
ארז, בוודאי שבדקתי בלו"ז

של נתב"ג. בדיוק בגלל זה שאלתי. אתה חושב שאני מכיר את הלוז בע"פ ויודע שמגיעות 2 טיסות של דלתא בשעות הללו? פשוט נראה לי מוזר ששני מטוסים של אותה החברה יבלו להם 25 שעות ב"עוצר". חשבתי שאולי יש איזה סידור שהם יצאו (אפילו ריקים) מהשטח האוירי של ישראל לפני שהוא נסגר.

ארזS

New member
אם בדקת, עוד יותר קשה לי להבין

את השאלה שלך. אתה אמנם כותב שאינך מכיר את הלו''ז של דלתא [לידיעתך הם באים בכל יום עם טיסה מניו יורק ב-747 וטיסה מאטלנטה ב-777], אבל לא נראה לי הגיוני שהם יחזירו מטוס ריק לארה''ב [מה שמקובל לעיתים בצ'רטרים מ/ל אירופה]. כמו כן, כדי להחזיר מטוס ריק אחרי טיסה כזאת ארוכה הם יזדקקו לצוות נוסף [חובת המנוחה וכו'] ולכן זה עוד יותר בלתי הגיוני ובלתי כלכלי, מה גם שהערב הם יזדקקו למטוסים האלה כדי לחזור עם נוסעים לארה''ב. והעיקר שתהיה לכולנו שנה טובה ומבורכת וגמר חתימה טובה [למי שלא יודע, נהוג להגיד זאת עד הושענה רבה].

79 Ori

New member
לא אמרתי שיחזרו ריקים לארה"ב.

מכיוון שאינני המנהל הלוגיסטי של חברת דלתא (או של חברת תעופה אחרת כלשהיא. או בכלל של איזו חברה) אינני בקיא במקרים מסוג זה. מבחינתי נשמע הגיוני להוציא את המטוסים מהמרחב האוירי של ישראל (לטורקיה, יוון או איטליה לדוגמא) טרם העוצר בו היתה שרויה המדינה שלנו ביממה האחרונה ולהפעיל את המטוסים הללו בטיסות בקווים אחרים - העיקר שלא יעמדו 25 שעות.

ארזS

New member
בכל מקרה...

מכיוון שזקוקים להם לצורך הטיסות חזרה הלילה לארה''ב הרי שלדעתי [שאיננה מחייבית] אין זה הגיוני לשלוח אותם מכאן ריקים אפילו למקום קרוב יחסית, והיום לשלוח מטוסים אחרים במקומם. וכמו כן, הרי כדי לשלוח אותם אפילו ריקים יש צורך בצוותים חלופיים.

למעלה