יום כיפור

meytal231

New member
יום כיפור

שנה טובה לכולם! אני חדשה בפורום, שלושה שבועות אחרי ניתוח טבעת אצל ד"ר אבינוח המקסים. אין ספק שלקרוא הודעות ותגובות של אחרים כאן בפורום עוזר ותומך מאד בתהליך החדש שהתחלתי :) אז תודה! ראיתי ששאלו אם מותר לצום ביום כיפור למנותחי שרוול או קיצור קיבה, האם צריכה להיות בעיה למנותחי טבעת? כפי שאמרתי אני שלושה שבועות אחרי וב-21 הולכת לסגירה ראשונה. המון תודה!

סהרית

New member
אני צמתי שבועיים אחרי הניתוח

את צום תענית אסתר, ללא שום קושי. סך הכל, אם את שותה מספיק לפני הצום לא צריכה להיות בעיה לצום. אם יש לך איזה שהוא ספק שלא תוכלי לצום, תתייעצי עם ד"ר אבינוח.

אני חודש וחצי אחרי וגם לי היו תהיות בנושא-

(אני אחרי סגירה ראשונה) שאלתי את אסנת והיא אמרה שאין שום בעיה לצום... מקווה באמת שהכל יעבור חלק. שנה טובה!

אנדי77

New member
צום

אין שום בעיה לצום ביום כיפור, לא משנה כמה זמן אחרי הטבעת. פשוט קצת קשה לפתוח אותה אחרי הצום אבל זה גם עובר:)

אופירA

New member
מנהל
יש לכמת את נושא החולשה

3 שבועות אחרי ניתוח, צריך לדעת מה רמת החולשה, ומה ההיתר ההלכתי לצום צום מלא ברמת חולשה נתונה. יש רמות חולשה שמחייבים לפחות לשתות לשיעורין. ויש רמות שמחייבים לאכול. לשאול מורה הלכה. מבחינת ד"ר אבינוח, כעיקרון - הוא לא מגביל בלצום ביום כיפור, גם תקופה קצרה לאחר הניתוח, אם אינך מדווחת לו על חולשה או קושי אחר.

למעלה